The Kentucky Fried Movie (1977)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: John Landis
Met onder meer: Marilyn Joi, Saul Kahan en David Zucker
Releasedatum: 9 november 1978
Plot The Kentucky Fried Movie
"This movie is totally out of control!"
Parodie op alle filmgenres van de jaren zeventig met een serie korte losjes verbonden sketches. De film waarmee het trio Jim Abrahams en David en Jerry Zucker (Airplane!, Naked Gun) beroemd werd.
Loo (segment "A Fistful of Yen")
Dr. Klahn (segment "A Fistful of Yen")
Cleopatra Schwartz (segment "Cleopatra Schwartz")
Schwartz (segment "Cleopatra Schwartz")
Housewife (segment "Household Odors")
Zichzelf (segment "Headache Clinic")
TV Technician Thrown by Gorilla (segment "A.M. Today")
Guest #1 (segment "Household Odors")
Guest #2 (segment "Household Odors")
Guest #3 (segment "Household Odors")
Jordy
zag gisteren een paar stukjes, realiseerde me dat ik 'm al gezien had
vrij flauw...
Blindfold
Bedenk je wel dat toen deze film uitkwam, de meeste grappen nog origineel waren. Nu hebben ze het in tig films al nog flauwer nagedaan.
FisherKing
Niet slecht: maar is nauwelijks iets blijven hangen dan wat onderbroekenlol= Police Academy is er toch ook een aftreksel van
Bwen
Yep.
"What was that? This is not a chawade. You need tootal concentwation. Now, once again, this time with feewing."
Sloeg nergens allemaal op maar ik vind die Zucker films wel grappig zo af en toe.
BoordAppel
Ze hadden die sketches niet moeten opnemen en de 'hoofdfilm' a fistfull of yen moeten uitbreiden. Dan was ie n stuk beter geweest. Maar t blijft een leuke film als je van naked gun humor houdt.
Sjan
Van de 80 minuten zijn er denk ik 25 leuk, das wel jammer. Een paar leuke sketches dus en a fist full of yen de leukste. 2.5*
haagseharry
Net binnengekregen. Best grappig en hilarisch. Doet af en toe denken aan Saturday Night Live, maar dan anders. Dat stuk met 'Bruce Lee' duurt net iets te lang.
Yak
Hun grote voorbeeld Monty Python weten ze bij lange na niet te evenaren, maar deze film had een aantal hele goeie momenten (Fistful of Yen, de rechtbanksketsch, de nieuwslezer-voyeurs en natuurlijk "Niggers!"). 3,5*
De Knip
Rechtbankscene was wel grappig met al die woordspelingen. Niggers niet echt grappig, want dat heb je meteen door dat ie dat gaat zeggen.
**1/2
Yak
Ook de van Police Squad en Naked Gun bekende woordgrappen zijn weer geweldig:
"This is Buttkiss, Klahn's bodyguard. He's tough and ruthless. And this is Quan, Klahns chauffeur [shot van een gast met geen tand meer in zijn bek]. He's rough and toothless."
Als ik zo vrij mag zijn om het eerste berichtje te quoten (en zo vrij ben ik wel, want ik kom net terug van m'n werk):
Een paar flauwe, een paar saaie en een paar geniale sketches.
Dit geeft inderdaad ongeveer de inhoud van The Kentucky Fried Movie weer. Aan het begin vond ik erg veel grappen heel erg flauw, maar later, na de parodie op Bruce (P)Lee (die best wel aaridg was), kwamen de iets leuker sketches (Nikkers!
). Maar het geheel vond ik niet heel vermakelijk. 2,5*
Derkje
Super opeenstapeling van bizarre sketches, met als hoogtepunten "Dangerseeker" en de parodie op Bruce Lee films. Een dikke 3,5
mikey
bizarre en anarchistische komedie met af en toe extreem harde grappen. vooral veel schaamteloze sex- en rassen-grappen. big fun! de bruce lee parodie was geniaal maar catholic schoolgirls in trouble was ook erg komisch
GFM
Er zaten iddaad een paar aardige sketches in, maar het grote aantal missers bederfde voor mij de pret...
bioscoopzaal
Een paar erg grappige scetches, vooral aan het begin en aan het einde, maar de kung-fu parodie "Fistful of Yen" vond ik maar flauw. De trailers voor Cleopatra Schwarz, The Danger Seeker, That's Armageddon en de scetches met het zinkoxide en het vrijende koppel voor de buis waren dan weer wel erg geslaagd.
3 sterren.
sn@ke
- 2077 berichten
Kentucky fried movie **
Vage sketches bedoeld als parodieën op reclameboedschappen , Bruce Lee .... Allemaal erg vaag en soms totaal niet grappig.
Zag toevallig een tijdje terug in de promo weer de Nikkers sketch. De beste uit de film; erg geestig.
Purmerend
Een hele hoop onzin bij elkaar en je hebt de film samengevat. Af en toe een glimlach, maar meestal veelste flauw. 2*
ThaMovieVoter
Het stuk met kung-fu vond ik erg leuk, maar daar bleef het ook een beetje bij.
(Syn)
Deze humorfilm was zijn tijd echt ver vooruit. Supersketches! Met name de kung fu natuurlijk.
jay73
"I would like the ladies and gentlemen of the jury to listen to the tape."
Ik zag de film vandaag pas voor het eerst. Had ik natuurlijk veel eerder moeten doen! Ik vond 'm goed!
Naomi Watts
Dit is duidelijk mijn humor niet er is geen enkel moment een lach op mijn gezicht verschenen. 1*
J.Bell
Lekker hoor die flauwe humor, we hebben hem een tijdje terug gezien. Ik kon er wel om lachen.
(maar ik moet er wel aan toevoegen dat het al vrij laat was en ik op het einde lag te slapen, maar dat kwam niet door de film)
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Hele goede humor, kan me wel vinden in John Landis & co. Vond 'm allereerste keer erg grappig, nu ietsje minder, maar kan er nog erg van genieten. Dangerseeker is erg tof, of dat stukje met die nieuwslezers. 4 *
Chainsaw
The popcorn you are eating has been pissed in. More at eleven.
Weer zo'n typische Zucker/Abrahams film. Heerlijk flauwe komedie in de stijl van Airplane, Hot Shots, Naked Gun en Top Secret, die helemaal (maar dan ook echt he-le-maal) nergens over gaat. Het jammere van The Kentucky Fried Movie is echter dat de filmpjes niet allemaal van gelijk niveau zijn. Waar sommige filmpjes namelijk hilarisch goed zijn, zijn anderen weer totaal niet grappig. Vooral de korte filmpjes zijn erg amusant, datlange hoofdfilmpje Fistful of Yen deed me daarentegen weer weinig.
3 sterren.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

An American Werewolf in London