Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: David J. Burke
Met onder meer: Justin Timberlake, Kevin Spacey en Morgan Freeman
Releasedatum: 9 maart 2006
Plot Edison
"In this city, only the cops are above the law."
Joshua Pollack is een jonge journalist die achter het reilen en zeilen van een corrupte politie-eenheid komt. Hij vindt hulp in zijn mentor, een toponderzoeker van justitie en een integere politieman die hem helpen de onderste steen boven te krijgen.
Ashford
Willow
Reyes
Maria
Nikateen88
Net gekeken en was wel spannend.
Cool J, Spacey en Freeman kunnen acteren, maar JT kan beter op zijn zangcarriere richten ( ik vind hem meer een sukkel
), wat Djinda zei. Als je Spacey ziet, denk je aan soort mix van LA Conf... Spannende momenten zijn er, maar het is geen super film of een film dat je 2x of misschien zelfs meerdere keren gaat kijken. Leuk voor 1 avondje. Ik zou eerst een trailertje kijken voordat je naar de bios gaat ofzo.
morpheus
Ik ben over het algemeen vrij mild over films maar Edison is toch echt een hele grote teleurstelling. Het script is een kopie van talloze B films en het daarop gebouwde eindproduct is grouw zonder ook maar enige vorm van orginaliteit. Ik heb me zelden zo geergerd aan cliche's als in Edison het is zo volgens het straight to video boekje het lijkt alsof ze het niet eens geprobeertd hebben. Je kunt je tijd beter besteden door naar een lopende band met grijze tupperware doosjes te kijken.
Wat namen als Kevin Spacey en Morgan Freeman dan ook in deze film doen is mij een raadsel en ook zij komen er eigelijk niet goed af. Tja Freeman speelt het personage van Alma Mater inmiddels op de autopiloot. Timberlake is geen acteur en vooral tijdens de verplichte en slecht geschoten autoachtervolging op het einde van de film wordt dit pijnlijk en lachwekkend duidelijk. LL Cool J heeft ook niet meer dan 2 emoties in Edison maar het is niet dat het script meer van hem vergde.
Is er dan ook actie? Ja maar wederom zo clichematig en zo slecht uitgevoerd dat actiescenes uit goedkope tv producties er beter afkomen en je moet wel eerst 80 minuten wachten welke trouwens voelen als 120 minuten.
Nee ik kan niets anders adviseren dan gewoon een grijs tupperware doosje te kopen, goedkoper, leuker om naar te kijken en nog handig ook. Wat je ook doet vermijd Edison als de pest.
Oordeel: Halve ster
obuma
Hi all,
Dit weekend Edison bekeken en ik kan slechts bevestigen dat het een matige film is. Erg slecht is de film niet, maar dat is vooral op het conto te schrijven van Kevin Spacey en Morgan Freeman. Steengoeie acteurs zijn dat toch.
Justin Timberlake heeft niets in films te zoeken. Een sukkel kan hij aardig neerzetten, zo zien we in deze film, maar laat hij het vooral houden bij (vind ik) waardeloze muziek. LL Cool J deed het iets minder slecht. Waarschijnlijk doordat hij vrijwel geen dialogen had. Uiteraard zou hij ook dan door de mand zijn gevallen.
Waarom willen zangers toch altijd acteur worden? Is het omdat zij zich minderwaardig voelen ? Volgens mij is het nog niemand gelukt. Frank Sinatra niet, Elvis Presly niet en ook Madonna niet.
Ik kijk liever naar ras-echte acteurs zoals Nicolas Cage, Sean Penn, Harrison Ford, ach, jullie kunnen dit rijtje zelf ook wel af maken.
RTL4-vermaak. 2 sterren voor de moeite.
Greetz, Obuma
Dirkjan
Ik vind de film persoonlijk een beetje tegevallen. Ik verwachte er veel van gezien de acteurs maar viel toch tegen. Er zaten een paar hele goede en strakke acties tussen maar de spanning was er niet helemaal.
Justin speel heel goed. Voor mij de eerste keer dat ik'm in een film zie. LL Cool J is wel weer meesterlijk bezig!
Ik heb'm een 3,5 gegeven omdat et wel een lekker keiharde actiefilm is!
Hey DJ
Het viel me allemaal zeker niet tegen. Had mijn bedenkingen; Morgan Freeman is altijd goed, maar de muzikanten "LL Cool J" en Justin Timberlake.....maar het pakte allemaal goed uit. De acteerprestaties waren niet onaardig. Ookal blijft het verhaal natuurlijk een beetje voorspelbaar.
lauwi_b
Zeer matige film, zeker met deze acteurs. Het verhaal is nooit spannend en loopt niet lekker. Een hoop getreuzel dat de film niet goed doet. Had wat mij betreft de helft korter mogen zijn. Timberlake speelde op sommige tijden erg slecht, maar dat kan ik van meer mensen in deze film zeggen. 2 sterren
Flipmode90
Super film met alles erop en eraan, weer een super acteer prestatie van Kevin Spacey.
zeker een aanrader 4.0
horrorkip
2 zangers in 1 film en dan nog een goede film neerzetten ik vind het knap. De film is een absoluut lekker weg te kijken film met goede actie momenten. eigenlijk merk je niet eens dat het bekende muziekartiesten zijn, ik denk omdat ze allebij al lang geen muziek hebben uitgebracht.
Maar de film kan er mee door.
Virginia1
Ik heb deze film een tijdje geleden gezien. Ik had echt goede hoop dat het een interessante film zou zijn maar ik ben nu alweer vergeten waar hij over ging.
Mc
- 2092 stemmen
