• 9.377.664 stemmen

The Football Factory (2004)

Drama / Misdaad | 91 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nick Love

Met onder meer: Danny Dyer, Frank Harper en Neil Maskell

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot The Football Factory

"What Else You Gonna Do On A Saturday?"

Tommy Johnson is een jonge Londenaar die vindt dat hij een uitzichtloos bestaan leidt. De enige manier om zich goed te voelen is om met z'n kameraden -fanatieke Chelsea-supporters- te drinken, drugs te gebruiken, vrouwen te versieren en vooral: te vechten met hooligans van andere clubs. Hij leeft uitsluitend voor het weekend en alles draait om de knokpartijen met de diverse gezworen vijanden. Maar een aantal onverwachte gebeurtenissen en een stel akelige nachtmerries en visioenen maken dat de lol er vanaf gaat. De sfeer wordt grimmiger en hij krijgt steeds meer de indruk dat er verschrikkelijke dingen te gebeuren staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Scratt

Scratt

Hier was weinig aan.. het enige wat me bleef kijken was de realistische en goed in beeld gebrachte gevechten. Niet voor herhaling vatbaar..

avatar van james_cameron

Energieke, goedgemaakte film over een dubieus onderwerp. Verfrissend is het gebrek aan moraal en het uitblijven van vals sentiment. Lijkt door de hippe montage en de brutale voice-over iets teveel op het veel betere Trainspotting, maar toch is de film goed te pruimen. Uitstekend gemonteerd ook, al had dat weinig relevante subplot over die twee veteranen wel weggeknipt kunnen worden. Grappig en ironisch is dat er in de hele film bijna geen voetbal te zien is.

avatar van Cytje

Cytje

Erg goede film!ze hebben naar mijn mening ook een heel klein beetje inspiratie uit de film GOODFELLAS met Joe Pesci gehaald..met name de scene in het cafe als 1 van die hoolie's een geintje maakt met de leider van die groep..die leider lult hem volgens helemaal klem en word kwaad..toen die jongen die dat geintje maakte bang werd begon die leider opeens te lachen..en te zeggen dat ie ook overal in tuimt...precies die scene als in goodfellas

hebben meer mensen dat opgemerkt??

avatar van J.S.

J.S.

Cytje schreef:

hebben meer mensen dat opgemerkt??

JA! helemaal gelijk, een schaamloze rip-off !

avatar van holmes

holmes

ja, en dan kun je zien dat precies dezelfde grap voor geen meter werkt in deze film. moet je toch joe pesci voor heten.

ik vond 'em zwaar tegenvallen, the football factory. Kan zijn dat t komt omdat ik green street hooligans eerst gezien heb en die vond ik zeer vet. Daar kan deze niet aan tippen

avatar van buffy

buffy

ben ik het ook mee eens

deze film kan inderdaad niet aan green street hooligans tippen.

maar gelukkig had ik deze film al eerder gezien zodat ik green street hooligans echt een topper vond

avatar van braambes

braambes

Vermakelijk en daarom drie vlotte sterren, maar wil je die conclusie wel trekken na een drama over hooliganisme? Deze film pakt net zoals Trainspotting een maatschappelijk kwaad op een ietwat komische manier aan, maar hier loopt dat niet zo vlot. De opa's waren erg leuk (die joint!), de vechtscènes adembenemend en het geheel aanvaardbaar.

avatar van finch94

finch94

Green Street Hooligans vond ik juist middelmaat.Een college pikkie,amerikaan ook nog,komt gelijk bij de harde kern van een van de hardste firms van engeland.Hij heeft nog nooit geknokt,maar blijft moeiteloos overeind tegen getrainde knokkers,pfffffffffff!Football Factory geeft een veel realistischer beeld van voetbalfirms.)

avatar van NvK

NvK

vind ze allebei geweldig om te zien. alleen football factory vind ik toch net iets beter omdat je in deze film niet dat hollywood smaakje krijg. + dat accent is een killer gewoon

die frank harper is een schitterende acteur. pcies de goede kop voor deze film

avatar van nicolasb

nicolasb

beetje afkooksel van "buitenspel", de nieuwe van gert verheyen, de man die zijn vrouw leerde kennen in dancing highstreet in hoogstraten, waar nu trouwens de jumpingfridays plaatsvinden! opgelet: voor 23u is voor de verniet!!! dus een dikke 4*!!!!

BOENKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEUUUUH!

tevens , als ge dees goe vindt, zeker niet green street hooligans zien!!!!!!!!!!!!!!!!!! beter goal! kick off!

avatar van lukske00

lukske00

goede film, alleen had de titel anders gemoeten. het ging namelijk totaal niet over voetbal....nooit wordt er over gesproken of zingt men voetballiederen of dergelijke...( de clubliefde had meer centraal moeten staan)

voor de rest tof sfeertje ( a la guy ritchie)

3.5 ster

Ik ben het er niet mee eens over wat gezegd werd over de intelligentiegehalte van deze heren. Als je de 3delige documentaire over Hooligans van de BBC hebt gezien weet je dat er heel veel hoog geschoolde mensen in de firms zitten zoals advocaten. Voortaan effe wachten met de vooroordelen.

avatar van horrorkip

horrorkip

Echt een goede film, laat echt goed zien hoe hersenloos de engelse hooligans zijn, er gewoon op los slaan. het heeft echt nix met voetbal te maken pure vechtpartijen en hard ook. leuk verhaal, veel actie en een goed einde

avatar van rondh

rondh

Lekker apart filmpje. Lijkt veel op trainspotting; daar laten ze ook een maatschappelijk probleem zien. Het word erg aardig gefilmd, omdat je het uit de ogen van de hooligans zelf ziet.

En het Engels accentje is ook top.

avatar van Beek

Beek

Wereld film! Prachtig engels accent en goed en redelijk realistische film! Vele malen beter dan die nieuwe film `The Green Street Hooligans`...

avatar van hansbreda

hansbreda

Prima film. Had vele realistische scenes. Doet niet onder voor andere klassiekers in dit genre als The Firm en ID.

4****

avatar van enzyme

enzyme

Zeer mooi, heel realistisch en het fantastisch engels accent natuurlijk. Top-film.

4.5 sterren

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vermakelijke film. Het onderwerp is zeer interessant en dan volgen we ook nog eens een firm van mijn favoriete Engelese voetbalclub. De film kijkt heerlijk weg en ook de performances waren niet beroerd te noemen. Wat leek die Billy Bright op Wiljan Vloet zeg. 3,5*

avatar van mental_jos

mental_jos

geweldige film, veel vergelijkingen met green street hooligans maar deze film heeft gelukkig niet zo'n sentimenteel einde als green street hooligans.

avatar van Hagele

Hagele

Naomi Watts schreef:

Idd ja...walgelijke smoel.

avatar van glannestino

glannestino

Echt een supergrappige film. Veel beter dan hooligans. Leuke personages, opvallend goede acteerprestaties, goede soundtrack, en ik heb me soms helemaal rot gelachen. Ik heb hem nu 3 keer gezien, en de eerse keer vond ik hem 3 punten waard, de tweede keer 3,5 en nu verhooog ik het naar 4 punten, want iedere keer dat ik hem zie lijkt de film beter te worden

avatar van daanos;

daanos;

Dit vind ik echt een van DE betere films, hooligans vind ik iets leuker, maar ik vind deze wel super vet...

I just love the Englisch accent, mate

4**** sterretjes

avatar van mathieudc

mathieudc

Leuke film, goed in elkaar gestoken, stoere mannen. Kortom, een goed film in zijn genre.

Mijn stem: 4,0

avatar van Maffia_Member

Maffia_Member

Zeker een goeie film, vooral dat accent is super vet! Uit deze film zijn ook heel veel stukjes gebruikt in een hardcore nummer van DJ Paul - You're A Hooligan (vet nummer trouwens )

Ik vond dat in deze film de gevechten veel realistischer waren en vele malen vetter dan in Green Street Hooligans... die knakker moet het gewoon bij ze "ring" houden en niet proberen een engelse hooligan te worden

zeker 4,5 * waard!!!

avatar van muismat

muismat

Heel aardige film, goede opbouw, alleen zo'n plotseling einde, verder wel realistisch en vermakelijk op zo'n heerlijke engelse manier die we ook terugzien bij Snatch, Lock stock...enz.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Coole film, iets minder dan Green Street Hooligans maar toch zeer vermakelijk, goed geacteerd en goed verhaal. 4*

avatar van daanos;

daanos;

net weer gekeken... dit keer vond ik 'm een stuk beter, ik kon me meer inleven in het leven... ik kon eindelijk de personages uit elkaar houden en snapte de lijn van het verhaal, het is dan ook veel verstandiger om de film te kijken zonder dronken te zijn

ik heb de film met een half sterretje verhoogd, 4,5*

ZEER GOED!

avatar van adez

adez

leuke film,,

veel beter dan Green Street Hooligans!!

avatar van Dimi999

Dimi999

goede film, krijgt waarschijnlijk plaatsje in mijn top 10

avatar van Wazzzaaa

Wazzzaaa

super film heb hem al 5x gezien en hij blijft leuk

en vond hem ook veel beter als green street hooligans.