Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Ben Affleck, Samuel L. Jackson en Sydney Pollack
Gesproken taal: Engels en Afrikaans
Releasedatum: 5 december 2002
Plot Changing Lanes
De ambitieuze advocaat Gavin Banek moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. De wanhopige vader Doyle Gibson heeft net een nieuw huis voor zijn ex-vrouw en twee zoontjes gekocht in de hoop ze terug te krijgen. Wanneer de twee in een verkeersongeluk met elkaar terecht komen raakt Banek z'n dossier kwijt, en mist Gibson een belangrijke afspraak bij de rechtbank. De ruzie die op het ongeluk volgt escaleert aangezien Banek wanhopig is om zijn dossier terug te krijgen.
Gavin Banek
Finch
Valerie Gipson
Carlyle
Armin
Verrassend goede film. Jackson is weer prima op dreef, Affleck doet z'n best en krijgt een dikke voldoende. ***1/2
don-the-jeweler
Yep, dit was weer een van de betere films. Samuel L. Jackson speelt nu een keer niet de mean mofo maar een man die problemen heeft met zijn vrouw.
Ben Affleck speelt ook de rol als niets ontziende advocaat erg goed.
Het verhaal zelf lijkt redelijk voorspelbaar maar er zitten halverwege de film toch wat onverwachte wendingen (voor mij althans). Uiteraard is het wel een Amerikaans eind-goed-al-goed verhaal.
Kortom, een aanradertje en van mij krijgt tie dan ook 4 sterren.
Jordy
Erg aardige film. Trailer doet het lijken alsof het een spannende actiefilm is, 't is meer een psychologische thriller. Goede acteurs (en Ben Affleck), onderhouden verhaal, paar spannende momenten... maar niet echt super speciaal ofzo
Hobbes
Ik vond samual L. Jackson erg goed spelen, maar vooral Affleck speelde enorm goed.
erg mooi in elkaar gevlochten met geen grote sprongen in het plot.
4,5* bij elkaar omdat ik 't behoorlijk origineel vond en erg goed gedaan.
Rascal
Kwaad om kwaad vergelden vanwege een stom dossier en alles wat daarbij komt kijken. Ik vond de film knap in elkaar gezet ondanks het simpele gegeven. Goed en onrecht worden vertegenwoordigd in deze film. Ik vond beide hoofdrolspelers goed. Jackson is serieuzer dan dat je van hem meestal gewend bent (zijn humor is weggelaten) en dat doet changing lanes ten goede vind ik. Vier **
Wolkenmeter
Erg goede film: genoeg onvoorspelbare wendingen om een het verhaal boeiend te maken, en toch lijkt de opeenvolging van gebeurtenissen heel logisch te zijn.
sydney
Vanavond gezien in de sneak. Was not my kind of movie. Ik vond het verhaal ook onsamenhangend en een beetje te overdreven. Wel goed spel van Affleck en Jackson. Maar dan heb je het zo'n beetje gehad. Leuk als dinsdagavondfilm bij de AVRO.
EmDee

sydney
Gewoon gezellig op de bank en niet nadenken.
EmDee
Oh, zulke films heb ik vaak gezien. Maar niet alleen op dinsdag en ook niet alleen bij de aVRO.
sydney
Dat klopt. Maar de lijst wordt erg lang als ik alle zenders opnoem die deze films uitzenden.
:lol:
Mza
- 1924 stemmen
Ik had erg grote moeite me te identificeren met de hoofdpersonen, de ene stomme actie na de andere en waarom. In plaats van medeleven had ik meer iets van eigen schuld dikke bult. Het acteren van Afflec was opzich wel redelijk en Jackson zoals altijd goed, maar dat wist de film voor mij niet te redden.
tovenaar
Aardige film, een paar leuke scenes, een goede Jackson en een aardige Affleck.
Het einde werd me er wel een beetje teveel aan. Het had best wat minder sentimenteel mogen aflopen
Vyvre
Zojuist gekekeken..had er meer van verwacht denk ik. Halverwege zakt de film een beetje weg op een punt waarop het mijns inziens juist de keuze had moeten maken; of de keiharde confrontatie tussen rijk/sneaky en arm/oprecht, of een amerikaans einde (laten we in plaats van te vechten de handen ineen slaan en samen op zoek gaan naar de echte waarheid bladiebla reutelreutel). Doordat deze keuze niet werd gemaakt en er een beetje een tussenweg werd gevonden, zie ik dit als een gemiste kans.
