• 9.369.458 stemmen

Met onder meer: Richard Gere, Diane Lane en Olivier Martinez

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 20 juni 2002

Plot Unfaithful

"Where do you go when you've gone too far?"

Connie Sumner heeft een liefhebbende echtgenoot en een zoon van wie ze veel houdt. Toch wil ze meer. Wanneer ze op een dag een knappe vreemdeling tegen het lijf loopt terwijl ze een taxi probeert te halen raakt zij geobsedeerd door hem. Uiteindelijk krijgt ze wat met hem. Ze ondervindt echter al snel de negatieve kanten van deze egoïstische actie.

Edward "Ed" Sumner

Constance "Connie" Sumner

Charlie Sumner

Detective Dean

Bill Stone

Detective Mirojnick

avatar van cinematic81

cinematic81

Ik vond de film wel lekker weg kijken. Diane Lane speelt goed, zij brengt vooral goed over dat ze op 2 gedachten hinkt en dat wat ze doet heel fout is.

Het probleem echter is dat we niet zozeer zien wat er mis is met dit huwelijk. We zien Gere naar het werk gaan, en thuis komen. Natuurlijk moet er een breekpunt komen en op zich is dat best goed, al

lijkt Gere eerst gewoon een psychopaat te zijn. Zijn eerste ingeving is 911 bellen, maar dan bedenkt hij zich en hij wist (bijna) alle sporen uit, en neemt het lijk zelfs mee in de kofferbak van zijn auto waarmee hij naar een musical van zijn zoontje rijdt. Dit is natuurlijk behoorlijk psycho. Je hebt je zoontje achterin en achter hem ligt een lijk. Dan heb je even een enge scene in het donker waarin hij flipt, maar vervolgens wil hij zich toch aangeven waar zij vervolgens op tegen is.

De film laat niet zien of ze dit echt doen, maar uiteindelijk staat hun auto stil bij een politiebureau.

Tuurlijk zijn er wat plotholes, de PI bijvoorbeeld. Maar dit had natuurlijk in de toekomst kunnen uitkomen, net als evt. autopsie en toedracht, betrapt worden ze sowieso wel.

avatar van frans123

frans123

Nooit wat gehad met deze film, nu op tv . Lane wel een erg lekker w..f.

"'Gewone mensen vergeven, intelligente mensen gaan gewoon door , domme mensen nemen wraak"

O Heren, vrouwen, die de moeite waard ziijn ,vallen niet op correcte " woke mannen, maar mannen waar iets fout aan is..Veel spannender en niet voorspelbaar (gaaaap) . Een vrouw wil geboeid zijn / worden door een man.

avatar van frans123

frans123

de grunt schreef:

Bestaat er een mooiere milf dan Diane Lane?

Heather Lockhear, waar ze veel op lijkt ( neus, mond!!!)

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Een typische 90's Thriller/Drama sfeer (ook begin 2000 valt daar onder).

Een filmgenre die je de laatste jaren niet meer ziet.

Films van nu moeten veelal kort en in een rap tempo zijn en missen al het onderstaande.

De film heeft een prettige speelduur van ruim 2 uur.

Er is veel ruimte om het verhaal te vertellen, geeft rust, er is ruimte voor een kennismaking met de personages, ruimte voor dialoog en acteerwerk.

Ondanks dat er niet eens bijster veel gebeurd, gewoon een verhaal over het leven van 2 mensen die helemaal gelukkig met elkaar zijn, wat compleet op zijn kop wordt gezet door eigenlijk een miniem verschil van timing en het lot, wat in werkelijkheid ook zomaar zou kunnen gebeuren en eigenlijk onverklaarbaar is.

Ga je een paar seconden later van huis of de winkel uit, kom je elkaar niet tegen...

Loop je een halve meter opzij, bots je niet tegen elkaar op...

Stopt de taxi wel, ga je gewoon richting huis...

Dan ga je verder met je leven, ben je gelukkig met wat je hebt, doe je niets anders en mis je waarschijnlijk ook niets...

Door het geweldige acteerwerk wordt je echt meegetrokken in het verhaal en zijn de 2 uurtjes zo voorbij.

Richard Gere past voor mij echt in het rijtje der grote uit die tijd, met een geweldig charisma, acteer kwaliteit en geloofwaardigheid. Ook Diane Lane zet hier een erg sterke rol neer.

Wanneer staan er weer van dit soort acteurs op en worden er weer dit soort films gemaakt?

Voor "dit genre" een hele dikke voldoende

8,5/9-