Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Forest Whitaker
Met onder meer: Sandra Bullock, Harry Connick Jr. en Gena Rowlands
IMDb beoordeling: 6,0 (30.836)
Releasedatum: 24 september 1998
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Hope Floats
"When life fell apart, love fell into place."
Birdee Pruitt (Sandra Bullock) heeft alles om gelukkig te zijn: ze is mooi, gelukkig getrouwd en heeft een leuk dochtertje. Tot ze op een dag tijdens een live-show à la Jerry Springer te horen krijgt dat haar beste vriendin al jaren lang een relatie heeft met haar man! Ontsteld en diep bedroefd vlucht Birdee met haar dochtertje naar haar kleine geboorteplaats, waar ze bij haar moeder intrekt. Daar ontmoet ze opnieuw Justin, de lokale klusjesman die vroeger kansloos verliefd op haar was en nu de tweede kans waagt...
Birdee Pruitt
Nurse
Bobbi-Claire
Teacher
FisherKing
Petey; zou je hier vrijwillig voor kiezen als er iets anders was op TV..
petey
- 1901 berichten
Nope, maar als er niets anders is, dan liever dit dan een film die kapot geknipt wordt voor de reclames.
Ibrahim
De spelers zijn ook niet goed, maar de regisseur is de zwakste schakel in deze film.
moviefreak#1
- 21955 stemmen
De zwakste schakel dat kunnen er een hoop zijn, zou deze film ook een sterke schakel hebben ??? nee, naar wij dachten
renske
En dan nog bijna twee uur ook! Dat vind ik gewoon arrogant. 'Wij hebben iets te vertellen', hahaha! Alleen het kleine neefje dat zich steeds verkleedt is wel geinig.
wackyboy
Hoewel ze de arrogantie van de omlaag gevallen prom queen wel aardig neerzet is het wel ergerlijk hoe Sandra Bullock zich, nadat ze gedumpt is, wentelt in zelfbeklag. Daar gaat zo ongeveer de hele film over. Hordes gescheiden moeders in real life die na enige tijd, het leven weer oppakken, maar Birdee blijft in bed liggen. Het was dus moeilijk om enige sympathie op te brengen voor de hoofdpersoon. Maar goed, zoals hier boven al werd gezegd; eigenlijk moet je zo'n film gewoon links laten liggen.
cr_ix
Gelukkig heb ik deze filmposter niet eerst gezien. Ik vond het wel een grappig, enigsinds voorspelbaar filmpje... maar toch heerlijk voor de zondagavond.
Purmerend
Viel niet tegen, voor een woesdagavondfilm! Standaard, maar vermakelijk. En het is natuurlijk nooit erg om naar Bullock te kijken.
info-dvd
Een leuke film.
Is altijd wel een mooie verschijning die bullock.
Echt heb een paar films van haar, maar ik vind het een toppertje.
ieder zijn smaak natuurlijk, maar hier hoef ik niet over te twisten.
Heb deze film inderdaad laatst op tv gezien, en staat nu in de nieuwsgroepen klaar om op te halen, dus dat ga ik nu ook doen.
Leuk voor de verzameling.
ik zal qua punten hoger zitten dan die lui boven in de lijst..
x-Michelle-x
hey was wel een leuk film om naar te kijken maar ik hoop dat er nog meer films komen met harry connick jr. in de hoofd-bijrol want hij kan beter acteren dan sandra bullock maar ja nie da zei slecht is hoor maar da meisje die kan ok wel goed acteren
Flipman (redacteur)
'n Drie, ik vond vooral die dochter goed spelen. Verder was 't niet echt mijn Film.
soom
Sandra Bullock weet raad met dit soort rollen. Ze is gewoon het beste in het genre romantische komedies... Hoewel ze in Murder By Numbers ook wel een goede rol neerzet hoor. Gena Rowlands werd gecast als haar moeder, en Gena speelt haar rol met verve. Hetzelfde deed Gena ook in een andere film, met Julia Roberts in de hoofdrol, maar ik vond haar daarin iets minder.
Rianneke_Dan
Leuke romantische film!!
Sandra acteerd goed, en door haar word de film wat beter!
jean hellemans
Ben akkoord met Rianneke_Dan, Sandra is uitstekend in zulke rollen.
Doom
Hope Floats (1998) is weer zo'n prachtig drama/romantiek verhaal wat zeer ondergewaardeerd wordt hier op MovieMeter. Het verhaal is redelijk goed te noemen, alleen liet de uitwerking het af en toe afweten. Het hele school gebeuren rondom Bernice wordt namelijk erg overdreven, ook had de romantiek tussen Justin en Birdee beter uitgewerkt kunnen worden. Erg jammer is dat, de chemie was namelijk aanwezig.
Het plotselinge overlijden van Allie kwam zeer onverwachts, ze had namelijk toch een zeer belangrijke rol in Hope Floats. Personages waren verder goed, net zoals de acteerprestaties van Gena Rowlands en Sandra Bullock. Een geslaagde drama film met een vleugje romantiek.
Carl
Ik ben tot de helft gekomen.
