• 9.378.921 stemmen

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 17 november 2005

Plot Serenity

"They aim to misbehave."

Vervolg op de serie Firefly. Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepathisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.

Malcolm "Mal" Reynolds

avatar van selfhealing

selfhealing

koeno schreef:

Wahahahahahhaahahahaha!

Dat is zijn mening toch doe ff normaal.

ga anders naar fokskids chat om lollig proberen te zijn..

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind sci-fiction vet
een beeld van de toekomst zien is gewoon heel vet
de film was heel erg leuk om te zien
goed verhaal, goede cast en niet al te veel actie (waar ik van hou)
de droge humor tussen door was ook best grappig
zoals toen die meisje in de club zei dat za een jaar lang alleen maar een apparaat tussen haar benen heeft gehad ik lachte me kapot op dat moment
ik vodn alleen de soundtracks een beetje ouderwets het had iets futurischtiser gekund

avatar van alcapachino

alcapachino

ik vond het een goede film en erg originel niex om op aan te merken misschien hadden ze was meer met actie moeten doen

avatar van ZedLep

ZedLep

Heb deze film gezien omdat hij in een lijstje stond met 'dystopische' films(ik gebruik dat woord elke dag;mijn stoelgang is aan de dystopische kant,enz.) en op IMDB erg hoog scoort. Een beetje te hoog vind ik . Maar de goeie mix van actie,humor en goede SE en soundtrack maken dit toch een fijn filmpje.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige scifi-actie prent, met goede special effects en een prima dosis actie. het verhaal was verder ook wel te pruimen, net als de cast overigens. jawel, prima vermaak. 3 sterren.

avatar van Polvo

Polvo

Ik heb de serie gezien en vond die prachtig.

de film mist toch iets uit de serie.

De karakters uit de serie komen helemaal niet tot hun recht, bv het technisch kunnen van Keely en van het super intelect River blijft niet veel meer over dan een domme vechtmachine.

Het verhaal zelf is wel aardig, maar had net zo goed gespeeld kunnen worden door een willekeurige andere groep.

Aan de anderekant, als je de serie niet gezien hebt mis je wel wat achtergrond info.

Zoals het figuur Shepherd, maar dat stukje had net zo goed overgeslagen kunnen worden.

avatar van vinketering

vinketering

Redelijk goeie film, die je eigenlijk gewoon met je verstand op nul moet gaan kijken. Op zijn tijd goeie actiemomenten en een aardig verhaal.

avatar van chris444

chris444

Leuke film ....

Niet super goed ofzo .... maar wel leuk ....

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Toen ik de film voor het eerst zag had ik nog nooit van de serie gehoord. Het leek mij een ''alleraardigst'' SF filmpje te zijn, maar door de verrassende eerste 5 minuten zat ik gelijk rechtop en uiteindelijk vond ik de film veel beter als waar ik me op in had gesteld.
Het is al weer een flinke tijd geleden dat ik deze film heb gezien. Sinds kort heb ik nu ook de serie op dvd weten te bemachtigen, en afgelopen week heb ik de eerst 3 afleveringen bekeken, en ook dat is me niks tegengevallen. Als ik de serie in zn geheel heb gezien ik de film zal ik de film nog eens bekijken (liefst bij een heeeelee goede vriend van mij, die sinds kort in het bezit is van een HD-Ready beamert) en beoordelen.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Toen ik deze film aan het kijken was dacht ik eerst aan de Matrix, en toen, ow nee, Startrek (waarschijnlijk mede vanwege de belachelijke pakjes die af en toe werden gedragen), en toe, eehh zombies ?!

Ik weet nog niet zo goed wat ik van deze film moet denken. In ieder geval vind ik hem ver weg staan van de betere in zijn soort. Net niet genoeg vermaakt om een voldoende te geven; is voor mij geen aanrader en deze film is gedoomd om snel te vergeten.

