• 8.708.304 stemmen

Releasedatum: 4 maart 2010

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Chloe

"If the one you love was lying to you, how far would you go to find out the truth?"

Catherine (Julianne Moore), een succesvolle dokter, vermoedt dat haar man David (Liam Neeson) vreemd gaat. Om daar achter te komen huurt ze de onweerstaanbare jonge vrouw, Chloe (Amanda Seyfried) in. Chloe's verhalen over haar opwindende ontmoetingen met David brengen Catherine in verleiding om haar eigen sensualiteit opnieuw te ontdekken, maar ze realiseert zich niet in welke problemen ze haar hele familie brengt...

avatar van Manwithhat

Manwithhat

aardige film, wordt halverwege een beetje voorspelbaar maar aardig geacteerd

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ridicuul voorspelbaar en daarvoor al een mislukte thriller voor mij. Echt spannend wordt het nergens en een hysterische Julianne Moore kon mij ook niet bekoren, terwijl ik normaal toch een zwak voor haar kwetsbare uitstraling heb.

Seyfried speelt haar rol voldoende, al vond ik die voice-over in het begin van de film compleet overbodig. Bovendien heeft niet iedereen de stem voor een voice-over, dat is namelijk een kunst opzich.

avatar van Zeus.

Zeus.

Aardig drama met een redelijk verrassend einde. Absoluut niks hoogstaands, maar wel aardig voor 'n keertje. Julianne Moore speelt haar rol trouwens uitstekend.

avatar van Askikker

Askikker

Vleesch nog visch.

Zeker geen thriller, en ook niet overtuigend als (psychologisch) drama.

Na een half uur had ik wel door waar het allemaal heen ging.

Amanda Seyfried vond ik ook totaal niet overtuigens als prostitué.

Daar had een Kate Winslet, of nog beter; een Scarlet Johansson moeten staan.

Hoer had meer uitgehaald kunnen worden, gemiste kans.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Askikker schreef:

Hoer had meer uitgehaald kunnen worden, gemiste kans.

Mooie typo.

Ik vond dit een veel te trage film die eigenlijk bijna nergens over gaat. Einde was ook nogal teleurstellend.

avatar van ILDIB

ILDIB

Interessant gegeven. Plot was helaas wel van verre aan te zien komen.T vrouwelijk schoon doet de film goed overigens.

avatar van erpunited

erpunited

Goede film. Goed verhaal. Beetje voorspelbaar eind, dat is jammer maar verder een goede film. Goed acteerwerk. Mooi vrouwelijk schoon erin. Kortom zeker een aanrader om te kijken

avatar van nclo

nclo

Knap bedacht, maar desondanks een teleurstellende film. Zeker als je je bedenkt dat het zo'n bekende cast heeft.

De dialogen zijn vaak lang, soms té lang. Nu begrijp ik het nu wel dat het belangrijk is voor het verhaal en het de opbouw verzorgt, maar er zaten scenes tussen die echt overbodig waren.

Qua acteerwerk was het niet verbluffend maar wel goed. Julianne kan echt geweldig de drama-queen uithangen en door haar altijd ietwat vermoeide uiterlijk heeft ze dat ook mee om haar scenes kracht bij te zetten. Ik ben altijd een fan van Liam Neeson geweest, hij brengt de rust in de films waar het nodig is en naar mijn inzien was ook hij hier wel de aorta van het verhaal. Echter, vond ik hem niet subliem en als Neeson niet eens subliem kan zijn, gebruik je hem toch niet goed.

Dan (wat hierboven al is aangegeven) is het plot gewoon zoóóóóó voorspelbaar. Maar daar reken ik het er niet op af omdat als je het plot veranderd je al die moeite voor niks hebt gedaan en het voor de kijker meer als opvulling wordt gezien, dus dan is dit wel het beste besluit.

