Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 20 juni 2002
Bekijk via Netflix
Plot Unfaithful
"Where do you go when you've gone too far?"
Connie Sumner heeft een liefhebbende echtgenoot en een zoon van wie ze veel houdt. Toch wil ze meer. Wanneer ze op een dag een knappe vreemdeling tegen het lijf loopt terwijl ze een taxi probeert te halen raakt zij geobsedeerd door hem. Uiteindelijk krijgt ze wat met hem. Ze ondervindt echter al snel de negatieve kanten van deze egoïstische actie.
Edward "Ed" Sumner
Bill Stone
Detective Mirojnick
Gloria
dttom
Tja het verhaal is heel normaal, behalve dan dat we hier opeens ophouden en dus geen einde krijgen. Ook was alles niet zo heel goed verwerkt, bedoel Gere springt bij zijn vrouw in bad met zijn zwembroek aan
, niet echt goed gedaan. De film was ook erg traag in het begin, bedoel duurt ff voor dat ze vreemd gaat en dan gaat ze vreemd en dan moeten we "honderden" sexscenes zien en vervolgens zien hoe moeilijk ze het wel niet heeft en blablablablablablabla mocht allemaal wel wat sneller en de manier waarop ze versiert wordt bedoel give me a break!! Ik hou eigenlijk ook niet echt van dit soort films, dus dat hielp ook niet mee
Blindfold
Ik weet niet of ik eigenlijk mag stemmen, want ik heb het (met moeite) gered tot de helft van de film. Ik vond hem in ieder geval heeeel saaahaaaaaaai.
jaapslaap
Vond het een goeie film, alleen een beetje langdradig. Vond Richard Gere wel heel goed spelen... en een open einde.
Melissa
Ik vond het een erg saaie en langdradige film. Ik heb de film alleen uit weten te zitten omdat Gere een goede acteerprestatie neer wist te zetten.
Rascal
Ik vond het wel een mooie film. De passie en de hartstocht vond ik er wel van het scherm afvliegen. Deed me ergens aan denken..
Haha.
Linda
Ik had een soort van Fatal Atraction verwacht maar ik werd teleurgesteld. De film heeft een lange inleiding voordat de vrouw vreemdgaat. De rest van de film bestaat uit teveel sexscenes en te veel relationeel gezeur. Het einde vond ik ook erg teleurstellend. 2 sterren
Jordy
het eerste uur is vrij saai, daarna wordt het wel wat beter. dttom heeft trouwens het einde blijkbaar niet begrepen
2,5 *
portishead00
Ik vond het een vrij aardige film,
met als uitschieter de scene vlak nadat Diana voor het eerst was vreemdgegaan dat ze alles in de tram nog even voorbij ziet vliegen.
Je kunt aan haar gezichtsuitdrukking alles aflezen.
Ik weet nog toen ik vroeger ooit eens een meisje versierde dat mijn gezichtsuitdrukking meer zei dan 1000 woorden.
Kortom redelijk geslaagde film.
Mza
- 1924 stemmen
Zoals al gezegt begint ie vrij saai maar hij werd een stuk interresanter toen Richard Gere de lover van Diana Lane confronteerde. Maar dit leek meteen teniet gedaan te worden door die moord. Ik vond dat namelijk niet echt gepast. Gelukkig ontaarde het niet in een standaard thrillertje en bleef er voldoende aandacht op het relationele vlak.
Maar toch vond ik het geheel niet echt goed, er zaten goede elementen in zoals het uitstekende acteerwerk van Diana Lane maar het weet nergens te overtuigen. 2,5*
Da Jando
Het leuke vond ik dat
De man werd vermoord, dit had ik helemaal niet verwacht. Daarom 3 sterren. Wel een beetje langdradig soms maar ik vond hem toch niet echt saai.
narva77 (crew films)
Mooie film met zeer goede rol van Diane Lane. Snap het lage cijfer niet zo.
Stephan
"Blind gekocht" in Appie Hein.
Zelf ben ik een fan van Gere, hoewel hij wel snel maniertjes heeft. Zoals het bijten op zijn lip als hij emotie 'verbergt'.
Diane Lane is me van The Outsiders bijgebleven en met name zij verraste me met haar goede spel. Zeker de scène in de trein was fenomenaal.
Als geheel heb ik me prima vermaakt. Hoewel de motivatie bij met name Lane's karakter niet altijd duidelijk zijn, maar dat kan gelijk ook weer het sterke punt zijn. Bij dit soort 'incidenten' is vaak ook geen echte reden te vinden. Dat zou zelfs heel flauw geweest zijn. Vreemdgaan gebeurt vaak nu eenmaal 'zomaar'.
Het einde vond ik wat krampachtig "not Hollywood" gedaan. Op de DVD staat een alternate ending die ik (hoewel dus Hollywoodiaans) beter vond.
