Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Heitor Dhalia
Met onder meer: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter en Wes Bentley
Bekijk via Videoland
Plot Gone
"No one believes her. Nothing will stop her."
Wanneer Jill Parrish (Amanda Seyfried) thuiskomt na een nachtdienst, is het bed van haar zus Molly leeg. Ze is er zeker van dat de seriemoordenaar die haar twee jaar geleden ontvoerd heeft, terug is gekomen om de klus af te maken. Maar de politie gelooft haar niet en ondertussen tikt de klok verder. Zonder enige hulp gaat Jill achter haar ontvoerder aan om haar zus te vinden en af te rekenen met de dader.
Jill Conway
Mr. Miller
Jim LaPointe
Nick Massey
Rothko
zeker geen slechte film helaas een wat ongeloofwaardig ritje het donkere bos in maar voor de rest prima te pruimen en met de nodige spanning. daarom ook 3,5* want een zesje vind ik net te mager en ja graag een 1 - 10 schaal!1
tattoobob
Heel erg jammer hoor dat mensen hier het systeem van beoordelen niet goed toepassen.
Jij vindt het net als ik een goede film maar helaas zoals velen hiero gaf je een veels te lage score op.
Het is heel simpel 1 ster is een 2 en 5 sterren is een 10
Ik snap eigenlijk ook niet dat moviemeter een 0,5 tot 5 sterren schaal toepast ipv de bijna overal en altijd duidelijkere 1 tot 10 schaal.
Ik ben het hier helemaal mee eens!!!!
Soms zeggen mensen wel eens,een goede film die geef ik 2,5 ster........sorry dat is gewoon een kut film kwa sterren...
Een een tot tien schaal zou veel beter zijn!
Standaard thriller met een plus door de cast.
hatebreeder
Vrij aardig filmpje met vrij aardig acteerwerk.
als ik een cijfer had moeten geven werd het een 6,5 en nu word het 3.5 ster aangezien 3 sterren mischien net wat te min zou zijn voor deze film!
skipy05
Erg goede film. Spannend van begin tot het einde. Wat een goed verhaal.
Amanda Seyfried doet het weer eens heel goed, erg goede actrice. Ze weet er toch de goede films uit te halen.
robiiin92
Op zich was het wel goed maar wat een stom afraffelend einde zeg !!! poehpoeh dat vond ik wel allemaal erg snel gaan.
Yugnav
Redelijk vermakelijke film, goed geacteerd door Seyfried. Maar door dat waardeloze einde ga ik niet hoger als 2,5*.
Fast Eddy
Goed opgebouwde triller, met nu eens geen plotse wending en een voor de hand liggende dader.
Enig minpunt misschien: De seriekiller maakt nogal wat foutjes, zodat ie vrij makkelijk op te sporen is door een niet politie(agente). Raar dat ie dus niet eerder werd opgepakt.
Amanda Seyfried is een actrice met een aparte uitstraling. Qua acteren doet ze het vaak niet slecht en hier is ze duidelijk de dragende kracht, die ervoor zorgt, dat Gone nog enigszins de moeite waard is.
Het script is niet zo heel bijzonder. Uiteindelijk draait het allemaal om het punt of Seyfried wel of geen gelijk heeft. Seyfried speelt haar rol geloofwaardig, maar op andere punten laat de film nogal wat steken vallen. Het acteerwerk van de agenten is matig en de manier waarop ze te werk gaan om Seyfried te pakken is lachwekkend. Sowieso haalt hun gedrag wel iets van de geloofwaardigheid van alles weg.
Hoewel de film verder redelijk sfeervol is, duurt de zoektocht van Seyfried op een gegeven moment gewoon te lang. De kijker weet dan inmiddels al een tijd, dat Seyfried niet gek is. Hierdoor wordt de spanningsboog ook nooit groot. Het einde kent ook nog een behoorlijke fout. Seyfried rijdt dan naar de seriemoordenaar, die ze aan de telefoon heeft. Op dat moment valt de telefoon langzaam uit, omdat er daar geen bereik meer is. Maar de moordenaar, die nog veel verder in het bos zit, had daar tijdens het gesprek met Seyfried blijkbaar geen last van. Opvallende fout moet ik zeggen.
Niet echt een goede film dus. Een zwak script en een zwakke cast, op Seyfried na, helpen dit alles redelijk om zeep.
Dominootje
Het had zo veel meer potentieel (en keek er naar uit). Maar uiteindelijk heeft het me niet zozeer geboeid.
Zat voor mij te weinig vaart in en de film heeft zich niet naar mij toe getrokken.
Zeer jammer.
Vond vooral de rol van "Hood(?)" apart, dacht daar komt nog een twist in en uiteindelijk gebeurde er eigenlijk niks mee. Of dit was juist de bedoeling? Kijker op de verkeerde voet zetten. Hoe dan ook, misgreep.
schumacher
Leuke film, geene hoogvlieger maar toch nog oke om eens gezien te hebben.
Angelo2
Aardige maar vrij standaard thriller. De film keek prima weg en was naar het einde toe nog enigzins spannend maar we hebben dit allemaal al zo vaak gezien. Verwacht geen spectaculaire dingen of goede plotwendingen. Vond hoe de serialkiller zich liet pakken door haar in die kuil best knullig. Verder allemaal wat braafjes, acteerwerk was wel ok. Een 6
mnrk
He never existed. It was all in my head.
Dit was een prima thriller....
Het verhaal is in orde en de gehele setting in deze film zorgt voor de juiste sfeer...de keuze voor Amanda Seyfried was ook goed (speelt haar rol overtuigend) alleen hoopte ik op meer van Joel David Moore als Nick Massey ....
