• 9.372.496 stemmen

Alternatieve titel: Hometown Story

Geregisseerd door: Arthur Pierson

Met onder meer: Jeffrey Lynn, Donald Crisp en Marjorie Reynolds

Plot Home Town Story

"It could happen anywhere!"

Blake Washburn verwijt zakenman MacFarland dat deze zijn herverkiezing heeft tegengewerkt. Hij gaat aan het werk bij de krant van zijn oom en stort zich volledig op de onrechtvaardigheid van de 'big business'. De krant is ook de werkgever van Miss Martin (Marilyn Monroe). Wanneer de zus van Blake vermist wordt komt er hulp uit onverwachte hoek.

Blake Washburn

Ken Kenlock

Berny Miles

avatar van E V

E V

Een holywoodfilm van 60 min. met een mager verhaal. Marilyn Monroe had een zeer kleine rol en haar gezicht op het affiche is waarschijnlijk alleen gebruikt om publiek te trekken.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Inderdaad, het verhaal was erg slecht en oninteressant en Monroe's rol was simpelweg deprimerend klein.

avatar van tsjidde

tsjidde

Oké, het verhaal is een beetje mager, maar wel redelijk geacteerd en juist vanwege de korte lengte is de film m.i. goed kijkbaar. Voor Marilyn Monroe, die er hier (nog) lief en onschuldig uitziet, hoef je de film niet te kijken, want ze komt maar een paar minuten in beeld. Maar ik vond het al met al toch wel leuk. Zo slecht als hier wordt gesuggereerd is de film nu ook weer niet, 3 ruime sterren heeft ie wat mij betreft wel verdiend.

avatar van Metalfist

Metalfist

Home Town Story

Heb de film voor een euro gekocht en dan nog vooral om de rol van Marilyn Monroe maar Home Town Story verraste me echt positief.

Het beste punt is eigenlijk het verhaal. Het is een best interessant, cliché, wraakachtig stuk dat naar een hoger niveau wordt getild door de acteeprestaties van heel de cast. Ook Marilyn was weer eens geweldig, al was ze maar een aantal keren te zien. Had eigenlijk wel minder screentime van haar verwacht.

Hetgeen ook wel goed is, is dat de film maar een uurtje duurt. Het had slechter geweest als ie was uitgerokken tot de volledige 90 minuten.

avatar van Metalfist

Metalfist

It could happen anywhere!

Ik had gisteravond zin in een luchtig filmpje dat niet al te lang duurde. Ik had geen idee wat op te zetten tot mijn oog op mijn Marilyn Monroe collectie viel waar ik al snel de kortste film tussen uit zocht. Dat was dus Home Town Story en hoewel ik hem een jaar geleden al eens had gezien was er niet veel blijven hangen dus was dit een perfecte gelegenheid.

In tegenstelling tot vorige keer vond ik het verhaal niet het beste punt van heel de film. Pierson, die ook het script heeft geschreven, slaagt er niet in om een verfrissende film te maken. Home Town Story heeft dan ook niet veel om handen want eigenlijk gebeurt er niet veel meer dan een notoir wraakverhaal en een instorting van een oude mijn. Als je echt wilt weten hoe mager het verhaal is dan moet je gewoon maar het plot lezen want daar wordt bijna alles al uit de doeken gedaan, de onverwachte hulp is trouwens ook helemaal niet zo onverwacht. Ach, al bij al stoorde het niet en was het toch wel vermakelijk. Op de hoes staat trouwens dat de film normaal gezien in de vergetelheid was geraakt als het niet voor de rol van Marilyn Monroe was geweest en daar hebben ze gelijk in want ik betwijfel of ze het zelfs verkocht zouden krijgen zonder de grote afbeelding van Monroe op de cover, een reden waarom ik ook de film heb gekocht.

Het verhaal is dus ontzettend mager maar de reden waarom de film nog een voldoende krijgt is natuurlijk de rol van Marilyn Monroe. Ten tijde van Home Town Story had Marilyn bijlange nog geen ster status. Ze speelde al een bijrolletje in All About Eve, naast Bette Davis, en ook in The Fireball speelde ze al met Pat O' Brien, die vooral bekend is van zijn rol in Angels with Dirty Faces. De rolletjes legde haar geen windeieren want in Home Town Story heeft ze zelfs al een redelijk grote rol, groter dan ik me kon herinneren. Het geeft in ieder geval al goed weer dat zowel Hollywood als M.G.M. wisten wat ze in huis hadden, iets wat hier goed te zien is want op een bepaald moment laten ze Marilyn haar bekende loopje doen waardoor ze iedereen, terecht, naar haar laat zien terwijl ze passeert. Het blijft nog altijd één van de allermooiste, misschien zelfs de mooiste, actrices dat er ooit heeft bestaan. De rest van de cast is ook wel van een goed niveau. Jeffrey Lynn en Alan Hale Jr. vormen een leuk newspaper duo maar degene die het meeste stoort is toch wel Melinda Plowman die de rol van Blake's zusje, Katie, vertolkt. Nu heb ik het nooit echt hoog op gehad met kinderen in films, soms zitten er wel eens uitzonderingen tussen zoals in de originele Omen, maar Plowman is gewoonweg ronduit irritant. Het veel te hoge stemmetje, veel te luid praten en de overdreven blijheid zijn vervelend.

Als Marilyn fan is dit leuk om te zien en de korte speelduur zorgt ervoor dat de film nergens verveelt. Het plot is een verhaaltje van niets maar de cast is met een enkele uitzondering wel leuk. Niet slecht maar ook niet fantastisch. Ik doe een punt van mijn score af.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mwah.

Het verhaal is zo skinny. Het acteerwerk is ook niet echt goed. Vond het ook een beetje saai eigenlijk. En Monroe had ook niet de hoofdrol . Voor de rest is dit weinig speciaal. Krijgt tot nu toe een 1,5.

avatar van clubsport

clubsport

Voor de korte speelduur is dit verhaal prima te verteren , vrij simpel maar dat geeft niks .

het acteerwerk was redelijk tot goed .