Ik vind wel dat deze film en het verhaal potentie heeft, daarom zou een deel 2 beter kunnen uitpakken

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Firefly vind ik echt een geweldige serie, heb hem al drie keer bekeken. De film is wel een prettige aanvulling gezien er nooit een 2e seizoen van firefly is gemaakt, maar voor de mensen die de serie niet hebben gezien is de film eigenlijk overbodig!

avatar van The Oceanic Six

Doodsaaie film. Het genre spreekt me meestal ook al niet aan maar ik vond hier werkelijk geen zak aan. Voor de liefhebbers vast erg leuk want het zag er wel goed uit en het acteerwerk was prima maar het boeide me allemaal geen hol.

avatar van stuffie

stuffie

Leuke schepen, maar voor de rest niet veel aan. Ik heb altijd zo'n hekel aan die ellenlange domme vechtscenes, dit is zooooo achterhaald.

avatar van Phoenix

Phoenix

Is dit nu de pilot van Firefly? Of een prequel op de pilot van Firefly (die ook Serenity heet)?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat ik ervan begrepen heb is het meer het einde van Firefly.

avatar van Phoenix

Phoenix

avatar van eppo349

eppo349

Jammer, moet ik toch eerst de serie helemaal gezien hebben.

moet je vooral doen, is een topper. ik vind zowiezo dat je de film in combinatie met de serie moet zien.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jammer, moet ik toch eerst de serie helemaal gezien hebben.

Niet per se. Ik heb geen seconde van de serie gezien maar vond dit een goed te begrijpen erg leuke film.

avatar van voomzap

voomzap

koele afstandelijke en degelijke ruimte-soap. je moet er maar van houden... magere 2,0 hier

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Leuke film, alleen jammer dat de serie nog niet in Nederland is uitgezonden.

avatar van niethie

niethie

Al twee keer hoor, een keer ergens toen de serie net uit was op RTL 5 volgens mij en de serie is vorige week nog in zijn geheel op Sci Fi Channel uitgezonden (met ondertiteling heb helaas maar acht van de veertien afleveringen die uitgezonden werden gezien, ik heb dus jammer genoeg niet de gehele serie heb kunnen zien helaas...

avatar van ILDIB

ILDIB

Volgens mij zijn niet alle 14 delen gemaakt! Volgens mij is ie vroegtijdig gestorven.

Geweldige serie, nog betere film, maar alleen als je de serie kent. VAn de serie is eigenlijk deel 1 het slechtst..

avatar van LaDistancia

LaDistancia

hmm.. Interesting

avatar van nightbreed

nightbreed

De hoes voorspelt weinig goeds (dacht ik altijd als ik deze ergens goedkoop zag liggen) maar als ik op IMDB kijk is deze zeker de moeite waard.

Hier ga ik mij maar eens aan wagen vanavond.

avatar van kochana

kochana

PsychoBoyJack,

Het is best mooi zo'n beamer maar weet je dat hdready gewoon betekent nooit full hd/

Het is gewoon oplichterij

avatar van DeCol

DeCol

Ik vond er vrij weinig aan. Het verhaal kon me totaal niet boeien. Ik ben over het algemeen niet zo'n grote fan van het genre maar er zijn zat sf-films waar ik dol op ben. Special effects zijn mooi en het acteren is zo slecht nog niet, vandaar 2*.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeer aangename film, die ook zonder voorkennis van de serie redelijk te volgen is (alhoewel bepaalde situaties waarschijnlijk meer indruk maken als je de serie gevolgd hebt). Verder aangename special effects en leuk 'camp'-stijltje.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Prima wegkijkfilm zonder ergernissen. De film blinkt nergens in uit maar ik vond hem wel meeslepend. De uitwerking van het plot was soms wat voorspelbaar maar absoluut niet storend. Het universum is leuk neergezet, de diepgang hiervan verraadt dat er een serie achter zit, al is die mij volledig onbekend. Pak een pot bier, neem een zak chips en zak lekker onderuit!

3,25*, naar boven afgerond is dat 3,5*!

avatar van niethie

niethie

Jammer, moet ik toch eerst de serie helemaal gezien hebben.

Volgens mij is het eerder een samenvatting van de hele serie als ik me niet vergis.

avatar van Don Timotheus

Don Timotheus

Een prima SF, Prima gespeeld, Prima verhaal, De vrouw River lijk net als in de film Matrix als de uitverkoren zo kwam het op neer.

Het is een goed verhaal de film kon veel beter zijn als er maar beter werd geacteerd (vind ik). Dat die ene monteur in 1 van de laatste scene in plaats van verliefd sex zij toen vond ik heel de film wel een niveau dalen. (ik vond het wel een lekker vrouwke die dat zij).