En voor de rest, ja ik heb niet het idee dat ik naar een nieuw meesterwerk van de regisseur heb gekeken. Jammer, maar mss zijn dit soort films niet aan mij besteed.

avatar van Lennert

Lennert

Niet zo goed als The Sweet Hereafter en slechts een klein stukje minder goed dan Where The Truth Lies, maar ook mijn derde Egoyan film is me erg goed bevallen. Aan de hand van bagger als Mama Mia is het makkelijk om een actrice als Seyfried af te schrijven, maar ze toont me tot nu toe al meerdere malen dat ze een zeer capabele actrice is. Goed, in deze film wordt er wel voornamelijk ingespeeld op het feit dat het ook een oogverblindende dame is, maar de psychologische spelletjes die ze speelt komen overtuigend over. Ook nog een extra pluimpje voor Julianne Moore, die op fantastische wijze de onzekerheid van een vrouw op middelbare leeftijd weergeeft.

Egoyan drukt met enkele prachtige shots, zoals Chloe die uit het raam valt, zijn stempel op de film, zij het alleen net iets minder overdadig zoals ik van hem gewend ben. Misschien dat de film in dat opzicht iets teveel probeert te lijken op het Franse origineel (die ik niet gezien heb), maar ik denk dat de film nog beter was geweest als hij zelf het script geschreven had. Niet dat dit de film slechter maakt, Chloe is een prima geschreven en gespeelde erotische thriller die me zeker heeft bekoord.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1905 stemmen

Leuk gecast - maar toch ergens een gemiste kans. Kon dit nu echt niet uitmonden in een thriller - een bitch fight op het einde,.... Ik blijf persoonlijk wat op mijn honger zitten.

Het begon leuk - een web van intriges - een onbekende wereld waarin je wordt meegesleurd. Maar de film blijft maar rond diezelfde as draaien. Door de mooie shots en enkele leuke scènes werd het nu net niet te saai.

Gewoonweg een standaard drama - iets wat het dvd hoesje niet liet uitschijnen.

avatar van Edamboy

Edamboy

Een thriller? Echt niet!

Bovendien een raar eind wat mij betreft.

avatar van skipy05

skipy05

Erg verrassende film. Spannend van het begin tot het einde.

Verhaal was goed, ik had hem zelf anders zien verlopen waardoor het einde toch iets wat onverwacht was. Er zijn wel ene paar kleinigheden die beter uitgewerkt konden worden.

Ik vond de acteurs allemaal goed spelen.

Amanda Seyfried speelde erg goed en is zeer aangenaam om te zien spelen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Ik had iets meer thriller verwacht, maar behalve een enkel momentje met een hoge Fatal Attraction-vibe (Chloe die Catherine lijkt te willen chanteren) is dit gewoon een drama over een vrouw die moeite heeft met ouder worden en dat brengt allerlei gevolgen met zich mee.
Meeleven deed ik echter vooral met Chloe en de zoon. De "paranoïa" van Catherine is iets wat mij niet geboeid heeft kunnen houden.

De cast doet het niet onaardig. Julianne Moore zet een zeer degelijke rol neer en ook Amanda Seyfried - als ik ooit in de huwelijksval trap, mag mijn vrouw mij ook wel aan zo'n test onderwerpen - is niet onverdienstelijk, hoewel wat aarzelend in het begin en duidelijk beter naar het einde toe.
Liam Neeson doet het op automatische piloot - hetgeen hem niet kwalijk te nemen valt gezien zijn vrouw stierf tijdens de opnames -, Max Thieriot - die ik van toeten noch blazen kende - is een aangename verrassing, al heeft hij uiteraard een dankbare rol: seks hebben met Seyfried die uiteindelijk alleen maar naar de hakken van je moeder zit te staren; het overkomt je maar.

Chloe - ook de film zelf - is aangenaam kijken. De speelduur is zo voorbij. Het camerawerk is dik in orde en ook muzikaal valt het allemaal wel mee, al is het soms een beetje thriller-cliché.
De dialogen zijn niet bijster sterk geschreven - maar ja, hoe moet je ook seksverslagen schrijven? - en af en toe passeert eens een knullige situatie zoals Chloe die wel héél erg lomp van haar fiets valt, hetgeen de geloofwaardigheid danig op de proef stelt.

avatar van pvl63

pvl63

Redelijk drama, hoewel je van een film met Julianne Moore en Liam Neeson toch wel meer mag verwachten. In het begin is het nog spannend, op het einde is het weinig verrassend meer.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ojee, wat een afknapper.

