Serenity (2005)
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 17 november 2005
Plot Serenity
"They aim to misbehave."
Vervolg op de serie Firefly. Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepathisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.
Malcolm "Mal" Reynolds
Simon Tam
Shepherd Derrial Book
The Operative
skipy05
Je moet niet de serie zien voor de film. De eerste keer dat ik de film had gezien wist ik niet dat er een serie van was en ik vond hem toen a heel goed. Ik heb de film nu nogmaals herzien en ik blijf hem suppergoed vinden. verhoog stem naar 4.5*
Thiver
Jeutje, het begin alleen al, niets word uitgelegd.
Pardon? Vrijwel alles wordt in het begin uitgelegd: hoe de mensheid de aarde heeft opgebruikt en daarin het universum intrekt, hoe sommige kernplaneten een stuk welvarender zijn dan degene die verder weg zijn en zelfs Rivers ontsnapping wordt volledig getoond (terwijl die in de serie enkel kort besproken werd).
Je moet niet de serie zien voor de film.
Juist wel. De film valt veel beter wanneer je de personages en hun verhaal al kent.
amaz0ne
hahaha ik heb de serie en de de film op blue ray!!!!
amaz0ne
River is een echt een lekker ding.
Ik word verliefd als ik ze zie.
amaz0ne
Ik heb gehoord dat een Serenity2 komt.
Veel beter dan dieje stomme star wars.
Ik moet deze hebben op bluray hebben
lordsnoopy
Ik heb gehoord dat een Serenity2 komt.
amaz0ne
Er waren geruchten voor een tweede Sirenity maar ze hebben dit afgeblazen. Jammer
Ceeda7
Deze film heeft mij ongelooflijk verrast. Het doet nog eens deugd om een film te zien die dat doet. Hoe komt het toch dat deze zo weinig recencies kreeg in 2005? Precies of de film niet bestond...
Vinokourov
Een SF-film die mij nauwelijks wist te boeien, terwijl SF juist één van mijn favoriete genres is. Ik heb de fuzz rond de kortlopende Firefly-serie ook totaal niet begrepen.
nens89
Een SF film die me wist te boeien en mijn aandacht vasthield tot het eind.
Desondanks blijf ik nog met een paar vragen zitten die jammer genoeg niet uitgelegd worden.
sofripa
Een SF film die me wist te boeien en mijn aandacht vasthield tot het eind.
Serie Firefly vooraf gezien? Als het goed is zijn er dan geen vragen meer.
Bla
Ondanks de alom aanwezige geforceerde humor en acteurs die duidelijk niet van de hoogste plank gegrepen zijn blijft er nog een redelijke film over. Vooral door het verhaaltje wat leuk gevonden is en de special effects die er lang niet slecht uit zien. 3*
Tonypulp
Prima filmpje.
Af en toe best toffe special effects (Helaas afgewisselt met momenten waarop het er niet helemaal top uit zag) maar nergens storend of echt slecht.
De actie word gecombineerd met wat humor, beetje op the mummy achtige wijze (eerste film die in me opkwam met zelfde soort humor) beetje slap maar houd het toch wel fris en soms een glimlach.
Heb me goed weten te vermaken en dat is wat telt, 3*
JohnH
G E W E L D I G !!!!!!!!
Vooral wanneer je de serie firefly gezien hebt is deze film een werkelijk hoogtepunt voor iedereen die van SF en actie houdt. Jammer dat er geen opvolging van het eerste seizoen gemaaktt is, maar dan kan het verhaal ook niet teveel uitgemolken worden en uitgaan als een nachtkaarsje. Enorm genoten 1200 minuten lang (serie + film samen) Zeker een aanrader.
christian
G E W E L D I G !!!!!!!!
Had jij ook niet dat het acteren in het begin heel stroef ging in vergelijking met de serie? Ik heb eerst de film gezien waar het me niet opviel. Daarna heb ik de serie gekeken en daarna gelijk weer de film herkeken en de zweer die ze in die serie hadden voelde ik in het begin van de film totaal niet. Er zat ook wel een gat van 3 jaar tussen de serie en de film dus dat zal wel 1 van de oorzaken zijn, dat ze weer aan elkaar moesten wennen. Jammer dat de 2 leden van de cast overleden zijn in de film
De film is zeker goed en een leuke vervolg op de serie. Hopelijk komt er nog een nieuwe serie of film. Dat zou wel heel leuk zijn.
BoordAppel
Dat is maar goed ook.
BoordAppel
Ik vond de serie erg goed maar als daar een zweer in zat heb ik liever dat de film daar geen last van heeft.
christian
ok sfeer dan
DonOswaldo
- 1931 stemmen
leuke film
had soms wat meer actie in gemogen.
hopelijk word er ooit een deel 2 gemaakt, lijkt me wel een goed idee
Minority_Check
de film opnieuw bekeken na het zien van de serie
de film wordt wel iets makkelijker te bekijken vind ik
ik blijf erbij dat dit een geweldige film is
nu moet ik nog effe de stripboeken vinden en lezen
Rmie
aardige film
Geen hoogvlieger, daar is mijn inziens het verhaal niet sterk genoeg. De dialogen zijn wat simpel en gekunsteld; jammer.
Mooie effecten dat wel.
KoningOdie
Serie en film gezien. Vond de serie toch wel ietsje beter dan de film. Vond het maar een raar plot, waarom River gevangen werd gehouden. Konden ze haar net zo goed meteen vermoorden. Serie 3* en film 2*.
jan
In het begin nogal vaag en wat traag. Ontknoping is redelijk verrassend.
Lau1986
Ik vond dit een aardige verrassing. Ik ben ook helemaal niet bekend met de serie, maar ik vond het verhaal leuk en goed. Verder een leuke ontknoping en toffe actie scenes. Ook de effecten zien er goed uit.
skipy05
Ik heb de serie en de film weer eens achtereen gezien. De film is toch beter als je de serie ook hebt gezien. De film verduidelijkt een paar dingen van de serie. en de serie verduidelijk dingen van uit de film.
Ik vond de film veel beter dan de serie, maar de serie is ook heel sterk. Ik hoop dat er zeker een 2de film ooit van komt.
één ding is mij nog niet duidelijk en denk ik niet dat uitgelegd is en dat is wat Shepherd Book nu juist voor een persoon is en wat hij vroeger gedaan heeft. In de serie zijn er toch ene paar dingen over begonnen.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Usual Suspects

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

Star Trek
Sciencefiction / Actie, 2009
vechtsportentelepathyruimtevaartuigdystopievoortvluchtigegebaseerd op tv-seriesspace westernplanetkannibaalruimte-operaoperative ex soldierfireflybrowncoat