• 9.373.067 stemmen

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro en Connie Nielsen

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot The Hunted

"Some men should not be found."

Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abby Durrell

Irene Kravitz

Ted Chenoweth

Harry Van Zandt

Loretta Kravitz

avatar van ddk

ddk

@ roberto:

Dit gaat er niet over "hoe het beter moet"... het verhaal is gewoon erg slecht..

avatar van 606

toch redelijke actiefilm.

goede acteurs ook Benicio Del Toro is goed

3,5 ster

avatar van dihnjo102

dihnjo102

In het begin moest de film heel erg op gang komen.

Daarna werd ie wel iets meer dan slecht, maar als je dan het einde weer ziet....

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik vind het wel een goede film,

een goed begin, daarna is al dat kat-en-muis spel soms eentonig, maar er werd goed geacteerd

paar stunts waren ook onmogelijk in het echte leven, zoals springen in water van een brug van 50m. of de waterval aan het eind

3,5!*

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Cliche ongeloofwaardig verhaaltje dat me niet aansprak dat ook nog eens geen chemie tussen de hoofdrolspelers bevatte.

avatar van gypsy

gypsy

roberto schreef:

topfilm gewoon ga hem zo weer kijken.

altijd dat gezeik op moviemeter over hoe het beter moet.

gelukkig verschillen smaken

helemaal mee eens hoor.

Ik vond hem best goed alleen leek het begin wat op Rambo maar toch een goede film.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Goeie actie-film. Stak goed in elkaar. Dat er geen chemie was tussen de hoofdrolspelers is ook niet nodig, het is geen liefdesverhaal, het waren tegenstanders.

De 50(?) meter sprong of de watervalsprong kunnen misschien voor een ongetrainde amateur fout aflopen, maar voor goed getrainde gezonde commando's is zoiets goed te doen.

Was wel wat aan de korte kant, maar als hij langer was gemaakt, waren er waarschijnlijk alleen maar overbodige dingen bijgekomen.

Zoals de film nu was, was hij precies goed.

Wat ik ook nog even wil opmerken aan het adres van al die negatievelingen die op iedere mogelijkheid dan wel onmogelijkheid commentaar hebben:

KIJK UITSLUITEND NAAR WAARGEBEURDE DOCUMENTAIRES en laat het kijkplezier over aan mensen die actie verkiezen boven exacte mogelijkheden!

avatar van metaledje

metaledje

mwah voor 1 keer was hij best te doen, hier en daar vond ik het een beetje rommelig, maar tommy lee en benicio deden het best goed, al was het een beetje verslapt vergeleken met andere films waar de twee inspelen,en ze kunnen zeker beter, ook niet echt een film die je vaker wil zien, kan niet meer zeggen dan *AARDIG* 2.5*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Redelijk vermakelijk, maar toch té veel een herkauwing van de verhaaltjes van The Fugitive en Rambo om echt te kunnen boeien. Deze film strompelt gewoon naar het einde toe zonder dat er iets verrassends gebeurd... > 2.5*

avatar van Charles Manson

Charles Manson

gisteren weer eens gezien.

ok, het is geen top film.

Bennicio Del Toro's karaketr blijft, net als dat van Jones overigens, vrij 1 dimensionaal.

Waarom hij nu precies moordt ofzo, wordt niet echt heel erg duidelijk.

toch vind ik de film wel iets.... bijzonders hebben persoonlijk:

dat hele brute aspect van instinct, jagen, brute back to basic slachten met zelf gemaakt messen.... het heeft allemaal iets heel rauws, iets smerige roofdierenachtigs. en dat aspect vind ik zeer cool aan de film.

ook die flashbach naar die trainingen bijv, dat ze die steek en snij techniken leren, van: arm, been, buik, arm, been, keel.

hahaha, zeer bruut.

dus, ondanks de film zijn voorspelbaarheid, zelfs ondanks een zekere tamheid/gelatenheid, toch wel erg van genoten.

avatar van ddk

ddk

Slecht geacteerd + vervelend verhaal (dat kat en muisspel lijkt nergens op... meer een beetje random stukjes achter elkaar geplakt) + acties die nergens over gaan (allebei opeens een mes maken, waarvan 1tje van metaal midden in de wildernis...WTF?) +warrig verfilmd maakt voor mij samen KUTFILM... weet niet of iemand houdt van een slecht verwerkt en verfilmd verhaal, maar als ik de reacties lees wel dus..

Snap niet dat mensen die ook maar een beetje hersens hebben deze film proberen te verdedigen. En het maakt me niet uit of je nu wel of niet van een brug of een waterval kan springen, zonder die acties was het ook een kutfilm...

