• 9.373.638 stemmen

Geregisseerd door: Larry Clark

Met onder meer: Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny en Justin Pierce

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot Kids

"The most controversial film of the decade."

De film volgt de tiener Telly, wiens idee van veilig vrijen is om alleen seks met jonge maagden te hebben. Eén van de meiden die hij in het verleden ontmaagd heeft blijkt hier een besmetting met het HIV-virus aan overgehouden te hebben. Ze gaat naar Telly op zoek om hem het nieuws te brengen. Telly staat echter op het punt om opnieuw onveilige seks te hebben met een nietsvermoedend meisje.

mikey

Ik durf eigenlijk iets meer te zeggen over clarck en zijn films. Maar ik ben het gewoon niet met je eens djelle. Het is spijtig dat je tussen zulke jongeren zat . Ik zat bij de positieve clan. Boodschappen doen voor bejaarden en mijn moeder helpen koken, themafeesten organiseren etc..

avatar van Menni

Menni

djelle schreef:

Het kwam alleszinds enorm generaliserend over.

Je klinkt positief over de film, dus beetje flauw dan van me om deze quote eruit te halen, maar ik hoor dit wel vaker en ik begrijp er gewoon niets van. Bij een film over cowboys gaat toch ook niemand klagen dat er net gedaan wordt alsof iedere man van middelbare leeftijd op een paard zit en met pistolen zwaait? Ik heb het idee dat deze gedachte bij films over (een groep) jongeren om een of andere redenen altijd sneller de kop opsteekt.. En da's m.i. volledig onterecht.

mikey

Westerns? In de meeste westerns is de meerderheid van de mannen mietjes. Slechts enkele dudes zijn . Dat is het genre. Het gaat over een tijdperk dat dat voor de meeste mannen (behalve bush) voorbij is. En dan kijk je er anders tegenaan, het zijn vaak geromantiseerde verhaaltjes over legendarische revolverhelden waarvan enkele wat cynischer zijn dan andere, zoals the good, the bad.... Deze film LIJKT op een realistisch beeld van de jeugd van nu (of 10 jaar terug) die kompleet over de kop gaat. als ik de kans had dan zou ik Clarck eens bellen om te vragen welke bedoelingen hij nou had met deze film.

avatar van starbright boy

Waarom zie je hier een film over de jeugd van 10 jaar terug in? En niet een film over zomaar een groep jongeren?

mikey

Ja dat is een goeie vraag. Dat heeft ook te maken met de foto's van clarck van ervoor en nog steeds (volgens mij). En zijn andere films. Ze hebben allemaal dezelfde themas (ongeveer). Ik kan ze moeilijk los van elkaar zien. En daarbij opgeteld: de film geeft je wat je ziet. En je ziet alleen maar narigheid. Hij biedt geen uitweg. De film suggereert dan dat er niets anders meer is. This is it!! ik weet het eigenlijk ook niet. 'Stemmingmakend' dan maar.

avatar van starbright boy

En toch: Alle films laten maar een deel van de wereld zien er zijn vele films met evenveel ellende als Kids. Had het je minder gestoord als iemand tussen pakweg zijn zestiende en zesentwintigste de films en foto's van Clark had gemaakt?

Ik vind overigens al zijn films goed (Teenage Caveman niet gezien) en zijn foto's ook (tenminste degene die ik zag) prachtig. Ze raken me. Clarks foto's hebben trouwens veel invloed gehad op de filmwereld. IMDB:

His book of photos, Tulsa, inspired several filmmakers and their films: Martin Scorsese's Taxi Driver (1976), Francis Ford Coppola's Rumble Fish (1983), and Gus Van Sant's Drugstore Cowboy (1989).

starbright boy schreef:

okee

nee

as

Ik heb TULSA thuisliggen . Prachtig fotoboek over de fantasie die de Amerikaanse droom heet.

