Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Danny Dyer, Frank Harper en Neil Maskell
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 3 maart 2005
Plot The Football Factory
"What Else You Gonna Do On A Saturday?"
Tommy Johnson is een jonge Londenaar die vindt dat hij een uitzichtloos bestaan leidt. De enige manier om zich goed te voelen is om met z'n kameraden -fanatieke Chelsea-supporters- te drinken, drugs te gebruiken, vrouwen te versieren en vooral: te vechten met hooligans van andere clubs. Hij leeft uitsluitend voor het weekend en alles draait om de knokpartijen met de diverse gezworen vijanden. Maar een aantal onverwachte gebeurtenissen en een stel akelige nachtmerries en visioenen maken dat de lol er vanaf gaat. De sfeer wordt grimmiger en hij krijgt steeds meer de indruk dat er verschrikkelijke dingen te gebeuren staan.
Tommy Johnson
Albert Moss
Cabbie
Harris
Boothead
Leuke film, af en toe wat langdradig, maar zeker nooit saai. Het is meer een soort van parodie op hooligans dan echt serieus bedoelt.
Gewoon leuk om een avondje te kijken.
ramon125
een echte hooligan herkent iets van zichzelf in deze film. wat mij betreft een aanrader
marko
Deze film lijkt me echt heel leuk! Ik heb de trailer er van gezien veelbelovend alleen ik wil hem op dvd kopen en kan hem nergens vinden. Ik heb al een beetje op internet gekeken maar ik kan niets vinden die hem aanbied en bij winkels als free recordshop hebben ze hem ook niet. Dus weet iemand waar ik de dvd "The Football Factory" kan halen? Alvast bedankt Groeten, Marko
zwiersie
Er is nog niet eens een release datum voor de bios bekend dus het zal nog wel even duren voordat je hem kunt kopen bij de frs
wingman8888
Hallo het is een hele gave film hoor :Marko zocht jij deze op dvd dan zou je me eens een mailtje moeten sturen :[email protected] Nogmaals het is een zeer gave film mail me maar
Groeten Wing
fokkit08
Een geweldige film die ik al enkele maanden in mijn bezit heb en die niet gaat vervelen. Het verhaal wijkt weinig af van de realiteit.
Saillant detail: Frank Harper, zeer berucht Millwallsupporter, speelt de rol van Bill Bright (een groot Chelseasupporter wiens haat voor Millwall oneindig is). In het ware leven dus Millwall Casual, in de film het tegenovergestelde, nml. Chelsea Casual.
richarddsa
Zeer goede film. Het zijn geen echte hooligan beelden het is dus echt een film.
Maar hoe ze een vecht voorbereiden is gewoon mooi om te zien daar herken je wel wat in. Af en toe beetje langdradig en misschien niet heel de tijd hooligan aktie maar het is dan ook geen complicatie.
Zeker wel een aanrader 4
Dit zijn geen voetbal liefhebbers maar een stel zieke gasten...
tevelenco
Goede, harde en realistische film over een groepje voetbal hooligans en wat hen zoal bezighoud.
En dat is drank, drugs, vrouwen ,maar vooral het organiseren van vechtpartijen met de tegenstander.
Dit leverd behoorlijk wat harde beelden op.
Maar er is af en toe ook nog wat ruimte voor humor van de jongens onder elkaar.
Omdat ze elkaar nogal eens voor de gek houden, en er ook de grootste lol in hebben als er wat mis gaat bij een ander.
Kortom een vermakelijke film over een stel zieke gasten !!
Relschopper
Dit zijn geen voetbal liefhebbers maar een stel zieke gasten...
Ach, ieder zo zijn ding! Jij zit de hele dag op een movie site, zij gaan in het weekend naar het voetbal! Als je ergens niets vanaf weet, kun je beter niet oordelen! Laat staan VER-oordelen!
Maar genoeg over nietszeggende vooroordelen. Ik vind dit een hele goede film, ook vanuit het perspectief van de zogenaamde 'casual'. Na ID werd het eens tijd voor een film met als onderwerp het hooliganisme en de subcultuur die daarbij hoort!
Op een aantal punten is deze film overdreven, met name het druggebruik en prive omstandigheden van enkele personages (hoewel de ene kern zich wat meer met deze firm kan identificeren dan de andere). Het laat wel goed zien in hoeverre je sociale leven beinvloed kan worden door deze 'hobby'.
Iets wat deze film authentiek maakt is het gebruik van echte zogenaamde 'casuals' (inclusief imititatie casual gear, bijvoorbeeld de nodige imitatie burberry caps!) die bij de verschillende Londense harde kernen gerekruteerd zijn! De regisseurs waren aanvankelijk bang dat dit vanwege sentimenten niet goed zou gaan maar niets is minder waar gebleken.
Echt een hele sterke film en de mensen die enigzins op de hoogte zijn van deze cultuur zullen dat beamen.
Gewoon leuk om een avondje te kijken.
Een parodie op hooligans?? Sorry hoor, maar dan heb jij echt bitterweinig van deze film gesnapt of je bent totaal niet op de hoogte van de realiteit.
AmerOne
inderdaad voor mensen die denken dat het hier om een parodie gaat.. wake up call and welcome to reality.
peewee
hoi mensen
ben erg benieuwd naar deze film
hier las ik voor het eerst het bestaan af van deze film
heb overal al gezocht,maar nergens kan ik hem vinden
weet iemand waar je hem kan kopen of huren
ik hoor graag van jullie
Relschopper
Je kan hem niet kopen of huren....
bisse
In ieder geval een heel vermakelijke film met genoeg variatie en verhaallijn om de kijker te blijven boeien. Ik kan moeilijk beoordelen of het bij de realiteit in de buurt komt maar een parodie lijkt het me zeker niet. aanrader 3,5 ster
jedymaster
kan het niet beter zeggen.
DarkManX
Heeft iemand ook het gevoel dat dit doet denken aan Snatch, Trainspotting,...
tonymacaroni
Ben blij dit te lezen, want ik denk dat veel mensen niet weten dat hooligans vaak met de meest dure kleding rondlopen. En iedere groep zijn eigen stijl had. Ik heb er boeken over gelezen (personen die hun ervaringen vertellen) en daarin lees je dat er vaak trips gemaakt werden richting london omdaar de duurste shit te kopen die er maar was, armani, lacoste, burberry alles! Begin jaren 80 was adidas helemaal hot en moest je dat hebben!!
hakunamathafucka
Heeft iemand ook het gevoel dat dit doet denken aan Snatch, Trainspotting,...
Ja, dat lijkt zo omdat het allemaal uit de UK komt maar dit is wel iets heel anders, als je het mij vraagt.
Snatch heeft totaal niks met hooligans te maken, maar waarschijnlijk bedoel je het sfeertje er omheen.
zoiets heb ik ook altijd, best wel vette films
dennisehv
Zeker genoten van deze film, vooral als je van het onderwerp houd.
Hoop dat er snel meer van dit soort films worden uitgebracht.
MFEO
Waarneer gaat deze film nu in de bioskoop draaien Zou 3 maart gaan daaien?
Maar tot op heden is die nog niet in de bioskoop geweest. Steet in iedergeval nog steeds niet op belbios.nl
Niet echt geslaagde kruising tussen Guy Ritchie-films en I.D., die vooral bestaat uit stereotypen en toevalligheden, maar toch wel redelijk wegkijkt.
Moenie
Film is leuk om te zien, maar zal is geen toppertje.
Verhaallijn is leuk, gekke flashbacks en leuke typetjes.
Op deze manier zijn er meer gemaakt.
R9
Hitch
Ladder 49
Mean Creek
ASroma
lekkere engelse film, ik heb me goed vermaakt. Het geeft wel een beetje het leven weer van die "chavs" daar in engeland. Voor een klein budget hebben ze een vermakelijke film gemaakt.
and in the end "was it worth it?"

