• 9.375.400 stemmen

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro en Connie Nielsen

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot The Hunted

"Some men should not be found."

Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abby Durrell

Irene Kravitz

Ted Chenoweth

Harry Van Zandt

Loretta Kravitz

avatar van Arabyus

Arabyus

Dat staat ook bij de Digitenne gids.

avatar van eltorro

eltorro

Jammer het is niet deze ''The Hunted'' geworden, had hem best wel willen zien.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Erg ondergewaardeerde film.

Vond hem heel aangenaam om zien met sterk acteerwerk van vooral Tommy Lee Jones en Benicio Del Toro. De film is vermakelijk en er zit genoeg actie in om te vermaken.

Verhaal daarentegen is niets origineels of nieuws, maar dat maakte de film absoluut niet slecht.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film met beide hoofdrolspelers in een glansrol.

Jones en Del Toro stelen samen de show in deze harde prent, die vooral in het begin wel zeer sterke, maar ook ontzettend schokkende beelden bevat.

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Heb deze film op dvd en vandaag voor een 2e keer gekeken.
In me herinnering dacht ik dat die wel leuk was maar wat een tegenvaller.
Het is vooral een saaie film waarin niks boeiends gebeurt,eigenlijk vooral irritaties.

Moeten we een spannend kat en muis-spelletje te zien krijgen tussen deze 2 top-acteurs ofzo,want dan is het echt slecht gebracht,vooral die achtervolging nadat ze uit het riool komen.
Del Toro loopt tussen de menigte weg nadat die achter een vrachtwagen stond waar Jones voorbij liep,maar in plaats van doorlopen besluit die over een grasveld te lopen,en natuurlijk loopt daar nooit iemand wat het is een prachtig veldje op de voetsporen van Del Toro na,te lachwekkend,als die zo getraind is is het erg slim om over dat grasveldje te lopen.
In dezelfde achtervolging blijft het lachwekkend hoe Jones hem op de hielen blijft zitten,vooral wanneer Del Toro een fiets pakt en het hazenpad kiest en Jones is blijkbaar veel te lief om een fiets van iemand te jatten al ontsnapt een levensgevaarlijke moordenaar,dus gaat die oude knar rennen,en wat doet Del Toro,die stopt al na een halve minuut zodat Jones hem alweer ingehaald heeft.
Dit soort irritaties zitten er de hele film in voor mij.

In een groot bos plaats die op het laatste ff snel 2 vallen,een hele stronk die a la Predator deel 1 naar beneden valt en 1 waarbij je met je poot vastkomt en boven het water hangt en Jones komt ze natuurlijk allebei tegen,oh ja,hij is super speurder..

Nielsen(wat ik echt een beauty vind) liep er ook voor Jan Lul bij,ze had de leiding en zei alleen de meest logische dingen die iedereen kan bedenken,zoals wanneer die in het riool zit en er 3 uitgangen zijn: Zorg dat er iemand bij elke uitgang staat.
Of wanneer die op de brug is : Sluit de brug af.
Ja allemaal heel logisch,en dat is haar bijdrage.

En waarom gingen die 2 agenten alleen rondlopen toen ze vermoord werden,niet dat hun dood me iets deed.

Del Toro wil maar ontsnappen maar ondertussen is die makkelijk op te sporen elke keer met z'n domme gedrag(Anders ga je ff bij je (ex-)vrouw zitten,pfff)

Dat er veel onzin in een film zit hoeft niet altijd uit te maken,maar deze film neemt zichzelf te serieus,en spanning,spectaculaire actie enz ontbreken ook,en Jones zag er wel heel verrot en oud uit voor deze rol,hoewel die het natuurlijk zoals altijd niet slecht doet.

De film had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden,want het idee was interesting met het verleden van Del Toro,maar moesten we begrip hebben door z'n verleden,medelijden,want hij deed me niks,maar ja,daar kon de cast niks aan doen want ook de dialogen waren slecht

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

had er natuurlijk weer eens iets meer van verwacht, zeker voor een film die nog niet zo oud is.

het verhaal is okay, meer niet, de casting perfect! maar om het nou een film voor 16 jaar en ouder te noemen...

er zaten spannende stukjes in, het was alleen wat langdradig waardoor ik dus nogal vaak zin had om het weg te zappen.

avatar van Mars4i

Mars4i

Sterk tegenvallende film. Na het bekijken van de score hier had ik mijn verwachting al naar beneden bijgesteld, maar hij viel nog tegen. Zelfs Tommy Lee Jones en Benicio Del Toro kunnen dus matig acteren. Ik hoop dat dat aan de regisseur ligt.

