Serenity (2005)
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 17 november 2005
Plot Serenity
"They aim to misbehave."
Vervolg op de serie Firefly. Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepathisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.
Malcolm "Mal" Reynolds
Simon Tam
Shepherd Derrial Book
The Operative
BoordAppel
Je vergist je. Serenity gaat verder waar de serie ophield. Overigens absoluut een meerwaarde als je de serie gezien hebt, zeker omdat je de personages dan beter kent.
nightbreed
Ik vind dit een zeer vermakelijk filmpje.
De acteurs zullen vrijwel zeker nooit een oscar winnen maar ze deden zichtbaar hun best.
Ik denk dat dit grotendeels te danken is aan de regisseur, want die liet ze geen domme dingen doen of zeggen.
Af en toe was er ook tijd voor een grapje, steeds goed getimed en leuk gebracht. Zelfs de cliche-grapjes werden leuk gebracht.
De effecten waren van goed tot redelijk.
Af en toe zag je duidelijk dat iets uit de computer is gekomen maar dat had zijn charme vond ik.
Ik had van deze film heel weinig verwacht maar de film bleek naar mijn mening een goed script te hebben waardoor ik er zeker van heb genoten.
skipy05
Ik had niet veel van deze film verwacht maar hij is echt tof om te zien. het is een goed verhaal. nu heb ik dus ondekt dat er een serie van is maar dat stoort niet om deze film te zien. de effecten waren ook oke.
SPT
Het is sterk af te raden deze film te kijken zonder eerst de serie te hebben gezien. Serenity vormt het slot van de serie en vult de open gaten in die in een nieuw seizoen van de serie aan de orde zouden zijn gekomen.
Vorig jaar heb ik er een 1.5 voor gegeven (had toen überhaupt nog nooit van de serie "Firefly" gehoord), ik vond de film werkelijk kant noch wal raken. Herziening na eerst de serie te hebben bekeken levert een 4 op. De serie heeft op imdb een 9.5, en is een echte aanrader.
sofripa
Heerlijke SF. Kijk echt eerst de serie Firefly. Doodzonde overigens dat deze serie al zo vroegtijdig de nek is omgedraaid. Pluim voor Joss Whedon en 4* erbij.
Phoenix
Nou, dat dan maar gedaan. Was ook wel nodig. Stond al een tijdje Whedon-droog na binnen enkele maanden zowel Angel als Buffy achterover te hebben geslagen.
Vond de film iets minder dan de serie. Opvallend ook dat ik de extra lange pilot de minste aflevering vond. Zegt toch iets.
Verder nog steeds erg fijn kijkvoer hoor. De acteurs doen het leuk, met name omdat Whedon gewoon zo geweldig kan schrijven. "This is the captain. We have a little problem with our entry sequence, so we may experience some slight turbulence and then - explode." Zo lekker tongue-in-cheek! Kan er geen genoeg van krijgen. En Whedon weet altijd precies hoe hij het in balans kan houden. Gewoon het sympathiekste karakter een brute dood laten sterven. Deed hij in Buffy (Tara) en Angel (Fred) ook al. We ontkomen er niet aan.
Combineer het met leuke regie (paar mooie lange takes in het begin) en een aardig universum met een mooie dubbele bodem door het Western-thema en Serenity is gewoon een 4*-film. Zelfs een keer kippenvel (het opdoemen van de Reavers uit de nevel). Dat was een beetje zo'n LOTR-moment
hellema
Redelijk vermakelijke film. Vooral de eerste helft is ze echter behoorlijk onsamenhangend. Het verhaal is enigszins voorspelbaar, maar eenmaal op gang kijkt de film lekker weg. Groot pluspunt vond ik de humoristische oneliners die door de hele film zitten. Ze haalt voor mij net geen voldoende.
Vreemde
Heb me prima met deze film vermaakt.
ik had nog nooit van de serie gehoord en ben dus blanco in de film gestapt.
Bij het zien van de voorkant van de dvd had ik best een vertekend beeld gekregen aangezien die chick met een zwaard en een soort bijl staat........
Af en toe vond ik het verhaal een beetje raar en van de hak op de tak maar misschien komt dat omdat ik de serie niet ken.
Toch is het een film die lekker wegkijkt.
***
skipy05
ik heb nu de serie en de film achtereen gezien. het is toch een aanrader dat je eerst de serie ziet. zo heb je meer info. na 2de keer te zien blijft de film suppergoed.
ik blijf bij mijn 4* omdat ik de eerste keer al iets te veel had gegeven. maar nu is hij zeker 4* waard
eltorro
Ik vond het een goede film, ik heb zelf de serie nooit gekeken en toch kon ik hier prima in komen was een goeie vermakelijke sf film.
