• 9.422.910 stemmen

Met onder meer: Shu Qi, Jesdaporn Pholdee en Eugenia Yuan

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels

Releasedatum: 28 oktober 2004

Plot Gin Gwai 2

"You will discover that ghosts exist!"

Als Joey Cheng plotseling door haar vriendje in de steek wordt gelaten, probeert ze zelfmoord te plegen in een smerig motel. Gelukkig overleeft ze de zelfmoordpoging en wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Daar ontdekken de dokters dat ze zwanger is en Joey zelf blijkt plotseling over een bijzondere gave te beschikken: ze kan de geesten van overleden personen zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Joey Cheng

Ghost with birthmark

Nurse with query

avatar van Justice4All

Justice4All

nog enige idee wanneer ie uitkomt

Hemdale

RELEASE DATE: Mar 18, 2004... maar dat zal wel in Hong Kong zijn.

Tof trouwens dat Shu Qi erin speelt, ik vind haar wel leuk om te zien, acteren kan ze ook wel hoor.

avatar van JayLunar

JayLunar

killalot schreef:

Ik kan dit niet met je eens zijn; vind het een zeer matige actrice. Qua looks wordt ze wat mij betreft ook een beetje overschat trouwens.

JayLunar schreef:

Dan zal ik je maar gelijk geven over het acteren... jij hebt waarschijnlijk al wat meer films met haar gezien dan mij en dus kun je wat meer zeggen over haar acteerprestaties. Ik vind haar look trouwens wel altijd fijn, smaken verschillen natuurlijk.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

De nieuwe six sense??? wat een rip off

tovenaar

The Sixth Sense was inderdaad een rip off.

avatar van agent smith

agent smith

dit wordt dus geen gevolg op the eye? maar een heel nieuw verhaal?

ik hoop het wel, want ik hou niet zo van vervolgen

Hemdale

Wat teleurstelling. De film was echt vreselijk saai, op twee redelijk spannende maar korte scenes na was de film geen bal aan. Niet te vergelijken met deel 1 in ieder geval.

tovenaar

Waar heb je dit nu al gezien?

Film is al een tijdje "in circulatie"

Ahhh zo .

Hemdale

Damn, ze hebben me door.

avatar van zombie

zombie

Mmm...ik krijg 'm maandag binnen...hopelijk valt ie toch nog mee.

Aan de reacties te zien moet ik er maar even niks van verwachten dus....

avatar van Webby

Webby

Komt hij niet hier in de roulatie, filmhuizen?

pjotr

Urgl.....wat een 'geval van jammer' is dit.
Het lijkt wel of de Pang-broertjes deze productie in een week in elkaar hebben moeten zetten.
De film komt namelijk nogal rommelig en gehaast over en is absoluut niet stijlvast.
Ook de special FX wisselen behoorlijk in kwaliteit : het ene moment halen ze makkelijk het niveau van deel één terwijl het andere moment de computer effecten onwerkelijk slecht zijn: ik bedoel hier natuurlijk die scene waarbij Joey mag aanschouwen hoe het vordert met het kind in haar buik.
Hoe het nou zo heeft kunnen lopen met deze film is me een raadsel.
Als deze film kwalitatief nu net zo was uitgevoerd als deel één had 'ie bij mij een akelig hoge score gehaald want het verhaal is dik in orde en heeft een behoorlijk originele insteek (dat is wat juist ontbrak bij deel 1).
In de scene waarbij Joey Cheng bij de bushalte staat te wachten zie je dat de Pang-brothers het wel degelijk in hun vingers hebben en ook die laatste scene waarbij je al die geestverschijningen bij de zwangerschapgymnastiek ziet wachten vond ik zeer sterk.
Vanwege deze scenes, de aanwezigheid van Eugenia Yuan (je weet wel uit San geng - Going home), Qi Shu (Millennium Mambo) en het interressante verhaal toch nog een krappe voldoende.....maar ik hoop wel dat iemand in Hongkong deze regisseurtjes even een flinke schop onder hun kont geeft zodat ze bij hun volgende film wel naar behoren presteren....want ze kunnen het best...:)

Oh ja, en de volgende keer niet zoveel Engels gebruiken want ik kreeg er op den duur een beetje oorpijn van...