Het scenario is ook onwaarschijnlijk en klopt vaak niet

In het begin komt het kleine meisje emotieloos haar beertje ophalen tussen allerlei lijken, inclusief die van haar moeder Op het einde zitten ze in de stad. Aaron springt van een brug, zit dan opeens in een wilde rivier en zit dan opeens weer in de jungle waar de film begon. Daarna hebben ze in no time allerlei vallen (waar komt dat lange touw vandaan waar L.T. ineens aan bungelt?) en wapens gemaakt. L.T. had gewoon de tijd had om een mes of nog beter een pistool op te halen .

Bespaar je de tijd en ga iets anders kijken

avatar van Theunissen

Een soort van "The Fugutive" en "U.S. Marshals" maar dan eentje met een verhaal wat nergens overging. Zeer matige film (boordevol clichés) die nergens boeiend of spannend wordt. De film kan ook nooit spannend worden worden want Tommy Lee Jones heeft meteen alles door en vindt Benicio Del Toro overal, zelfs binnen de kortste keren Ook Tommy Lee Jones (op automatische piloot) en Benicio Del Toro weten niet echt te overtuigen, vooral de laatste.

avatar van Aapje81

Aapje81

Onderhoudende actiefilm met een uitstekende cast. Cliche's worden niet geschuwd en het een en ander is behoorlijk inwisselbaar. Toch heeft de film wel zijn charme. Tommy Lee Jones verdiend respect voor de halsbrekende toeren die hij op zijn oude dag nog uithaalt en Johnny Cash op het einde is natuurlijk ook super.

Verassend leuk

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Niet echt al te best. Nog wel 94 minuutjes vol te houden maar Benicio Del Toro speelt behoorlijk irritant. Kon me enorm aan hem ergeren, Mr. TL Jones deedt het gelukkig toch wel weer aardig.

avatar van Timba69

Timba69

Middelmatige actiefilm met veel warrige stukken. De achtervolging zou toch een bepaald soort spanning moeten oproepen, maar valt soms compleet dood. Elke keer als Del Toro ontsnapt lijkt te zijn staat hij Tommy weer op te wachten.

Tommy Lee Jones vond ik nog wel aardig acteren, maar Del Toro viel toch wel behoorlijk door de mand. Zeker als er tekst bij kwam kijken. Het stukje met z'n dochter in de tuin....aiiiii wat was dat slecht zeg.

Toch was het al met al weer niet zo slecht dat ik hem niet wilde afkijken.

3* dan maar.

Idd Timba de achtervolging kon veel beter. Toch een 3,5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig filmpje.

Het verhaal is flinterdun en de acteerprestaties verdeeld.

avatar van komerad

komerad

Had deze film nooit eerder gezien, had hem in feite ook nooit hoeven zien.

Tommy Lee houd deze film nog een beetje recht maar man wat een fronsmomenten...

Veel te veel zaken die niet lijken te kloppen. Sluit me aan bij de spoilers van bovenstaande, zou er zelfs nog aan kunnen toevoegen.

avatar van Thampon

Thampon

Zware rambo achtige rip-off. Heel het verhaal komt ook ongeloofwaardig over tot op het overdreven toe. maw hangt heel het verhaal maar met haken en ogen aan elkaar. Een 2

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Helaas stelt deze film gewoon weinig voor.

Het zit allemaal niet lekker in elkaar en alles heeft maar een slap verband met elkaar. Een ex-militair die de opdracht krijgt om een van zijn leerlingen op te sporen... het is niet echt veelzeggend. Waarom zou hij in zijn eentje de kluis kunnen kraken, alleen vanwege het feit dat hij veel overlevings- en gevechtskills heeft? Naar mijn inzien hadden ze Aaron allang kunnen opsluiten. Hierbij wordt een slappe FBI agente gevoegd die eigenlijk helemaal niet betrokken lijkt te zijn bij de zaak. Benicio en Tommy Lee doen hun job, maar ze krijgen niet veel aangeboden.
Onrealistische zaken waarbij ik m'n vraagtekens opstelde. Opeens schiet een bewaker in het busje de chauffeur neer.
En natuurlijk een einde die je vanaf een paar planeten al ziet aankomen.

American Flag.

Erg mager.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

De film is opzich wel boeiend maar het is geen hoogvlieger. Ik vind Tommy Lee Jones altijd wel goed. Benicio Del Toro doet mij de hele tijd aan Brad Pitt denken... Hij lijkt er op.

avatar van Justinw

Justinw

Beter als verwacht. Het blijft een tussendoortje met veel fouten en een mager resultaat als je naar de cast kijkt. Maar de film heeft echt een enorm tempo. Lange tijd geleden dat een film relatief gezien zo snel voorbijging. De film gaat zo snel dat je wat mindere kanten van de film snel vergeet.

