Girl, Interrupted (1999)
Met onder meer: Winona Ryder, Angelina Jolie en Clea DuVall
Releasedatum: 8 juni 2000
Bekijk via Netflix
Plot Girl, Interrupted
"Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy."
Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze zit.
Susanna
Dr. Wick
Valerie
Janet
russell
Een meeslepende film omdat je de personages heel goed leert kennen in de film. De gestoorde Jolie vind ik heel goed neergezet en het verhaal zelf vind ik gewoon een goed verhaal dus geef ik de film een 3,5.
Andrea99
Hele diepgaande film. Zet me aan het denken. Geweldig acteerwerk, vooral van Jolie. Sommigen scnènes niet helemaal perfect. En het is niet echt een hele gezellige film. Maar wel goed.
*4,5
Thomas83
Aardige film waarin het niveau van acteren hoog ligt. Alle bijrollen worden echt goed ingevuld, en Winona Ryder acteert zelf ook goed. Maar degene die echt de show steelt is Angelina Jolie met haar rol. Dat ze een Oscar heeft gekregen kan ik prima begrijpen. Al heb ik wel eens betere acteerprestaties gezien die geen Oscar opleverden. Maar de ene keer is er natuurlijk ook wat meer concurrentie dan de andere keer. Geen idee hoe dat deze keer was.
In elk geval is het best een ontroerende film. Al begon ik hem op een gegeven moment wel echt wat te langdradig te vinden, en ik was toch wel blij toen de film was afgelopen.
Al met al heb ik me prima vermaakt. Maar de film duurde me veel te lang. Op een gegeven moment vond ik hem gewoon wat saai. Er had meer in gezeten denk ik. Nu kan ik niet hoger dan 3.0 geven.
bootylicious
Net gezien.
goed verhaal,
goed acteerwerk.
Kijkt makkelijk weg.
Mooie film!
nightbreed
Ik heb deze film een paar jaar geleden gezien en vond Angelina Jolie erg slecht en irritant acteren (overacting).
Zo zie je maar dat die Oscars eigenlijk niet veel voorstellen.
Zonder Angelina Jolie zou dit een erg goede film geweest zijn maar met Jolie is dit maar een normaal filmpje geworden.
Gelukkig maakt Winona Ryder nog veel goed met haar goede acteerprestaties.
Cijfer: 3
Saldek
Drama, emotie, gekte, realiteit en entertainment tegelijkertijd. Heb deze ook al een aantal maal gezien, maar blijft fascinerend. De rollen ook perfect gespeeld en Angelina vind ik buitengewoon goed, evenals Wynona overigens. Oh ja, en Whoopi natuurlijk en....eigenlijk is elke rol goed gespeeld. Netjes dat je niet wordt overdonderd met dramatische aspecten uit verlee, maar leuk dat er genoeg van wordt weergegeven om te mogen proeven van ogenschijnlijke bronnen. Die balans is mijns inziens perfect. Ik gooi er vier tegenaan.
Inland Rabbit
Goeie film. Sterke rol van Winona en ook Jolie zat goed in dr rol. Met zo'n verhaal is het dan weer apart dat ondanks alles, het toch nog goed moet aflopen. Dat kwam een beetje geforceerd over. Voor de rest een hele goeie film. 4*
BlueSword
ik verhoog mijn stem naar 4.5* toch 1 van mijn favo's!
Big_bazznizz
Strakke film, wel ietwat aan de lange kant. En de beschrijving hierboven is ook niet alles... 3,5*
Lady_Movie
Een goeie film.
Goed geacteerd door Jolie en Winona. Ze zaten goed in hun rol.
Voor mij een film om nog vaker te kijken.
een 4.5
v.i.c.t.o.r.
Winona Ryder is erg goed, Algelina Jolie klamt aan. Goeie Cookoosnest.
Jolienepien
Erg aangrijpende film. Toen ik de beschrijving las leek hij mij niet bijster interessant maar ik vind het absoluut een goede film.
Lilyroos
Dit was de eerste film waarin ik Angelina Jolie zag spelen en ik vond ze fantastisch goed als sociopate. Meeslepend, ontroerend en lekker crazy. Ik had medelijden met haar personage. Winona speelt goed, maar de bijrollen waren voor mij interessanter dan haar verhaal. Eén van mijn favoriete films. 4.5