Affijn. 3 sterren ***
Stephan
Een tweede keer gekeken. Ik gooi er een volle ster extra tegenaan. Maar ik ben een sucker for romance...
narva77 (crew films)
Vanavond ook voor de tweede keer gekeken (na ruim een week) en hij blijft mooi. Inderdaad die scene, als Connie vanuit New York met de trein teruggaat naar huis, en ze enerszijds gelukkig is met haar nieuwe lover, en anderszijds twijfels en schuldgevoelens heeft, is erg mooi. Ze acteert goed, maar dat had ik al gezegd.
Vond de film trouwens in de verte wel een beetje op 'In the Bedroom' lijken: Het begint als drama, maar daarna komen er elementen van misdaad in de film.
De vier sterren staan nog steeds!
gimli f
Ik zit bij deze film met tegenstrijdige gevoelens.
Ten eerste ben ik geen liefhebber van Gere, zacht uitgedrukt. Ook ben ik geen liefhebber van dit soort romantische films...
Het eerste uur werden mijn bange vermoedens helaas bewaarheid. In mijn ogen was dit toch echt een degelijk, doch wel erg conventioneel drama, type "nieuwbouwwijk". Zeer weinig verrassend dus!
Daarna probeerde Lyne, waarvan ik persoonlijk zijn geweldige Jacob's Ladder wel erg waardeer, om een soort psychologisch spanningsveld te creëren, waarin hij iedereen de gevolgen van een misstap laat voelen (en en passant zelfs het knulletje in zijn broekje laat plassen). Dat gedeelte beviel mij iets meer, doch echt indrukwekkend vond ik ook dat niet.
Het meeste van de film vond ik trouwens ook niet bijzonder gefilmd, afgezien van een paar scenes (en daarmee bedoel ik niet de liefdesscenes).
Wel boeiend:
vroeg ik me eerder af of er wel eens muziek van mijn absolute lievelingsband Dead Can Dance in films terecht kwam, en moest ik altijd het antwoord schuldig blijven, zag ik opeens dat dit de (voor mij!) eerste film is waarin hun muziek verwerkt zit (solo-muziek van Lisa Gerrard niet meegerekend):
het werkelijk magistrale laatste nummer van hun laatste officiële cd Spiritchaser werd afgespeeld op het moment dat de Fransman en de mooie deerne voor het allereerst in een intieme liefdesomhelzing verstrengeld zaten... subliem!
Daarna, nog in de zelfde scene, werd trouwens een ander nummer (type Afrikaanse drumritmes) van die cd in dat eerste nummer gemixt- maar dat mag de pret niet meer drukken!
Ik wil meer!
De film zelf: ***,25 (die ik dan wellicht moet ophogen tot 3,5- daar wordt nog over nagedacht)
De muziek: subliem!
T®inity
Wel een beetje standaard verhaal maar echt speciaal kan je zo een film niet maken, Te veel sex scenes naar mijn mening,
lierg00
Ik vond het best een aardige film, maar had toch wel een soort fatal actraction - achtige film verwacht. Al met al, zeker niet slecht.
eldorado
prima film maar niet bijzonder, acteerwerk perfectionist Richard Gere weer goed
tjp1994
wel leukere thriller met diane lane die ik erg goed vind. die martinez haalt echter het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn franse accent en zijn semi-hippe kunstenaars houding
tevelenco
ik vond het een hele goede film met prima acteerprestaties
vooral van diane lane
snoezelke
best aardige prent met goed acteerwerk.
hoewel diane lane's personage in feite iets fout doet kun je haar wel begrijpen.
er is geen goed en slecht in deze film,enkel dingen die gebeuren.
soms ietwat langdradig maar de scene op de trein is heeel erg sterk,en een paar van de laatste senes mooi.
dus 2.5 sterren
Clover
Prachtige, spannende film.
Mooi hoe Gere in zijn rol 'uit zijn rol valt' als ideale vader en echtgenoot. Mooi geheim. Mooie passie. Mijn film.
The One Ring
Gewoon een goede film, maar dan wel weer een beetje voorspelbaar.
3 sterren.
E V
Thriller, die oke is, over een affaire en bedrog dat een hoge tol eist.
Purmerend
Na een winderig begin, kabelt de film voort. Ik vond hem iets te lang, maar door het af en toe grappige zoontje en prima acteertalent heb ik me wel vermaakt. Toen ik dat zoontje zag lopen met z'n gigantische rugtas moest ik gelijk aan mijn 1e jaar op de middelbare school denken. Van waar gaat die tas met het mannetje naar toe?
BOND31
Vond m beter dan Fatal Attraction. Vond m geen moment langdradig. In het eerste uur heftige erotische scenes tussen Lane en Martinez (superlekker ding overigens, dat scheelt)
die zeer prettig zijn, in het 2e uur komt het thrillerelement erbij en wordt het nog spannend ook. Alleen het einde is dan wat teleurstellend. Goede film!
mikey
Degelijke en daarom extreem saaie thriller (nou ja) volgens vast stramien. Pas op veel sfeervolle herfstbeelden. 1.5

Thriller 'Unfaithful' met Richard Gere en Diane Lane vrijdagavond te zien op televisie

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976