avatar van frodette

frodette

beik deze film zou nie mogen uitgezonden worden in 1 woord WALGELIJK jammer genoeg hebben we deze film gezien in school op wereld Aids Dag

domme film echt seks seks de hele film door ik haat zo'n films hoe men dat kan opnemen begrijp ik nie

deze film verdient 0 sterren en de prullenbak en de acteurs van deze film wel ik hoop dat ze heel wat spijt hebben dat ze toegezegt hebben om mee te spelen . Nogmaals ik rad niemand maar dan ook niemand aan om deze wel hele domme film te zien !!!!!!!!!!!!!!

as

Jij hebt er duidelijk helemaal niets van begrepen.

Ik vind een dergelijke reactie bij zo'n film juist heel legitiem. Love iit or hate it filmpje.

avatar van ToNe

ToNe

Sevigny weet anders nog de krantenkoppen te halen qua controverse en die Dawson-dame boert het ook niet slecht met rollen in The 25th Hour en Sin City.

Het is uiterst aan te raden om de alternatieve filmschappen maar te mijden, want het stikt van die 'domme' films die je wereld zullen rocken.

kappeuter schreef:

Ik had het over de redenen waarom.

avatar van jessis

jessis

Dat docu achtige is wel leuk,en tuurlijk gebeurt het in het echte leven ook zoals in deze film.

Het is realistisch,Larry clark heeft wel meer van dat soort films.

Ken park is een veel mindere film,alleen de openingsscene is leuk.

avatar van frodette

frodette

DOMME FILM TREKT OP NIKS

avatar van savi_7

savi_7

Chloë Sevigny is toch wel een bekende geworden, in hollywood door deze film. waar vooral zij en ook de andere acteurs erg goed speelde

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Alweer een hele tijd geleden dat ik deze heb gezien, maar hij is me al die tijd nog wel goed bijgebleven. Vond het wel een aardige film. Laat goed zien waar de jeugd allemaal mee bezig is.

Toen ik hem voor het eerst zag was ik ook nog ongeveer 16, mischien dat je je op die leeftijd beter met deze film kan identificeren.

In ieder geval zeer de waard.

3,0

avatar van Rujar

Rujar

savi_7 schreef:

Dingetjes speelde hier toch ook in!

Hoe heet ze nou Rosario Dawson...?

avatar van otherfool

otherfool

Rauwe film, waarbij ik twijfelde of de maker nu echt een thema aan wilde kaarten of voor de shock (en daarmee de big bucks) ging. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit. Verder zal ik niet zeggen dat elke ouder van een puber deze film moet zien, aan de andere kant kan het ook geen kwaad...

2,5*.

avatar van Kasper

Kasper

Thirteen is vele malen beter dan deze film.

avatar van RemyBl

RemyBl

Behoorlijk deprimerende film over een groep jongeren die alleen maar met sex, sex, drank en nog eens meer sex bezig zijn. Interessant thema op zich, alleen is de uitwerking niet altijd boeiend, voor mij dan... Soms een beetje langdradig en zo vermoeiend om te kijken naar dat gekloot van die kinderen. Het camerawerk is documentaire-achtig wat de film een realistischer maakt, alleen zorgt het er ook voor dat het niet 'mooi' is om te zien. Het acteerwerk is overtuigend.

3 *

avatar van 93.9

93.9

Waarschijnlijk een oefening voor Ken Park.

Ik vond KP dan ook een stuk beter.

Kids kon mij niet shockeren.

Kan mij niet wijs maken dat er veel van dit soort jongetjes rondlopen in de States.

Uitzonderingen nagelaten.

Vond die kids ontzettende nerds.

Kan me niet voorstellen dat die uberhaupt een meisje durven aan te spreken.

Halcyon

Ik vond die "kids" anders ook wel een bende losers, maar in tegenstelling tot jou denk ik dat er wel degelijk zulke jongeren rondlopen in de States. En niet alleen daar, als ik zie hoe de jeugd van vandaag in ons West-Europa aankijkt tegen begrippen als seks en geweld...dan maak ik me toch grote zorgen.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

93.9 schreef:

Uitzonderingen nagelaten.