En dat van Atom Egoyan die zulke bloedmooie films heeft gemaakt.

We zullen het maar op het genre 'erotische thriller' houden. Nog wat kleffe muziek erbij en enkel erotische scènes die meer generen dan opwinden. Ook het einde was inderdaad wat teleurstellend gemakkelijk. "Opgeruimd staat netjes", zoiets.

Alleen het moment in het café, waar duidelijk wordt dat C alles gemanipuleerd heeft, vond ik heel sterk. Ik veerde op en dacht "nu wordt het toch nog interessant", maar helaas gaat de film daarna terug naar af.

Jammer, Atom.

avatar van Gish

Gish

Had toch meer ingezeten. Egoyan maakt zich er te gemakkelijk vanaf.

Film oogt zeker wel mooi en Moore en Seyfried doen het goed.

Opbouw van het verhaal is redelijk, maar de spanningsboog blijft te fragiel.

Het einde van de film is ronduit zwak en te cliche.

Voorbeeld van een scriptschrijver die de weg even kwijt is.

Jammer. Maar toch (krappe) 3***.

avatar van Fransman

Fransman

• 2019 stemmen

Voor mij kwam het einde in ieder geval wel als een verrassing. Gelukkig maar, anders zit je gewoon voor niks naar zo'n film te kijken en kun je beter wat anders gaan doen. Heb me prima vermaakt. Vond het net wat mindert oppervlakkig dan de gemiddelde Amerikaanse film.

Julianne Moore, Amanda Seyfried en Liam Neeson dragen de film en leveren vakwerk. Volledig eens met Lennert dat Julianne Moore op fantastische wijze de onzekerheid van een vrouw op middelbare leeftijd weet over te brengen. Verder mooie plaatjes van een winters Toronto en een huis waar ik graag in zou willen wonen. Ook op IMDb lokt de film heel wat heel wat discussie uit, vooral over de motieven van Chloe. De mooiste vond ik die van Chloe als reïncarnatie van Christus om Catherine en David van hun zonden, d.w.z. hun wantrouwen en ontrouw te verlossen. Zo zie je maar.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeer degelijke, iet wat voorspelbare thriller. Wanneer zelfs Moore niet compleet afschrikwekkend is, dan is dat wel iets om te koesteren. Film wordt bijna volledig gedragen door een solide cast (terwijl het verre van personal favorites zijn) en komt daar grotendeels mee weg. Het verbloemd lange tijd het doorzichtige script, maar is om diezelfde reden érg makkelijk vermaak. En daar is niks mis mee!

avatar van Katharina

Katharina

Ik voel me verschrikkelijk naief, want ik vond de film totaal niet voorspelbaar. Ik vond het echt een mooie verrassing toen bleek dat David Chloe helemaal niet kende. Voor de rest ben ik het eens met iedereen. Leuk voor een keertje maar niet een topper. En het einde vond ik een beetje raar.

avatar van HNCX700

HNCX700

Voor een film van het "Fatal Attration" genre was deze, zo slecht nog niet, en keek eigenlijk omdat Liam Neeson er in mee speelde, maar zie hém toch liever als "Bryan Mills" en "Bill Marks" achtige types acteren.

avatar van scorsese

Matige film over een vrouw die een callgirl huurt om die haar man verleidt om te zien hoe ver hij zou gaan. Een niet bepaald origineel uitgangspunt. Verder is deze erotisch getinte thriller nogal langdradig. Verder wordt het callgirl-personage tegen het einde steeds ongeloofwaardiger. De cast doet niets verkeerd, maar kan het geheel niet redden.

avatar van IH88

IH88

“Kiss me.”

