Girl, Interrupted (1999)
Met onder meer: Winona Ryder, Angelina Jolie en Clea DuVall
Releasedatum: 8 juni 2000
Bekijk via Netflix
Plot Girl, Interrupted
"Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy."
Susanna wordt na een mislukte zelfmoordpoging opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hier raakt ze bevriend met enkele andere vrouwen. Haar vriend Toby is bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de vrouwen, en de inrichting waar ze zit.
Susanna
Dr. Wick
Valerie
Janet
Jordy
Deze film was niet aan mij besteed. Het verhaal kabbelt wat voort, van de ene oninteressante ontwikkeling naar de andere, en ruim 2 uur later is ie ein-de-lijk afgelopen. Ik ben nu al weer vergeten waar ie precies over ging. 2 sterren.
TheDiz
Een heel erg meeslepende film, erg boeiend, goed verhaal en goed acteerwerk. Conclusie: een hele goeie drama film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. * 4 sterren
troy31
mmm, ik zit er een beetje tussenin. ik vond hem ook niet bijster interessant, maar ik vond winona ryder wel goed spelen. ik meen dat angelina jolie voor haar rol een oscar heeft gekregen en dat vind ik weer lichtelijk overdreven. 2,5 ster.
narva77 (crew films)
Gisteravond deze weer gekeken, ipv "Cherry Falls"; ik wou het niveau van "Magnolia" en "Dog day afternoon" niet verpesten, vandaar
Vanavond na "Nightmare on Elm Street" ga ik hem denk ik wel kijken.
Gelijk mijn stem verhoogd; Uitstekende "inrichting-film", goede acteerprestaties (alleen dat Jolie een oscar kreeg was overdreven), en dat iemand kan vergeten waar ie ook weer over ging; Tja...
Hoop alleen dat het geen "Chick-flick" is
narva77 (crew films)
Aii zeg dat nou niet! You make me feel very bad 'bout myself
darkcity
Het was nogal een woensdagavond rtl4 filmpje: vrouwen in nood met zelfmoordneigingen -> in een gevangenis -> ontmoet andere vrouwen -> bouwen vriendschap op. De film kon me daarom ook niet erg boeien, best wel saai af en toe.
Toch zaten er wel grappige stukken tussen en werd er goed geacteerd. **1/2
BoordAppel
Zie Darkcity, met als enige verschil dat ik een 3 geef. Jolie deed t erg goed vond ik en de rol van Ryder was een beetje pweh, zo plat als een pannekoek waar de gay parade over heen gewandeld is.
shamira
Ben denk ik de enige die tot nu toe weet waar die film over gaat. Is geen enkele die hiero gereageerd heeft, die weet waar die film nu werkelijk over gaat. Lees alleen critiek op de acteurs en meer niet. Wil ff toeveogen dat het een zeer goeie film is. En daar bij het is niet zoals vele zeggen een goeie inrichting film met een onduidelijk verhaal. Zit wel degelijk een verhaal in. Ik leg uit waarom. De film gaat over een vrouw die lijdt aan het bordeline symdrome (mischien tip om voor de andere daar eens info over te zoeken wat dat is). Daar draait dus de film over en niet alleen om een stel gekken die opgenomen zijn. Niet iedereen is gek ook al heb je een of ander sypmtome zoals bordeline en dat proberen ze uit te leggen in de film. Ik zelf geef 5 sterren voor de film omdat ie een groot gedeelte duidelijk maakt naar mensen die ook dat syndrome hebben zoals ik zelf.
shamira
Toch zaten er wel grappige stukken tussen en werd er goed geacteerd. **1/2
Uuhhmmm iemand die de humor er van in ziet dat mensen zelfmoord willen plegen en er om moet lachen beetje laag hoor. De film is niet bedoel om te lachen het is een verhaal die verteld wordt over een vrouw die lijdt aan bordeline.
BoordAppel
Ben denk ik de enige die tot nu toe weet waar die film over gaat.
Ik denk dat iedereen die de film ziet wel weet waar 'ie over gaat, da's namelijk niet zo'n geheim.
darkcity
Het is maar een film hoor en zo bedoel ik het ook helemaal niet hoor !
gimli f
Dit was een lichte tegenvaller, eigenlijk. Net als die andere film van Ryder, Reality bites (althans, de stukken die ik darvan gezien heb).
Op zich houdt ik wel van het thema (lees: psychiatrie e.d.) maar deze film had het allemaal net niet. Hoewel het nog wel aardig was, was de film nergens groots, meeslepend, intrigerend of echt boeiend. Het kabbelde maar een beetje voort, zonder emoties op te roepen. Als een soort klinische, emotieloze inleiding in de psychiatrie, ozfo.
Ik geef een 2,5.
Beste Shamira,
ik begrijp best jouw onbegrip vanwege de matige recensies en stemmen.
Maar omdat er meerdere films zijn die zich (gedeeltelijk) in een psych. inrichting afspelen, zoals 'David and Lisa', 'The Princess and the Warrior' en 'One Flew over the Cuckoo's nest', wordt het voor velen meer van hetzelfde. Snappie?
Menni
