• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Samuel L. Jackson en Sydney Pollack

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 5 december 2002

Plot Changing Lanes

De ambitieuze advocaat Gavin Banek moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. De wanhopige vader Doyle Gibson heeft net een nieuw huis voor zijn ex-vrouw en twee zoontjes gekocht in de hoop ze terug te krijgen. Wanneer de twee in een verkeersongeluk met elkaar terecht komen raakt Banek z'n dossier kwijt, en mist Gibson een belangrijke afspraak bij de rechtbank. De ruzie die op het ongeluk volgt escaleert aangezien Banek wanhopig is om zijn dossier terug te krijgen.

avatar van Shampoo

Shampoo

Bij 'herziening' blijven mijn 3,5 ster staan.. Sentiment, blabla, ik weet het allemaal. Wat mij beteft blijft een degelijke film overeind, ondanks Ben Affleck..

avatar van Waku

Waku

Originele film.

De irritatie tussen de twee komt goed over.

Het stocieinse gezicht van Freeman is altijd goed voor een sterke rol en Affleck komt goed over als

yup.

De film is humoristisch mede door de sarcastische opmerkingen van Freeman.

Een leuke film voor een breed publiek.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Freeman????? Jackson bedoel je??

Vond het een aardige thriller!

avatar van Herisson

Herisson

Soms wat traag, maar goed verhaal waardoor de film toch blijft boeien.

3***

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik dacht dat ik allang op deze film had gestemd, zo te zien niet.. maarja het is een goeie inelkaargezette film.. wat de gebruiker hierboven ook al zei: goed verhaal waardoor de film toch blijft boeien. klopt helemaal

3½*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Leuk om een keertje te zien... Geen topfilm maar toch wel aardig met voldoende spanning..

avatar van Film Pegasus

Leuke film om te zien, maar kwalitatief geen hoogstandje. Het verhaal is niet slecht, maar is niet altijd even boeiend gehouden. Geen referentie voor de regisseur zeg maar. Affleck en Jackson spelen de rollen waar ze goed in zijn. Maar zeg nu zelf, een hond die blaft verdiend ook geen prijs. Als hij loeit als een koei en de boer met een emmer klaar staat, kunnen we verder praten.

avatar van Phileine

Phileine

Gaap, ik viel echt zowat in slaap bij deze film. Een beetje meer vaart erin had wel gemogen.

avatar van 1991

1991

Goede film! Werd goed geacteerd alleen het verhaal was soms wel slaapverwekkend. Toch bleef de film boeien.

Leuk om een keer gezien te hebben. 3,5*

avatar van little_lOve

little_lOve

Phileine schreef:

Volledig mee eens, had ook veel meer spanning verwacht. Maar het acteerwerk was wel goed, al vond ik Affleck soms heel vreemd.

Geen film die ik een tweede keer hoef te zien.

2.5 sterren.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mede door Samuel L Jackson een best goed te kijken filmpje.

Verhaal is simpel en misschien niet orgineel maar toch zeker wel leuk uitgewerkt.

De eerste keer dat ik Ben Affleck zie acteren. en wat velen zeggen dat het zo slechte acteur zou zijn ben ikhet niet mee eens. vind het best een aardig acteurtje maar samuel l jackson blijft natuurlijk een groot acteur en de kwaliteit van deze film komt ook grotendeels door hem.

4 sterren.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik zie nu dat deze prachtige film gemiddeld maar een 3,01 krijgt...SCHANDE !!!

Better luck next time

Cijfer: 4

avatar van markq1

markq1

goede film

avatar van Santucci

Santucci

Zeer goede film. Het acteerwerk is zeer goed waardoor het verhaal erg geloofwaardig overkomt op de kijker. De film boeit daarom van begin tot eind.

avatar van redimo

redimo

Niet heel erg boeiende film. Ongeloofwaardige verhaalwendingen maken de film onnodig traag. Affleck demonstreert opnieuw zijn beperkte vermogens om echte spanning op te bouwen en Jacson....ach, geen kwaad woord over Jackson, maar om een goede acteerprestatie neer te zetten, is er heus een goed script nodig.

2,5 ster

avatar van putsemuts

putsemuts

Vond het niet zo'n boeiende film, vond hem een beetje langdradig. Zat niet echt vaart in het verhaal. Had voor mij wel spannender gemogen.... 2,5 ster

avatar van Legan

Legan

Een film waar zeer zeker meer inzat, maar gewoon voortkabbeld op de automatische piloot tot de aftiteling. Jammer.