Een echte aanrader
Een verdiende 4* voor deze film
movieqwien
een erg goeie film ik geef hem een goed cijfer. namelijk een 4* omdat er goeie actie in zit.
Joeri_000
Wel vermakelijk
Slecht geacteerd.
Heerlijke droge humor..
What is it? I swallod a bug !!
Roodkapje
Dit was echt wel de slechtste SF-films die ik de de laatste tijd gezien heb. Het énige dat een beetje goed gedaan is bij deze film is de CGI, maar dat is dan ook het enigste. Verhaal en humor trokken echt op nougadebollen. Het acteren was onbestaande en het ergste vanal is nog dat deze prent zichzelf serieus lijkt te nemen. Die laatste scenes lagen er zo vinderdik op en waren zo cliché dat ik bijna m'n schoen naar 't scherm gegooid heb
Ver weg blijven van dit onding.
Lennert
Adam Baldwin verdient wat mij betreft het meeste respect, want hij draagt de film met gemak in zijn eentje met zijn acteerwerk. Ook de rest van de cast deed goed zijn best en leek zich goed te vermaken met het soms serieuze, maar voornamelijk zeer vermakelijke materiaal. Hilarische one-liners, uitstekende special effects en een zeer behoorlijk verhaal zorgen voor 2 uur kijkplezier, die voor je gevoel veel sneller voorbijging.
quake
door dat de serie is gestopt. Mede door slechte kijkcijfers, hebben ze dan alle afleveringen die al geschreven waren in één film gestopt. Hierdoor blijft er steeds een goed tempo in de film met goed onderbouwd verhaal.
Dit brengt de film toch tot een hoger niveau. Zeker één van de betere B-films.
sinterklaas
Vermakelijke SF-filmpje die ook zo'n beetje alles heeft. Actie, Thriller, Avontuur en ook nog kanibalen erbij. Voor de rest is het wel duidelijk te zien dat er niet al te veel geld in is gestoken maar uiteindelijk hebben ze der wel een mooie sf film van weten te maken. Summer Glau is btw ook een sexy lenig meissie.
Verdere acteerwerk vond ik ook goed. De fx zien er ook erg mooi uit op bepaalde momenten. De decors zijn ook verschillend en soms lijkt het ook net alsof ze gewoon op aarde zijn ipv een verre planeet. Verder zijn de beelden van de ruimte wel erg mooi gemaakt. Het verhaallijn is ook mooi. Der zitten ook mooie gevechtscenes in en schietpartijen. Die kannibalen zien er ook best smerig uit.
Al met al een zeer ammuserende ruimtefilmpje. Zeer vermaakt met deze prent.
Inland Rabbit
Joss Whedon vind ik echt een leuke campy regisseur.
Ik waag me niet aan Marktplaats praktijken, dat moet dan ook de reden zijn dat ik series als Angel en Buffy niet in de kast heb staan. Erg duur die boxen. Zijn nieuwe kortfilm Dr. Horrible is dan weer alleen te koop bij Amazon. Zo is er altijd wat bij meneer.
Even een korte intro dus.
Maar snel door naar Serenity, voor dit verwijderd wordt wegens off-topic.
Keurig begonnen bij de serie Firefly. Een leuke serie, waar karakters goed uit werden gediept en afgewisseld werd tussen Komedie, Drama en Actie in een Scifi/Western setting.
Afleveringen zijn als basis prima los te kijken, omdat het losse avonturen zijn. Door de sterke karakter ontwikkeling buiten en tijdens die avonturen, vormt het echter toch een mooi geheel.
Tsja, het gaat in Amerika steeds meer en meer om de kijkcijfers. Een grote specifieke groep mensen vind zulke series geweldig, maar het weegt niet op tegen een CSI aflevering die massaal bekeken word. Daarom gaat het al snel van de buis af.
Kwaliteit moet leiden, om massaproductie voor te laten gaan
Goed, zo'n statement moet altijd even, als ik het heb over betrekkelijk kleine series als deze.
Nu echt over naar Serenity. Ik kan me sowieso niet echt voorstellen dat je het volledige beeld krijgt van Reynolds en zijn crew, met zijn problemen, als je de serie niet hebt gezien. Dit is echt een direct aansluitend vervolg, waar niet echt uitleg word gegeven over zaken die bij de kijkers van de serie al bekend zijn.
Het is niet zo duidelijk te zeggen, of de film beter is dan de serie. Wel is er een duidelijke verbetering in de CGI, die er in de serie nog meer camp uitzag.
