• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Winona Ryder, Angelina Jolie en Clea DuVall

Releasedatum: 8 juni 2000

Plot Girl, Interrupted

"Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy."

Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze zit.

avatar van Floris22

Floris22

Ik hou persoonlijk niet van dit soort films, maar ik bleef kijken. Het intrigeerde mij toch wel, goede rol van Jolie, en zeker ook van Winona Ryder.

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Not Bad for a crazy Girl

3,5

Dit was de eerste keer dat ik Winona Ryder niet irritant vond. Ik vond haar lekker serieus en goed acteren (heb ik niet vaak gezien van haar).

avatar van joeri15

joeri15

deze film is zo prachtig er wordt hier ook heel duidelijk aangegeven dat het niet voor iedereen gunstig uitpakt in een inrichting! Ook veel mensen gaan zich er nog slechter in voelen en dat kan ik eigenlijk wel begrijpen. Deze film steeg boven mijn verwachtingen... 3.5*

avatar van _geheim_

_geheim_

joeri15 schreef:

helemaal mee eens je moet de film eerst afzien voordat je hem helemaal begrijpt maaar daarna zit je echt van het is wel een leuke film een beetje zielig vind ik soms maar dat maaakt hem wel goed!!

avatar van Jzl

Jzl

Purmerend schreef:

Helemaal mee eens!

ach lul niet angelina jolie was geweldig sjonge jonge shit zeg en het verhaal was 0ok geweldig....

avatar van Jzl

Jzl

ik vond deze film super ik zweer het en goede rol bezetting goede spelers

avatar van gotti

Mijn god, doe eens wat aan je taal zeg.

avatar van mikey

mikey

Deze film over mooie meisjes in psychische nood kon ik niet langer dan 10 minuten aanzien.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Mooie film. Erg knappe meid overigens, die Ryder! Goed acteerwerk ook. Een 7,5. Aangezien dat niet in sterren kan: 4*.

avatar van Lastrina

Lastrina

Prachtige film. Zeer goed geacteerd. Mooie muziek, vooral het lied dat bij het dvdmenu zit.

avatar van dream555

dream555

Chic!!!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het moest de doorbraak van Ryder worden maar Jolie was de enige die een prijs won.....

avatar van BlueSword

BlueSword

vind het een hele mooi film, erg goed geacteerd.

erg emotionele film, en jolie deed het zoals gewoonlijk geweldig.

avatar van darkRomance

darkRomance

De oscar voor beste bijrol vind ik verdiend alhoewel ik vind dat Ryder zeker ook in de prijzen mocht vallen. Ik vond het een prachtige vertolking.

Ik vind het een erg mooi verhaal! Bedrukt, en niet om zomaar te vergeten. Het is geen happy-film, maar deze thema's bevallen me wel. De sfeer waarin de film wordt gespeeld is zo bedrukkend, na 2 uur heb je er wel genoeg van, maar dat is de manier om je in te leven in deze toch wel realistische prent.

4.00

avatar van suerte

suerte

Angelina Jolie, mijn favoriete actrice in een van haar beste rollen, in een bovengemiddeld goede film, bovengemiddeld dus, geen superfilm, wel 4* van mij, vond de acteerprestaties erg goed en het verhaal gaaf, er miste toch net iets, vond het einde beetje anticlimactisch...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Heb hem tijdje geleden gezien. Zapte net en zag de film weer. Wilde eigenlijk iets anders kijken, maar kijk er nu al een uur naar. Ik kan niet wegzappen. Geweldige film

*4,5

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Deze film wordt alleen begrepen door mensen die soortgelijke situaties hebben meegemaakt. Ik dus... niet.

Ik vond het nergens echt interessant of spannend worden. De acteerprestaties waren wel in orde, het verhaal wist me niet te boeien.

2 sterren.

avatar van Tideman

Tideman

Ik vond het wat onrealistisch overkomen, al die gangen onder het gebouw, de medicijnen die aan de verpleegster gegeven werden. Niet echt iets wat in het echt zou gebeuren. Vergeleken met andere films in de psychiatrie niet echt een hoogvlieger.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Eerste uur kon mij nog wel aanspreken maar daarna vond ik het steeds minder worden. Acteerwerk was wel goed in orde, 2.5*

avatar van Doom

Doom

Sterk begin met goede acteerprestaties van Winona Ryder en Angelina Jolie. Helaas werd het einde net iets te, het lag er allemaal zo dik boven op. Ook werd het zwaar ongeloofwaardig.

avatar van Bulle

Bulle

Acteerprestaties goed, verhaallijn goed, alles goed.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond Brittany Murphy trouwens ook goed in deze film.

avatar van Charlotteke

Charlotteke

Zware onderwerpen komen aanbod op een aannemelijke manier. Acteerprestaties vind ik super

*** 1/2

avatar van LisetteR

LisetteR

Goede film, erg goed gespeeld door Angelina Jolie en Winona Ryder. Brittany Murphy speelde ook erg goed, maar de rol zelf sprak me helemaal niet aan. Die hadden ze er van mij uit mogen laten.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Nee juist niet. Ik vond dat een belangrijke en ook dragende rol in de film. Door haar rol zag je hoeveel verschil er in de diverse geestesziekten waren. Het tekende, naar mijn idee, juist de rollen van Ryder en Jolie.

avatar van pleumy

pleumy

vond het een goede film,sommige dingen wat verteld werden hoe iemands kijk op zijn leven is,sloeg geheel de spijker op zijn kop.kort om indrukwekkende film.

avatar van annenas

annenas

3 *

En dat vind ik nog vrij hoog voor deze film eigenlijk.

Het heeft ook wel goede kanten maar ik had er persoonlijk meer van verwacht.

Ze geven weinig informatie over borderline. Je ziet wel personage en hoe zij leeft enz, maar als je nog nooit van borderline hebt gehoord en je ziet deze film, is dat nog steeds niet echt duidelijk.

Verder wel goed geacteerd..

Goed verhaal, maar had veel mooier gekund

avatar van .Fee.

.Fee.

Gewoon een zeer middelmatige film, niet heel bijzonder maar zeker niet slecht.

Ik had nog nooit een film van Winona gezien, maar moet toch maar eens verder kijken, aangezien ik haar zeer goed vond acteren.

Het Borderline-syndroom ken ik uit mijn omgeving, dus was het voor mij wel ongeveer duidelijk waar het over ging.

En heel stiekem vond ik het jammer van het 'happy-end'.

avatar van Theatertje

Theatertje

Schetst een zeer waarheidsgetrouw beeld van een psycheatrische instelling voor vrouwen. 4.5 sterren.

avatar van Niek54

Niek54

Leuke film met goede actuers. Jammer dat men een beetje probeerde On Flow Over The The Cuckoo's Nest probeerde te immiteren. Vooral de scene als een personeelslid betrapt wordt op een verhouding met Susannna.

Uit ervaring, ik heb ben zelf 2 jaar opgenomen geweest, is deze film niet realistisch. Ontsnappen aan de verpleging ging te makkelijk en ook werden de ziektebeelden een beetje te zwaar aangedikt. Vooral de Boulimia Nervosa van Daisy was erg overdreven.

De muziekkeuze maakte veel goed in deze film. Vooral het nummer Downtown van Putula Clark en The End Of The World van Skeeter Davis paste goed in de sfeer. Ik geef deze film 3 sterren, omdat het acteren goed was.