6,0 uit 10 (3,0*)

avatar van serpico

serpico

Ik miste de eerste 10 minuten, die gelukkig niet echt moeilijk te achterhalen waren. Het verhaal heeft wel wat, maar schiet in mijn ogen af en toe te ver door en de betrokkenheid van de kijker was iets te klein. Kan ook komen doordat ik de introductie van de personages grotendeels heb gemist natuurlijk. Wat ik wel grappig vond waren de sollicitatiegesprekken die Ben Affleck moest houden. En dat hij steeds in huilen uitbarstte

Maar nog even het verhaal; het is an sich wel goed, de personages zijn ook interessant genoeg. Maar ik had er gewoon niet zo veel mee. Het einde beviel me ook niet zo, was bovendien een beetje voorspelbaar. Ik ga mee met het bericht hierboven, het is gewoon teveel automatische piloot. De muziek vond ik wel goed. Maar door een gebrek aan (boeiende) inhoud en het feit dat ik nu alweer bijna vergeten was dat ik de film gisteravond gezien heb,

avatar van Martijn88

Martijn88

beetje toevallig allemaal.

Neuj geen waanzinnige film, slecht ook niet, maar verre van goed!

avatar van Kraay

Kraay

ondergewaardeerd!

Leuk verhaal dat geen moment saai is en ook goed geacteerd door Affleck en L. Jackson en dan vooral de 2e,

3.5* en mis meer na herziening.

avatar van carlak

carlak

Ik begrijp bovenstaande recensies alleen in die zin dat mensen kennelijk met de verkeerde verwachtingen keken (humor (huh?!,,) Thriller ook niet sorry. Dit was menselijk drama van de bovenste plank. Zelfde thema als Crash alleen vond ik deze door de diepgang stukken interessanter. Voor wie meer wil lezen hoe ik over deze film denk, lees mijn recensie op WhatIwatch.

avatar van Theunissen

Redelijk film maar niet meer dan dat. Er wordt best aardig in geacteerd maar op sommige momenten is de film vrij saai. Dit is meer een drama dan een thriller want een thriller is meestal spannend en dat is deze film zeker niet.

avatar van WalterB

WalterB

Vond dat er onvoldoende spanning in deze film zat en daarom ook meer een drama dan een thriller is. Toch is deze film geen 3.03 waard aangezien het acteerwerk gewoon goed was en het allemaal best goed eruit zag. 4*

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Changing Lanes is film die op het gebied van inleving nogal veel vraagt van het publiek. Realistisch gezien is deze film totale onzin. Niet alleen vanwege het toeval in de film, maar ook de gebeurtenissen die plaatsvinden zijn veelal nogal onzinnig. Bij een film als Die Hard wil ik een aantal van die fragmenten nog wel accepteren, maar bij een serieus drama als Changing Lanes is dat niet te doen.

Maar wanneer je dat kan accepteren, blijft er een heel aardig drama over. Het acteerwerk is niet slecht, met name Sydney Pollack speelt heel sterk. Visueel gezien zitten er een aantal goede momenten tussen en de film wist mij zonder probleem tot het einde te boeien. Grootste nadeel blijft dus het script, het is spijtig dat daar niet meer aandacht aan is besteed.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Vond het wel een spannende film.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film. Begon wel aardig, daarna werd het minder maar het werd op het eind weer een stuk beter. Het concept is op zich wel aardig, maar behoorlijk onrealistisch. Helaas is het niet super uitgewerkt. De spanning was niet echt heel aanwezig. Het was boeiend maar niet erg spannend. Licht voorspelbaar, want de twistjes zag je wel aankomen steeds.

Ben Affleck is op zich wel een aardige acteur, maar vond hem in deze film niet erg sterk. In tegenstelling tot Samuel L. Jackson, die soms de verkeerde rollen kiest. Maar deze rol heeft hij goed neergezet. Hij kwam erg sterk over en liet ook zien dat hij als acteur een gevoeligere figuur kan neerzetten, en niet constant hoeft te lopen vloeken. En natuurlijk Sidney Pollack die geweldig acteert, ondanks zijn bescheiden rolletje is hij één van de hoogtepunten.

Leuk om een keer te zien, met iets meer aandacht voor het verhaal, wat meer spanning en iemand anders dan Affleck had het een topper kunnen zijn.

avatar van reintje71

reintje71

Spannende film, leuk voor actie / thriller liefhebbers. Drie goede acteurs: Jackson, Pollack en Affleck.

avatar van Nathan013

Nathan013

heb het gevoel alsof er meer in deze film zat..

ijzersterk verhaal met goede bedoelingen, alleen het kwam soms bij mij saai over. wel goed geacteerd.

goed verhaal maar er ontbrak iets, 3,5*

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Gisteren herbeken en blijft wel goede film maar boeide iets minder dan vorige keer daarmee mijn stem beetje verlagen naar 3 sterren.

Voor de rest wel leuke film zelf met Affleck.

avatar van MartiN_

MartiN_

Er gebeurd niet gek veel in deze film, maar toch vond ik dit wel een bijzondere film. Het moraal van de film is herkenbaar en goed uitgewerkt. Het acteerwerk is best ok en het steeds terugkomende deuntje van deze film is weliswaar eentonig maar past fantastisch bij de sfeer van de film. Daarom toch een 7!