Genre: Horror / Actie
Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Plot The Devil's Rejects
"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."
Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...
Captain Spaulding / James Cutter
Roy Sullivan
Gloria Sullivan
Officer Ray Dobson
aleksa
Tja Linn, als jij een 5.0 * geeft voor "De kleine Zeemeermin" dan kan ik me enigszins wel voorstellen dat deze film niet voor jou is bedoeld.
Gezien jouw voorkeur ( dat denk ik ) voor japanse films, kan ik best begrijpen dat je dit een slechte film vindt en niet jouw stijl is
Echter, wil dat niet zeggen dat het ook een slechte film is.
Linn
Ik vind dit een slechte film en geef daar mijn uiting over. De kleine zeemeermin was voor mij de mooiste film uit mijn jeugd, dat heeft niets te maken met mijn verdere voorkeuren aan films. Ik houd ook van horror films, maar ik vond deze film echt nergens over gaan. Dat vreselijke ouderwetse Hillbilly gedoe staat mij gewoon absoluut niet aan en het is dan ook vele malen meer in films gebruikt die me wat meer aanstonden als dit ordinaire gedoe waar de ene naar de andere F*ck en Motherf*cker valt.
Dat jij dit een mooie film vind ok, maar ik vind het 3 keer niks en daar blijf ik bij..soit
aleksa
ik heb ook niet gezegd dat je je mening moet veranderen, of lees je dat ergens uit mijn opmerking? Verder was het niet meer dan logisch dat de conclusie wordt getrokken dat jouw voorkeur uitgaat naar japanse films, 9 van de 10 films in je top 10 lijst een japanse film is.
Laat ik het zo zeggen, en dit is niet slecht bedoeld, ik hou bijvoorbeeld niet zo van japanse films en bij voorbaat scoren deze zeer laag bij mij. Een japanse film kan voor jou misschien 5* zijn maar voor mij misschien een 0,5. Diezelfde film kan een oscar winnen maar voor mij is het ook 3x niks.
En wat heeft voorkeur dan te maken met het goed of slecht vinden van deze film ? Mijn voorkeur gaat ook uit naar Japanse films, daarnaast vind ik nog veel films erg leuk, waaronder ook deze.
Wordt al helemaal flauw als je andere stemmen erbij gaat nemen.
maw, veel wind, weinig substantie en een paar flauwe conclusies.
aleksa
yeez voor ik de Yakuza aan de deur krijg: het is niet mijn bedoeling om japanse films af te kraken, ik gaf het aan als voorbeeld.
Lijkt me logisch dat voorkeur veel te maken heeft met of je een film goed vindt of niet. Moet ik het nog een keer uitleggen? goed dan met voorbeelden
Als je naar iemands top 10 en andere recente stemmen kijkt, dan mag je er ongeveer van uitgaan waar iemands voorkeur naar uitgaat,
Als iemand in zijn top 10 alleen maar keiharde actie heeft staan en bij de recente stemmen ook nog eens hoge cijfers geeft aan aktiefilms, dan weet ik bij voorbaat al dat hij een 0,5 geeft aan bv Brokeback mountain en The Notebook.
Als HO1000C al zo slecht was, vind je het gek dat je deze ook niet goed vind.
Verder respecteer ik ieders mening hoor, als Linn dit een slechte film vind dan is dat inderdaad haar mening en dat is precies waar deze site voor bedoeld is.
Mijn punt is alleen dat je op deze manier een onterechte manier de rating omlaag haalt.
Heeft iemand hier wat over gezegd dan ?
Wat ik dus eerder zei ... veel wind, weinig substantie en een paar flauwe conclusies. De enige manier om enigszins een idee te krijgen is te kijken naar stemmen bij gelijkaardige films. En dan mag H1000C erg laag staan, je kan er niet meteen naastkijken dat Linn op erg veel horror films (hoog) gestemd heeft.
Wat er verder "onterecht" aan is begrijp ik ook al niet. Mensen kijken een film, stemmen. Het gemiddelde reflecteert de mening van deze community. Lijkt me eerder onterecht als je niet zou stemmen, maar soit.
dutchtuga
Je denkt wel erg oppervlakkig aleksa. Meestal is een filmsmaak wel wat breder.
Charles Manson
ik vind eerlijk gezegd dat Aleksa in algemene zin wel degelijk een punt heeft (zonder mij verder in de specifieke discussie met Linn te willen mengen):
hoewel je nooit sluitende conclusies uit iemand zijn/haar stemmingen en top 10 kunt halen, zegt het wel iets over de persoon zijn/haar smaak.
En als iemand dus bijv. alleen maar arthouse films in zijn top 10 heeft staan, mag je niets als feit vaststellen, maar je mag best redelijkerwijs concluderen dat die persoon dan waarschijnlijk geen schieten & tietenfilm erg hoog zal waarderen.
Tuurlijk kan iedereen van allerlei soorten films door elkaar genieten en is smaak erg breed.
Maar dat een top 10 en stem-cijfers NIETS zeggen, is natuurlijk kolder.
nounounou...
dat vind ik wel een zeer laagdunkende manier om iemands betoog af te doen zeg...
dutchtuga
Niemand zegt hier dat een top 10 NIETS zegt. Vaak zegt een top 10 wel iets over iemand zijn smaak maar wanneer aleksa zegt dat ze er bij sommige films vanuit kan gaan dat die user 0,5* geeft is natuurlijk te belachelijk voor woorden.
aleksa
Dank je Charles Manson, blijkbaar heb jij mijn punt begrepen en onderhond bijvoorbeeld niet.
Dutchtuga, wat jij wilt. En toch is het zo!
Linn, je hebt gelijk, het is inderdaad een rukfilm.
Graag weer ontopic!
ok, on topic
Er schijnt eind van dit jaar/begin volgend jaar nog weer een nieuwe dvd versie van de film te verschijnen, naast de huidige steelcase.
Een zogenaamde Vanilla-editie
Dit werd mij in Utrecht in een dvd zaak verteld.
aleksa
Een Vanilla editie is de meest simpele en goedkope uitvoering die op een dvd is uitgebracht, zonder extra`s en hooguit een trailertje, maar meer is het ook niet. Voorbeeld hiervan zijn die Big Deal dvd`s.
Het zou me dan ook niet verbazen als deze film in een setje worden verkocht met nog 2 andere films
Als je de 2 Disc Special Edition DVD hebt dan zou ik het voorlopig hier mee doe.
darkcity
Het is een heftige en intense film die je aandacht zeker weet te behouden door de film heen.
Aan geweld en bloed geen gebrek, tevens aan vieze, zieke, sadistische spelletjes, marteling en het F-taalgebruik.
De nodige humor is ook van de partij en dat maakt het allemaal wat luchtiger.
Volgens mij weet geen 1 film van deze tijd de 70's sfeer zo goed neer te zetten als deze film, en de moordenaars werden naar mijn idee zeer overtuigend neergezet!
Een gruwelijk spektakel! 3.5 ster, misschien 4 na herzien!
mikoz
Die van mij was een importDVD met Engelse subs en bevat volgens mij ook alleen een trailer..
Charles Manson
Die versie had ik eerst ook mikoz, maar daar is wel flink ingeknipt.
Daar is in totaal wel zo'n 5 minuten aan materiaal uitgehaald.
En toen ik de echte versie weer zag, vond ik dat je het ook merkt.
De ongeknipte is rauwer, dat werkt toch op je in.
De scene met de vrachtauto bijv:
Damn.....

