• 9.378.898 stemmen

The Devil's Rejects (2005)

Horror / Actie | 109 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 november 2005

Plot The Devil's Rejects

"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."

Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...

Captain Spaulding / James Cutter

Roy Sullivan

Gloria Sullivan

Officer Ray Dobson

Charles Manson

Ik denk nog niet eens zozeer de inhoud alswel de vorm.

De ijver waar het mee gebracht wordt en de serieusheid.

Hoewel er grappige dingen in zitten, is het psychologische maar ook fysieke geweld tegen volkomen onschuldige mensen behoorlijk hardcore.

avatar van moviemike

moviemike

Dat moment als Groucho Marx medeplichtig wordt genoemd voor de brute 'Devil's Rejects' moorden, waarop de filmcriticus dit ten stelligste ontkent omdat Groucho drie dagen eerder is gestorven dan 'dat vuil hoerenjong van een-' Elvis Presley!
Een hilarisch moment! En toch kan je dit geen komedie noemen, daarvoor is deze film te rauw.
Vreemd hoe Zombie erin slaagt dat jaren 70-gevoel helemaal terug te brengen, het leek echt alsof je naar een film uit die tijd aan het kijken was.
Veel gastrollen van acteurs die in de 70-jaren een soort status hebben bereikt, en met dezelfde rauwheid ingeblikt als het originele "the texas Chainsaw Massacre".

moviemike schreef:

Niet mee eens, vind noch de zogenoemde jaren '70-sfeer, noch de rauwheid te vergelijken met het superieure TCM.

Charles Manson

waarbij natuurlijk opgemerkt dient te worden dat the texas chainsaw massacre een klein voordeel heeft, namelijk dat die ook echt uit de jaren 70 is....

ik heb de vandaag uitgekomen dubbel dvd gekocht en daar staat een docu van maar liefst 2,5 uur op!

"30 days in hell"

over hoe de film gemaakt is maar dan ECHT.

Dus geen geneuzel van neppe acteurs die zitten te blaten over "how great" en "how awsome" en "how wonderfull" de regisseur was en blablabla.

Neen, een echte interssante docu over hoe de locaties zijn gekozen, je ziet acteurs de texten oefenen, bepaalde technische dingen die moeilijk waren, make-up sessies, noem allemaal maar op.

Ik ken persoonlijk nog niet zo een interessante documentaire over de tot stand koming van een film productie.

(noot: ik heb nooit die beroemde docu over Apocalypse Now gezien, wellicht is die nog sterker?)

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

aha ik ben hem nu aan het zien!.

en gelijk al vanaf het begin hou ik van rob zombie zijn stijl! (net zoals in 1000 corpses) met zijn heerlijk westeren dorpelijkse stijl, i love it!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ga hem dan snel verder kijken!

Charles Manson schreef:

good point

"30 days in hell"

over hoe de film gemaakt is maar dan ECHT.

Heb ik ook, maar nog niet de kans gehad om de docu te zien, misschien vandaag eens doen.

Charles Manson

Ik hem hem ook nog niet helemaal gezien hoor.

De vrouw moest en zou The Guru zien

avatar van reveal

reveal

super film, geeft me helemaal het 70'ties gevoel terug en is heerlijk retro. Alleen jammer van de special effects. Die zijn iets te overduidelijk en halen je onmiddellijk terug in de jaren 2000 ipv de jaren 70. Jammer, want voor de rest duwt deze film je echt de retro sfeer in. Enkel jammer van de special effects anders had hij van mij een 4.5 gekregen.

Halcyon

Heb zonet heel de 30 days in hell docu gezien. Over de hele lijn de moeite waard, zeker omdat je zowel pre-materiaal als uiteindelijke filmbeelden naast mekaar te zien krijgt.

Begin Zombie meer en meer te appreciëren...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Gisteren dus die 2 Disc Special Edition DVD van The Devil's Rejects gekocht en meteen ook even bekeken. En ik kan nu echt niets anders doen dan mijn stem nogmaals met een halve ster te verhogen. Wat een geweldige film is dit toch.

Het acteerwerk en de personages zijn erg in orde, maar de drie hoofdpersonages Spaulding, Otis en Baby blijven toch onvoorstelbaar goed. Bill Moseley zet opnieuw (net als in TCM 2) een schitterend, smerig en heerlijk geschift personage neer en ook Sid Haig is voortreffelijk als het coole en ranzige clowntje Spaulding. Zowel hun vertolkingen als hun personages komen toch beter uit de verf dan in House.

Daarnaast is het verhaal ook niets meer dan geweldig. Niet het zoveelste good guy vs. bad guy- plot. Maar een plot waarin de rolverdeling tussen de moordende Firefly- familie en sheriff Forsythe niet overal echt duidelijk is. Zombie speelt op voortreffelijke wijze met het hele good guy, bad guy gebeuren. En daarnaast maakt hij er voor de horrorfan een waar feestje van met een paar erg leuke bijrollen (Ken Foree, Michael Berryman, PJ Soles). En laten we de ongelofelijk mooie soundtrack niet vergeten (To Be Treated Right van Terry Reid ), zeker in combinatie met een prachtig einde. Lynard Skynard maakt het plaatje helemaal compleet.

