• 9.373.582 stemmen

Geregisseerd door: Forest Whitaker

Met onder meer: Sandra Bullock, Harry Connick Jr. en Gena Rowlands

Releasedatum: 24 september 1998

Plot Hope Floats

"When life fell apart, love fell into place."

Birdee Pruitt (Sandra Bullock) heeft alles om gelukkig te zijn: ze is mooi, gelukkig getrouwd en heeft een leuk dochtertje. Tot ze op een dag tijdens een live-show à la Jerry Springer te horen krijgt dat haar beste vriendin al jaren lang een relatie heeft met haar man! Ontsteld en diep bedroefd vlucht Birdee met haar dochtertje naar haar kleine geboorteplaats, waar ze bij haar moeder intrekt. Daar ontmoet ze opnieuw Justin, de lokale klusjesman die vroeger kansloos verliefd op haar was en nu de tweede kans waagt...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke romantische film!!

Sandra acteerd goed, en door haar word de film wat beter!

avatar van Spetie

Zeer matige film. Ik vind Sandra Bullock altijd wel leuk om te zien, maar deze film is echt moeilijk verteerbaar. Alles is zo standaard als het maar kan en nergens gebeurd ook maar iets leuks of verassends. Op een paar aardige momenten na was het een erg lange zit. Forest Whitaker kan het maar beter bij acteren houden denk ik na het zien van deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg teleurstellende film. De cast is wel aardig maar de film loopt voor geen meter.

Matig.

avatar van xxc

xxc

Een zacht, maar vooral lief filmpje!

Het gebeurt vaak in romantische films.. Je ziet het zo vaak terug.. De vrouw (heeeel soms de man) maakt iets mee en vertrekt/vlucht vervolgens naar haar geboortestadje. En natuulijk word ze daar ook weer verliefd. Met de nodige complicaties.

Sandra Bullock. Een ontzettend sterkte actrice die bovenal uitstraalt dat ze een eigen mening heeft en daar voor uitkomt. Dat respecteer ik enorm. Ik heb dan ook al ontzettend veel films van Bullock gezien.

Ook Harry Connick Jr. was niet slecht. Hem zie je in veel films terug, maar je weet nooit precies zijn naam te vertellen. Tenminste, dat is bij mij het geval. Een leuke man, die overtuigend overkomt.

En dan Gena Rowlands.. Ja wat kan ik daar over vertellen? Mooie, getalenteerde vrouw die vaak scherpe rollen heeft.

Dus ja, de acteerprestaties zijn prima! Niets op aan te merken.

Geen seks in deze film, en als ik het me goed kan herinneren zelfs geen kus.. Je wacht erop, maar ze veranderen elke keer van beeld als het eraan begint te komen.. Het is een braaf filmpje, maar erg leuk om naar te kijken! Een film waar ik niet bij bang hoef te zijn dat mijn dochter een scenè ziet die ze niet hoef/mag te zien.

Het deed me een beetje denken aan Sleeping with the enemy. En dan heb ik het natuurlijk niet over het feit dat ze een geweldadige man heeft, want dat is hier absoluut niet het geval. Maar tijdens de film, tijdens het verhuizen, kreeg ik Sleeping with the Enemy maar niet uit mijn hoofd..

avatar van Decec

Decec

Ik vond een mooie Drama/Romantiekfilm...

Mooi verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Sandra Bullock speelt zeer goed...

Rustig achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Jammer geen HD aanwezig...

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Zoals de titel al suggereert was dit een kwestie van hoop houden dat deze film iets ging worden, toch was de voornaamste reden Sandra Bullock om de film überhaupt op te pikken bij de kringloop.

De titel Hope Floats staat voor hoop houden ook al is de situatie nog zo slecht en dat is relationeel wel van toepassing op Birdee die in het begin van de film de wind stevig tegen heeft omtrent haar huwelijk, man, beste vriendin en kort gezegd haar wereldje instort.Terug naar de roots is de te bewandelen weg met het ouderlijk huis en een soort van 'homecoming' met volk dat enthousiast is maar ook mensen die niet zo stuk zijn van de terugkeer. Vooral de 'live' vernedering is iets wat de mensen is bijgebleven en waar nog veel spot om is. Begin er maar aan, op nul, met de nodige hoon, in case of a favour zoals rond het werk en de ervaring van slechts een huisvrouw om op terug te vallen.

Het is verlies, verwerking, en getting back in de saddle allover, en zo'n beetje ieder mens heeft dat wel eens meegemaakt en weet dat dit niet de meest gemakkelijk momenten in het leven zijn. Wordt daar verder dan nog inhoudelijk iets meegedaan in deze film? Nee, niet echt. Het kabbelt allemaal een beetje voort, heeft zo nu een dan eens een redelijk moment of een aardige grap maar biedt verder weinig behalve de reeds gebaande paden, cliché verwikkelingen met Justin en een traag tempo. De enige echte reden om te kijken is toch vooral Sandra Bullock die hier absoluut in haar prime is want wat is ze toch ontzettend leuk en mooi. Soe mij zo'n vrouw. Afijn, zoals ik al zei bij de intro van mijn comment, het was hoop die overheerste toen ik de film instartte maar dat bleek ijdele hoop en staat de film ernstig op de wip tussen een minimale voldoende en geen voldoende omdat het bijna twee uren lang vooral weinig te bieden heeft.