_::Astrid::_
Heerlijk filmpie om te zien. De personages waren erg interessant en het verhaal liep ook lekker goed door. Prima
Rephlex
Leuke film; kijkt lekker weg.
Beetje gebrek aan goede research, daar de ziektebeelden niet 100% uit de verf komen, of juist te dik aangezet worden.
Jolie mag wat mij betreft ander werk gaan zoeken. Haar acteerprestaties staan me érg tegen. Doet volledig afbraak aan het (overigens interessante) personage dat zij speelt.
Lekker simpele film, weinig mis mee; 3 sterren
nele
Zeer goed geacteerd, ookal heb ik het niet op Angolina Jolie, maar misschien vond ik haar zo goed omdat deze film eens géén actiefilm is. Mooi drama en leuk verhaal.
niethie
Redelijk indrukwekkend psychiater drama met een aantal sterke scenes en goed acteerwerk door een groot deel van de cast. 3,5 sterren
ruud_fr
leuk dat je dat zegt, ik vind de film namelijk (mede) door haar acteren zo sterk
Leland Palmer
Redelijke film. Puik acteerwerk van Ryder en Jolie, maar vooral ook Brittany Murphy - één van mijn favoriete actrices - doet het geweldig. De film mist te veel diepgang en het kon me nou allemaal niet echt boeien. Jared Leto zag er ook belachelijk uit met zijn baard en snorretje. De film kent zeker zijn sterke en leuke momenten, maar mist té veel om een voldoende te verdienen van mij. Hier kan het prima acteerwerk ook niks aan veranderen, al is dat wel de reden dat de film nog twee en een halve ster van me krijgt.
Parisa
Heerlijke film over jonge, geestelijk zieke vrouwen. Ryder speelt iemand die op het eerste gezicht niet eens zo vreemd lijkt, maar met heel veel dingen zit. Zo zie je maar weer dat 'gek' niet altijd als een bordje om iemands nek hangt.
Vat mij betreft had elke actrice een oscar mogen winnen, want ze deden dit heel geloofwaardig. Zelfs Whoopi die ik, voordat ik deze film voor de eerste keer zag, niet in deze rol had verwacht.
Hoeveel dieper kan je gaan in een paar uurtjes? Had je van alle vrouwen een uitgebreidde DSM 4 diagnose willen zien? Ik denk dat ze gedaan hebben wat ze konden.
Dat Leto, als Ryders vriendje in het plot van deze film staat is vat mij betreft niet nodig. Hij had een erg kleine en in verhouding niet zo'n belangrijke rol.
Donkerwoud
Op z'n Hollywoods wordt er toch even een poging gedaan om de mensen in een inrichting te humaniseren. En het werkt voor het grootste gedeelte ook nog.
FreakyGurrl
Fantastische film! Heerlijke muziek en echt alle types zijn goed gespeeld. Angelina en Winona spelen super!!
Wel tientallen keren gekeken *****
Mellowcard
Deze film wil ik zo graag op dvd, maar ik kan hem nergens vinden. Geweldige film met een mooi verhaal.
TheRisingSun
Deze film wil ik zo graag op dvd, maar ik kan hem nergens vinden.
Bij Bol.com nog verkrijgbaar:
catootje
* diepgang
* goed acteerwerk
* geen clicheverhaal
* zeker een top 10 plaats

Vijf goede films die volgende week van Netflix verdwijnen

Ook deze vijf goed beoordeelde films zijn vanaf komende maand op Netflix te bekijken

Vijf goed beoordeelde films over een psychiatrische inrichting

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

Changeling

Fucking Åmål
Drama / Romantiek, 1998

Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Documentaire, 2007
gebaseerd op boekzelfmoordpogingidentiteitpuberteitvrouwelijke vriendschapbiografiekrankzinnigheidborderline personality disorder gebaseerd op een waargebeurd verhaalpsychiatric hospitalontsnappenvrouwelijke hoofdrolspelermental institutiongebaseerd op memoires of autobiografiepsychiaterhanginggeestesziektejournalpsychiatric wardself mutilationmeditativemedical dramajaren 60introspectivefactualcompassionateexuberantgentle