• 9.374.560 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Wesley Snipes, Ving Rhames en Peter Falk

Plot Undisputed

"Two Enemies ... The Mob ... The Ultimate Showdown."

Voormalig wereldkampioen boksen George 'Iceman' Chambers belandt in de gevangenis, nadat hij wordt veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. Hij wil zich onmiddellijk bewijzen en hij daagt de ongeslagen gevangeniskampioen Monroe Hutchen uit voor een gevecht. Na een opstootje in de kantine worden de twee vechtersbazen gescheiden. De directie van de strafinstelling besluit Hutchen in de isoleercel te plaatsen om de gemoederen te bedaren. Dit is echter slechts een voorlopige maatregel: onder toedoen van de maffia, die actief is binnen de gevangenismuren, komt de confrontatie er toch.

Monroe Hutchen

James 'Ratbag' Kroycek

Darlene Early

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Heel vermakelijk. Simpele film maar toch 3 sterren waard.

avatar van Mescaline

Mescaline

Veel mensen zijn weer lekker negatief ...

Heb me 100% vermaakt met deze film acteren was lang niet slecht en de gevechten(vooral op het einde) waren zeer mooi gedaan.

Waarom praten mensen deze film de grond in.. een aktie film gaat niet om een goed verhaal maar een avond aktie en daar is deze film perfect voor goed geacteerd verveeld geen moment en zeer mooie vecht scenens

4,5 sterren.!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Film zonder verhaal en waarvan je na 5 minuten al weet hoe die eindigd. Kortom een film om laat op de avond languit op de bank te bekijken. Wesley Snipes gaat volgens mij steeds slechtere rollen spelen ( zonde).Undisputed is een recht-toe-recht-aan boksfilm, die ondanks het gebrek aan een complex plot redelijk onderhoudend is.Een aardige B-film om een keer te huren. Kortom ik kom niet verder dan 2,5*.

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

kakstoel schreef:

ik vind het allemaal maar een beetje goedkoop, bokscenes vond ik ook maar allemaal nep,van mijn een 0.5*

Als je niet van boksen houdt waarom kijk je dan uberhaupt die film? en dan ook nog commentaar geven ook whahaha wat een kneus =P

Dit was gewoon weer een meesterwerk van wesley snipes. uiteraard zeer vermakelijk.

****,5 voor deze mooie film

avatar van powah

powah

Ik vind er eerlijk gezegd ook totaal niks aan. En dat je van boksen moet houden om deze film te waarderen is totaal niet zo. ik vind boksen geweldig maar deze film is toch echt slecht kwa vechtscenes en verhaallijn. De gevechten zien er inderdaad erg nep uit en altijd die 'harde' knallen erbij als iemand 'geraakt' wordt. Ontzettend overdreven.

Deze film krijgt een 1,5. Ik had moeite met de film afkijken. Ik heb 3 pogingen gedaan voordat ik hem uit eindelijk heb afgekeken.

Mafiaferzeti, Ik weet niet wat jij hier een meesterwerk aan vind.... je geeft totaal geen uitleg van wat je zo geweldig vind. Lijkt me ook moeilijk want er is totaal niks geweldigs aan.

Cinderella man, dat is pas een goeie boks film. Ook nog eens waargebeurd. Kijk je die maar eens.

avatar van deTuinman

deTuinman

mafiaferzeti schreef:

****,5 voor deze mooie film

je smaak lijkt gewoon voor cheapies te vallen, ik lach jou eerder uit

avatar van 606

vrij leuke film en acteren was goed

3,5 ster

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

powah schreef:

Indd. Vond ik ook erg storend.

avatar van Ant

Ant

Heb alleen deel 2 gezien, maar die harde knallen zaten daar ook in. Die zijn juist vet, want dan voel je de klappen vallen. Als je een stoot krijg hoor je het ook op je kaak of schedel knallen. Als je alleen al de poster/ cover bekijkt weet je wat voor film je pakt. Deel 2 vond ik voor tussendoor wel oke.

avatar van Ant

Ant

Schiedammer schreef:

Precies wat ik wilde zeggen, heb je al gezegd. Vond het alleen niet echt een aardige B-film, maar meer een matige B-film. De hele tijd wacht je op het einde. Eindelijk is het dan zover en dan is het ook nog eens kort door de bocht. Heb Undisputed 2 ook gezien, die was toch een stuk beter. Enige +punt aan deze film was de camera in gevecht en de gevangenis sfeer blijft toch altijd wel leuk. Zeker nadat ik Prison Break gezien heb. Maar verder als 2* kom ik bij deze film niet.

avatar van JanLo

JanLo

Mescaline schreef:

Veel mensen zijn weer lekker negatief ...

