• 9.379.055 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Sean Penn en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans, Engels en Portugees

Releasedatum: 14 april 2005

Plot The Interpreter

"The truth needs no translation."

Politieke intriges en misleiding bij de Verenigde Naties in New York. Een VN-tolk Silvia (Nicole Kidman) hoort bij toeval dat er plannen worden gemaakt voor een moordaanslag op een Afrikaanse leider. De Amerikaanse Geheime Dienst wordt ingeschakeld om een onderzoek in te stellen. De doorgewinterde agent Keller (Sean Penn) vermoedt echter dat Silvia niet de hele waarheid vertelt.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Die Penn... Ik was Kidman achterna gereisd no matter what, al zou ze naar Groenland zijn gegaan

avatar van Kisje

Kisje

Penn kan voor mij niet snel iets verkeerd doen , vond trouwens in deze film ook dat hij, zoals altijd alles van zichzelf gaf.

Over de film gesproken: voorspelbaar einde (voor mij toch) maar met een interessant onderwerp.

Prima actie filmpje voor eens te kijken, maar ik vond het niets speciaals.

Het enige waar ik me aan stoorde is dat het gezicht van Kidman gewoon vol zit met botox, het leek gewoon niet meer natuurlijk (en ik heb Kidman altijd een mooie vrouw gevonden btw).

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Prima film. Een rol die Kidman wel ligt. Penn speelt enigszins op de auto pilot maar is als altijd gedegen. Het verhaal zit goed in elkaar al is een en ander best voorspelbaar en volgens de bekende hollywood-wetten uitgewerkt. Weinig spanning voor een thriller, ook door het tempo dat steeds inzakt. Maar visueel en qua montage is het dik voor elkaar. Al met al ruim boven de middellijn. Alternatieve einde op de dvd is de moeite.

avatar van sofripa

sofripa

Goeie thriller die draait en keert. Van Penn ben ik geen fan maar hij klaart hier de klus prima samen met een uitstekende Kidman. 3 sterren

avatar van lambf

lambf

Saaie film, veel te langdradig en een vrij onlogische opbouw.Het grootste gemis is hier toch wel de ongeloofwaardigheid, iemand die zomaar in de "safe-room" kan in het hoofdgebouw van de VN (op Amerikaans grond dan) terwijl A) zij maar een vertolker is en B) het gebouw nog velen malen sterker is beveiligd dan normaal, errrm juist.....

En de vele dialogen maken de film er niet bepaald beter op, die zijn niet echt boeiend en soms is het ronduit vaag hoe ze reageren op elkaar.

avatar van Laoslander

Laoslander

Interessante politieke thriller. Wel voor een wat volwassener doelpubliek

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Spannend en interessant. Eindelijk weer eens een film waarbij je je verstand níét op nul hoeft te zetten. Aan het midden wordt het soms wel een beetje ingewikkeld, gelukkig kun je dan nog even terugspoelen.

Bij de extra's staat een alternatief einde (dat ik stiekem beter vond) en nog wat verwijderde scènes. Als deze erin gelaten waren, was het geheel wat minder ingewikkeld - maar, toegegeven, ook minder spannend - geweest.

Verder niet veel op aan te merken. Kidman en Penn doen het mijns inziens prima samen; ik ben alleen verbaasd (maar niet teleurgesteld) dat er niet verder wordt ingegaan op een romance tussen die twee.

De dialogen vond ik trouwens wel degelijk goed, de manier waarop ze om elkaar heendraaien maakt juist heel veel duidelijk, vind ik. De scènes waarin Nicole Kidman als tolk optreedt waren ook goed (erg interessant om te zien om zoiets in z'n werk gaat). Kortom, goede film. (Haha dat is wel heel kortom).

avatar van Triple G

Triple G

Verhaal zit goed in elkaar. Onderhoudend, goed acteerwerk, actueel en interessant politiek verhaal en begrijpelijk overgebracht.