Aardige thriller bouwt langzaam goed de spanning op. Freeman, Spacey en Cool J spelen best aardig, maar Timberlake acteert als een natte dweil (vooral in de achtervolgingsscene). Na ongeveer 75 minuten zakt de spanning totaal in en is er van die aardige thriller weinig meer over, hierna mondt de film uit in het bekende actiewerk en kreeg ik het 'been there done that' gevoel. Overall nogal overbodig, maar wel het kijken waard als je Morgan Freeman eens wil zien dansen
johanm3
Zeer slechte film. Kon me geen moment boeien. Er werd slecht geacteerd. Behalve door Kevin. Freeman zien dansen vond ik wel grappig idd. 1* Geef niet vaak zulke lage cijfers, maar vond deze film echt zonde van m´n tijd.
SSeagal
Beetje veel cliche's weer, maar toch nog vermakelijk voor een keertje. **1/2
Mr Orange
Zulke acteurs (Met een kleine *ahum* voor Timberlake) zo'n gedrocht neerzetten is een zonde.
biebel
Wat een slechte film niet normaal. 1* ,maar Justin please ga weer slechte plaatjes maken joh!
janoz46
Wat een ongeloofelijke boutfilm!
Het verhaal boeit geen seconde. mocht je fan zijn van Justin Timberlake is het een ander verhaal
1* voor de moeite
devilsarea
Nee vond het zelf ook niet veel .....
gewoon zonde als je daarvoor betaald in bioscoop!!
brambier
Net gekeken en was wel spannend.
Dat vindt ik juist niet... Hij speelde juist die sukkel die zich net in zn carriere stort en wat betreft "dat trailertje bekijken" Ik vindt hem de moeite waard om in de bios te zien.....
hannes64
- 1926 berichten
Wel een leuke actie / thriller.
Timberlake.....laat die zich maar bij z`n ``michael jackson danspasjes`` houden.
Spacey en freeman èn cool j spelen wel goed wat dat betreft.
Maar wat sommigen ook wel `s vergeten .....Dylan McDermott, die speelt volgens mij de rol van z`n leven.
( als verslaafde corrupte cop is ie pùùr top )
3 sterren .
Channa84
Deze film lijkt me nou al helemaal niks omdat die stomme Justin Timerlake erin speelt. Hij wil volgens mij alleen maar gaan acteren omdat z'n liefje dat ook doet. Bluh
paantje
goed verhaal met opbouwende spanning, prima acteurs. een van de betere films die ik gezien heb, top!!
killswitch
Justin Timberlake in een film. ai ai ai
Voor de rest Morgan Freemand en Kevin Spacey Killer Acteurs
Ella
Zoveel mensen zoveel wensen, Het verhaal is voorspelbaar en ik heb het idee dat ik de film al eens eerder heb gezien...
Waku
Misschien ben ik wel het domste jongetje van de klas.
Hoe dan ook ik begreep echt helemaal niks van "Edison".
Timberlake als journalist die verwikkeld raakt in een of andere FRAT zaak????
FRAT???
Nergens wordt duidelijk wat FRAT is en vooral wat het doet behalve mensen liquideren in containers en journalisten aftuigen.Verder bekonkelt iereen wat af met iedereen er wordt een lastig iemand geliquideerd op kantoor en zo emmert de film maar door richting het einde.Een vreselijke Timberlake irriteert 90 minuten lang.
Welke casting agent geeft zo'n man een hoofdrol in Godsnaam???
Anjin
De film moet het wel hebben van de 2 dijken van
acteurs
Namelijk Morgan Freeman en Kevin Spacey.
De rest hangt er maar een beetje bij als spek en bonen..
Timberlake kon al niet zingen laat staan acteren..
dirkh
Wat een afgunst hier... ik houd helemaal niet van pop muziek en ook niet van Justin Timberlake... maar daardoor is edison toch niet slecht?? wat een stom argument zeg,
het verhaal begint heel goed... ik vond de scene in het vakantiehuis ook erg mooi...
het slechte aan de film vond ik het einde... er word te veel geschoten naar mijn zin....
=***1/2=
knaricus
Ik begrijp hier de discussie niet, ik ben al een paar jaar geleden gestopt met zulke films te kijken, het rechstreek-naar-video gehalte spettert al van de cover af.
Mensen kom op jullie weten allemaal wat voor film je wordt voorgechoteld. Dan moet je dit genre niet gaan afzeiken, heel heel soms komt er een aardige voor de commercie gemaakte hollywood actiethriller voorbij, maar dat hoor je dan wel van de koppige sjakies die deze films allemaal persé moeten zien.
Er zijn genoeg films die wel de moeite waard zijn, dit is gewoon videovoer uhm dvdvoer als je echt maar dan ook echt niets beters te doen heb, niets meer niets minder, Als je dit in de sneak wordt voorgeschoteld dan kan je je idd genaaid voelen maar om deze film bewust in de bios te kijken, zit er volgens mij ergens een steekie los. Niet dan??
nancy255
wat een slechte film
je verwacht zoveel met zo'n cast en dan zie je een recht toe recht aan goedkope video titel .... Video ??? zelfs dat bewijfel ik ... misschien een aanrader voor tv als aleternatief op de homeshoping programma's na middernacht
voor mij een echte afrader

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

One Eight Seven
Drama / Thriller, 1997

Amen.
Drama / Oorlog, 2002
journalistpolitiegeweldmetropolisonderzoekelite unit corruptie bij de politieco-workers relationshipfemale judge boyfriend girlfriend relationshipinvestigative journalist boyfriend girlfriend relationship