Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Danny Dyer, Frank Harper en Neil Maskell
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 3 maart 2005
Plot The Football Factory
"What Else You Gonna Do On A Saturday?"
Tommy Johnson is een jonge Londenaar die vindt dat hij een uitzichtloos bestaan leidt. De enige manier om zich goed te voelen is om met z'n kameraden -fanatieke Chelsea-supporters- te drinken, drugs te gebruiken, vrouwen te versieren en vooral: te vechten met hooligans van andere clubs. Hij leeft uitsluitend voor het weekend en alles draait om de knokpartijen met de diverse gezworen vijanden. Maar een aantal onverwachte gebeurtenissen en een stel akelige nachtmerries en visioenen maken dat de lol er vanaf gaat. De sfeer wordt grimmiger en hij krijgt steeds meer de indruk dat er verschrikkelijke dingen te gebeuren staan.
Tommy Johnson
Albert Moss
Cabbie
Harris
LOTR-lover
Zowel The Football Factory en Green Street Hooligans hebben één ding gemeen: ze romantiseren het 'hooliganisme'. Zoals het wordt vormgegeven, in dit geval in The Football Factory, zo is het echt niet altijd.
Toch vind ik het te prijzen dat deze film je probeert aan het denken te zetten over het hoe en waarom van deze 'levensstijl' en de hooligans niet neerzet als een stel hersenloze figuren (wat in de media nogal vaak gebeurd).
Voor elk gedrag is een verklaring te vinden en dat probeert deze film ook goed uit te dragen. De beelden zijn realistisch, de personages zijn goed uitgewerkt en de film komt bij mij op 4* uit.
streeter
Sjonge, ben ik echt de eerste die deze film een 0,5 geeft? Ik vond het een waardeloze film. Slecht verhaal, slecht geacteerd, en verschrikkelijk, ongeloofwaardig dialoog.
kArIzMa_TuRk
De beste film van ''Nick Love'' tot nu toe.. er komt een nieuwe film van hem met de naam ''Outlaw'' eens kijken of hij daar er weer iets leuks van gaat maken..
Flipman
Stukken beter dan "Green Street Hooligans!!"
Laatstgenoemde film heeft zo'n slap verhaaltje als hoofdplot, zo vreselijk Hollywood. De uitvoering daarvan is wél weer goed, en visueel is ie soms net iets beter dan deze film.
Gave muziek (vooral "Swastika Eyes" en "Miss Lucifer" van Primal Scream), aardig verhaal, goed acteerwerk, goeie uitwerking van het verhaal en de film verveelde geen moment. Mensen die "Green Street Hooligans" hebben gezien moeten denk ik deze film maar eens kijken, deze kwam realistischer op me over. Maar voor sommigen is deze film wellicht niet Hollywood genoeg.
Ik geef een vier.
BB Gambini
3,5 beter dan Hooligans maar zo ontzettend goed vond ik deze ook niet
JurassicPark
eey 4,5. een hele goede film. ik zelf heb echt niks tegen hooligans vind die gasten wel grappig. ik vind dit beter dan hooligans
Tommy_M
geweldig begin en einde van de film. inderdaad een hele goede film. het stuk dat chelsea met de millwall aanhang op de vuist ging vond ik minder uitgewerkt... verder leuk filmpje
SX-SuperFly
Mooie film, beter dan Green Street Hooligans. Zit niet echt een duidelijk verhaal in maar zegt wel waar het voor staat. Ook goeie muziek (The Streets, Primal Scream..)
Alleen vind ik het einde zo gaar... door wie wordt Zeb neergeknald?
Beatboy
zeker een goede film die een kijkje achter de schermen neemt bij de hooligans. 4.0 *
jeroen6
goede film maar ik vind hooligans toch wat beter, 3 sterren
Die jongen die hem neerknalde was die jongen in de auto die drugsdealde, zeb sloeg en schopte hem in elkaar met ze vriend en stal daarna zijn drugs vreemd vind ik dat de vriend van zeb dan niet wordt neergeknald en ook als je de goed kijkt zie je dat de kogelwond in de zijkant van z'n hoofd zit (in de dromen van tom) maar in het echt wordt hij in z'n voorhoofd geschoten
jordybeukeboom
Humoristische film, die me veel aan Trainspotting deed denken. Danny Dyer zet erg geloofwaardig zijn hoofdpersonage neer. Ook de introductie en het volgen van de andere personages zijn 'flitsend', origineel en goed gedaan. Het is een boeiende film, maar wat betreft karakterontwikkeling en verhaal blijft het allemaal op de vlakte, maar dat komt natuurlijk ook door het onderwerp en de insteek van de regisseur. Waarschijnlijk kan ik een film als deze gewoon niet hoger dan 3,5 geven. In dat opzicht bekeken hebben Love en de zijnen het gewoon goed gedaan
3,5 ster
synesthesia
Ik moet inderdaad zeggen dat hij me wat aan Trainspotting liet denken. Zelfde stijl denk ik. Alhoewel, Trainspotting wil nog wel eens echte fictie in het verhaal gooien (dat schrijf ik toe aan de drugs), dit was alleen realistische fictie.
Ik kopiëer maar wat ik bij Green Street heb geschreven:
Ik heb Green Street en the Football Factory binnen 2 dagen gezien, dus ik ga wat vergelijkingen maken. ('Goh, die had zin in thema's?')
Green Street is duidelijk de meer 'luchtige' film. Hoewel Elija een vreemde keuze lijkt voor zo'n rol, valt dat eigenlijk best mee. De Matt die van school wordt getrapt is echt precies zo'n type als hij laat overkomen, en je kunt niet verwachten dat 'ie ineens helemaal anders wordt als 'ie in contact komt met een ander soort mensen.