Een verhaal wat maar niet op wil schieten. Ik zat me dood te vervelen. En dan kun je acteren wat je wilt (en zoals ik verwacht van haar is La Bullock prima bezig) maar als het verhaal helemaal niks heeft - ja dan houdt het gewoon op.
En hoe kom je erbij ..... een kind dat net in elkaar geslagen is opvrolijken door te gaan playbacken.....brrr....wat een plot...
Een 1 voor de moeite
Zeer matige film. Ik vind Sandra Bullock altijd wel leuk om te zien, maar deze film is echt moeilijk verteerbaar. Alles is zo standaard als het maar kan en nergens gebeurd ook maar iets leuks of verassends. Op een paar aardige momenten na was het een erg lange zit. Forest Whitaker kan het maar beter bij acteren houden denk ik na het zien van deze film.
Tarkus
Een paar leuke scènes heeft deze film wel.
Ook Sandra Bullock doet het zoals steeds wel goed.
Maar dan ben je verder wel uitgepraat over deze film, het lijkt of je alles al wel een keer hebt gezien, en daardoor vervalt de film in een wel voorspelbaar verhaal.
Ik denk dat de acteerkwaliteiten van Forest Whitaker stukken beter zijn dan zijn regisseursmogelijkheden, althans wat betreft wat hij in deze film toont.
snoeiV
eerste film waar SB van mij een voldoende krijgt vond het geweldig leuke film leuk verhaal zat er helemaal in jazeker inderdaad een standaard verhaal geeft toch niet als het leuk verteld word
Aapje81
Erg teleurstellende film. De cast is wel aardig maar de film loopt voor geen meter.
Matig.
badfans69
Redelijke film met Sandra Bullock, muzikale bijdrage van Bryan Adams is een plus punt
xxc
Een zacht, maar vooral lief filmpje!
Het gebeurt vaak in romantische films.. Je ziet het zo vaak terug.. De vrouw (heeeel soms de man) maakt iets mee en vertrekt/vlucht vervolgens naar haar geboortestadje. En natuulijk word ze daar ook weer verliefd. Met de nodige complicaties.
Sandra Bullock. Een ontzettend sterkte actrice die bovenal uitstraalt dat ze een eigen mening heeft en daar voor uitkomt. Dat respecteer ik enorm. Ik heb dan ook al ontzettend veel films van Bullock gezien.
Ook Harry Connick Jr. was niet slecht. Hem zie je in veel films terug, maar je weet nooit precies zijn naam te vertellen. Tenminste, dat is bij mij het geval. Een leuke man, die overtuigend overkomt.
En dan Gena Rowlands.. Ja wat kan ik daar over vertellen? Mooie, getalenteerde vrouw die vaak scherpe rollen heeft.
Dus ja, de acteerprestaties zijn prima! Niets op aan te merken.
Geen seks in deze film, en als ik het me goed kan herinneren zelfs geen kus.. Je wacht erop, maar ze veranderen elke keer van beeld als het eraan begint te komen.. Het is een braaf filmpje, maar erg leuk om naar te kijken! Een film waar ik niet bij bang hoef te zijn dat mijn dochter een scenè ziet die ze niet hoef/mag te zien.
Het deed me een beetje denken aan Sleeping with the enemy. En dan heb ik het natuurlijk niet over het feit dat ze een geweldadige man heeft, want dat is hier absoluut niet het geval. Maar tijdens de film, tijdens het verhuizen, kreeg ik Sleeping with the Enemy maar niet uit mijn hoofd..
mikey
Dit is een van de blankste films die ik oooit heb gezien. Geregisseerd door Whitaker
b00ts
Tv film en b film. Zoals zo vaak met Sandra in de hoofdrol. Sorry, ik vind haar nu eenmaal niet zo'n topper. Speelt zo vaak dezelfde huilebalk, en vaak zoooo gemaakt. Wat een etter dat kind met dat brilletje, opgefokt ding, en weer zoooooo gemaakt. Verder een standaard zeur verhaal.
DragQueen
De regie laat op sommige punten te wensen over, maar toch is de film op zich verteerbaar. Het verhaaltje is aardig uitgewerkt, en er wordt redelijk geacteerd door Sandra Bullock. 2,5 Ster.
Decec
Ik vond een mooie Drama/Romantiekfilm...
Mooi verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Sandra Bullock speelt zeer goed...
Rustig achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Jammer geen HD aanwezig...
erik1977
Gisteren weer een keertje gzien en blijft van mij een van de onbekende toppers van Bullock.
Mooie beelden en een vind zelf van wel... een mooi verhaal.
Humor en drama is mooi in evenwicht.
Prachtige film.
Critici zijn vol lof over Netflix-drama 'His Three Daughters'
Regisseur Dick Maas is begonnen aan de opnames van 'Amsterdamned 2'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Absurde en veelbesproken film 'Cocaine Bear' ineens op Netflix te vinden: 'Zal je niet vervelen'
The Blind Side
The Lake House
Drama / Romantiek, 2006
Brokedown Palace
Drama / Thriller, 1999
texastelegramdespairleaving one's familybegrafenisverliesmiddelbare schooljudgment hondpond hometown
Realtimes | Publishing Network
Social media