Noodless
Angelo2 schreef :
Ook heel de opzet en zoektocht vond ik na het einde van de film nogal geforceerd en bedenkelijk. En hoe de seriemoordenaar zich liet klitsen op het einde was wel zwakjes uitgewerkt. Het acteerwerk is best oké. 6/10
Moemsie
Het is een standaard thriller, maar de cast brengt het wel naar een hoger niveau; ook de muziek maakt t spannender...
Ragna
Ik zat de hele film eigenlijk in spanning omdat ik hoopte dat het niet wéér een film was met een enorme plotwending erin. Gelukkig gebeurde dit dus niet, inmiddels kennen word dat trucje al te vaak toegepast. Maar omdat de suggestie er hier wel in zat - haar historie in een psychiatrische instelling, politie agenten die zeggen dat er niks gevonden is, geen inbraak, etc. etc. werd ik er eigenlijk al te bang voor dat het wel zo'n film was en dat maakte de film ervaring voor mij echt een stuk minder. Echt jammer want anders had ik het dus gewoon een goeie film gevonden als al die andere films dit trucje nou eens niet toepaste. Vooral het einde dat ze opeens geen verbinding meer had aan de telefoon omdat ze te diep in het bos zou zitten - en ondertussen had die vent wel normale verbinding? Typisch een punt dat je denkt dat het toch verzonnen is dan misschien - weer mis. Stom, kortom. Hoewel dat dit dus niet lag aan de film eigenlijk - het concept is alleen al zo uitgemolken.
Davezelf
Ja hoor, mevrouw Seyfried is een genot om naar te kijken. Het plot is al wat vaker gedaan (de domme agenten en het slimme, boze meisje) Wat langdradig maar de afrekening spetterend.
Een 7
Zeus.
Standaard thriler, maar wel met een uitmuntende rol van Amanda Seyfried. Speelt haar rol echt erg overtuigend. Vind haar ook iets hebben in haar uitstraling; iets dat moeilijk in woorden te beschrijven is. Kortom, geen topfilm, maar wel aardig om te zien.
miss_efron
Deze film moest ik zeker zien.Ik sla geen enkele film af met Amanda Seyfried in de hoofdrol.
Ik had van deze film iets meer verwacht.Zeker geen slechte film om naar te kijken,maar met het thema hadden ze net iets meer kunnen doen.
Het begin was goed en naar het einde op was het zeer goed.Leuk dat we flashbacks te zien kregen.De film hield me enige tijd in de ban.Het was nadenken over wie haar zus kon hebben gekidnapt of dat het niet allemaal in haar hoofd zat.
Inderdaad van dit genre zijn er al meerdere geweest maar zeker geen slechte film.Het beste aan de film was het overtuigende geacteer door topactrice Amanda Seyfried.
Kuwiel
Goed verhaal , redelijke spanning !! tevens goede acteer prestaties.
Blijft boeien.
Hollywood007
Redelijke film. Niet supergoed maar zeker ook niet slecht. De spanning zit er wel in en je vraagt je constant af hoe het nu juist zit. Van het einde had ik wel iets meer verwacht.
Best wel leuk voor een keertje.
david bohm
Kijkbare film maar wat gebeurt er op de keper beschouwd toch weinig. Amanda Seyfried tracht dapper de film te dragen en dat lukt ook heel behoorlijk, maar al met al is dit gewoon een niemendalletje.
hutsekluts
Beetje standaard verhaal maar Amanda Seyfried doet het leuk. Kun je van de overige cast niet echt zeggen. Behoorlijk voorspelbaar. Als je anderhalf uur nou echt niks anders te doen hebt, is er wel door te komen.
schram101
Vrij aardig thrillertje die niet al te serieus genomen moet worden.
Heel geloofwaardig is het allemaal niet, maar vanwege een aardige cast en de redelijk aanwezige spanning ben je als kijker uiteindelijk toch wel benieuwd naar de clue. Die komt uiteindelijk maar is jammer genoeg niet wat je er van hoopt. Ondanks dat je hoopt dat het niet de zoveelste mindfuck-film is , wat het dus uiteindelijk gelukkig niet is, is het toch een kleine tegenvaller.
Bijrollende bekenden.
Amanda Seyfried kan deze standaard thriller niet redden met goede acteerprestaties of haar beeldschone uiterlijk. Wanneer haar zusje wordt ontvoerd is het maar de vraag of dat zo is en neemt de politie haar verhaal met nogal wat korreltjes zout. Het is dit gedeelte dat als eerste argwaan begint op te wekken, want de argumentatie waarmee men de kijker van uitleg voorziet over de afstandelijke houding jegens haar raakt kant noch wal. Je bent als toeschouwer geneigd hier nog enigszins in mee te gaan, maar hetgeen dat volgt is niet veel beter.
Ook de voorspelbaarheid begint zich gaandeweg te ontwikkelen, waardoor de spanning nauwelijks kans krijgt op te bouwen. Grootste troef is dat we als kijker een behoorlijke tijd in het ongewisse worden gelaten omtrent de ware gang van zaken. Alhoewel. Helaas ligt ook die er dik bovenop en komt de ‘ontknoping’ dan ook niet echt meer aan. Een gemiste kans. De bekenden in de bijrollen dragen ook weinig bij aan deze nogal clichématige thriller. Onderhoudend is een en ander wel, maar de film ontbeert te veel om goed te zijn. En dat is, zeker gezien de cast, erg jammer.
Doorsnee.
Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Columbus Circle
Thriller, 2012

Chloe
Drama / Thriller, 2009
broer of zus relatieserveersterontvoeringpolice investigation