• 9.373.180 stemmen

Darkman II: The Return of Durant (1994)

Actie / Misdaad | 93 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Bradford May

Met onder meer: Arnold Vosloo, Larry Drake en Kim Delaney

Plot Darkman II: The Return of Durant

"Vengeance strikes hardest in the dark."

Darkman ontdekt dat Durant nog steeds in leven is. Als snel pakt hij zijn criminele handeltje weer op. Hij bevrijdt een gestoorde wetenschapper uit een inrichting en dwingt hem om een levensgevaarlijk wapen te ontwikkelen. Nu Darkman al weer verbeteringen heeft aangebracht aan zijn experiment met synthetische huid gaat hij opnieuw de strijd aan met Durant om hem voor altijd uit te schakelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Robert G. Durant

Dr. David Brinkman

Rollo Latham

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vond deze ietsje beter dan deel 1.
Leuk dat Durant weer terug was met zijn rare sarcastische humor en de leuke maniertjes hoe hij iemand doodt met dat golfkarretje

Deze was ook geslaagd.

3,0

avatar van 606

Leuke deel 2 met de nodige actie, verhaal was wat magertjes.

Acteren ging ook nog wel.

Effecten waren redelijk.

avatar van Roel82

Roel82

Niet heel veel slechter dan deel 1 moet ik zeggen en hoop dan ook dat deel 3 in deze lijn door gaat. Het is geen film van een hoogstaand niveau maar kijkt wel lekker weg en zorgt voor vermaak.

Wat betreft de effecten: Deze waren inderdaad niet hoogstaand, ik vind ook dat je niet echt heel hoogstaande special effects kan en mag verwachten van een film die in 1994 is geproduceerd.

avatar van joolstein

joolstein

Voor de rol in dit vervolg bedankte Liam Neeson, ook regisseur Sam Raimi, had andere plannen. Tja zodoende keert alleen de schurk Robert G. Durant (Larry Drake) op wonderbaarlijke manier terug. Nu was hij in de eerste film om het leven gekomen tijdens een helikoptercrash. Maar nee aan zo'n ontploffing ga je niet dood, je raakt in coma. De vrij onbekende regisseur Bradford May verving Raimi en Arnold Vosloo kroop in de rol van Peyton Westlake. Naast dat bijna niemand terugkeerde, verloor het ook de stripboeksfeer en veel van de gruwelijkheden. De Darkman loopt de meest van zijn tijd met een masker (eigen gezicht) rond. Sommige scenes zijn gewoon een exacte kopie (een wetenschapper wordt in elkaar geslagen, vermomt en infiltreert bij de schurken en herkenning en achtervolging enz.) verder is dit in alles een vrij eenvoudige actiefilm. Actrice Kim Delaney (NYPD Blue) speelt één of andere onderzoekjournaliste maar deze rol is nog onopvallender en lijkt er met de haren bijgesleept om een vrouwpersoon in de film te hebben. Er zijn genoeg explosies, gevechten, shoot-outs om dit kijk-baar te maken, maar al met al is het een beetje een puinhoop. Kortom meer van hetzelfde maar zonder de visuele flair en wreedheid en nergens blinkt het echt uit.!