Tommy Lee Jones doet gewoon zijn werk evenals Del Toro. Die overigens totaal geen tekst en ruimte heeft om er echt iets speciaals van te maken.

De film is weinig origineel en gaat wat clichés af zoals Aaron Hallam een menselijk gezicht te geven. Namelijk de scenes waarin hij langs zijn vrienden gaat en haar dochter even een korte seminar sporen zoeken geeft. Dit voelt allemaal wat geforceerd aan. Gelukkig stapt de film snel over dit struikelblok en pakt de grote lijn weer op.

Perfect tussendoortje die door zijn snelheid de oneffenheden wegpoetst.

avatar van Insignificance

Insignificance

Complimenten voor de locatie scout. Er zit wat dat betreft best wat moois tussen. Helaas geldt dat voor de rest heel wat minder. De wenkbrauwen gaan al fronsen bij de oorlogsscène waarmee het opent. Nogal buitensporig allemaal. Een confrontatie met twee jagers even later is ook al zo overdreven met Del Toro's uitdossing en schim. Prima acteur, maar als killing machine niet erg op z'n plaats.

Het is toch meer een guppy dan een haai, zoals iemand ergens opmerkt. TLJ maakt nog wel wat van z'n rol als tracker, al wordt het herhaaldelijk zoomen op sporen al snel behoorlijk vervelend. Iets dat tevens geldt voor het ongeïnspireerde, luie scenario. Het is wel heel karig wat hier uit de pen is gekomen en de Filipijnse krijgskunst met de messen kan het ook niet naar een hoger plan tillen.

avatar van Sisko

Sisko

Matige film. Slap aftreksel van Rambo I. Kon mij niet boeien.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Deze viel mij een beetje tegen. Ik had iets meer spektakel verwacht. Ook het verhaal had veel beter uitgevoerd kunnen worden.

avatar van jerome998

jerome998

Af en toe wat saai, maar toch een best lekker actiefilmpje.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Had Tommy Lee deze maar zelf geregisseerd, het is tenslotte een prima regisseur.
Op deze manier zien we 2 top acteurs maar een beetje aan klungelen zonder veel houvast vanuit het scenario en de regie. Jammer.
De actie vond ik wel ok, niet constant aanwezig, wel super Amerikaans en over de top.

De montage was vast het sluitstuk, want het ging nergens over. Alles was zonder enige vloeiende overgang (hak-hak) aan elkaar geplakt en regelmatig zelfs met zichtbaar ontbrekende continuïteit in het beeld. Storend.

Ik vond het verhaal wel interessant, (Del Toro was best freaky als doorgedraaide vega-activist) maar helaas de uitwerking dus een stuk minder. Het eerste stuk vond ik het boeiendst.

Eerlijk gezegd heb ik de tweede helft maar half en half gekeken i.v.m. verlies van belangstelling.

avatar van pieterTk

pieterTk

Redelijke film, vooral leuk met een Survivorman-achtige Tommy Lee (met baard)

avatar van ILDIB

ILDIB

Wanne klets. Opa Jones die vechtmachine Del Toro nog de baas kan. En wat loopt die Del Toro te klunzen. Ren gewoon weg, verdwijn. Nee lekker met zijn 2en een mesje fabriceren is veel leuker (en dat in een uurtje tijd . Als ze nou echt in de bergen waren, maar nee, paar meter van bewoonde wereld. Leuk ook al die natte voetstappen, tis er telkens maar één, je zou zeggen dr moet een heel spoor zijn..

avatar van HeatWave

HeatWave

Dit behoort echt tot een genre films waar ik van houd, prachtige achtervolgingsscenes, maar voor mij spant 'The Fugitive' toch wel de kroon, dat vind ik echt een topper, overigens ook met Tommy Lee Jones die de rol als fanatieke achtervolgingsagent toch wel op z'n lijf geschreven staat.

Jammer dat het nivo na 'The Fugitive' nooit meer hetzelfde is gebleven, maar dat is eigenlijk ook onmogelijk.

Er zitten best mooie scenes in 'The Hunted' maar echt veel om het lijf vind ik deze film ook weer niet hebben.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel een onderhoudend actiefilmpje met een knallend begin die naderhand inderdaad op The Fugitive toer gaat. Dit keer met een erg leuke rol van Benicio Del Toro als getraumatiseerde psycho op de vlucht en waar zijn trainer Tommy Lee Jones achteraan gaat. Wat voor een non-stop achtervolgingsthriller bezorgt met hier en daar nog een leuk actiescenetje en grauwe woods-shots. De hele film door draait het natuurlijk om die kat en muis spel tussen die 2 en dat werkt nog wel prima. Het is natuurlijk geen hoogvlieger en het zakt zo nu en dan nog wel eens in. Maar voor een saai avondje vermaak is deze nog wel te doen.

avatar van Toontje G

Toontje G

Wat een begin, verschrikkelijk dit was echt niet nodig geweest, maar vooruit dan maar met de geit. Daarna gaan we verder met het voorspelbare werk. We joppe er nog een vrouwtje met een klein kindje tussendoor want dat doet het altijd goed.

