• 9.378.910 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Sean Penn en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans, Engels en Portugees

Releasedatum: 14 april 2005

Plot The Interpreter

"The truth needs no translation."

Politieke intriges en misleiding bij de Verenigde Naties in New York. Een VN-tolk Silvia (Nicole Kidman) hoort bij toeval dat er plannen worden gemaakt voor een moordaanslag op een Afrikaanse leider. De Amerikaanse Geheime Dienst wordt ingeschakeld om een onderzoek in te stellen. De doorgewinterde agent Keller (Sean Penn) vermoedt echter dat Silvia niet de hele waarheid vertelt.

avatar van WB

WB

Zeer goed geacteerde film! Leuk verhaal en goeie spannende sfeer. Af en toe ff denken, maar goed uitgedacht allemaal!

avatar van Moviewatcher

Moviewatcher

Aardige film. Goed acteerwerk. Ietwat verwarrend verhaal. Genoeg vaart. Kortom: 3 sterren

avatar van hvdk

hvdk

Goede film, de moeite waard.

De busscene is inderdaad erg sterk , alleen het laatste stuk is erg ongeloofwaardig, jammer.

Advies gaan kijken.

avatar van ElLupus

ElLupus

Volgens my was S.Penn een agent van de Secret Sevice ipv de FBI...

avatar van ElLupus

ElLupus

vergis me...

avatar van magnolia_

magnolia_

knappe 'odfashion' thriller in lijn met the parralax view en three days of the condor. inteligente thriller

avatar van Jaap

Jaap

Erg goede thriller, goede acteer prestaties, meer dan de moeite waard... een van de betere van de laatste tijd.

avatar van sydney

sydney

Inderdaad een goede thriller, maar zeer kalm en rustig gebracht waardoor het drama de overhand krijgt. 4,0*

Ik vraag me sinds vanavond af wat het verschil is tussen een sneak en supersneak. Belgen kunnen dat waarschijnlijk beantwoorden.

avatar van Vamperia

Vamperia

Aardige film, maar zeker niet bijzonder. Nicole deed weer goed haar best. Alleen het eind vond ik slecht, Sylvia had die man moeten neerknallen. En dat Sean Penn haar komt opzoeken in de gevangenis, waar ze wederom kepela zouden staan

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Of dat sean penn kidman afknalt, dat zou ook wel grappig zijn

avatar van Ella

Ella

goed verhaal, ik vond het niet onduidelijk en een verassend einde.

avatar van Smith

Smith

Vond de film tegenvallen. Acteer prestaties zijn wel goed van Penn en Kidman. Had alleen wel wat meer actie in de film mogen zitten van mij. geef m 2 sterren.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Prima film met inhoud en spanning. En goede rollen van Penn en Kidman. Juist het feit dat het niet alleen pief paf poef was en dat de film zo af en toe aan de trage kant was, maakte de film realistisch. En het thema over rouwen vond ik mooi uitgewerkt.

avatar van Waku

Waku

Geen gemakkelijke kost maar wel een doordachte politieke thriller...

Persoonlijk vond ik hem wel traag en langdradig maar dat is meer een persoonlijke mening..

Zegt niets over de kwaliteit van de film.

Goede acteerprestaties van Penn en Kidman.

avatar van Lukic

Lukic

Een redelijke film. Best spannend zo nu en dan, maar af en toe toch ook wel veel gezapige momenten. Neemt niet weg dat het verhaal wel aardig is, alleen het plot is wat gewoontjes... Typisch Hollywood ja!!!

Ik geef de film 3 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vakkundig thrillertje met een sterke regie. Kidman is groots en Penn kan een rol als dit zeker aan. Verhaal is best ok , enkele sterke scenes ( busscene ) krikken het geheel op. Voor de rest nergens schokkends.

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Het spijt me mensen maar ik vond het zelf niet zo'n spannende film. Hij boeide mij totaal niet, ik snap eigenlijk niet dat er zo veel positieve berichten over zijn.

Ik kan niet meer dan 1 puntje geven

avatar van Pedor

Pedor

Kwalitatief goede film, prima acteer prestaties, maar een beetje langdradig vond ik m wel.

avatar van gwen111

gwen111

eigenlijk niet meer dan een saaie film, ik zal de klanten in de videotheek zeker een andere aanraden...

avatar van willbee

willbee

Geen superfilm, maar ook niet echt slecht. Gewoon een goede film. Acteerwerk was prima in orde. Jammer dat het verhaal me minder boeide. Politiek is toch niet mijn ding. Desalniettemin 3,5 sterren

avatar van Thomas

Thomas

jaaaa ... vond hem toch ook wel een beetje aan de trage kant ... film was wel goed maar wist me eigenlijk niet te treffen of te boeien... 3 sterren voorruit.....

avatar van Riel

Riel

Ik vond het heerlijk dat de film zo rustig verloopt, met een hoogtepunt in de busscene tussendoor, waarna de film mij echt ging boeien. Fijne combinatie (Penn en Kidman) en de laaste van deze twee zie ik toch al graag

vier sterren van mij!

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Prima acteerprestatie van Penn en Kidman.

Sterkste scene voor mij was ook de " bus scene ".

Fijne thriller met voor de verandering eens niet een compleet idiote plotwending op het eind, simpelweg goed uitgedacht. Had alleen wat meer echt spannende momenten in gemogen wat mij betreft.

Voor de rest zeker een aanrader.

3,5 *

avatar van EmperoR

EmperoR

Ja, die plotwending vond ik ook opmerkelijk. Ik vond ook dat er veel namen in voor kwamen, soms wist ik even niet meer wie nou wie was, je moet echt goed opletten bij deze film. Ik vind t zeker ook een aanrader.

avatar van stan

stan

zeer goede film

boven verwachting

het was een lekker verhaal, maar ik zag het wel een beetje aankomen hoe het in elkaar zat

goed voor 4.5*

avatar van tess

tess

Fantastisch!

Vooral erg goed acteerwerk. Maar dan heb je natuurlijk ook het neusje van de zalm, hè, met Nicole Kidman en Sean Penn...

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Goed acteerwerk, maar een beetje irritante film. Vond dat ze toch iets te veel hun best hadden gedaan om allerlei geheimen in dit filmpje te stoppen.

3,0

avatar van clone

clone

gwen111 schreef:

Volledig mee eens! De acteer prestaties waren overigens prima.

avatar van scalune

scalune

Wat een verschrikkelijk saaie film...

avatar van ehuurman

ehuurman

solide politieke thriller, prima vermaak voor een vrijdagavond!