avatar van Musicer

Musicer

Na 5 jaar nog eens gezien. Toen totaal niet mijn ding, maar ben met de jaren wat meer genres gaan appreciëren: halfje erbij.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Vermakelijke film. Verhaal zit goed in elkaar, acteerwerk is erg goed (zoals we gewoon zijn van Sean Penn en Nicole Kidman).

avatar van funkdoc

funkdoc

Ik vond dit net wél een film met het verstand op nul. Ik heb nog liever een film die niet de ambitie heeft om een moeilijk thema aan te knopen, dan een film die dat wel heeft maar er niet in slaagt. Deze film is extreem simplistisch voorgesteld en onderschat het publiek. Waarom komen we zo goed als niets te weten over het thuisland? Over de geschiedenis? Waarom durft deze film niet dieper op bepaalde thema's ingaan? En daarbovenop nog eens onrealistische scènes zoals Kidman in de safe room.

Neen, deze film is echt zwak. Penn acteert goed, maar het verhaal is flinterdun en dat zou niet mogen, zéker niet als je zo'n thema aansnijdt. Geef mij maar de betere politieke films, à la The Constant Gardener, Syrianna, en zelfs Blood Diamond.

avatar van Compendium

Compendium

Beste ,

Ik vind dit echt een uitstekende film van de zeer goede regisseur Sydny Pollack .

Overigens een actueel thema en uistekende vertolkingen van zowel Nicole Kidman als van Sean Penn .

avatar van funkdoc

funkdoc

Beste,

Neen, toch niet hoor. Sydney Pollack is écht niet goed hoor. Op mss één film na. En niet alle actuele thema's zijn goed uitgewerkt. Zelfs een film over de genocide in Darfur kan bij wijze van spreken barslecht zijn. Bv. mocht Oliver Stone zo'n film maken. Of Sydney Pollack?

Met Vriendelijke Groeten

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Boeit genoeg, maar mag je toch eigenlijk meer van verwachten.

De film wordt eigenlijk gedragen door wat interessante dialogen en de waardige cast.

Verder mist het spanning, mocht er wel wat meer gebeuren en had de film ook best wat korter gekund.

Maar toegegeven, vervelen doet het ook niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De Afrika scene in het begin was wel mooi maar naderhand zakt het weer een beetje in maar even later komt er al meer vaart in en krijgen we weer een zeer vermakelijke spionage film. Sean Penn en Naomi Watts zijn na 21 gramms weer een prima duo. Het verhaaltje is soms nog een beetje lastig te volgen en lijkt wel alle kanten op te gaan maar spanning zit er hier en daar wel in. Ook de aanwezige actiescenes kunnen er mee door. Is gewoon een standaard thrillertje, maar wel vermakelijk.

avatar van the terminator

the terminator

sinterklaas schreef:

Het is zeker een vermakelijke film. Alleen kwam Naomi Watts volgens mij niet in het verhaal voor..

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

De weinige actie in deze film is top, er is veel ruimte voor dialogen, en zowel Penn als Kidman weten beiden hun personage iets oprecht tragisch mee te geven.

avatar van intezar

intezar

Als je in slaap wilt vallen dan mag je deze film niet missen.

avatar van Wernertje

Wernertje

Goede thriller die misschien beter had moeten zijn of gekund.

Kidman en Penn zijn uitstekend gecast voor de rollen, en spannend is ook zeker.

Af en toe zitten er wat dode momenten tussen en begint ie wat langdradig te worden.

De juiste mix van spanning en actie is hier aanwezig, de spanning is goed en de actie is precies goed voor deze film.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Zelf niet zo gek van Kidman had hier liever iemand anders voor gezien.

Verder een spannende film.

avatar van rayman

rayman

Timothyvdmeer schreef:

Zelf niet zo gek van Kidman had hier liever iemand anders voor gezien.

Verder een spannende film.

Wat mankeert er aan Kidman ????

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film. Lekker spannend en goede acteerprestaties. Nicole Kidman ziet er ook goed uit in de film

avatar van Davidus

Davidus

Onderwerp is interessant, alleen wordt veel te oppervlakkig uitgewerkt.