Ik ben in ieder geval blij dat ik nu de uncut versie heb en die Engelse versie heb kunnen verkopen (voor meer geld dan ik hem gekocht had
mikoz
Dan heb ik wel de uncut versie want die vrachtauto zat er gewoon in.
Charles Manson
ok, maar zie je ook heel de straat vol met darmen en shitzooi liggen? Ligt die meid compleet uitgesmeerd over straat in een spoor van gore van wel een paar meter lang?
Want die scene was nogal gekuist in de engelse versie, geloof me
Salesboy
Begin vond ik zwak, maar na 1 uur werd hij toch steeds beter. De stijl van house of 1000 corpses was leuker, maar ook deze is het kijken meer dan waard. Aangezien ik het eerste uur niet echt onder de indruk was, maar halverwege toch steeds meer de smaak te pakken kreeg, krijgt deze film van mij 3,5*
Rancid
Een paar van de redenen waarom ik deze film graag zo snel mogelijk eens wil zien
Charles Manson
als je kan lachen om absurde redneck perikelen, kan ik je ook van harte 2001 Maniacs aanraden.
Niet een kwart zo sterk als deze maar wel lache
FraVro
Weer een geweldige film van Rob Zombie. Ik kan niet zeggen of house beter is dan deze. Ze zijn eigelijk wel heel verschillend, maar wel alletwee erg leuk.
Hij krijgt het zelfde punt als House of 1000 Corpses. 4,5*
car-men
Erg vermakelijke film. Heb wel gelachen om wat ze met de mensen deden. Einde vond ik wat minder,omdat die politieagent een beetje te ver doordraaide Nep, maar zeker leuk met een bak chips ernaast
HeatWave
Eigenlijk is deze film te absurd voor woorden, maar dat maakt 'm ook wel weer erg spraakmakend.
Een film die bijna al mijn zintuigen prikkelde.
Een adembenemend-, maar toch ook bizar spektakel.
Rancid
Wat een geweldige film! Overtrof al mijn verwachtingen.
Horror zou ik het niet willen noemen, meer cult-komedie-thriller. Ik heb af en toe echt dubbel gelegen om de vreemde humor van Zombie. Het redneck-amerikaanse sfeertje vind ik persoonlijk geniaal. De cast bestaat uit o.a. een paar van mijn favoriete culthelden, wat mooi meegenomen is. En ook de muziek is perfect.
De film stikt van de sadistische spelletjes en geweld en heeft tot m'n genoegen wel degelijk een soort van verhaal. Een soort van oxymoron aan het einde van de film voorzag mijn gezicht van een gelukzalige grijns.
Wie is nu jouw held in deze film, wie is de slechterik, wie is de opgejaagde en wie is het slachtoffer, zijn vragen die op mooie wijze gesteld worden. Je wordt als kijker regelmatig voor de gek gehouden, zonder dat er sprake is van de bekende verrassende en sublieme plotwendigen.
Dit is een film naar mijn hart en ik ga 'm binnenkort gewoon nog een keer kijken!
Charles Manson
ik kan je ook de huidige koop-editie aanraden, want na nog een keer wil je hem vast wel nog een keer zien en nog een keer.
de steelcaste versie is erg mooi vormgegeven en zit bordevol erg fraaie extra's.
vooral de documentaire 30 Days in Hell van maar liefst 3 uur (!) is erg de moeite waard.

3 from Hell
2019

House of 1000 Corpses
2003

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Pusher
Misdaad / Drama, 1996

Grindhouse
Horror / Actie, 2007
sadisticbrandsheriffpremie jagerbordeelmotelexploitatieaxsadismepsychopaatrondritvervolgmoordrampageantisocial personality disorder seriemoordenaarmartelenlijkwreedheidmaniacpsychotronicax