• 9.373.837 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Samuel L. Jackson en Sydney Pollack

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 5 december 2002

Plot Changing Lanes

De ambitieuze advocaat Gavin Banek moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. De wanhopige vader Doyle Gibson heeft net een nieuw huis voor zijn ex-vrouw en twee zoontjes gekocht in de hoop ze terug te krijgen. Wanneer de twee in een verkeersongeluk met elkaar terecht komen raakt Banek z'n dossier kwijt, en mist Gibson een belangrijke afspraak bij de rechtbank. De ruzie die op het ongeluk volgt escaleert aangezien Banek wanhopig is om zijn dossier terug te krijgen.

avatar van as

as

Ik heb gewoon iets tegen Affleck omdat het een stijve hark is en geen echt goed acteur. dat zijn goede redenen lijkt me. het zal best een aardige peer zijn, hoor. Je hoeft daarom niet zo boos te doen. Iedereen zijn mening. Ik doe in iedergeval niet mee aan die kinderlijke verafgoding. En geef maar toe: je wil gewoon graag iets met Bennie, Kevke.

avatar van kevke1990

kevke1990

Euh nee ben affleck is gewoon mijn lievelingsacteur nog commentaar?

avatar van as

as

kevke1990 schreef:

Euh nee ben affleck is gewoon mijn lievelingsacteur nog commentaar?

Bennie lover

avatar van Xenophon

Xenophon

Better luck next time...

Vreselijke moralistische quasi-diepzinnige draak.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Eigentijds , beklijvend , spannend drama met een geniaal scenario. Je ziet hier hoe uit een doordeweeks ongeluk dingen onverwacht gebeuren die de slechtste gevoelens in een mens losmaken. De film ebolueert en er gebeuren dingen die je zelf echt niet wil meemaken. Ik werd meegsleept in deze film , het boeide me allemaal enorm. Uitzonderlijk , al zeg ik het zelf. De uitwerking van het geniale scenario is perfect. Jackson is een klassebak en overtuigt als de furieze echtgenoot bij wie de stoppen volledig doorslaan. Afflek acteert deze keer dus WEL erg goed als de ietwat naieve , gladde zakenman die innerlijke worstelingen doorstaat. Het is flauw om te zeggen dat hij hier slecht acteert want dan speel je op de man , en niet op zijn prestatie. Ik kan niet genoeg lof hebben voor " changing lanes ". Het is een puur meesterwerk zowel qua inhoud als qua uitwerking. Spanning is er troef , je weet niet wat te verwachten en wat de volgende " domme " wraakstap zal zijn van één van de protagonisten. Zo wordt echte spanning gecreëerd. De voordurende beukende muziek zorgt mee voor het meeslepend karakter van de prent. De lokaties zijn grauw , realistisch .. het regent erg veel in de film ... Ik kon me ook inleven in de personages. Som zit je echt met het gevoel van " doe dat niet ... ". Het is waarschijnlijk één van de origineelste prenten van de laatste jaren. Changing lanes speelt met ethische kwesties gedurende zijn hele lengte en is op die manier een eigentijds en eigenzinnig werk vol spanning. Als je op het eind van de film ziet hoe het allemaal begonnen is , besef je hoe goed meesterlijk changing lanes in elkaar zit. 1 puntje van kritiek : het eind had iets wat beter gekund dan die typisch Amerikaande inslag , de rest was perfect dus ik zie het door de vingers. Je kan mijn beoordeling wel raden ..

avatar van snoezelke

snoezelke

goede prent.het eerste uur zit erg goed in elkaar.goeie opbouw van suspens en de vaart zit er nog redelijk in(niet zo traag als ik had verwacht dus)

samuel l jackson is zoals altijd overtuigend,zelfs in een rol die je niet zo zeer van hem zou verwachten,een man die je gewend bent te zien als coole gangsters in tarantinoprenten plots op het scherm te zien als sjofele alcoholicus zou kunnen spaak lopen maar doet het niet,je gelooft onmiddelijk in zijn personage.ik ben geen fan van ben affleck's acteerwerk maar in deze prent lijkt hij toch stabiel te spelen,(zijn scene in de biechtstoel bvb vond ik zelfs erg goed)soms gaat hij weer wat uit de bocht,licht erover maar het blijft binnen de perken.het scenario zit goed ineen,enkel jammer van het geforceerde,en ongeloofwaardige einde,de kracht van de prent is vooral het feit dat de film geen uitgesproken goede en slechte persoon heeft maar zich focust op 2 gewone mensen met hun gevoelens en problemen die in weze goed zijn maar door het feit dat ze in het nauw gedreven worden zich tot smerige praktijken en pesterijen laten verleiden.dat alleen is al behoorlijk origineel in een thriller .de film verdient zeker zijn 3 sterren,goed maar niet uitzonderlijk.

avatar van bridget

bridget

Gisteren voor de tweede keer gezien en vond hem ineens veel minder dan de eerste keer in de bioscoop. Ik vond het nogal lang en minder spannend dan de eerste keer. Vandaar een halfje minder. (sorry Ben!)

avatar van tevelenco

tevelenco

goede thriller met een goed verhaal

ik vond het mooi om te zien dat een klein ongeluk zoveel slechts kan veroorzaken

met een mooie rol voor jackson en ook affleck vond ik niet tegenvallen

3.5 *

avatar van DidiusTheGreat

DidiusTheGreat

Goede film, maar er zat volgens mij meer in. Het hoofdthema, 'chaos' werd af en toe zwakjes weergegeven. Waarbij vooral de climax die werd opgebouwd mij wat teleurstelde.