4,5 sterren.!

Ik ben het helemaal met je eens. Al die mensen die een actiefilm intellectueel willen benaderen, maar volgens mij zijn daar andere films voor.

avatar van Ninto

Ninto

Nouja... ik weet niet precies wat ik er van moet vinden. Sommige stukjes vond ik pijnlijk slecht en sommige stukjes waren goed.

avatar van dwid

dwid

Vermakelijke film, maar idd zo voorspelbaar ! Ach ja, de avond was weer kapot iig

Wilde deel 2 ook nog kijken, gaat meer richting het free fighten als ik dat zo een beetje goed zie, is voor mijn smaak alweer iets aantrekkelijker... Zelfde geldt voor deel 3, maar die moet nog eerst uitkomen binnenkort.

avatar van usr14112

usr14112

Redelijk goeie actiefilm. Leuk bokswerk. Niet te veel bij nadenken en gewoon kijken.

avatar van the new guy

the new guy

Schijtfilm. Heftige titel. Misschien wel 1 van de meest ongeloofwaardige films die ik ooit heb gezien. Bijna had 'ie geluk omdat m'n muis aan het falen is, maar de 1.5 heb ik te pakken.

avatar van Nomak

Nomak

the new guy schreef:

Misschien wel 1 van de meest ongeloofwaardige films die ik ooit heb gezien.

Ik wil je top 10 er eigenlijk niet bij betrekken, maar de nummer 1 ervan is al minstens zo ongeloofwaardig.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Matige film, met een paar goede knokscenes.

Hill gaat bergafwaarts.

avatar van Glacius

Glacius

Uiterst aardige film. Hier en daar niet altijd erg realistisch, maar aan de andere kant zijn praktisch alle vechtfilms vrij onrealistisch. De film weet met name te pakken door de sympathieke Wesley Snipes en aan de andere kant de arrogante Ving Rhames die toch beide een aardig rolletje neerzetten. Het eindgevecht is aardig intens en naar mijn mening niet volledig voorspelbaar.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Na eerst deel 2 en 3 gekeken te hebben, vond ik toch dat ik deel 1 ook moest kijken. Zo is deel 1 nog een serieuze en vrij kloppende film terwijl 2 en 3 al meer de onzin kant opgaan. Toch heb ik wel net iets meer genoten van deel 2 en 3.

Deel 1 is een echte boksfilm. George 'Iceman' Chambers lijkt een beetje symbool te staan voor Mike Tyson en Snipes lijkt me gewoon een hele gedisciplineerde bokser. Jammer wel dat er alleen in het begin en aan het einde een bokswedstrijd inzit. Er had iets meer gebokst mogen worden.

Undisputed is best een goede film en ik heb ook in de loop der jaren wat meer waardering voor boksers gekregen. Mocht je ooit ruzie met een goede bokser krijgen, nou je kan het vergeten. De techniek, de kracht en het uithoudingsvermogen. Het lijkt soms wat onderschat te worden. Natuurlijk ben ik al mn hele leven fan van Rocky, maar dat is toch net weer even wat anders.

Verassend was trouwens Peter Falk die we natuurlijk allemaal kennen uit de serie Columbo en hij gooit er de ene fuck na de andere uit.

avatar van Jozz

Jozz

Ik kreeg deze film van een collega, maar had eigenlijk geen zin om 'm te kijken. Toen ik er uiteindelijk aan begon, viel het allemaal reuze mee. Een vermakelijke boksfilm waarin een lekker grimmig sfeertje hangt. De film wordt gedragen door de 2 hoofdpersonen die goed werk afleveren.

Wel vroeg ik me af hoe je een beetje diepgang in een film als deze kunt maken, en die is er dus ook niet . Geen probleem op zich, maar het doet me wel afvragen hoe men hier nog een deel 2 en 3 aan vast heeft kunnen plakken. Die gaan we dus ook maar eens bekijken...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deel 2 en 3 zijn gewoon knokfilms waar het (nog) meer om de gevechten dan het verhaal draait. Geldt voor 90% van de vechtfilms. In deel 2 heeft George Chambers de hoofdrol alleen dan wordt hij gespeeld door Michael J. White en zet een totaal ander personage neer. In deel 3 heeft Scott Adkins de hoofdrol. Het komt er zelfs uiteindelijk op neer dat de zogenaamde slechterik in het vervolg ineens de goederik speelt.

avatar van thoams50

thoams50

ik vondt het gewoon goeie films hoor,vooral 2 is wreed,en 3 ook,1 is ietsje minder dan de andere 2;)

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Vermakelijke boksfilm, niet bepaald realistisch maar ach, dat moet je maar voor lief nemen. Het sterke aan deze film vind ik vooral hoe beide hoofdpersonen niet de meest sympathieke figuren zijn. De een is een moordenaar die zijn straf heeft geaccepteerd, de ander een mogelijke verkrachter die echter een enorme eikel is, en juist daardoor ontstaat een mooie confrontatie, want wie wil je dat er wint? Wie verdient het te winnen? Dat soort zaken worden losgelaten zodat ik bij aanvang van het gevecht geen idee had wie er zou winnen.

