• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Samuel L. Jackson en Sydney Pollack

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 5 december 2002

Plot Changing Lanes

De ambitieuze advocaat Gavin Banek moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. De wanhopige vader Doyle Gibson heeft net een nieuw huis voor zijn ex-vrouw en twee zoontjes gekocht in de hoop ze terug te krijgen. Wanneer de twee in een verkeersongeluk met elkaar terecht komen raakt Banek z'n dossier kwijt, en mist Gibson een belangrijke afspraak bij de rechtbank. De ruzie die op het ongeluk volgt escaleert aangezien Banek wanhopig is om zijn dossier terug te krijgen.

avatar van Jordy

Jordy

Erg aardige film. Trailer doet het lijken alsof het een spannende actiefilm is, 't is meer een psychologische thriller. Goede acteurs (en Ben Affleck), onderhouden verhaal, paar spannende momenten... maar niet echt super speciaal ofzo

Wat een tegenvaller..
Soort moderne blue collar-white collar strijd die kant noch wal raakt. Vooral de aanleiding:
2 figuren die elkaar de schuld geven terwijl ze in feite niks aan elkaars problemen kunnen doen is behoorlijk zwak.
Dan blijkt ook nog eens dat het allebei nare, kinderachtige mannetjes zijn.

En dan nog het einde even rustig met elkaar de dag doornemen en excuses aanbieden terwijl ze elkaar net de meest vreselijke dingen hebben aangedaan.

Zonde van de goede acteurs en vooral mijn tijd.
1,5 ster

avatar van otherfool

otherfool

Er is van alles mis met Changing Lanes: er zijn nogal wat loose ends, het einde is te sentimenteel en het realisme is soms wel erg ver te zoeken.

Toch is Changing Lanes entertainment van de, vooruit, 2 na bovenste plank; een interessant gegeven, goed acteerwerk (ja, ook van Affleck), 'mooie' en herkenbare woede (op een Falling Down achtige manier).

Jammer alleen dat de film te veel hooi op de vork neemt (de omslag bij Affleck), en zoals gezegd nogal wat vragen open laat aan het moralistische einde.

Toch 3*, goed vermaak.

avatar van gotti

Niet onaardig. Redelijk script, helaas ietwat sloom soms en wéér een wel erg braaf einde...

avatar van neo

neo

Zag de trailer ooit eens en die beloofde wel aardig wat spanning. Niet dus. Als ik twee spelende kinderen die na ruzie sorry zeggen wil zien loop ik wel naar de kindercreche hier vlakbij. Affleck was ook weer behoorlijk beroerd. 2 sterren

avatar van Film Pegasus

Leuke film om te zien, maar kwalitatief geen hoogstandje. Het verhaal is niet slecht, maar is niet altijd even boeiend gehouden. Geen referentie voor de regisseur zeg maar. Affleck en Jackson spelen de rollen waar ze goed in zijn. Maar zeg nu zelf, een hond die blaft verdiend ook geen prijs. Als hij loeit als een koei en de boer met een emmer klaar staat, kunnen we verder praten.

avatar van serpico

serpico

Ik miste de eerste 10 minuten, die gelukkig niet echt moeilijk te achterhalen waren. Het verhaal heeft wel wat, maar schiet in mijn ogen af en toe te ver door en de betrokkenheid van de kijker was iets te klein. Kan ook komen doordat ik de introductie van de personages grotendeels heb gemist natuurlijk. Wat ik wel grappig vond waren de sollicitatiegesprekken die Ben Affleck moest houden. En dat hij steeds in huilen uitbarstte

Maar nog even het verhaal; het is an sich wel goed, de personages zijn ook interessant genoeg. Maar ik had er gewoon niet zo veel mee. Het einde beviel me ook niet zo, was bovendien een beetje voorspelbaar. Ik ga mee met het bericht hierboven, het is gewoon teveel automatische piloot. De muziek vond ik wel goed. Maar door een gebrek aan (boeiende) inhoud en het feit dat ik nu alweer bijna vergeten was dat ik de film gisteravond gezien heb,

avatar van Theunissen

Redelijk film maar niet meer dan dat. Er wordt best aardig in geacteerd maar op sommige momenten is de film vrij saai. Dit is meer een drama dan een thriller want een thriller is meestal spannend en dat is deze film zeker niet.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Changing Lanes is film die op het gebied van inleving nogal veel vraagt van het publiek. Realistisch gezien is deze film totale onzin. Niet alleen vanwege het toeval in de film, maar ook de gebeurtenissen die plaatsvinden zijn veelal nogal onzinnig. Bij een film als Die Hard wil ik een aantal van die fragmenten nog wel accepteren, maar bij een serieus drama als Changing Lanes is dat niet te doen.