En dan ook nog even over de DVD; Een prachtige uitvoering met een schitterende tweede disc, waarop een hoop leuke en interessante dingen te vinden zijn. Maar vooral de zeer uitgebreide documentaire "30 Days in Hell" is fantastisch en zeker een aanrader voor iedere liefhebber van filmmaken in het algemeen. Maar ook de deleted scenes zijn erg leuk om te zien, zo was het leuk om Dr. Satan toch nog even voorbij te zien komen.

Al met al blijf ik erg onder de indruk van regisseur Rob 'kom maar op met Halloween' Zombie; zijn tweede speelfilm is er één waar veel zogenaamde horrorregisseurs (*kuch* Eli Roth) nog wat van kunnen leren. Stond eerst op 3,5 sterren, ging toen naar de 4 en gaat nu zonder twijfel weer een halfje hoger.

4,5 dikke sterren.

avatar van andy1980

andy1980

devils rejects is zo een film waar er geen tussenweg is, you love it or hate it en ik hou absoluut van deze film, lekker jaren 70, ik geef hem 4 sterren

avatar van Reinbo

Lekker gruwelijk filmpje van Zombie met een heerlijke 70's feel. De film is natuurlijk zwaar gebaseeerd op The Texas Chainsaw Massacre 2 (Waarin Denis Hopper de 'sherff gone mad' speelt) die zo mogelijk nog leuker en gruwelijker is, maar dat mag de pret niet drukken. Zombie maakt er toch een hele eigen en andere film van. Hoop erg dat Grindhouse van Tarantino een zelfde kant op gaat. 4*

avatar van _Daan_

_Daan_

Een super film! Echt nog meer details en het zou nog een betere film zijn..

avatar van DeCol

DeCol

Mooi vervolg wat ze goed hebben uitgewerkt. House of 1000 corpses kon mij niet echt boeien, deze film is echter stukken beter naar mijn mening. 3,5*

avatar van vinketering

vinketering

Degelijke film, met keiharde en prettig-gestoorde momenten.

Na een tijdje kijken van deze film krijg je onderhand zelf de neiging om die 3 schurken een ram op hun bek te verkopen

Goed verhaal en ondanks dat de film zich in het verleden afspeelt, maakt de film helemaal niet minder, gewoon een lekkere film om naar te kijken.

3,5 ster

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Chainsaw schreef:

Gisteren dus de 2 Disc Special Edition DVD van The Devil's Rejects gekocht en meteen ook even bekeken. En ik kan nu echt niets anders doen dan mijn stem nogmaals met een halve ster te verhogen. Wat een geweldige film is dit toch.

Het acteerwerk en de personages zijn erg in orde, maar de drie hoofdpersonages Spaulding, Otis en Baby blijven toch onvoorstelbaar goed. Bill Moseley zet opnieuw (net als in TCM 2) een schitterend en heerlijk geschift personage neer en ook Sid Haig is voortreffelijk als clowntje Spaulding. Zowel hun vertolkingen als hun personages komen dan ook 10 keer beter uit de verf dan in House.

Daarnaast is het verhaal ook niets meer dan meesterlijk; niet het zoveelste brave 'bad guy vs. good guy' verhaal, maar waarin je voor de moordenaars langzamerhand sympathie begint te krijgen en waarin 'good guy' Forsythe juist weer net zo geschift lijkt als de psychopaten waar hij op jaagt. Verder maken een aantal erg leuke bijrollen van horroracteurs (Ken Foree, Michael Berryman en PJ Soles voorop) en het voortreffelijke einde (met het prachtige Free Bird van Lynard Skynard) alles compleet.

En dan de DVD; Prachtige uitvoering met een schitterende tweede disc, waarop een hoop leuke en interessante dingen te vinden zijn. Vooral de zeer uitgebreide documentaire "30 Days in Hell" is zonder meer fantastisch. Maar ook de deleted scenes zijn erg leuk om te zien (met name de scene met Dr. Satan, die uiteindelijk is weggeknipt, was erg goed).

Al met al ben ik dus ontzettend te spreken over deze film van regisseur Rob "kom maar op met Halloween" Zombie; een film waar veel horrorregisseurs (ik noem een Eli Roth) heel wat van kunnen leren. Stond eerst op 3,5 sterren, ging toen naar de 4 en gaat nu zonder twijfel weer een halfje hoger!

4,5 dikke sterren!

Mooie recensie Chainsaw! Had gister dezelfde DVD versie in mijn handen maar net niet genomen vanwege de nog iets te hoge prijs.