Football Factory was behoorlijk wat harder en dichter bij de realiteit. Veel minder geromantiseerd en ook wat realistischer.
Ik kon me beter inleven in de personages in Green Street. Ze waren niet alleen meer uitgediept, ze waren ook leuker. Er zat ook meer humor aan. De gemiddelde hooligan is echter meer zoals in Football Factory.
Verder in beide films goed werk verricht op het gebied van wat er leeft in de wereld. Details zoals kleding merken -- bijv. Stone Island. Dit werd echter iets teveel benadrukt werd door 'a man in a Stone Island coat' te zeggen om een man die je met een mes aanvalt als je wakker wordt te beschrijven (in Football Factory). Daarnaast nog meer realistische details. Ze hebben vast medewerking van binnenin gehad.
Ik vond het einde van Green Street goed, maar erg moraal gedreven. Toch zet het wel een goed idee neer. Ze laten je erg inleven in de hooligan-sfeer, en maken je dan even wakker tegen het einde. Ja, vechten doet echt pijn hoor.
Football Factory was veel Europeser in dat opzicht. In alle opzichten eigenlijk. Het verhaal had op zich minder richting, en het had meer een 'een dag in het leven van...' atmosfeer. Dat vond ik wat krachtiger. Alleen jammer dat hij zo kort was.
Ik geef beide films dezelfde score, saai hè? Ze zijn best wel anders, ondanks het vergelijkbare onderwerp.
Zuiderpark
mooie film. Inderdaad stuk beter dan Frodo Hooligans.
Zit veel humor in en is spannend.
Alleen het verhaal over de opa vond ik niet helemaal in het verhaal passen. Wat ik ook een beetje jammer vond is dat ik geen seconde echt voetbal heb gezien...
Clown Bassie
100x beter dan die slappe Hollywoodiaanse ''Hooligan".
Kom nou, een hooliganfilm met die kabouter van een Frodo in de hoofdrol......Het einde is echt in zicht bij sommige regisseurs.
Ik ben zelf een hooligan en ik moet zeggen dat Football Factory veel dichter in de buurt komt in de manier van hoe onze dagelijkse leven eruit ziet.
5,0
helleke
5,0
Ge moogt er trots op zijn,amai nie
Juniahiah
Ik had hem al een keer gezien, helemaal vergeten! Het is overigens een toffe film!
aleksa
Een hele goede film. De continue gesneden sfeer in de film zorgde ervoor dat ik van het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel zat kijken.
Ik kon mij echt inleven in de personages. Sommige stukken waren hilarisch.
Een 4.0
gribbel
toffe film.
kijkt heerlijk weg en laat je lachen om de domheid van dit soort mensen.
Was it worth it????
YES
0nno
Als film opzich vind ik deze iets minder dan Green street Hooligans.Dat de film dichter bij de werkelijkheid staat, dan GSH, boeit me niet (wat ik overigens zelf niet helemaal kan beoordelen).
Dan over de film zelf; Een goed gekozen cast, en veel humoristische scenes, wat de film zeker ten goede deed.
djelle
Het debiele, nutteloze leven van heethoofdige stomkoppen die zich op achterlijke wijze interresant willen maken zoals hooligans, vind ik zelden een boeiend onderwerp. Ik snap dan ook niet wat sommigen hierin zien. Anderhalfuur naar een hoopje idioten zitten kijken die elkaar de hersens inslaan voor de fun, wat op café ronhangen en onnozele praat zitten brullen... Nee, daar kan ik met mijn pet niet bij. Had het nu nog visueel iets bijzonders weten te brengen was het alweer wat anders geweest, maar ook op dat gebied wordt er op kinnen geklopt.
Er zat wel een soort "fuck een moraal" in de film (erg gelachen met de extra middelvinger op het einde) die ik enigszinds wist te waarderen. Anders had hij de laagste waardering gehad.
Croos
Zeer goeie film
Betere versie van Greenstreet met een snuifje American History X
4,0
Torrez
de meesten geven voor deze film een goed cijfer , omdat je als je deze film bekijkt er een grote kik van krijgt
trouwens wel leuk gezegt!
nightbreed
Veel en veel beter dan de commerciele film 'Hooligans'.
Deze film heeft veel meer diepgang en leukere typetjes.
Een aanrader voor degenen die teleurgesteld waren in 'Hooligans'
Cijfer: 4
Diesel
Geestig filmpje met vlotte dialogen en komische personages. De manier waarop Engelsen elkaar de huid vol schelden is hilarisch. Geweldig, al die denigrerende 'uitdrukkingen': bollocks, you fuckin' mug, thieving little cunt!
Nick Love heeft duidelijk clichés willen vermijden. In veel van dit soort films komt de hoofdrolspeler aan het einde meestal tot bezinning en ziet zijn fouten in. Nick Love slaat echter een andere weg in, een moraal in de film ontbreekt. De film geeft maar een klein beetje inzicht in hoe Engelse hooligans leven, TFF is geen film die een realistisch beeld tracht te scheppen van de hooligan levensstijl. Wat het wel is, een vermakelijke luchtige popcorn drama die je met verstand op nul kunt kijken. C'mon, *jog on*! Soppy bollocks!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Garden State
Drama / Komedie, 2004

Dead Man's Shoes
Thriller / Misdaad, 2004
londen, engelandgebaseerd op boekcocaïnepubsporthooliganeastend voetbalgewelddrugsalcohol abusebrawlbased on novel