Maar wanneer je dat kan accepteren, blijft er een heel aardig drama over. Het acteerwerk is niet slecht, met name Sydney Pollack speelt heel sterk. Visueel gezien zitten er een aantal goede momenten tussen en de film wist mij zonder probleem tot het einde te boeien. Grootste nadeel blijft dus het script, het is spijtig dat daar niet meer aandacht aan is besteed.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film. Begon wel aardig, daarna werd het minder maar het werd op het eind weer een stuk beter. Het concept is op zich wel aardig, maar behoorlijk onrealistisch. Helaas is het niet super uitgewerkt. De spanning was niet echt heel aanwezig. Het was boeiend maar niet erg spannend. Licht voorspelbaar, want de twistjes zag je wel aankomen steeds.

Ben Affleck is op zich wel een aardige acteur, maar vond hem in deze film niet erg sterk. In tegenstelling tot Samuel L. Jackson, die soms de verkeerde rollen kiest. Maar deze rol heeft hij goed neergezet. Hij kwam erg sterk over en liet ook zien dat hij als acteur een gevoeligere figuur kan neerzetten, en niet constant hoeft te lopen vloeken. En natuurlijk Sidney Pollack die geweldig acteert, ondanks zijn bescheiden rolletje is hij één van de hoogtepunten.

Leuk om een keer te zien, met iets meer aandacht voor het verhaal, wat meer spanning en iemand anders dan Affleck had het een topper kunnen zijn.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prachtige hedendaagse oorzaak/gevolg thriller met 2 ijzersterke rollen van L. Jackson en Affleck die als tegenstanders meer dan perfect uit de verf komen. Je zou de term ook wel een beetje kunnen vergelijken met een Butterfly Effect. Affleck zet een schitterende rol neer als advocaat Banek die een autoongeluk maakt met een vader die midden in de scheiding zit genaamd Gipson. En die autoongeluk heeft heel veel gevolgen. Gipson komt te laat op zijn rechtbank voor de scheidingsregelement en de oplossingen en heeft ondertussen ook een dossier van Banek te pakken. En zo gaan de 2 mannen elkaar chanteren om zo hun doel te bereiken wat bereikt zou worden als die ongeluk en de vele dingen erna niet gebeurd was.

En zo zie je ook dat Gipson het wel heel zwaar voor de kiezen krijgt op vele momenten en dat je soms wel een beetje zijn leed kan invoelen. En dat allemaal in 1 dag. Banek daarintegen maakt de boel alleen maar erger. Maar uiteindelijk besluit hij toch maar Gipson de verloren tijd terug te geven wat een heel mooi einde opleverd.

Hele goede film die je toch wel aan het denken zet. Ook de sfeer was erg regenachtig en somber en dat maakte de film ook extra goed. Schitterende film met een topduo.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Met een pienter scenario, een hoog tempo en sterke personages die op hun rancuneuze kruistocht zichzelf tegenkomen komt deze thriller opvallend sterk uit de hoek en stijgt Hollywood zowaar even boven zichzelf uit. Met het onderwerp verkeersagressie snijdt 'Changing Lanes' (wat zoveel betekent als verandering van rijstrook) een actueel thema aan dat de moraal opvallend genuanceerd in beeld brengt en zo een mooie boodschap openbaart.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardig.

Ben Affleck en Samuel zijn een interessante combinatie in deze thriller en zij dragen de film eigenlijk helemaal. Die vrouw van Gavin vond ik tegenvallen.

Geldzaken, familie, werk, dossiers. Ik vond het niet heel erg interessant om eerlijk te zijn maar er waren genoeg spannende dialogen.

Verder zit alles 'n beetje standaard in elkaar. De grote stad, kantoor, een beetje saaie vormgeving en camerawerk maar goed daar wordt de aandacht hier niet op gelegd.