Verder is de maitresse van Affleck een stuk minder mooi/lief dan de echte vrouw..wie daar de logica in kan ontdekken mag mij dat uitlegggen.
Affleck kwam zeer traag op gang, leek niet zo heel erg aanwezig, emoties kwamen niet goed uit de verf..alhoewel dit naarmate het einde vorderde steeds beter/minder hinderlijk werd.
Jackson zette een prima rol neer, niets dan lof
Bij elkaar 1,5*
dttom
Vyv ik zie niet helemaal waarom je nou 1,5 * hebt gegeven, wordt niet helemaal duidelijk uit je verhaal. De gemiste kans betekende gelijk dat de film klote was? Ik zal hem zelf wel ff gaan kijken
Brinta
goeie film, ik was een beetje de draad kwijt in het midden, maar die kwam snel terug. Ik vond het wel knap dat Samual L.. midden in de regen, met zijn hoed op gevonden werd... zo zat deze film nogal vol met van die toevalligheden. Beetje jammer. Maar een goed verhaal. 3,5
Vyvre

1,5 ster wegens Dhr. Jackson en het toch wel vrij originele verhaal. De rest vond ik gewoon een gemiste kans
dttom
Zeer aardig filmpje, vond alleen irritant dat ze na elke actie spijt hadden maar voor de rest prima geacteerd en redelijk origineel.
Rascal
dat ze na elke actie spijt hadden
Vond ik juist mooi aan de spelers da weergaf juist hun menselijkheid
Goede film met een boodschap, "Better Luck Next Time..."
Gekke_Ed
Van Affleck weet je het eerste moment niet wat je moet verwachten. Zo goed als ie in de ene film is, zo slecht speelt ie in de andere. Maar na deze film gezien te hebben, petje af voor hem, die zich uitstekend staande houdt naast een oude rot uit het vak en uitstekend karakterspeler, Jackson.
Nadat de twee heren een aanrijding hebben gehad, beginnen ze beide, ieder om hun eigen reden, het leven van de ander behoorlijk zuur te maken. De film bouwt zich langzaam op tot het moment dat bij beide mannen de stoppen behoorlijk doorgeslagen zijn.
Jammer, maar we zijn het van de Amerikanen onderhand wel gewend, ineens moet de knop om, want ineens draait de film 180 graden om en schijnen beide heren met gewetensbezwaren te kampen, ondertussen stug doorgaande met het "pesten" van elkaar.
Goede acteurs en verhaal maken een goede film zegt men wel eens, dit is er eentje. En ondanks dat van mij zeker 15 minuten korter had mogen duren geef ik hem een dik verdiende 4.5 ster
Ed
tenniskampioen
vond het ook een goede film, niet meer maar zeker ook niet minder! onderhoudend verhaal dat zeker niet verveelt,misschien net iets te veel wisselingen van gemoedstoestand bij bepaalde personages. 3,5 *
Maarten
Echt een psycholische triller, i.p.v. een spannende actie thriller zoals de film wordt aangekondigd in de trailer! Ik vond dat Samuel L. Jackson en Ben Affleck beide zeer goed acteerde maar het verhaal ging toch steeds om hetzelfde. Tevens werd het einde zeer snel afgeraffeld waardoor je met een overzadigd gevoel de zaal uitliep...
Des ondanks 3 * , vanwege de acteerprestaties.
BS
zeer goede film.Moeilijk onder woorden te brengen wat er allemaal gebeurt;je wordt meegesleept tussen verschillende gevoelens'.
woede,verbazing,onrust,zwakke en sterke momenten, psychische oorlogs-voering en drama.
Het maakte op mij een erg goede indruk en het einde is mooi gemaakt.Laat je met een raar gevoel achter dat toch ff in je hoofd blijft hangen.
Toppertje! Zeker door de zeer goede acteer-prestaties van de hoofdrol-spelers.
4,5 ster!
Hobbes
vind ik nou ook. ik wordt zo verschrikkelijk schijtziek van al die juppen/gewone man film die mekaar in de luren proberen te leggen doordat de een een dossier kwijt is.
bah gewoon...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song