Te groot deel van de film gaat over het volgen en beschermen van Kidman.

Penn en Kidman speelden goed.

Vrij spaninningsloos op het saaie af

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag helemaal bekeken, en vond het toch tegenvallen. Had er toch iets meer van verwacht.

De film wilde ik eigenlijk alleen maar zien vanwege Nicole Kidman, en ze acteerde weer geweldig. Sean Bean vind ik ook een leuke acteur om te zien, en hij zette zijn rol ook gewoon goed neer. Ik kan nooit echt zeggen wat ik van hem vind, hij is niet slecht maar ook niet heel goed. Hij zit er altijd een beetje tussenin, de rest deed het ook prima.

Het verhaal was gedeeltelijk volgbaar, aan de andere kant redelijk saai. En vooral het eerste gedeelte van de film was saai. Eigenlijk werd het allemaal wel spannender en had ook zo zijn top bereikt, maar het zakte elke keer weer in elkaar. Veel gepraat weinig vermakelijkheid.

Dat bleef zo heel de film door, maar in het 2de gedeelte van de film werd het veel beter, vandaar ook mijn iet wat redelijke beoordeling. Het einde was voorspelbaar, maar aan de andere kant ook weer niet.

Het enige wat me echt boeide waren de wendingen en de personages die de film opvulden. Kidman is en blijft gewoon een mooie vrouw om te zien

Ik was blij dat de film zijn bestemming had bereikt vanwege de lange speelduur maar eigenlijk heb ik me het laatste uur niet verveeld.

Een aanrader, verwacht niet veel, en prop jezelf lekker vol met lekkere lekkernijen en je merkt eigenlijk niks van de saaiheid.

avatar van BBarbie

BBarbie

Degelijke film, maar niet echt bijzonder zoals vrijwel alle films van Sydney Pollack. Met topacteurs als Sean Penn en Nicole Kidman verwacht je eigenlijk meer. Jammer dus.

avatar van witboek

witboek

Dankzij de twee bekende acteurs viel de film goed mee. Moesten het 2 onbekende zijn dan denk ik dat ik allang afgehaakt was.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Aardig filmpje wel van Pollack..

Volgens mij vond hij het moeilijk kiezen tussen de onderwerpen in de film die belangrijk zijn.

Zo heb je de verhaallijn van de 3 Afrikaanse leiders, het verleden van Silvia, het beschermen en volgen van Silvia door Keller en zijn Geheime Dienst en dan ook nog het voorbereidende en beschermende werk door de Geheime Dienst en de FBI voor de toespraak in het VN-gebouw.

Op zich wel aardig bedacht natuurlijk, maar het blijft behoorlijk oppervlakkig allemaal. Het verhaal is wel prima te volgen, alleen Pollack kon niet kiezen wat hij nou werkelijk het belangrijkste vond en schuift een beetje heen en weer.

Dat is jammer, want het had echt een goede thriller kunnen zijn!

Want qua acteerwerk zit het allemaal prima. Wat is die Sean Penn toch een knaller! Altijd fijn om naar te kijken want hij kan echt goed acteren.

Ook Kidman speelt prima, mooi vrouwtje om te zien ook nog..

Er had naar mijn mening meer ingezeten, soms was het iets te saai en te weinig actie maar al met al toch prima te behappen!

avatar van scorsese

Redelijke politiek getinte thriller waarbij de dreiging van een mogelijke aanslag op een politiek leider een feit is, nadat een vertolker het één en ander opvangt. Een vrij ingewikkeld plot en een aantal spannende momenten. De film ziet er verder ook goed uit, maar de twee hoofdpersonages komen niet helemaal goed uit de verf (wat overigens niet ligt aan het acteerwerk van Nicole Kidman of Sean Penn).

avatar van Metalfist

Metalfist

The truth needs no translation

Ik had eigenlijk nog nooit van The Interpreter gehoord, ik wist eigenlijk zelfs niet wat het woord betekende maar toen ze hem op televisie gaven heb ik hem toch opgenomen doordat het met Nicole Kidman en Sean Penn is. Een actrice en een acteur die hun strepen wel hebben verdiend in filmland en tegelijkertijd was het een mooie kennismaking met het oeuvre van Sidney Pollack, een regisseur waar ik nog niets van had gezien.

