Genre: Familie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Arabisch
Releasedatum: 20 februari 1997
Bekijk via Disney+
Plot 101 Dalmatians
"So many dogs. So little time."
De gemene Cruella de Vil is een mode-gigante met een gevaarlijke liefde voor bont. Cruella's mode-ontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest schattige puppies. Als Cruella hier van hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de Dalmatiërs pups te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn. Als ze samen met twee stuntelige handlangers alle puppies uit Londen probeert te ontvoeren, slaan de vachtjes op de vlucht.
Cruella De Vil
Alonzo
Frederick
Police Inspector
BS
best leuke kinder film.Mooi gedaan en leuk opgezet (voor de kleintjes) in dat opzicht 3 sterren
Jerome-B
Leuke verfilming van de tekenfilm, alleen wel duidelijk op kinderen gericht, toch zitten er een aantal vermakelijke scenes in! 2,5 sterren.
Jildou
Aardig goed gedaan, leuk voor de kinderen (we hebben de tape zelf ook thuis liggen), leuke personages, de typische slechten en goeien die we van Disney gewend zijn..
2,5 ster
visje1991
ik dacht 3.5
echt een leuke film voor de kindjes!
Tigger
Vond het wel een grappige film en vooral in de OV (dus engelstalig). Wat mij betreft 3*
Ralfke
- 2075 stemmen
Wel aardig inderdaad, maar niet echt speciaal. Leuk voor de koters.
riekiebol
Leuke film, maar eigenlijk alleen maar omdat Hugh Laurie en Tim McInnerny erin spelen...
Plintkabouter
Hey, ik ben net nieuw op deze site, en dit is toch mijn eerste berichtje
!!! Deze film heb ik paar jaar geleden gezien en ik vond het toen een leuke film ( voor kinderen ). Maar met een technische kijk op de film vind ik het toch maar een 2 waard...
sn@ke
- 2077 berichten
Aardige kinderfilm dat plezier biedt voor jong en oud. Een geslaagde verfilming van een tekenfilm. Glen Close is natuurlijk perfect asl cruella. 3*
Bioscoopfilm
Leuke film, Glen Close is hartstikke leuk als Cruella, goed in elkaar gezet, maar zet je niet aan om nog een keer te kijken (ookal zijn die puppies nog zo lief). 3,5
The One Ring
Deze film is leuker dan de tekenfilm, met name dankzij Glen Close. Als kind toch wel een aantal keren gezien.
3 sterren.
Asmahan
Vond deze film zo verschrikkelijk saai, dat ik hoopte dat Druella die verduivelde puppies zo snel mogelijk in een jas zou weten te verwerken. Hoefde ik in elk geval niet meer van die scenes a la man-fietst-in-het-water-whoehahaha uit te zitten.
Angrod_Pallanén
Glenn is echt goed als Cruella, vond hem alleen niet zo leuk, misschien omdat ik het verhaal al helemaal beu ben (de getekende versie oneindig vaak gezien met mijn nichtje die die hondjes zo leuk vond
Maar even lostaant beoordelen: wel een 3 voor de grappen en de honden...
film_kaza
zo leuk was hij nou ook weer niet. ik geef hem 2,0 sterren.
maxcomthrilla
Samen met Keizer Kuzco, Beauty and the Beast, Bambi en Aladdin een van de betere Disney films, na The Lion King.
Vooral Glenn Close speelt uitstekend als de gruwelijke Cruella de Vil. De hondjes blijven natuurlijk schattig...3,5*
FillumGek
Het enige dat ik echt kwijt wil is dat ik Close in deze film een gigantische bitch vind, dat ik haar eng vind, een afgrijselijke lach heeft, een afschuwelijk kapsel en het karakter van de devil himself. Perfect voor deze rol dus.
Oja, ik vond het vroeger gigantisch grappig als op het einde alles is opgelost en dan Daniels die krant pakt. En dan zie je de volgende scene gelijk dat jochie gamen. En dan die blik in die ogen en die bril....vond het echt geweldig en lach iedere keer weer dubbel
Sorry, ik weet niet wat me bezielde, want volgens mij is het nu lang niet meer zo leuk.
jack-sparrow
best een leuke grappige film.
knap geacteerd door glenn close.
zij is de enige die deze rol perfect kon spelen.
zij geeft dit personage een eigen karakter.
ik geef deze film dan ook 3.0
Merel_*
Dit was echt een van mijn lievelingsfilms vroeger. En nog steeds vind ik 't een geweldige film
Wassup !
Deze film vond ik nooit echt super, het is alleen een film die zich het jonger publiek consentreert. Daarom 2.5/5 hiermee zullen kleine kinderen plezier mee beleven
Film_La_Timo
honden zijn mijn lieflings dieren maar ik vind het niet echt een leuk film. wand ik vind dat ze niet echt goed gespeelt
P8rb
redelijke kinderfilm, maar er zijn veel betere.
deze film is wel de moeite waard.
2,5
Moviestar1979
Een zéér geslaagde film.
De cast is uitstekend uitgezocht.
Als je de animatie-film hebt gezien, dan moet je deze ook zeker kijken.
Niet alleen voor de kleintjes, want zelfs volwassenen voelen zich bij het zien van deze speelfilm weer even kind.
Kortom: Een geslaagde familiefilm.
4 *

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

A Close Shave

12 Angry Men
Drama, 1997

Die Päpstin
Drama / Historisch, 2009
londen, engelandfur fashion designerpuppyfur coat gebaseerd op een kinderboekhonddalmatian female villainpetslive action remake