• 9.372.683 stemmen

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Winona Ryder, Angelina Jolie en Clea DuVall

Releasedatum: 8 juni 2000

Plot Girl, Interrupted

"Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy."

Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze zit.

avatar van ruud_fr

ruud_fr

goede film met dito acteerwerk (Angelina Jolie)

avatar van russell

russell

Een meeslepende film omdat je de personages heel goed leert kennen in de film. De gestoorde Jolie vind ik heel goed neergezet en het verhaal zelf vind ik gewoon een goed verhaal dus geef ik de film een 3,5.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

jolie bewijst zich vreemd te kunne gedragen in een film..

avatar van Andrea99

Andrea99

Hele diepgaande film. Zet me aan het denken. Geweldig acteerwerk, vooral van Jolie. Sommigen scnènes niet helemaal perfect. En het is niet echt een hele gezellige film. Maar wel goed.

*4,5

avatar van Thomas83

Thomas83

Aardige film waarin het niveau van acteren hoog ligt. Alle bijrollen worden echt goed ingevuld, en Winona Ryder acteert zelf ook goed. Maar degene die echt de show steelt is Angelina Jolie met haar rol. Dat ze een Oscar heeft gekregen kan ik prima begrijpen. Al heb ik wel eens betere acteerprestaties gezien die geen Oscar opleverden. Maar de ene keer is er natuurlijk ook wat meer concurrentie dan de andere keer. Geen idee hoe dat deze keer was.

In elk geval is het best een ontroerende film. Al begon ik hem op een gegeven moment wel echt wat te langdradig te vinden, en ik was toch wel blij toen de film was afgelopen.

Al met al heb ik me prima vermaakt. Maar de film duurde me veel te lang. Op een gegeven moment vond ik hem gewoon wat saai. Er had meer in gezeten denk ik. Nu kan ik niet hoger dan 3.0 geven.

avatar van bootylicious

Kijkt makkelijk weg.

Mooie film!

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb deze film een paar jaar geleden gezien en vond Angelina Jolie erg slecht en irritant acteren (overacting).

Zo zie je maar dat die Oscars eigenlijk niet veel voorstellen.

Zonder Angelina Jolie zou dit een erg goede film geweest zijn maar met Jolie is dit maar een normaal filmpje geworden.

Gelukkig maakt Winona Ryder nog veel goed met haar goede acteerprestaties.

Cijfer: 3

avatar van Saldek

Saldek

Drama, emotie, gekte, realiteit en entertainment tegelijkertijd. Heb deze ook al een aantal maal gezien, maar blijft fascinerend. De rollen ook perfect gespeeld en Angelina vind ik buitengewoon goed, evenals Wynona overigens. Oh ja, en Whoopi natuurlijk en....eigenlijk is elke rol goed gespeeld. Netjes dat je niet wordt overdonderd met dramatische aspecten uit verlee, maar leuk dat er genoeg van wordt weergegeven om te mogen proeven van ogenschijnlijke bronnen. Die balans is mijns inziens perfect. Ik gooi er vier tegenaan.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Goeie film. Sterke rol van Winona en ook Jolie zat goed in dr rol. Met zo'n verhaal is het dan weer apart dat ondanks alles, het toch nog goed moet aflopen. Dat kwam een beetje geforceerd over. Voor de rest een hele goeie film. 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

ik verhoog mijn stem naar 4.5* toch 1 van mijn favo's!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Strakke film, wel ietwat aan de lange kant. En de beschrijving hierboven is ook niet alles... 3,5*

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Een goeie film.

Goed geacteerd door Jolie en Winona. Ze zaten goed in hun rol.

Voor mij een film om nog vaker te kijken.

een 4.5

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Winona Ryder is erg goed, Algelina Jolie klamt aan. Goeie Cookoosnest.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

Erg aangrijpende film. Toen ik de beschrijving las leek hij mij niet bijster interessant maar ik vind het absoluut een goede film.

