• 9.373.131 stemmen

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro en Connie Nielsen

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot The Hunted

"Some men should not be found."

Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abby Durrell

Irene Kravitz

Ted Chenoweth

Harry Van Zandt

Loretta Kravitz

avatar van briek

briek

Ik vond dit toch wel een goede actiefilm en thriller. De beoordelingen voor deze film zijn toch wel wat te streng voor mij. Het concept was toch redelijk origineel, de acteerprestaties waren behoorlijk en ik vond er zeker voldoende spanning in zitten.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Niet slecht voor actie-liefhebbers, een verhaal zoals "The Fugitive" met dezelfde acteur Tommy Lee Jones die ik graag zie spelen. Het einde vond ik heel goed.

avatar van Catscan

Catscan

Grappige film, maar zit vol met fouten..
Zijn bezig met sporen onderzoek en lopen met min 30 man door dat bos te wandelen.. Tommy Lee Jones maakt er zelfs nog een opmerking over .. en toch na lutttele seconden vind hij verse sporen die hij nodig had .. touw voor valsstrikken, een mes kerf in een boom en een verblijfplaats.. iets wat die halve polietiemacht die door het bos liep "over het hoofd" zag!
De politie is op zoek naar de dader(s) .. en loopt rond met een verdovingsgeweer?? sure.. !

En dit was pas het 1ste half uur zonet .. hehe .. ga met plezier verder kijken zo ..

avatar van TZ90

TZ90

Vreemd dat ik een film met Tommy Lee Jones amper 2,5 sterren geef. Hij is anders één van mijn favoriete acteurs, vooral in The Valley Of Elah schittert hij!

In deze film echter weet hij het niveau niet echt omhoog te trekken. De film valt al bij al best nog mee, maar toch was ik blij toen hij gedaan was.

Hmm, meer van verwacht, 2,5 sterren.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Matig standaardfilmpje. Het begint allemaal al met het slechte script. Daarnaast verdiend de casting ook geen voldoende. Connie Nielsen is totaal ongeloofwaardig als agente, Del Toro is een fantastisch acteur, maar deze rol was niet echt voor hem weggelegd en Tommy Lee Jones speelt op de automatische piloot. Dit kunstje hebben we van hem al tig keer gezien. Het verhaal is vreselijk ongeloofwaardig, zit boordevol cliché's, maar vermaakt zo nu en dan opzich wel. Eén keer gezien en nooit weer denk ik. Twee magere sterren.

Deed me wat denken aan een film die ik vroeger eens gezien heb:

The park is mine (1986)

Leuk detail is dat Tommy Lee Jones hier de doorgedraaide soldaat speelde.

Verder wel een aardige film.

avatar van bollepeer

bollepeer

ddk schreef:

Slecht geacteerd + vervelend verhaal (dat kat en muisspel lijkt nergens op... meer een beetje random stukjes achter elkaar geplakt) + acties die nergens over gaan (allebei opeens een mes maken, waarvan 1tje van metaal midden in de wildernis...WTF?) +warrig verfilmd maakt voor mij samen KUTFILM... weet niet of iemand houdt van een slecht verwerkt en verfilmd verhaal, maar als ik de reacties lees wel dus..

Snap niet dat mensen die ook maar een beetje hersens hebben deze film proberen te verdedigen. En het maakt me niet uit of je nu wel of niet van een brug of een waterval kan springen, zonder die acties was het ook een kutfilm...

helemaal mee eens ddk!

wat een flut film

avatar van Siorgi

Siorgi

Een minimum aan verhaal en een minimum aan dialoog. Anderhalf uur achtervolgertje spelen met Jones en Del Toro... Erg matige film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima filmpje, die af en toe doet denken aan films als rambo, the fugitive en u.s. marshalls. een beetje een mix ervan naar mijn mening. het verhaal is best oke, en het acteerwerk van del toro en lee jones is goed te noemen. ook bevat de film wel een aparte sfeer. een spannende film bij vlagen, met prima mes tegen mes gevechten. 3,5 sterren waard. goed kijkvoer.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Poster heeft wat weg van Narc.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Eerlijk gezegd, vond ik er niet zo heel veel aan. Hier en daar wel wat aardige scenes, een nog wel aardige/vrij goede Tommy Lee Jones. Maar echt spetterend of zelfs goed werd de film bij mij eigenlijk nooit..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Saai, platte personages, nauwelijks spannend doordat zowel de good als de badguy nauwelijks werden "neergezet". Het interesseerde me niet wie won. Slechte film. 1.5 ster

avatar van quintein

quintein

normaal gesproken gaat een kat en muis film er wel in bij me en zeker met Jones erbij.