De film heeft duidelijk meer actie dan de serie, wat ten koste gaat van de karakter ontwikkeling en het drama gedeelte. Enigszins jammer, maar begrijpelijk. Mocht de film meer drama bezitten, was het met de betrekkelijk lange speelduur, al snel wat saaier geworden.
Wat wel weer duidelijk aanwezig is, is de rare timing van uiterst serieuze of juist grappige opmerkingen, waar dat helemaal niet gepast is. Geweldig!
Uiteindelijk is de film, denk ik iets minder dan de serie. Dit komt door de al aangegeven karakter ontwikkeling. 4* Mooie afsluiting, dat wel.
lordsnoopy
Ik had nog nooit de serie Firefly gezien, maar omdat ik deze film leuk vond heb ik de serie gekocht en meteen gekeken. De film is zonder de serie wel te volgen, maar de serie biedt echt een meerwaarde aan de film.
Ik zou graag meer van de serie gezien hebben, wat er helaas niet inzit...
Hoe dan ook, top verhaallijn, zowel in de serie als in de film
the-hague-pride
serie nooit gezien
de film vond ik wel goed. vond het eerst wel wat minder met de lichte humor erin, maar nu ik lees dat er een serie van was zal dat er dus wel bij horen. ondanks dat ik best geen scifi fan ben krijgt deze film toch een 4. leuk verhaal wel en opzich wel goed uitgewerkt, en ze hebben er wat moois van gemaakt, zag er gaaf uit allemaal
Cyberator
ook serie nooit gezien, ben geen sf fan, maar vond hem wel leuk. veel dinge wel overgenome van andere sf films.
Leuk om eens te zien, maar kzou hem geen 2de keer willen zien.
Seifer
Opvallend lage score hier. Ben erg benieuwd!
De meeste Science-Fiction films krijgen een te lage score.
brabusRUS
De meeste Science-Fiction films krijgen een te lage score.
Klopt. Op Imdb zijn ze daar wat meer dol op.
Ik vond de film best vermakkelijk. Zeker voor een Science-Fiction. In het begin wilde ik de film bijna uitzetten, maar naar verloop van tijd werd de film boeiender.
Een 2.* omdat ik geen liefhebber ben van Science-Fiction, maar deze film toch nog hier en daar boeiend vond.
Al DeNiro
Prachtig dat een mislukte serie toch zo'n geweldige film kan opleveren.
Toen ik Serenity voor het eerst in de bios zag, vond ik het 3,5 sterren waard.
Na wat vaker te hebben gezien, is het toch wel 4,0 sterren.
Nathan Fillion zou ook wat vaker gecast kunnen worden in actiefilms.
eppo349
Ik vind de serie helemaal niet mislukt, ik heb behoorlijk plezier beleeft aan de serie, vind het nog steeds een behoorlijk originele sf serie met deze film als afsluiter.
En dat sommige users een film als scary movie hoger waarderen, daar zak m`n broek van af.
Nagini
Wat een vreemde lastig te volgen film zeg.
Jeutje, het begin alleen al, niets word uitgelegd.
Bwuh.
amaz0ne
Dit brengt de film toch tot een hoger niveau. Zeker één van de betere B-films.
Dit is een beter A-film
Pkunk
Het is een zeer waardige afsluiting van de serie. Omdat ik de serie gezien heb ben ik zelfs geneigd 5* te geven. Als ik de serie niet gezien had kan ik me voorstellen dat met name de 1e helft absoluut niet te volgen is. Compenseer dat met het spectaculaire einde en dan zou ik op 3* komen. Gemiddeld een 4* dus
Minority_Check
Wat een vreemde lastig te volgen film zeg.
Jeutje, het begin alleen al, niets word uitgelegd.
Bwuh.
wat moeten ze uitleggen ???
als wat te maken heeft met de film wordt uitgelegd
voor de rest dan moet je maar de serie bekijken
aburex
Heb de serie nooit gezien of ook niet van gehoord, maar toch vond ik de film zeer goed met veel actie en spectaculaire speciale effecten. De vrijwel onbekende acteurs doen het goed: zij weten perfect hoe ze hun rol moeten invullen, dit is ook wel te wijten aande regisseur. Proficiat. Misschien dat ik de serie ooit eens ga zien

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

Star Trek
Sciencefiction / Actie, 2009
vechtsportentelepathyruimtevaartuigdystopievoortvluchtigegebaseerd op tv-seriesspace westernplanetkannibaalruimte-operaoperative ex soldierfireflybrowncoat