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Dit was de eerste film waarin ik Angelina Jolie zag spelen en ik vond ze fantastisch goed als sociopate. Meeslepend, ontroerend en lekker crazy. Ik had medelijden met haar personage. Winona speelt goed, maar de bijrollen waren voor mij interessanter dan haar verhaal. Eén van mijn favoriete films. 4.5

Heerlijk filmpie om te zien. De personages waren erg interessant en het verhaal liep ook lekker goed door. Prima

avatar van Rephlex

Rephlex

Leuke film; kijkt lekker weg.

Beetje gebrek aan goede research, daar de ziektebeelden niet 100% uit de verf komen, of juist te dik aangezet worden.

Jolie mag wat mij betreft ander werk gaan zoeken. Haar acteerprestaties staan me érg tegen. Doet volledig afbraak aan het (overigens interessante) personage dat zij speelt.

Lekker simpele film, weinig mis mee; 3 sterren

avatar van nele

nele

Zeer goed geacteerd, ookal heb ik het niet op Angolina Jolie, maar misschien vond ik haar zo goed omdat deze film eens géén actiefilm is. Mooi drama en leuk verhaal.

avatar van niethie

niethie

Redelijk indrukwekkend psychiater drama met een aantal sterke scenes en goed acteerwerk door een groot deel van de cast. 3,5 sterren

avatar van ruud_fr

ruud_fr

Rephlex schreef:

leuk dat je dat zegt, ik vind de film namelijk (mede) door haar acteren zo sterk

avatar van Hankieh

Hankieh

Ben Benieuwd

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijke film. Puik acteerwerk van Ryder en Jolie, maar vooral ook Brittany Murphy - één van mijn favoriete actrices - doet het geweldig. De film mist te veel diepgang en het kon me nou allemaal niet echt boeien. Jared Leto zag er ook belachelijk uit met zijn baard en snorretje. De film kent zeker zijn sterke en leuke momenten, maar mist té veel om een voldoende te verdienen van mij. Hier kan het prima acteerwerk ook niks aan veranderen, al is dat wel de reden dat de film nog twee en een halve ster van me krijgt.

avatar van Parisa

Parisa

Heerlijke film over jonge, geestelijk zieke vrouwen. Ryder speelt iemand die op het eerste gezicht niet eens zo vreemd lijkt, maar met heel veel dingen zit. Zo zie je maar weer dat 'gek' niet altijd als een bordje om iemands nek hangt.

Vat mij betreft had elke actrice een oscar mogen winnen, want ze deden dit heel geloofwaardig. Zelfs Whoopi die ik, voordat ik deze film voor de eerste keer zag, niet in deze rol had verwacht.

Leland Palmer schreef:

Hoeveel dieper kan je gaan in een paar uurtjes? Had je van alle vrouwen een uitgebreidde DSM 4 diagnose willen zien? Ik denk dat ze gedaan hebben wat ze konden.

Dat Leto, als Ryders vriendje in het plot van deze film staat is vat mij betreft niet nodig. Hij had een erg kleine en in verhouding niet zo'n belangrijke rol.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Op z'n Hollywoods wordt er toch even een poging gedaan om de mensen in een inrichting te humaniseren. En het werkt voor het grootste gedeelte ook nog.

avatar van FreakyGurrl

FreakyGurrl

Fantastische film! Heerlijke muziek en echt alle types zijn goed gespeeld. Angelina en Winona spelen super!!

Wel tientallen keren gekeken *****

avatar van Brianna

Brianna

Favo film

avatar van Mellowcard

Mellowcard

Deze film wil ik zo graag op dvd, maar ik kan hem nergens vinden. Geweldige film met een mooi verhaal.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Mellowcard schreef:

Deze film wil ik zo graag op dvd, maar ik kan hem nergens vinden.

Bij Bol.com nog verkrijgbaar:

* geen clicheverhaal

* zeker een top 10 plaats

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Goede film, goed acteerwerk.