Dat die man geschikt kan zijn voor deze rollen bewees hij in the fugitive en us marshals vind ik zelfs een klein meesterwerk,maar deze film is echt matig.

Net genoemde films hadden een stukje verhaal door de film heengeweven en bij the hunted ontbrak dit behoorlijk

Ik las een stukje terug iets van 90 minuten kat en muis spelen en zo is het eigenlijk wel.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Aardig filmpje, maar wel erg van First Blood afgekeken, die nota bene nog geloofwaardiger is ook! Vooral dat moment van het smeden van zijn eigen mes had niet gemoeten.. toen kwamen mijn lachspieren wel erg in actie.

avatar van de grafhond

de grafhond

vond hem wel aardig wegkijken om eerlijk te zijn. Gewoon een leuke vlotte actie. Ik heb ze zeker beter gezien en natuurlijk ook slechter! Geen inventiviteit, niets nieuws wat deze film brengt maar gewoon een actiefilm!!

avatar van Nomak

Nomak

Op zich wel een prima verhaal, maar wat is het allemaal matig uitgewerkt. We weten te weinig over Aaron Hallam en zo zijn er nog wel wat vraagtekens. Het personage wordt niet goed genoeg uitgediept en dat is erg jammer.
In het begin zien we Benicio Del Toro als een echte professional te werk gaan in de rol van Aaron Hallam. Wat een koele kikker is dat zeg. Mooi personage en prima geacteerd!
En dan krijgen we de introductie van Tommy Lee Jones als L.T. Bonham die wordt opgetrommeld om Aaron Hallam te zoeken. Alweer Tommy Lee Jones, de man heeft blijkbaar een abonnement op dit soort rollen. Maar goed, L.T. wil dit werk niet meer doen, maar is in elk geval snel overtuigd als hij enkele foto's bekijkt. Wat volgt is dan een kat en muis spel waarbij ook de FBI betrokken is. Dan is er zo een agente die zo ongeloofwaardig is als het maar kan. Ik heb niets tegen vrouwen in actiefilms, maar hier komt het voor de zoveelste keer erg ongeloofwaardig over. Het is erg zwak geacteerd van Connie Nielsen en eerlijk is eerlijk, haar personage heeft geen enkele meerwaarde.
Dan zijn er nog wat details die me storen. Zoals Tommy Lee Jones die telkens wel heel erg snel op het spoor komt van de voortvluchtige. Lijkt me sterk dat een supergetraind persoon als Aaron Hallam zoveel sporen achterlaat.
Leuke scéne als Aaron Hallam eventjes een mes gaat smeden terwijl zijn achtervolger een mes van steen maakt. Ze doen in elk geval geen half werk want beide messen zijn vlijmscherp.
Het is een fijne film om eens gezien te hebben, maar een echte aanrader is het niet. Het is toch vooral Benicio Del Toro die de film het kijken waard maakt. Wat een goed acteur is dat toch, hoe meer films ik zie met hem, hoe meer ik hem ga waarderen als acteur.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

de grafhond schreef:

voila, niet te veel nadenken bij deze film, gewoon naar de actie kijken

avatar van OlafK

OlafK

The Hunted is een standaard 'kat-en-muis-spel'-filmpje met de nodige clichés. Maar bovenal is dit een zeer vermakelijke film met uitstekende acteerprestaties.

Tommy Lee Jones is de ervaren rot, Connie Nielsen het gretige jonkie en Benicio Del Toro de verraderlijke slechterik. Vooral de eerste en laatste spelen hun rol met verve. Ik vond Nielsen een stuk minder overtuigend maar zij komt gelukkig bij lange na niet zo vaak in beeld als de andere twee.