HeatWave
Zeer geslaagde film.
Hier word van een al jarenlang hot-item(hooligans)een geweldige film gemaakt.
Wat deze film voor mij zo bijzonder maakt is de harde realiteit, die zich met name afspeelt in de voetbalwereld in Engeland zo goed in beeld word gebracht.
Omdat deze realistische film overgoten is met een humoristisch sausje maakt dit het kijken zeer de moeite waard.
sateck
wel een goeie film...alleen volgens mij kan niemand raden hoe dit afloopt...zo onverwachts....
'ik neuk alles wat beweegt'
ik vond er echt niks aan,
viel me zeer tegen
en heb me tijd verdaan
helemaal als je deze film kijkt na films
als..
Hitch
Whahahahaa....dit is een grap neem ik aan?? Een slappe vertoning als Hitch is beter dan deze film?? Kom toch man... Hitch is weer eens een film die totaal nergens over gaat! Een film die tot blockbuster gebombardeerd werd omdat Will Smith zijn opwachting weer eens maakte?
Deze film gaat ergens over! Het verhaal is origineel...
MFEO
Hoe kan het eigenlijk dat hier in NL al 50 mensen op gestemd hebben terwijl de film niet in de bioskoop gedraait heeft en niet in de videotheek ligt en nog niet op TV geweest is?
Tenzij vele deze film op dvd gekocht hebben via UK.
Ik loop al tijden te wachten op deze film!!!!!!!!!!!
savi_7
deze film is vet cool, wie wel eens gevochten heeft bij een voetbalstadion kan zich hier goed in vinden met wat hij ziet, mensen die dit niet gewend zijn, zullen wel klagen hoe gestoord die gasten zijn. Maar dat zijn ze niet, zonder de hooli's zoude de clubs kapot gaan. er zat ook een minpunt in de film, en dat was het gedroom van onze hoofdrolspeler. verder ben ik teverden over deze film hoop dat ze in nederland eens een film over hooligans gaan maken

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Garden State
Komedie / Drama, 2004

Dead Man's Shoes
Thriller / Misdaad, 2004
londen, engelandgebaseerd op boekcocaïnepubsporthooliganeastend voetbalgewelddrugsalcohol abusebrawlbased on novel