Zie mezelf dit ook nog wel met een halfje verhogen.

vinketering schreef:

hela, wie aan mijn helden komt, krijgt billenkoek he!

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Ik vond House of the 1000 Corpses al meesterlijk ! het vervolg moest dus minstens zo goed zijn ! sterker....Ik vond deze film stukken beter en minder 'horror' maar meer geloofwaardiger als deel 1.

By the way....Texas Chainsaw massacre deel 2 komt eraan ????

GroovyDrummer schreef:

By the way....Texas Chainsaw massacre deel 2 komt eraan ????

The Texas Chainsaw Massacre 2 is uit 1986

Jij bedoelt dat Texas Chainsaw Massacre: The Beginning eraan komt, komende oktober/november geloof ik.

Dat is een prequel op de remake (2003) van het orgineel *(1974).

Het echte vervolg op de orginele Texas Chainsaw is dus gewoon deel 2 uit 1986.

Verwarrende inderdaad:

Eerst maken ze remakes van beroemde orginele films (die zelf in de loop der jaren al hun diverse vervolgen hebben gekregen).

En vervolgens worden er weer nieuwe vervolgen op die remakes gemaakt. Erg verwarrend.

Was ook al zo met de zombiefilms vroeger:

Eerst had je de orginele klassieker Night of the Living Dead.

Daar kwam het officiele vervolg op: Dawn of the Dead.

Maar die werd in sommige landen ook wel Zombie genaamd.

En toen kwam er een Italiaans vervolg op dit vervolg: Zombie 2 (van Lucio Fulci, geweldig by the way).

Die is vervolgens weer opgevolgd door 2 verschillende Zombie's 3.

Terwijl eigenlijk het volgende deel in de officiele trilogie Day of the Dead was.

(Night-, Dawn- en Day of the Dead).

Snapt iemand het nog?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ja hoor, met gemak

Charles Manson

ja, maar jij bent een ingewijde

nee, het is idd niet zo lastig.

maar als je nog niet zoveel horrors kent, kan ik me voorstellen dat dit soort zaken af en toe tot wat verwarring leiden.

Ik bedoel: als ik een nog niet zo ervaren horrorfan zou zijn en ik zou Lucio Fulci's Zombie 2 zien, zou ik me toch afvragen waar 1 gebleven is...

avatar van pascal83

pascal83

Is het aan te raden (of uberhaupt nodig) om eerst 'House of 1000 Corpses' gezien te hebben, voordat je deze film gaat kijken?

Charles Manson

zeker niet noodzakelijk hoor.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet echt nodig maar ik zal het wel doen.

avatar van The_Game

The_Game

Rob Zombie is best wel ziek opzich als je deze film zo bekijkt. Toch moet ik toegeven dat het wel een erg goeie film is, met vooral goed acteerwerk.

Ga deze film niet kijken als je niet van ranzigheid houdt...

Van mij krijgt hij toch 3.5* en ga nog opzoek naar 'House of 1000 Corpses'.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

HELEMAAL DUIDELIJK !! Bedankt Charles Manson!!

avatar van aleksa

aleksa

Gisteravond gekeken, een paar punten:

1. De film is super sadistisch

2. Taalgebruik is veel te grof

3. Aan gore ontbreekt het niet

4. De psycho spelletjes die worden gespeeld zijn hilarisch

6. De bad guys zijn echt volkomen gestoord.

7. jaren 70 road muziek

I f@cking love it!!

Deze film is niet voor iedereen weggelegd, ik zou hem niet kijken op een gezellige zondagmiddag met je familie

ik geef een dikke 4*

avatar van Linn

Linn

Wat een afschuwelijk domme film is dit, na alle mensen die me dit hebben aangeraden omdat dit beter zou zijn als House of 1000 corpses. Het spijt me ik vond dit net zo erg. Het enige wat ik wel aardig vond was de martelscene van de sherrif op de firefly familie Ik vond de personen zoals in HO1000C vreselijk vervelend, vooral die Clown en die Baby firefly. Ook die mensen die in het motel gegijzeld werden waren ronduit vervelend en irritant

Nee dit is absoluut niet aan mij besteed, Ik zie dat ik nog niet op HO1000C heb gestemd dus zal ik dat bij deze met dezelfde beoordeling doen als bij deze foeilelijke totaal niet grappige film. Met een dikke 0,5* en die mag Dhr Zombie van mij in zijn zak steken, Want naar Halloween 9 kijk ik ook niet meer uit als die film van zijn hand komt

avatar van Doom

Doom

Als je de personages in The Devil's Rejects al vreselijk vind, dan zal het inderdaad nooit je favoriete film gaan worden. Erg jammer. Persoonlijk gezien vind ik de personages juist geweldig. Met de clown als mijn favoriet. Heerlijke humor, enorm sadistisch ingesteld en hij ziet er erg origineel uit. Meesterlijk.

Maar ja, gelukkig heb ik je deze film niet aangeraden.