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Friedkin, Del Toro, Jones zijn grote namen, maar in deze film bakken ze er weinig van. Erg jammer.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

er zat goeie actie in, was vermakelijk en had een goeie verhaal. leuk om hem een keer te kijken... krijgt een verdiende 3* van mij..

avatar van Enigma

Enigma

ddk schreef:

Als mensen deze film leuk vinden hebben deze mensen volgens jouw geen hersens iemand die zulke uitspraken doet heeft zelf geen hersens.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik ga niet andere mensen afkraken omdat ze de film goed vinden, smaken verschillen en daarnaast gaat het om de film zelf. Ik vond het een hele matige film met een niet al te spannend verhaal dat zeker de eerste helft niet weet te boeien. Tweede helft is wel spannend af en toe, maar kan niet wegnemen dat de film er vandoor gaat met een flinke onvoldoende: 1,5*

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Jones en Del Toro zetten ondanks het verschrikkelijke script nog wel aardige rolletjes neer, maar het blijft een film vol clichés, matige actie en die ook nog eens behoorlijk saai is gefilmd.

1,5 sterren.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Goede hoofdrollen in een verder zéér voorspelbaar verhaal!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Bwoah dat ze zo'n matige film op 1 uitzenden... Hij was zeker goedkoop

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Zoals gezegd, een kruising tussen The Fugitive en Rambo. En dan een beetje the worst of both worlds. Qua verhaal en karakterontwikkelingen ongelofelijk saai, en de hele film was nogal voorspelbaar, maar niettemin hebben Jones en Del Toro iets wat weinigen hebben (alhoewel ze veel betere rollen hebben gespeeld) en kijkt het mede door de korte duur wel lekker weg. Een nipte 2,5*

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Gewoon een film om dom weg, weg te kijken. Lekker verstand op 0 en gaan met die banaan. Soms ben je er gewoon voor in de stemming.

Ok, het verhaal is afgezaagd en de meeste dingen kunnen helemaal niet. Zoals een mes van staal maken met zo'n vuurtje. Ach ja, daar moet je gewoon doorheen kijken.

Ik vond de scene over de training wel intressant: hoe ze het mes leerden gebruiken. Messcenes waren mooi om te zien, voor de rest niet bijster intressant, maar toch een 3, want ik was in de stemming.

avatar van drgonzo

drgonzo

ik vonnd het een best wel spannende film.

in dat bos enzo zaten wel leuke scenes tussen.

4.0

avatar van Querelle

Querelle

Ik vond het wel een verassing. Friedkin is er heel goed in om een climax heel lang en boeiend te houden. Goeie rouwe actiefilm.

avatar van DeCol

DeCol

Ik vond er maar weinig aan. Verhaal van niks en de actie stelde weinig tot niks voor. Dankzij 2 sterke acteurs en een toch wel aardig sfeertje 2*

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

vond de spanning toch wel aardig oplopen, en het einde maakte ook veel goed. redelijke film

avatar van N_SANE

N_SANE

Wat een waardeloze film! Ik had er hoge verwachtingen van nadat ik een zeer spannende trailer had gezien.

Denk dat een 1wel op zijn plaats is voor de paar leuke acties en dat ik de film toch af heb kunnen kijken.

avatar van ghostman

ghostman

Wouter schreef:

Er zijn mensen die zeggen dat Sorcerer (remake Salaire de la Peur) hem gebroken heeft waarna hij nooit meer iets fatsoenlijks heeft kunnen maken. (Was een productie ala Fitzcarraldo en Apocqalypse Now...)

Dat beweert hijzelf ook.

Helemaal aan het einde zegt hij: "I had lost the magic touch". Het valt me op dat Michael Mann wijze van presenteren (hoe hij dingen uitlegt) van William Friedkin heeft overgenomen.

avatar van boldhead

boldhead

goeie film, kijkt lekker weg

avatar van Diesel

Diesel

ghostman schreef:

Michael Mann heeft WIlliam Friedkin ooit aangeklaagd wegens plagiaat omdat Mann vond dat To Live and Die in L.A. een rip-off was van Miami Vice. Michael Mann verloor de zaak en sindsdien zijn Michael Mann en William Friedkin close friends. klik klik

avatar van tsjidde

tsjidde

Goed begin, maar verder nogal warrig en een matig einde. Jones en Del Toro spelen eigenlijk best goed, alleen de mateloos irritante rol van Connie Nielsen verknalde voor mij de film een beetje.

avatar van Spetie

Wat een matige film zeg. Wat laat Del Toro een grote sporen na voor zo'n getrainde commando. Verder verhaal vrij standaard en totaal ongeloofwaardig. Jammer want het zijn wel twee prima acteurs.