Maar eigenlijk had ik ook nog nooit van Sidney Pollack gehoord maar toen hij een dikke 2 jaar overleed, was er wel wat rond te doen en de naam is blijven hangen. En eerlijk is eerlijk, Pollack was een uitstekende regisseur want The Interpreter is erg vakkundig gemaakt. Het is dan ook jammer dat het verhaal af en toe een beetje standaard aanvoelt. Voor ik vandaag aan de film begon was ik alweer vergeten waarover de film ging (met dat decoder systeem staat dat bakje echt compleet vol met films die me wel iets leken toen ze op televisie kwamen maar waar ik ondertussen al van ben vergeten waarover ze nu weer gingen) maar ik kreeg de indruk dat hier best wel meer mee gedaan had kunnen worden. Pas op, The Interpreter kent een boeiend verhaal maar soms is het toch allemaal net niet. Dit kan misschien wel te wijten zijn aan de vele verhaallijnen die de film kent want op zich ben ik wel te vinden voor meerdere lijnen naast elkaar maar hier wordt het op den duur toch echt wel te veel. We krijgen een kijk in het mysterieuze verleden van Silvia, leren ondertussen wat er met Keller is gebeurd, zijn getuige van een confrontatie tussen drie Afrikaanse leiders en dan moet er nog voor gezorgd worden dat er Silvia de aanslagen op haar leven overleeft en de moordenaar kan identificeren en tegelijkertijd ontluikt er nog een prille romance tussen Keller en Silvia! Zoals gezegd, iets teveel van het goede en het had waarschijnlijk beter geweest om hierin wat te knippen. Gelukkig blijft het wel allemaal nog boeiend en vliegen de dikke 2 uur snel voorbij. Erg fijn trouwens om Lyle Lovett te horen verschijnen.

Maar dat is voornamelijk ook door de ijzersterke cast die Pollack ons hier voorschotelt. Een fan van Kidman kun je me niet echt noemen, ik zal nooit speciaal een film met haar kopen maar zo op televisie kan het meestal geen kwaad. In de loop der jaren heeft ze al een aantal geweldige rollen afgeleverd (o.a. recent nog in Nine) maar ook hier is ze ontzettend goed te pruimen. Ze slaagt er in om Silvia niet te simpel en doorzichtig neer te zetten waardoor je direct weet wat haar bedoeling is maar ze is meer wat mysterieuzer waardoor ik tot op het einde van de film toch niet duidelijk kon zeggen of ze er iets mee had te maken of niet. Ook Penn is hier lekker op dreef. Zijn enige rol die ik me nog echt goed voor de geest kan halen is die vanuit Carlito's Way en hier speelt hij een compleet een andere rol maar het gaat hem uitstekend af. De dialogen tussen hem en Kidman worden geloofwaardig gebracht maar voornamelijk de scènes waar we wat meer over zijn verleden komen te weten (onder begeleiding van het fantastische If I Had a Boat!) zijn om je vingers van af te likken. Grappig ook om David Zayas zijn kunstje uit Dexter te zien herdoen.

Aangename maar ietwat standaard film. Er is een overdaad aan, voor de rest boeiende, verhaallijnen maar de film verveelt nergens dankzij een cast die erg op dreef is. Geen idee of de eer die Pollack wordt toegewezen terecht is, daarvoor heb ik simpelweg te weinig van hem gezien, maar dit is wel een mooi begin. Amusant voor eens een keer gezien te hebben.

avatar van eavymetal

eavymetal

Deze film heeft mij bij het bekijken zeer geboeid, en dat komt niet alleen door het zeer intelligente verhaal, maar zeker ook door de goede acteerprestaties van Nicole Kidman en Sean Penn.

Het is alleen jammer dat het einde van de film een beetje voorspelbaar is, maar dat heb ik voor lief genomen.