Helaas verloopt het gevecht een beetje te voorspelbaar waardoor het al heel snel duidelijk is wie er gaat winnen, en dat is jammer. Wat mij betreft had het gevecht een stuk langer moeten duren met beide boksers op gelijk niveau, puur om die spanning er in te houden elke keer als één van hen de overhand krijgt. Gemiste kans, maar die voorkomt niet dat ik toch genoten heb.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Na eerder delen 2 en 3 te hebben gezien, vond ik dat het dringend tijd was om dit eerste deel eens te bezien.

Ik kan niet zeggen dat de film tegenviel, want dat deed hij niet. De vervolgfilms vind ik echter toch een stuk beter, vooral omdat de gevechten veel spectaculairder waren (al had ik natuurlijk wel kunnen verwachten dat het spektakel een stukje lager ging worden in deze film, met Snipes en Rhames in de hoofdrollen). Het is natuurlijk wel zo dat er in dit deel enkel aan boksen wordt gedaan, wat in de andere delen niet het geval was.

Snipes deed het goed, al heb ik hem al in betere rollen aan het werk gezien. Ook Rhames doet wat er van hem verwacht wordt: een beetje de stoere uithangen en zijn gespierde torso wat laten zien. Het eindgevecht tussen beide heren was wel leuk en redelijk in beeld gebracht, al wist je natuurlijk op voorhand wie ging winnen.

Al bij al een leuke film dus om eens gezien te hebben.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Echte mannenfilm waar het niet om spelen gaat dan wel om winnen om te winnen. Leuke knipoog naar de jail movie om eens geen personage te tonen die gekoeioneerd wordt door de inmates, maar een echte grote kwade zwarte die alle andere inmates domineert.
De boksmatch Snipes - Rhames vond ik zeer goed gefilmd. De einduitslag lag voor de hand, maar het was keigoed in beeld gebracht. De subplots komen niet tot leven (de verkrachte vrouw, de zus van Snipes, de gevangenisdirecteur gaat met verlof en keert niet meer terug) en worden allemaal in de steek gelaten naar het einde toe alsof Hill zich bedacht heeft.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardig.

Twee boks-champions dagen elkaar uit in de gevangenis. Het is grappig om te zien hoe Iceman Chambers zich opstelt tussen alle andere gevangenen want hij denkt dat echt dat hij de king is terwijl niemand hem kan waarderen.

Het is allemaal prima gefilmd, niets bijzonders.

Snipes en Ving Rhames zijn leuke concurrenten en bijrollen worden ook goed ingevuld.

Het eindduel is redelijk in beeld gebracht. We blijven voornamelijk achter de tralies en dat zorgt ervoor dat we als toeschouwers meekijken, dat was best spannend.

Lekker tussendoortje.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Redelijke film, afgezien van een paar kleine stukjes zoals die ouwe man die ineens vanuit het niets over z'n vrouw begint te mekkeren, en waar we ineens om de seconde 'Fucking" krijgen te horen, sloeg echt nergens op en op het eind, wat wel verdacht veel weg had van Rocky 4. Maar verder wel vermakelijk en de film is gemakkelijk uit te kijken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film, misschien wat voor de boksliefhebbers onder jullie.

Ik vond het verhaal lang niet slecht en de gevechtsscènes zijn ook goed in beeld gebracht.

Heb me goed kunnen vermaken met deze prent.

avatar van jipt

jipt

Rukfilm, na een half uur uitgezet

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Vermakelijk filmpje. Gelukkig dat Ving Rhames en Snipes erin spelen. Anders was het niet zoveel. Verhaal lijkt veel op die van vele films. Heb de Fight Box gehaald met deze film erin en ook Kick Boxer, Street Warrior en Ring of Death. Genoeg te kijken dus. Duidelijk dat er veel van deze films zijn. Wel grappig bedacht dat er een bokser is in de gevangenis die beter is dan de wereldkampioen.