• 9.372.468 stemmen

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro en Connie Nielsen

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot The Hunted

"Some men should not be found."

Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abby Durrell

Irene Kravitz

Ted Chenoweth

Harry Van Zandt

Loretta Kravitz

avatar van Clydorn

Clydorn

Een kruising tussen Rambo en The Fugetive. Waarbij Rambo en zeker The Fugitive veel en veel beter zijn.

Het is langgeleden dat ik een bepaalde verwachtingspatroon had bij een film en mijn gevoel mij zo in de steek liet. Want het bleek een B film te zijn. Zonder deze twee acteurs was de film rechtstreeks naar de videotheek gegaan. Echt een standaardfilm, die in de jaren tachtig misschien wel een dikke hit was geworden. Simpeler kan een verhaal bijna niet zijn. Wat ik me het meest afvraag is hoe het kan dat Tommy en Benicio zo’n rol accepteren. Het zijn gerespecteerde, oscar winnende acteurs die veel en veel betere rollen kunnen krijgen. En wat te denken van de regisseur? Dat was toch ooit een groot regisseur, die klassiekers als The French connections en The Exorsist afleverde? Niet te geloven dat hij zo is afgezakt.

Je hebt acteurs en regisseurs die een goed script herkennen. Ik weet zeker dat William Friedkin met een goed script een meesterwerkje kan afleveren. Maar het herkennen van een goed script is blijkbaar ook een kwaliteit. Een kwaliteit die Friedkin niet machtig is!

Ik geef ‘m toch 2* voor de vaart die er in zit… Je valt niet gauw in slaap tijdens deze film. (toch een pluspuntje)

avatar van SeB

SeB

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Ik vraag me serieus af of iemand wel over dit script nagedacht heeft. Het bevat zulke grote fouten dat het me regelmatig aan Plan 9 From Outer Space deed denken. Bijvoorbeeld: Jones achtervolgt Del Toro en is dichtbij en Del Toro gaat opeens hout sprokkelen, een vuurtje stoken en een mes in elkaar zetten. Hierna gaan ze weer vrolijk verder met hun achtervolging. Of die ene boobytrap, hoe kan Del Toro die in één minuut in elkaar gezet hebben. En nog veel meer van dat soort debiele zaken.

De montage was trouwens ook bikkelslecht. Af en toe was het trouwens nog wel kijkbaar dus ik houd het bij 1,5*. Maar First Blood is gewoon veel en veel beter.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Deze film toenet gezien met een vriend van me en ik vond hem wat matig. De film heeft wat positieve en negatieve kanten.

Positief: gevechtscenes waren zeer realistisch. Nog nooit zo realistisch gezien eigenlijk. Sommige details die me opvielen heb ik ook nog niet echt gezien zoals hoe hij de autos voor het stoplicht voorbij gaat. Niet door een of andere stunt via de stoeprand of zoiets maar gewoon recht er doorheen. Zeer vermakelijk! Acteerwerk van jones was goed!

Negatief: Doordat de gevechtscenes zo realistisch waren werd de film wat minder spectaculair.
De achtervolging waarbij een beetje het kat en muis spelletje gespeeld werd was zeer vreemd. Het leek wel of jones de route uit zn kop wist en als toro zn wapen ging maken deed tommy het ook maar ff. Wat al eerder was gezegt over de boobytrap, dat was een groot raadsel hoe hij die zo snel in elkaar had geknutselt. Ook vond ik het acteerwerk van del toro een beetje matig

Ik geef 2.5 *

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Dit was niet zo best. Mesgevechten zagen er op zich wel aardig uit, maar Jones begint zo langzamerhand een karikatuur van zichzelf te worden. En als je zo'n survival-expert bent - en de halve wereld loopt je te zoeken - ga je dan echt een vuurtje stoken om een mes te maken? Verraad je je positie dan niet, ofzo?

avatar van Brinta

Brinta

Typische onzin weer.
Een gast die in het midden van een grote stad sporen gaat zoeken van een andere gast... zeer geloofwaardig.

Vooral het stuk op het eind waar The Hunted een mes gaat maken als hij achtervolgd wordt door de FBI. Ow.. flink wat water hier, watervalletje.. alles nat.... no problem, beetje houtjes draaien en we hebben een vlammetje. Zo beetje opstoken en we gaan er een stukkie metaal... mmm waar vind ik dat.. ow hier aan mijn andere zijde... zo lekker het metaal verwarmen bij de waterval.. zo... ah het is klaar... ff smeden met een ander stuk metaal.... zoooo, beetje de kantjes ervanaf... kijk lekker scherp. Zo, klaar. Ik heb tenslotte tijd genoeg om hier ff een mes in mekaar te flansen. ZO LAAT ZE NU MAAR KOMEN.... WAT EEN ONZIN !!!!!

Film krijgt een ** door de mooie natuur en het ongeloofwaardige stuk met de wolf, maar dat was wel mooi.

En bekijk die scene in het begin nog eens... Komplete piepschuimstad, man, dat zag iedereen.

Mensen, ik ga me verdiepen in andere films. Bah, wat een onzin. Ik ga hier nog eens nadenken of het de ** sterren waard is.

