• 8.761.662 stemmen

Romy and Michele's High School Reunion (1997)

Komedie | 92 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: David Mirkin

Met onder meer: Mira Sorvino, Lisa Kudrow en Janeane Garofalo

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Romy and Michele's High School Reunion

"The Blonde Leading The Blonde."

Romy and Michele waren vroeger niet bepaald populair op de middelbare school. Als ze horen dat er een reünie georganiseerd wordt, realiseren ze zich dat hun leven niet geworden is wat ze er van verwacht hadden. Ze besluiten tijdens de reünie net te doen alsof ze het helemaal gemaakt hebben.

Romy White

Billy Christianson

Toby Walters

avatar van JoeCabot

JoeCabot

OK, niet alles aan deze film is slecht. Zo vond ik de soundtrack wel leuk. Ik moest ook een drietal keer lachen geloof ik, misschien zelfs vier of vijf keer. Voor de rest waren bijna alle dialogen eerder “meh”. Dus niet pijnlijk ongrappig, maar gewoon net niet gevat.

Al is het gebrek aan humor niet eens het grootste probleem van Romy and Michele's High School Reunion (die titel alleen al), wel het volledige gebrek aan originele ideeën. Bij zo goed als iedere scène dacht ik: dit heb ik al eens eerder gezien. Romy and Michele is in essentie een herkauwsessie van anderhalf uur.

Mira Sorvino en Lisa Kudrow deden hun best, maar dit project was eigenlijk gewoon gedoemd om te mislukken. Ik ga er maar vanuit dat beide dames hun handtekening al gezet hadden voordat ze het scenario te zien kregen. Anders snap ik niet wat hen bezielde om hieraan mee te werken.

… En wat bezielde mij om deze film een kans te geven?! 2*

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

The gayest non-gay movie of all time

avatar van scorsese

Aardige film over twee beste vriendinnen die naar een school reünie gaan. Een vermakelijke film met een mager verhaaltje. Lekker onnozele personages en Mira Sorvino en Lisa Kudrow doen het leuk samen. Kleurrijke kostuums en een fijne soundtrack vol jaren '80 hits. In de herziening een halve ster verhoogd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mak.

Misschien een film die voor een specifiek publiek erg te waarderen is, ik kan alleen met dit soort simpele projecten niet zoveel. Lachen tijdens komediefilms doe ik sowieso niet veel, maar er zijn wat uitzonderingen. De fratsen van Romy & Michele zijn alleen absoluut niet de magische momenten die me dan wel aan het lachen krijgen.

De film loopt nooit erg lekker en ondanks dat het nooit ronduit vervelend is kan het zich nooit ontpoppen tot een film die zich ergens aan kan vasthouden. Er zit wat komedie in verwerkt, er zit wat drama in verwerkt en zelfs wat korte momenten van romantiek. Het mag dan wel duidelijk zijn dat er wordt gekozen voor een komische aanpak, maar de film kan zich in geen enkele richting echt ontstijgen.

Het acteerwerk is dan wel weer best oké. Erg grappig vond ik de dames niet, maar het valt moeilijk te ontkennen dat er goed wordt geacteerd. Iedereen begrijpt wat hem of haar te doen staat en dat zorgt nog wel voor een duidelijk passiegevoel. Tussendoor zijn de zeer aparte momenten zoals een soort toekomstbeeld ook wel de moeite waard. Dat houdt de oogjes in ieder geval op het scherm in plaats van op de klok.

Ik vond het niet bepaald briljant, maar als film is het absoluut niet vervelend om een keer gekeken te worden. Ik gok dat deze film een echt Amerikaans accentje heeft want op andere (buitenlandse) sites wordt de film heel wat meer in de armen genomen. Dat hebben we als kleine landjes dan goed voor elkaar. Vermakelijk, soms lekker apart, maar in het algemeen niet erg lollig en met een verhaal dat nooit goed uit de verf komt.

avatar van Noodless

Noodless

Voldoende vermaak in deze komedie die zich niet richt op echte leuke grappen, maar meer op komische situaties. De film is luchtig en kijkt vlot weg. Daarbij twee perfecte rollen voor de invulling van de hoofdpersonages, nl. Mira Sorvino en Lisa Kudrow. Die laatste past haar rol uit Friends hier gewoon ook toe. 6/10

avatar van BBarbie

BBarbie

• 12060 berichten

Ik was wel toe aan iets luchtigs en wat dat betreft ben ik door deze komedie op mijn wenken bediend. Het verhaal stelt natuurlijk niets voor, maar het geeft Lisa Kudrow en Mira Sorvino wel de kans om hun niet geringe komische talenten over het voetlicht te brengen. Vooral Kudrow, die eigenlijk gewoon haar rol in “Friends” nog eens dunnetjes overdoet, is in vorm.

avatar van Hanszel de P.

Hanszel de P.

Gisteren op tv, mijn vrouw zat te kijken en ik viel er dus ergens in. Ik vroeg waar het over ging en ze zei 'niet nadenken, is een of andere film over twee vriendinnen die naar een reunie gaan'. Dat is meteen de beste hint die ik iedereen kan geven die deze film gaat zien.

Met die mindset is het voor mij een erg grappige film gebleken. Echt bizar soms, of vergezocht, of overdreven of gewoon matig grappig, maar omdat ik het vooral NIET serieus nam, kwam het allemaal erg losjes en luchtig uit de verf. Als je dan tegen het einde dat absurde belachelijke hilarische dansje ziet dat de twee vriendinnen met die rijke vent doen, moet je wel lachen. Ik vond het geniaal.

Om de hele lage score (nu 2,31) wat op te krikken geef ik 'm gewoon de volle 5 sterren. Hopsa!