Vond die kids ontzettende nerds.

Kan me niet voorstellen dat die uberhaupt een meisje durven aan te spreken.

Haha dit soort jongetjes niet rondlopen in de VS, laat me niet lachen.

Want net als Halcyon zegt zijn er wel degenlijk zulke jongeren (als we alleen al naar Nederland kijken).

Ik hoor zelf bij de jeugd en als ik zie wat daar allemaal gebeurt, mensen maken pornofilms met meisjes van een jaar of 15, ik zie jongeren vanaf hen 13e jonko's roken, er lopen elke dag wel scholieren met (soft) drugs rond, meisje gaan met iedereen naar bed en dan heb je nog het taalgebruik (wat jullie ook wel weten).

En dan heb ik het nog niet over de ghetto buurten in de VS waar gewone meisjes en groupies als ''bitchen'' worden behandelt zoals ik heb gezien in verscheidene fimpjes.

Dus tjaa met die ''kids'' uit de film kan ik me echt wel identificeren, omdat het gewoonweg voorkomt (alhoewel er soms wel erg rauwe scenes in zitten).

Ik snap dat sommige zich hier zorgen over maken of het erg ongepast vinden, maar in de loop der tijden zijn de normen en waarden wel erg verandert.

Ik heb er zelf eigenlijk niet zo'n last van en ik doe ook sommige dingen die lang niet iedereen goedkeuren.

Ik zeg verder niet dat ik alles goedkeur, maar in sommige dingen moeten mensen tegenwoordig wat minder moeilijk over doen.

Maar over de film zelf vondt ik dat het leven in sommige uitzichtloze situaties goed werd weergegeven.

Er zaten gewoon erg rauwe scenes in die een goede impact gaven en zo als ik al zei kan ik me soms wel identiferen met die jongeren.

Ik keurde btw ook niet alles goed wat sommige van deze jongeren doen.

De boodschap werd meestal duidelijk in beeld gebracht, maar soms leek het of men zich te veel concentreerde op de schokkende beelden.

Een minpuntje vondt ik toch wel het acteerwerk en het dramatische impact, maar goed toch een film die wel 4* waard is.

Hi-Tek schreef:

Normen en waarden veranderen inderdaad, en dat is ook logisch. Maar of dit positief is? Ik vrees ervoor in dit geval...

avatar van 93.9

93.9

Ach uiteindelijk gaat het toch echt om een select aantal kids die zulk gedrag vertonen.

Meestal als ze wat ouder worden gaat het over en nog een paar jaar later lopen ze achter de kinderwagen en maken ze zich zorgen over hun eigen kids

Meeste kids hier zijn allemaal erg normaal en hebben dezelfde ' problemen' als wij die hadden 15-20 jaar geleden.

Deze film is een voorbeeld van stemmingmakerij en kort door de bocht.

avatar van synesthesia

synesthesia

Ik zag deze film niet als een 'reportage' over kinderen die geen toekomst hebben. Ik kreeg helemaal niet de indruk dat ze hier niet meer overheen zouden komen. Gewoon een wilde periode van het leven.

Het ging echter helemaal nergens heen. Een soort 'dag in het leven van...'; het begint met niks specifieks, en het eindigt ook gewoon. Ja, er gebeuren wat apartere dingen dan op de gemiddelde dag van een ander mens, maar om nou te zeggen dat 'ie met deze film iets bereikt heeft... Nee, dat zeker niet.

Geen kunstwerk, wel interessant. 2,5

avatar van elry

elry

intussen zijn er al 2 kids uit deze film overleden.

Welke en hoe?

avatar van gotti

Justin Pierce, suicide by hanging, hij werd 25 & Sajan Bhagat, hij stierf in '99...