Verder vond ik dat beide acteurs het prima deden.

3,5 sterren, maar moest het beter uitgewerkt zijn ging deze prent er wel 4 tot 4,5 krijgen.

avatar van xenne

xenne

matige film, te ongeloofwaardig.... 1,5

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zonet op de tv gezien en lees hier van vele dat Ben Affleck niet in de film past of veel verpest en ik moet zeggen volledig akkoord mee,geef zijn rol aan iemand anders en het zou al veel doen aan de film.

Verhaal zit goed in elkaar moet ik zeggen.

Jackson speelt een zeer goede rol in deze film.En ik vind het niet een gewone drama triller,ziet echt goed in elkaar,ze blijven jagen op elkaar.

3.5 sterren,was 4 as Affleck was vervangen door iemand anders

avatar van moustafa

moustafa

tegenvaller

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Ik vond het juist een geweldige film. Vooral de manier waarop de mannen steeds verder verharden en doorslaan in hun acties vond ik erg sterk uitgewerkt. Het einde is een beetje jammer, want het haalt de scherpe kant van de film af.

Toch 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

hij is donderdag te zien op net 5, ik verheug me erop

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hmm, ik zal dit wel niet zo'n indrukwekkende film gevonden hebben, want ik heb hem zo'n 2 jaar geleden gekeken en kan me niets meer van de inhoud herinneren...

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Captain Pervert schreef:

dat heb ik nou ook...

avatar van ChielB

ChielB

Ik vond het wel een bijzonder verhaal, wat opzich goed is uitgewerkt in de film. Toch kon het geheel me niet heel veel boeien. Langdradig is niet helemaal het goede woord ervoor, maar achteraf vond ik de film toch wel tegenvallen.

Het is meer alsof de film maar een beetje door zeurt de hele tijd....wachten op het eind tot er misschien echt eens een keer wat vaart/actie in het geheel komt.

Misschien als mensen grote fans zijn van de acteurs dat

ze dan graag deze film zien, maar meer dan 2** kan ik

er niet echt aan geven.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Slechte film, geen goede acteer werk totaal niks vind ik dan! iedereen zn eige mening

avatar van betekenis

betekenis

Op zich wel aardig verhaal, maar het verloopt te sloom. het gaat langzaam van de ene in de andere scene over. Er had ook wat meer pit in gemogen.

Beetje jammer, ze hadden er veel meer van kunnen maken!

avatar van Leno

Leno

Een wat deprimerende film, die echter vakkundig gemaakt is en prima geacteerd, met name door Jackson. De karakters hebben diepgang en komen levensecht over.
Alleen jammer dat de tegenslagen niet lijken te stoppen, op een gegeven moment heb je zoiets van kop op zeg!
het happy end is wat moralistisch, precies zoals je verwacht van een Hollywood film. Toch zat ik ook niet niet te wachten op een droevig einde, ook al was dat passender geweest.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

na een uur heb ik de tv uitgedaan.zo een slome verhaal...

1.5 sterren

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dan mag je dus ook niet stemmen!

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Nu heeft menigeen volgens mij de neiging van, ach een slap filmpje van Jackson/Afleck, 3*. Deze film is gewoon echt behoorlijk slecht, onrealistisch, slecht uitgewerkt (er had opzich best meer in gezeten), slecht geacteerd ook, toch weer die standaardscènes erin, kut eind, etc. Als Afleck en Jackson er niet in speelde was het gemiddelde volgens mij 1* lager. Dat hoort hij nu ook te zijn.

Die reactie van Sn@ke op 10aug 2004

(blijf me altijd verbazen over het 'fenomeen' smaken verschillen)

avatar van otherfool

otherfool

Er is van alles mis met Changing Lanes: er zijn nogal wat loose ends, het einde is te sentimenteel en het realisme is soms wel erg ver te zoeken.

Toch is Changing Lanes entertainment van de, vooruit, 2 na bovenste plank; een interessant gegeven, goed acteerwerk (ja, ook van Affleck), 'mooie' en herkenbare woede (op een Falling Down achtige manier).

Jammer alleen dat de film te veel hooi op de vork neemt (de omslag bij Affleck), en zoals gezegd nogal wat vragen open laat aan het moralistische einde.

Toch 3*, goed vermaak.

avatar van mvdw89

mvdw89

er is mij 1 ding niet duidelijk aan het einde van de film. en dat is Is Dolyle op het einde van de film nog steeds falliet want dat kon die hacker toch niet veranderen?

avatar van otherfool

otherfool

mvdw89 schreef:

Ik geloof dat Affleck dat nog in de film zelf goed maakt (hij gaat naar de bank en vraagt wat hij kan doen om het weer goed te maken).

avatar van gotti

Niet onaardig. Redelijk script, helaas ietwat sloom soms en wéér een wel erg braaf einde...

avatar van neo

neo

Zag de trailer ooit eens en die beloofde wel aardig wat spanning. Niet dus. Als ik twee spelende kinderen die na ruzie sorry zeggen wil zien loop ik wel naar de kindercreche hier vlakbij. Affleck was ook weer behoorlijk beroerd. 2 sterren

avatar van Purmerend

Purmerend

Matige film 2*
Tiger Woods, sprinkler instalatie en wielmoeren.

avatar van Lukic

Lukic

Wel een aardige film voor een keertje op de tv. Na 2/3e wordt het allemaal wel een beetje slapjes. 2,5 ster.