Aardige thriller/drama. Vooral qua sfeer vond ik Chloe zeer geslaagd, en regisseur Atom Egoyan weet gelijk in het begin al een broeierige sfeer neer te zetten waarin niets is wat het lijkt. Moore, Seyfried en Neeson zijn sterk, en Seyfried straalt ook sensualiteit en pure seks uit. Wanneer Egoyan probeert om de spanning op te voeren gaat het wat mis (Chloe is sterker als drama dan als thriller) en de twist kwam, voor mij, niet als een verrassing. Het komt door Seyfried dat er nog een beetje spanning en dreiging in zit.

avatar van Movsin

Movsin

Enigszins voorspelbare, niet echt originele film, over gezinsproblematiek en overspel.
Wel best geacteerd maar de gemoedelijke oppervlakkigheid waarmee alle problemen plots van de baan worden geveegd en er een happy end wordt gebracht, doet de film wel echt degraderen.

avatar van umbra

umbra

Die Amanda Seyfried wat een geil lekker ding Liam Neeson speelt een iets meer ingetogen rol dan wat ik van hem gewend ben, deze rol van "overspelige" man ligt hem minder. Verhaal is echt meer drama dan thriller, ik zat nooit met volle spanning te kijken, wat gaat er nu komen. Ik was vooral gewoon heel blij met Amanda als Chloe, de rest was me net niet allemaal, te gewoontjes.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Moeilijk om een genre te kleven op de film. Iets te pitloos om door te gaan als thriller, maar als drama komt hij ook niet echt tot zijn recht. Net als Liam Neeson trouwens die ik liever een stoerdere rol zie vervullen. Kan natuurlijk ook een self fullfilling prophecy zijn met zijn Taken franchise en andere adepten.

Julianne Moore vind ik steeds ingetogen in haar rollen, maar hier draait ze toch door met haar obsessie. Je kan het ook best als een self fullfilling prohecy zien door haar man in de val te lokken om dan te besluiten dat hij haar bedriegt. Als zoiets als Amanda Seyfried op je afkomt, dan lijkt het me moeilijk om daar aan te weerstaan. Too good to be true, dat kan ook natuurlijk ...

Een felle fatale is ze wel Seyfried, zeker hier! Het einde vond ik echter niet bijster interessant en ook de zoon kon me eerder gestolen worden. Kon het ook niet plaatsen waarom hij zo’n hekel had aan zijn moeder. Geen slechte film, maar veel meer dan doorsnee is dit niet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Het was eigenlijk oorspronkelijk niet mijn eigen keuze om deze film te kijken. Het werd me vooral aangeraden en in gezelschap werd de film vervolgens gekozen. Ik denk dat ik de film zelf nooit had opgezet, want ik kan me geen element inbeelden afkomstig van deze film dat me echt actief naar het geheel toe weet te trekken.

Chloe is niet veel meer dan een wat slap verhaaltje dat wat wordt opgeleukt door competente en ervaren acteurs. Vooral Seyfried past eigenlijk wel goed in de film, maar Neeson verraste me. Op een negatieve manier alleen, want ik denk dat hij echt niet in deze film past. Er is veel wat de beste man kan, maar deze rol vond ik eigenlijk eerder dwaas door de vereiste terughoudendheid. Voor Moore geldt precies dezelfde mening.

Visueel best zonnig en chique, maar daar blijft het ook weer bij. Het is niet veel meer dan de gebruikelijke, zeer klassieke regie die soms met een extra flare wordt onderstreept. Is ook niet perse nodig voor dit soort films, ik vind het alleen zelf wel leuk als de regie wat meer van zichzelf laat zien. Nu staat het verhaal zelf centraal, maar die lag me toch een heel stuk minder.

Wat verrassingen naar het einde toe zorgen ervoor dat de film nooit ronduit saai wordt, maar verder is de progressie eigenlijk veilig en braaf te noemen. We krijgen binnen deze film nooit wat te zien dat schokt, verbaast of overtuigd. Het is leuk om wat snelle minuten mee weg te tikken, of misschien voor sommigen om wat acteurs naakt te zien, maar ik kan er niet bijzonder veel mee. Cijfer is er dus ook naar.

avatar van Katniss

Katniss

Is wel beschikbaar via Amazon!

Ik was erin gestonken. Ze spelen alle 3 voortreffelijk!