Het verhaal hebben we in diverse andere films al op de één of andere manier eerder gezien. Dit vond ik echter geen moment storend want The Hunted is gewoon een prima actiefilmpje dat heerlijk wegkijkt. Een uitstekend alternatief voor iemand die even geen zin heeft in een zwaardere film!

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Dit was echt een hele slechte film. Vooral op het laatst idd waar hij vol met fouten zat in de achtervolging Zo lopen ze in een drukke winkelstraat, en ineens ziet hij voetsporen in het gras, dan staat hij achter een waterval en als Tommy Lee daar aan komt lopen is ie ineens weg, dan lopen ze ineens in het bos en dan vliegen er ineens boomstammen op zijn hoofd af lol, allemaal in 1 achtervolging

Vond het een beetje The Fugitive ripoff, maar dat is dan natuurlijk wel gewoon een goeie film en dat is dit duidelijk niet

avatar van Zinema

Remspoor.

Van vele goede titels. En uiteraard terend op de roem van de cast. Je flikkert er een hoesje om heen, et voila. Wedden dat het videootje wordt verhuurd? De medewerker voegde er nog het woord 'aanrader' aan toe.

Ik kan me nog erg goed herinneren dat ik een licht gevoel van boosheid had toen ik de DVD retourneerde. "Goeie film?'

"Nee lul..'

DIt is namelijk een zogenaamd goofsfestijn. Zelden zo vaak moeten lachen om een actie-thriller. En daarvoor hoef je niet eens echt op te letten.

Slecht.

avatar van 606

Deze staat ook in de tv gids komt voor blade trinity

avatar van Rebel80

Rebel80

Net op tv gezien, op zich wel lekker sfeertje maar dat tracken van Tommy Lee Jones, totaal onrealistisch in de stad.

TragieStar.*

Al een tijdje geleden gezien. Ik kan er me weinig van herinneren maargoed. Het is best een leuke film en lekker spannend.

Hier en daar beetje saai en onwerkelijk.

Tommy Lee Jones acteert weer lekker goed en dat houd de film ook goed staande.

Zeker wel een aanrader maar geen knaller.

3* voor een keer gewoon te zien.

avatar van dennis1979

dennis1979

TragieStar.* schreef:

Hier en daar beetje saai en onwerkelijk.

Tommy Lee Jones acteert weer lekker goed en dat houd de film ook goed staande.

Zeker wel een aanrader maar geen knaller.

3* voor een keer gewoon te zien.

Gefeliciteerd, u bent zojuist genomineerd voor de meest belachelijke post uit de geschiedenis van Moviemeter.nl

Je kunt je weinig van de film herinneren maar je weet ons nog wel te vertellen dat hij leuk, lekker spannend af en toe saai en onwerkelijk was!!??

Jij moet het theater in, ik zou betalen om je dit soort teksten te horen spuien.

dennis1979 schreef:

Nou, bedankt, maar dan zal ik maar eerst even naar jezelf kijken want jou bericht slaat ook lekker ergens op, of niet?!

Ik zeg trouwens dat ik van de film WEINING kan herinneren, niet alles. Dus ik schrijf alleen maar op wat ik nog wel weet en wat me is bij gebleven. En heb nog laatst een klein stukje gezien op tv maar dat was maar 5 minuten ofzo, dus dan word je weer aan de film herinnerd waar hij precies overgaat.

Dus hoop ik dat je nu een beetje snapt wat ik bedoel, anders mag je zelf lekker het theather in

avatar van Rebel80

Rebel80

als jullie maar allebei aan mij betalen

avatar van dennis1979

dennis1979

TragieStar.* schreef:

Lieve jongen,

ik zat maar wat met je te fokken, was niet beledigend bedoeld.

dennis1979 schreef:

Lieve jongen,

ik zat maar wat met je te fokken, was niet beledigend bedoeld.

Ohw okeej, maarjaa ben geen jongen

avatar van Nand

Nand

Het 'tracken' was wel leuk en de mesgevechten waren wel spannend maar dat was ook alles.

Ik snap ook niet waarom ze dat hele stuk in de stad en in die fabriek erin hebben gestoken, het haalde me helemaal uit de sfeer.

2.5 *

avatar van eltorro

eltorro

Dat is raar in mijn tv gids staat dat niet deze ''The Hunted'' komt, maar deze The Hunted uit 1995.