avatar van Justice4All

Justice4All

Van begin tot eind SAAI. Zaten 1 of 2 spannende stukjes meer niet. 1 1/2 ster

[off-topic] Ik dacht dat ik eerste deel had gezien, dat word dus deel 1 huren, mits ik het kan vinden [off-topic]

avatar van Goodfella

Goodfella

Waar deel 1 voor mij zo'n beetje het beste is wat de Aziatische 'new wave' horror te bieden heeft is dit vervolg in alles een complete teleurstelling. De scène bij het bushokje die Pjotr al noemt is de enige die niet zou misstaan in het origineel, verder is het vooral een lauwe aaneenschakeling van 'schrik'effecten die an sich helemaal niet om te schrikken zijn maar met zoveel bombarie in beeld worden gebracht dat je wel móet schrikken, ofzo. Heel matig.

Ik snap ook niet waarom die reincarnaties als iets vreselijk engs werden voorgesteld. Zelfs toen die hoofdrolspeelster leerde hoe het zat met die onderwatermensen blééf ze maar aan het gillen om dat volk, how annoying.

En ik had aan het eind op z'n mínst verwacht dat die baby zich "I'll swallow your soul!!" schreeuwend dwars door die baarmoederwand heen roste. Op z'n MINST!

Nee, deze film is niet echt serieus te nemen.

avatar van Linn

Linn

Ik vind m leuk :S

Tja, zo slecht vond ik hem nu ook weer niet.

Vooral een paar mensen die met het sequel virus zitten denk ik . Deze film is dan wel beduidend minder als het origineel, een one on one vergelijking verdient deze film niet vind ik.

Bij dit tweede deel gaat het drama wat meer centraal staan, waardoor de spanning en scares in moeten binden. Is dat erg ? Niet zo. Zoals pjotr al zei was het concept eigenlijk erg leuk, zaten er nog steeds enkele leuke schrikmomenten in, en zijn de andere scenes vooral mysterieus.

Niet echt eng, maar vaak wel mooi vond ik. De visuele flair van de Pang broertjes is hier toch duidelijk aanwezig, en vangen het soms wat mindere acteerwerk van Qi (die toch echt wel kan acteren als het moet) best goed op. Na een nachtje slapen is dat toch wat de beste indruk achtergelaten heeft, en die is eigenlijk helemaal niet negatief.

Leuk concept, ziet er mooi uit, alleen valt de film teveel buiten het concept vrees ik. Jammer, maar van mij toch 3.5 beschaafde sterretjes.

Doom

Kun je deze film ook kijken zonder dat je deel 1 hebt gezien? Hij komt namelijk op tv vrijdag en ben wel erg benieuwd!

Zeker wel ja, is eerder een thematisch dan een rechtstreeks vervolg.

Onderhond schreef:

Zeker wel ja, is eerder een thematisch dan een rechtstreeks vervolg.

Dank je wel, dan staat deze film vrijdag avond op mijn planning!

pjotr

Zou je niet gewoon deeltje één huren?

pjotr schreef:

Zou je niet gewoon deeltje één huren?

Is al besteld, maar nog niet binnen!

pjotr

Maar laat je niet afschrikken door deel twee, die kan namelijk niet tippen Jian Gui.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Vraagje :

Komt deze nu om 22:00 of 24:00 want allebei de tijden staan bij de lijst van vandaag

avatar van starbright boy

Hij komt vandaag om 22:00 èn morgen om 0:00.

avatar van mikey

mikey

Vervelende en kille film over enge baby's. 1.5.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat een teleurstelling. Het verhaal biedt zeker mogelijkheden maar het is allemaal verschrikkelijk suf uitgewerkt. Het allerdomste in het verhaal heeft Goodfella al uitgelegd namelijk:

Het zou inderdaad leuk zijn geweest als die hysterische troela uiteindelijk door haar baby vermoord zou worden, ala Alien 3 . Helaas, niets van dat alles.

Eng is de film nergens en een goede sfeer heb ik ook niet kunnen ontdekken, het was erg kil allemaal inderdaad. De schrikeffecten zijn ook erg slecht en je zag ze van mijlenver aankomen.

Niets positiefs? Jawel hoor, sporadisch waren er wel mooie scene's. De al veelvuldig genoemde bushokjescene bijvoorbeeld. Verder is dit een mislukte film.

avatar van mikey

mikey

Je bedoelt vast alien 4 (toch?) eeh..