Alhoewel ik Girl, Interrupted zelf ook nogal vond tegenvallen (ben er destijds voor naar Vlissingen gegaan, dat jaar absoluut de film waar ik het hardst naar uitkeek), vind ik de insteek dat het hier 'ook weer gaat om een film in een psychiatrische inrichting' wat makkelijk. Dit soort opmerkingen hoor ik nl over het algemeen een stuk minder bij films die allemaal over auto-achtervolgingen e.d. gaan. Maar goed, als iemand dit (nog even los van kwaliteit) de vrouwelijke Cuckoo's Nest wil noemen, niet erg hoor. Shamira, jouw visie op de film lijkt me erg interessant, dus als je hier (al dan niet privé, want daar is het de materie wel voor) 's wat over door wilt converseren, ga je gang. I'm all ears! Borderline is me de laatste jaren ook iets te dichtbij gekomen, ben blij dat ik er zelf niet mee kamp. Creepy verschijnsel.
Deze film viel me persoonlijk (ook) een beetje tegen. Het verhaal wordt nergens eingelijk echt saai, maar er gebeurd gewoon te weinig in om het echt interessant te maken. Wel was de cast boven gemiddeld (maar een Oscar voor Jolie??), maar deze film deed me gewoon niet zo heel veel. 2,5*
Moviestar
Mijn verwachtingen waren best hoog voordat ik deze film ging kijken. Na het bekijken van de film kwam ik tot de volgende conclusie:
- Winona speelt erg sterk 1*
- Goede bijrol van Whoopi (maar erg klein) 0,5 *
- Angelina Jolie (die oscar was idd een beetje té naar mijn mening) 0,5*
- Het verhaal was té lang en net iets te saai vond ik en ook het begin is een beetje raar met al die switches. Dus 1* voor het verhaal.
Dan kom ik uit op 3*
neo
Toegegeven haar rol in Gia was nog indrukwekkender, maar Jolie's rol in deze film is ook van een niveau waar je u tegen zegt!
Moviestar
Tuurlijk daar ben ik het ook zeker mee eens maar ik vind een oscar toch wel ietsjes té.
Bloompje
heel mooie film. Waarom Angelina een oscar heeft gekregen is een raadsel want Winona speelt veel sterker. Spijtig dat Jared Leto zo weinig in beeld was
. Mooie muziek en mooi scenario.
Een 4*
Purmerend
Na het bekijken van de film kwam ik tot de volgende conclusie:
- Winona speelt erg sterk 1*
- Goede bijrol van Whoopi (maar erg klein) 0,5 *
- Angelina Jolie (die oscar was idd een beetje té naar mijn mening) 0,5*
Dan kom ik uit op 3*
Helemaal mee eens!
jamiesensation
Ik heb dat syndoom niet maar geef je helemaal gelijk4,5
Benji
Ik vond dit een hele goeie film, ook al was het verhaal voor sommigen onduidelijk en een tikkeltje saai, de acteerprestaties van Angelina Jolie en Winona Ryder maken het helemaal goed.En de Oscar die Angie kreeg voor haar rol was naar mijn mening dan ook helemaal verdiend.Kippevel kreeg ik van haar toneeltalent, werkelijk waar! Vooral de scene waar ze op de keukenaanrecht zit en Daisy bij haar komt, moet je eens goed naar haar gezichtsuitdrukking kijken. Schitterend! Het is beetje jammer dan Angelina meestal wordt gerekend tot ''blonde bimbos'' actrices en niet tot groepje Nicole Kidman om even een op te noemen.Kortom, een prachtige film met onwaarschijnlijk schitterende rol vertolkingen van top actrices! Angelina verdient 2 Oscars, 1 voor haar vertolking, 1 voor haar mimiek, en dan spreken we niet eens over haar ziekelijk bleke, mooie gezicht.
Een echte aanrader!
93.9
Mij te moralistisch,te hollywood en te veel op een oscar bejacht.
3 sterren.
Asmahan
Brrrr, wat een draak van een film! Alle gestichtsgemeenplaatsen worden opengetrokken. Een zelfmoord, ruzies tussen de dames en toch een saamhorigheidsgevoel, gezellig met zijn allen Downtown lallen, de teruggetrokken hoofdpersoon die desondanks aan de tand gevoeld wordt... Kon er niet warm of koud van worden.
xangadix
TheRisingSun
Het thema van de film leek me niet zo heel interessant,wat ook wel een klein beetje zo was,maar vooral door de meer dan uitstekende acteerprestaties was deze film goed uit te zitten. Want wat zet Jolie een geweldige rol neer zeg,schitterend! En Rider speelt ook zeer goed al doet ze dat wat ingetogener.
Twijfel tussen 3 sterren en 3,5 ster......
Toch maar 3,5 ster door Jolie en Rider!
Lotteke
Vind dit een hele goede film. Ik ben absoluut geen fan van Jolie en vind haar eigenlijk altijd irritant en slecht spelen(met vooral het weerzinwekkende Alexander in mijn hoofd), maar hier speelt zij echt heel goed evenals Ryder, je gelooft in de karakters en leeft met ze mee.
Ook de bijrol van Brittany murphy vind ik heel sterk en dramatisch.
Mooi verhaal, misschien niet erg boeiend voor veel mensen daar kan ik inkomen, maar mijn interesse had ie zeker!
4 sterren.

Vijf goede films die volgende week van Netflix verdwijnen

Ook deze vijf goed beoordeelde films zijn vanaf komende maand op Netflix te bekijken

Vijf goed beoordeelde films over een psychiatrische inrichting

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

Changeling

Fucking Åmål
Drama / Romantiek, 1998

Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Documentaire, 2007
gebaseerd op boekzelfmoordpogingidentiteitpuberteitvrouwelijke vriendschapbiografiekrankzinnigheidborderline personality disorder gebaseerd op een waargebeurd verhaalpsychiatric hospitalontsnappenvrouwelijke hoofdrolspelermental institutiongebaseerd op memoires of autobiografiepsychiaterhanginggeestesziektejournalpsychiatric wardself mutilationmeditativemedical dramajaren 60introspectivefactualcompassionateexuberantgentle