• 9.370.192 stemmen

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro en Connie Nielsen

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot The Hunted

"Some men should not be found."

Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abby Durrell

Irene Kravitz

Ted Chenoweth

Harry Van Zandt

Loretta Kravitz

avatar van JanLo

JanLo

Redlop schreef:

B-filmscript met A-acteurs. Veelbelovend begin dat clichématig inzakt. Een lachwekkend versus gênant moment wanneer Del Toro omringd door (water)politie van een brug in een rivier springt en daarna totaal spoorloos is. Een scene die probeert te lijken op de beroemde waterdam-scene in The Fugitive maar dan ontdaan van alle mogelijke geloofwaardigheid.

Ik geloof dat ik de woorden cliché en geloofwaardigheid meer gezien heb in recensies op moviemeter. Ik durf zelfs te beweren dat het de meest voorkomende uitspraken zijn. Geweldig!

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Ik ben normaal wel een fan van Benicio Del Toro en ook Tommy Lee Jones is in staat goed werk af te leveren. Beide heren doen het op zich niet heel verkeerd in deze film, maar het verhaal en met name de uitwerking (Del Toro laat wel erg veel sporen achter, is altijd makkelijk te vinden, diverse confrontaties) is mij te rommelig en ongeloofwaardig. Redelijk wat actie, wat de aandacht vasthoudt maar zeker geen topper deze film. Vond de opening van de film wel heel zwaar en overdreven aangezet trouwens en dat was eigenlijk al een voorbode voor de rest van de film.

avatar van Kondoro

Kondoro

"He's unusual. He can kill anybody without regret. Most of the poeple he killed never knew he was in the same room as them.”

Ik heb ooit deze film al wel eens gezien, ik meen dat ik hem ook ergens op DVD nog heb liggen (bij mams thuis) maar, ik vond dit eerlijk gezegd niet een hele goede film. Ik herinnerde mij in ieder geval wel echt een betere film. En hoewel de film de nodige potentie kende, werd er nou ook niet bepaald veel mee gedaan als ik eerlijk ben. Het verhaal vond ik toch ietwat zwak, de acteerkunsten zijn prima maar, daar is ook alles mee gezegd. Genoeg actie, dat wel alleen is het allemaal nogal nietszeggend, erg jammer.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, vond het nog steeds een spannend kat en muis film.

Begin een stuk in het bos, daarna verplaatst de film zich door de stad met een lange achtervolging vol spanning en actie.

Op het eind van de film weer in het bos met de spannende ontknoping!

Op zich had de film nog wel meer uitgewerkt kunnen worden, want waarom wil hij wraak op Tommy Lee?

Misschien had dit te maken met zijn (oorlog) verleden?

Ik heb mij hier wel mee vermaakt, maar vond toch na de herziening iets minder spannend , maar de film verveeld niet en de vaart zit er goed in bij de achtervolgingen!

Daarom 3.5 sterren!

Lijkt trouwens wel veel op de film: U.S. Marchals U.S. Marshals (Film, 1998) als je van deze film houd is dat ook een aardader!

avatar van Phantasm

Phantasm

Geweldige film, geen moment mee verveeld. Prima, vlotte achtervolgingen.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Intens

Hoe vaker ik het werk van Friedkin zie hoe meer ik het ga waarderen. Hintend is een intense film waarbij Friedkin echt bovenop de actie zie. Ven de enorme viurballen in de openingsscene in Kosovo tot de vele watervallen in de Amerikaanse natuur. Het is energirke cinema masterclas. Daar waar het verhaal welkicht te kortschiet maakt hij het meer dan goed met zijn overdonderende regiestijl.

De 4k van Kino lorber is prachtig en tilt de film echt naar een hoger niveau

Basto schreef:

Intens

De 4k van Kino lorber is prachtig en tilt de film echt naar een hoger niveau

4*+

Ben het hier wel mee eens. Werkelijk prachtig geschoten film met indrukwekkende plaatjes. De film is verder nergens bijzonder maar de spanning zit er redelijk in en er wordt goed geacteerd door beide hoofdrolspelers.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur William Friedkin heeft veel kwaliteiten getoond in zijn loopbaan binnen de filmindustrie, maar The Hunted mist toch een hoop om boven zijn betere werk uit te komen. Tommy Lee Jones en Benicio del Toro zijn niettemin goed op dreef als tegenpolen en bereiken samen een innemende finale, maar de opbouw daarnaartoe mist te veel spanning en/of sfeer om gepast te beklijven. The Hunted oogt bovendien ongebalanceerd, aangezien de tweede helft aanzienlijk minder explosief voor de dag komt dan de eerste helft. Van alles vliegt bijvoorbeeld de lucht in tijdens de opening, maar soortgelijke beelden krijg je daarna niet meer te zien. Friedkin wekt daarmee de indruk dat zijn budget tijdens de productie was opgeraakt, maar gelukkig duurt het allemaal niet te lang. Zeker niet zijn beste werk, aan de andere kant niet zijn slechtste werk.