Die Del Torro is trouwens een echte triatleet en ook Usain Bolt heeft er een duchtige tegenstander bij want de oude Tommy Lee schiet als een raket vooruit. Hij kan zelfs auto's bijhouden te voet. Wat zit daar nog een snelheid in. Tommy is trouwens toch een superman want als ik zie hoeveel emmers bloed hij verliest en gewoon door blijft rammen nou daar neem ik mijn petje voor af.

Hopelijk kan ik vannacht een beetje slapen en krijg ik geen nachtmerries want na zo'n film is het wel een beetje bijkomen van de schrik en de spanning. Omdat er toch is geprobeerd alles een beetje redelijk aan elkaar te plakken zullen we deze film maar een puntje extra geven voor de moeite,.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

The Hunted

De film start sterk met de stem van Johnny Cash. ["God said to Abraham, "Kill me a son."(enz.)]

Droog en in your face, statement. (Geweldige stem)

Daarmee is het motto van de film duidelijk gemaakt. Offering!

Benicio Del Toro, voormalig huurling, leidt aan posttraumatische stressstoornis waardoor hij onhandelbaar en een gevaar voor de maatschappij gebleken is .

De huurling is opgeleid door Tommy Lee Jones die de opdracht voorgeschoteld krijgt om Benicio in te gaan rekenen en dit als zijn taak ziet. [" I made him what he is, I can stop him".]

Hier begint de klopjacht die zich vooral afspeelt in de zeer mooie en afgelegen gebieden die Amerika te bieden heeft. Overlevingskunsten staan hierdoor centraal en geven het gevoel dat je naar een soort remake van First Blood zit te kijken.

Toch mist deze film de kracht van First Blood. De karakters zijn niet sterk, we missen de good guy and the bad guy-gevoelens die in eerder genoemde film juist subiet aanwezig waren. Wellicht dat dit juist met opzet zo gebracht is om daarmee eerder en later genoemd probleem ruimte te geven.

De film doopt zich in een father figure-achtig moraal waarbij de huurling zich verstoten en zeker verlaten voelt door de in zijn ogen verkozen vader Tommy Lee Jones. De surrogaat vader weet dat dit kat en muis spel zal eindigen in een wisse dood voor één van de twee partijen, hetgeen hij juist wil voorkomen.

Pijnlijk proberen beide partijen afstand te nemen van hun verleden en daarmee de zaak willen afdoen. Echter lukt het de huurling niet de schakelaar te kunnen omzetten, wat hem niet is geleerd. ["Once you are able to kill mentally, the physical part will be easy. The difficult part... is learning how to turn it off."]

Op een Hollywood-wijze wordt wederom aandacht gevraagd voor de beroepsziekte PTSS onder soldaten.

De cast mag er zijn, toch hadden Jones en Del Toro er meer van kunnen maken gezien hun staatvandienst. Connie Nielsen (super in Gladiator) speelt goed.

Valt er dan weinig te genieten? Zeker valt er veel te genieten, de beelden (natuur) zijn voortreffelijk en rijk van kleur, het geluid mag er wezen.

BTW

Is Tommy Lee Jones zijn karakter een pseudo voor Uncle Sam?

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Erg slechte actiefilm dit zeg. Films met een verhaal als deze kunnen me al snel bekoren omdat ik wel houd van een beetje kat-en-muis spel.

Maar dit kon ik echt niet serieus nemen.

Allereerst is het verhaal erg rommelig en is er van enige karakteruitdieping of ontwikkeling geen sprake. Daardoor is het onmogelijk om mee te leven met de personages en is de ziekte waar Aaron Hallam aan leidt geen moment geloofwaardig, ook al is het in het leger een van de meest voorkomende kwalen, ook vandaag de dag nog.

Tommy Lee Jones en Del Toro kunnen het geheel ook niet redden, enerzijds omdat hun personage zo plat is als de krant van zondag en anderzijds is het totaal ongeloofwaardig om eerstgenoemde de hele film door te zien rennen op zo'n leeftijd.

Ik vond dit helemaal niks en kan niet anders dan een zware onvoldoende toekennen. De mooie natuurbeelden redden het een klein beetje.