• 9.369.500 stemmen

Geregisseerd door: Metin Hüseyin

Met onder meer: Chandeep Uppal, Max Beesley en Anna Brewster

Gesproken taal: Punjabi, Engels en Hindi

Plot Anita and Me

Meena is de 12-jarige dochter van Indiase immigranten, die naar Engeland zijn gekomen om haar een betere toekomst te geven. Meena raakt bevriend met Anita, kind uit een disfunctioneel gezin. Ze is blond en knap, precies zoals Meena ook wil zijn. Gebaseerd op de roman van Meera Syal.

Hairy Neddy

Sam Lowbridge

The Reverend 'Uncle' Alan

avatar van TerryA

TerryA

kwam deze film toevalig tegen een keer op BBC2 - geweldig social comedy drama dat afspeelt in de jaren 70 - een aanrader!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

"Meena, a 12-year-old living in a mining village in the English Midlands in 1972, is the daughter of Indian parents who've come to England to give her a better life. This idyllic existence is upset by the arrival in the village of Anita Rutter and her dysfunctional family. Anita is 14, blonde and beautiful - exactly what Meena thinks she wants to be. She becomes part of Anita's world, but events do not run smoothly. Meena's growing up - and that brings plenty of changes"

source: Anita and Me (2002) - IMDb

gisteren weer gezien, en dit is gewoon een zeer goede film, met een sterke prestatie van Chandeep Uppal als Meena Kumar. Soms ontroerend, maar veelal ook erg grappig, al zou ik deze film meer als drama beschouwen dan een komedie.

Ook de begin jaren 70 soundtrack is geweldig, met o.a. Mungo Jerry, Chicory Tip, Gilbert O'Sullivan, The Osmonds, en T. Rex. En toen ze samen "Hi Ho Silver Lining" aan het zingen waren was schitterend

avatar van mrklm

mrklm

Het is 1972 en de 12-jarige Meena [Chandeep Uppal] probeert haar draai te vinden in een Engels dorp waar zij en haar familie veelvuldig te kampen hebben met vooroordelen en racisme. Toch weet Meena een (soort van} vriendschap te sluiten met buurgenoot Anita Rutter [Anna Brewster], maar de opening maakt al duidelijk dat hun vriendschap gaat uitlopen op slaande ruzie dat mogelijk tragische consequenties heeft. Prachtige cinematografie van Cinders Forshaw en een aantrekkelijke ondersteunende cast zijn grote pluspunten, maar de mechanische voice-over van Uppal en het teleurstellend oppervlakkige verhaal doen de aandacht regelmatig verslappen.