Bedenk me nu net het stukkie met die boobietrap. Handig.. en je mesje klaar gesmeed.... waarom er niet meteen ff een boobietrap mee maken.. zo.... twee stukkies boom.... zo klaar. HANDIG MAN! Toevalig dat Tommie dat ook net vind.

avatar van Brinta

Brinta

SeB schreef:

EEN DIKKE 5 OP JULLIE NEUS !

Als jij dit een ***** vind... dan snap jij het leven nog niet zo denk ik.

avatar van WiLL

WiLL

SeB schreef:

EEN DIKKE 5 OP JULLIE NEUS !

Als jij deze film 5* geeft dan vind ik dat een belediging voor elke willekeurige film die jij dan minder dan 5* geeft.

avatar van Ten

Ten

Ik vond het begin echt prachtig. Het verhaal heeft mij dan verder niks gedaan. Geen shit film maar ook geen goede.. 3 sterre

avatar van joeri15

joeri15

het begin was echt cool! Maar daarna werd het al snel een gewone film. Ik vond wel de moves die ze maakten op het einde wel mooi! 3*

avatar van V

V

Redelijk actiefilmpje met een goede Tommy Lee Jones. Del Toto daarentegen acteert uitzonderlijk belabberd. Slechtste spel dat ik van hem gezien heb! Toch 3*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Een echte net-niet film... en dat ondanks de aanwezigheid van mijn held Benicio en Tommy Lee Jones, toch ook geen kleintje... Deed TLJ jullie ook niet een beetje aan die oh zo foute Chuck Norris denken??

En dan te bedenken dat Benicio diverse 'good guy' rollen heeft afgewezen om in The Hunted weer ouderwets de schurk te spelen...

Ik geef hem *2 ... alleen omdat Beno erin zit..;

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ronduit slecht. 1*

avatar van xangadix

xangadix

Ik vind het audiocommentaar van William Friedkin altijd zo leuk. Daardoor ga ik de film ook meer waarderen, al is het eigenlijk wel erg middelmatig...

avatar van colibrie

colibrie

The Hunted bevat enkele erg goede actiescènes. Dit positieve gegeven wordt echter grondig verknald door het overige slappe psychologische deel van de film. Men heeft iets teveel getracht om een moderne variant te maken op Rambo: First Blood en is hier gigantisch op de bek gegaan. Jammer want deze nep-imitatie zit de spectaculaire scènes uit The Hunted behoorlijk in de weg. Het eindresultaat steekt niet uit boven de middelmaat.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Jammer, deze film leverde niet wat ik er van verwachtte.
het is hier al meer gezegd, natuurlijk is een film fictie, maar wat in deze film gebeurt kan gewoon niet :

Beide heren snijden elkaar helemaal open en gaan gewoon door alsof er niks aan het handje is.
Komt idd het maken van het mes bij, het weggeven van zijn tactische positie d.m.v het maken van vuur.

allemaal net niet.

avatar van Gehenna

Gehenna

Actiefilm met 2 sterke acteurs.. wat veelbelovend begon eindigde in een standaard film..had er veeeel meer van verwacht krijgt daarom een 2.5

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

goede met verstand op nul gemaakte actiefilm.

Een mengeling van first blood en ,Jazeker...the fugitive.

Wat mij opviel was de schitterende song van Johnny Cash op `t eind, met van dat filosofische gepraat.

Ik heb me hierbij geen moment verveeld.

3 kleine sterretjes.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Zelfs het acteertalent van Del Toro kan deze film niet boven water houden.

2* Hier had ik toch meer van verwacht.

avatar van Waku

Waku

Ondanks zeer opvallend gejat te zijn van de Fugitive en zoal eerder bovengenoemd Rambo een redelijk te versmaden film.

Maar origineel wordt het natuurlijk nergens meer.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Wàt 'n belachelijke film. Echt zonde van de tijd.

avatar van Laurora

Laurora

BenicioDelToro schreef:

Ik geef hem *2 ... alleen omdat Beno erin zit..;

I agree with that .. benicio heeft deze film nog een beetje gered, zonder hem had ik hem niet eens afgekeken, maar ik houd sowieso niet zo van dit soort films.

avatar van Lola3

Lola3

vanavond op VT4, verwacht wel een goede film

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Het verhaal, het hele uitgangspunt van de film sloeg gewoon nergens op. Wat volgt is een ellenlange achtervolging met hier een daar een tussenstation. Was de film maar bij het eerste station uitgestapt.

avatar van metaledje

metaledje

deze gaan we vandaag kijken, Benicio Del Toro is COOL!!!!

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Mislukte film. Del Toro en Jones moesten even gauw hun zakken vullen.

1,0

avatar van Wouter

Ah! Je geeft eens iets anders dan een 5 of een 0,5....

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Het is gewoon een goeie film en jullie kunnen er lekker niets aan veranderen! LEKKER PUH!

avatar van ddk

ddk

Waarschijnlijk een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Verhaal sloeg best wel nergens op en was onsamenhangend. Daarbij boeit de film je ook voor geen meter (tenzij je van vermoeiende over-the-top actiescènes met weinig realisme houdt). Vooral als ze opeens allebei een mes gaan maken --> WTF??? Dat gaat dus echt nergens over...

1* omdat het er verder wel verzorgd uitziet..

avatar van roberto

roberto

topfilm gewoon ga hem zo weer kijken.

altijd dat gezeik op moviemeter over hoe het beter moet.

gelukkig verschillen smaken