Prima om een keer gezien te hebben.

avatar van Spetie

Redelijke film, die op sommige momenten echter te ongeloofwaardig is om echt te overtuigen.

Ben Affleck doet het hier redelijk, maar ondanks dat gegeven blijf ik hem maar een zeer beperkt acteur vinden. Jackson doet het al een stuk beter, maar vooral Sydney Pollack speelt echt ontzettend sterk. De dialogen zijn goed, waardoor de film zijn boeiende momenten heeft, maar qua spanning is het allemaal niet veel.

Verder is het verloop van de film redelijk voorspelbaar. Er zitten wel een paar twistjes in, maar die vond ik op zich niet zo heel bijzonder. Ook het einde van de film is redelijk teleurstellend. Het onderhoudt allemaal wel, is niet heel velend, maar is op sommige momenten gewoon te ongeloofwaardig, waardoor de kracht van de film, die de film op momenten wel heeft, duidelijk verloren gaat.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Onderhoudend genoeg om wel te blijven boeien, maar echt bovengemiddeld goed wordt het nergens.

Echt goede spanning ontbreekt en het verhaal kent een paar wel hele onwaarschijnlijke toevalligheden. Wel heeft de film een aangenaam tempo en steekt het qua verhaal best origineel in elkaar. Het acteerwerk is van een vrij standaard niveau.

Leuk voor een keertje, maar zal me niet lang bijblijven.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een drama/thriller die zich voornamelijk op drama focust. Een enkele beslissing dat zorgt voor ingrijpende gebeurtenissen. Na pakweg vijfenveertig minuten komen er enkele thriller elementen in maar dat zorgt niet voor de nodige spaninning. Toch is de film best redelijk te noemen, mede doordat het acteerwerk ruim voldoende is en het verhaal best aardig bedacht is.

avatar van IH88

IH88

Changing Lanes

Samuel L. Jackson en Ben Affleck hebben een conflict en dat loopt steeds verder uit de hand. Het begint met wat gescheld, maar beide gaan steeds een stapje verder. Totdat beide levens bijna volledig geruïneerd zijn. Dit is een echte acteursfilm en gelukkig hebben de mensen van de casting een home run geslagen. Jackson is altijd goed en Affleck kan de gefrustreerde gladjakker in zijn slaap nog spelen. Het einde is wel een anticlimax.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Matig tot redelijk drama.

Prima concept, de uitwerking laat te wensen over.

Het begin is nog wel aardig en op het moment dat het kat- en muisspel echt gaat beginnen wordt het steeds ongeloofwaardiger en ik verloor na verloop van tijd echt mijn aandacht.

Komt nog bij dat ik Affleck totaal niet overtuigend vond als advocaat die alles heeft wat z'n hartje begeert. Jackson als gescheiden vader kwam veel overtuigender over, prima rol van hem.

De invalshoek van de filmmakers is dan wel interessant te noemen. Het maakt niet uit wat je levensstandaard is of waar je vandaan komt, iedereen heeft met zijn of haar eigen problemen te dealen.

Kleine onvoldoende.

avatar van flaphead

flaphead

Degelijke 'tussendoorthriller'. Zeker de eerste helft is sterk, met een bewezen formule van hoe een 'klein' ding grote invloed kan hebben op iemands leven. En hoe verschillend dat ding kan zijn voor degene. We zien het (gebroken) familieleven en de advocatenwereld. Ik ben liefhebber van Samuel L Jackson en ook in deze prent krijgt ie het voor elkaar om goed met hem mee te leven en zijn machteloosheid te voelen.
Gaandeweg verliest de film beetje grip op het verhaal, met oa de 'computervoodoo' en Doyle's arrestatie. Het advocatenverhaal voelt iets te makkelijk (met de sprinklerscene als dieptepunt). Het slot is toch wel weer erg Amerikaans, alles wordt keurig gladgestreken en er is zelfs een happy ending. Op een gekke manier stoorde het me nu minder dan normaal, wellicht omdat ik het Samuel wel gun

avatar van boemboem27

boemboem27

Best wel een goede drama/thriller.

prima acteurs die van Samuel L. Jackson en Benn Affleck. beiden dragen de film.

spannend als je ziet wat zo'n incident voor gevolgen heeft.

100 minuten speelduur is ook meer dan genoeg