• 9.373.254 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Wesley Snipes, Ving Rhames en Peter Falk

Plot Undisputed

"Two Enemies ... The Mob ... The Ultimate Showdown."

Voormalig wereldkampioen boksen George 'Iceman' Chambers belandt in de gevangenis, nadat hij wordt veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. Hij wil zich onmiddellijk bewijzen en hij daagt de ongeslagen gevangeniskampioen Monroe Hutchen uit voor een gevecht. Na een opstootje in de kantine worden de twee vechtersbazen gescheiden. De directie van de strafinstelling besluit Hutchen in de isoleercel te plaatsen om de gemoederen te bedaren. Dit is echter slechts een voorlopige maatregel: onder toedoen van de maffia, die actief is binnen de gevangenismuren, komt de confrontatie er toch.

Monroe Hutchen

James 'Ratbag' Kroycek

Darlene Early

avatar van Mik

Mik

Hey, hoelang duurt deze film?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Om precies te zijn 94 minuten (te lang)

avatar van Jordy

Jordy

ik las net zulke aardige reviews van deze film...

avatar van Mik

Mik

Wat een Schijtfilm, na 2 minuten weer je al wat er gaat gebeuren, en dan duurt het dus nog 92 minuten voordat dat gebeurt. Wat heb ik me ook weer eens ge-ergerd aan die Colombo dude (iets persoonlijks).

1 ster meer dan 0,5 omdat het personage van Ving Rhames "Marcellus Wallace-trekjes" heeft

Wel een goei film voor toen ik 12 was ofz, maar tegenwoordig vind ik zo'n film echt TE makkelijk.

avatar van stinissen

Tussendoortje van Snipes echt slecht.

avatar van hawmjans

hawmjans

Wat praten jullie toch weer cool een film de grond in. Ik zie dit tien keer liever dan zoiets als Animal Farm of Ali. Misschien heb ik wel het intellect van een 12 jarige vader van drie kinderen?

avatar van Armin

Armin

Ieder z'n meug

avatar van gotti

Misschien heb ik wel het intellect van een 12 jarige vader van drie kinderen?

Dat zal het zijn.

avatar van Linda

Linda

Ik las bijna alleen maar slechte verhalen over de film en ik had dan ook geen hoge verwachtingen van de film maar ik wilde hem toch wel graag eens zien want Snipes vind ik erg cool. De film was toch wel aardig. Het is een erg voorspelbaar verhaaltje maar de boksscenes zijn echt heel leuk en Snipes is weer erg cool. 3 sterren

avatar van jackie

jackie

Het enige min puntje van de film is het einde.

avatar van jedi29

jedi29

De acteurs (vooral Snipes) trekken deze film naar een aardig en 'te pruimen' goed niveau. Verhaal lijkt op niet veel, vooral het einde is niet echt wat ik hoopte!

avatar van flicks

flicks

Wat een pauperfilm, echt zo een typische actiefilm die s'nachts op de televisie komt. Ook altijd zo slecht in dit soort actie films, de held wordt eerst bijna in elkaar geslagen en dan komt hij weer terug. Ik vind het jammer dat wesley snipes in dit soort b-films gaat spelen, slecht voor zijn reputatie... 2sterren

avatar van gotti

flicks schreef:

....slecht voor zijn reputatie

Welke reputatie....

avatar van flicks

flicks

ja inderdaad.... maar hij had wel een redelijke reputatie opgebouwd in blade, wat dat betreft is dit een b-film...

avatar van JdeB

JdeB

ongelooflijke crap.......te huilen gewoon...de vechtscenes zijn suprtslecht opgenomen.Tussen de tralies door..dan zie je erf toch geen flikker van...Snipes is meestal wel te bekoren, maar dit slaat echt alles......

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Erg goede actie-vecht - film. Undisputed bezit goed gemaakte " kick ass" bokscenes , een erg degelijke regie en stevig macho - acteerwerk van de protagonisten. Het verhaaltje stelt niet veel voor maar toch weet alles wat in Undisputed gebeurt te boeien. Het is inderdaad allemaal voorspelbaar maar ik kon daar perfect mee leven , zolang de film me maar vermaakte ... en dat deed die zeker. Snipes is perfect als de stille gevangenis-kamioen. Rhames zet met zijn , op Mike Tyson gebaseerde , rol erg overtuigend een arrogante zak neer. Undisputed bouwt langzaam op naar het hoogtepunt-gevecht. Het eindgevecht is dan ook erg genietbaar. Undisputed slaagt erin om te doen waar hij voor gemaakt is : de kijker vermaken met een goed gemaakte vechtprent.

7,5 /10

avatar van Nomak

Nomak

Ik kan me volledig vinden in bovenstaand commentaar. Wesley Snipes is alweer top in deze film.

Ik twijfel tussen 3,5 of 4 sterren. Toch maar 4.

avatar van kakstoel

kakstoel

ik vind het allemaal maar een beetje goedkoop, bokscenes vond ik ook maar allemaal nep,van mijn een 0.5*

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Inderdaad een echte boutfilm Zeer zeer matig verhaaltje

avatar van Waku

Waku

Wederom een verhikel van acteur Wesley Snipes die toch zo langzamerhand een patent op dit soort wanprodukties gaat krijgen. Maar ach, zo loop je als acteur ook binnen natuurlijk.Terug naar de film. Undisputed is voorspelbaar

en heeft een verhaallijn die elke kleuter ook nog wel kan verzinnen.

Verspil je tijd hier maar niet aan.

avatar van DThuis

DThuis

Ik vond deze film eigenlijk best wel goed. Geen topper maar wel voor goed voor een avondje vermaak.

avatar van XZtephan

XZtephan

Deel 2 is zelfs leuker, dat is al uniek opzich.

avatar van R9

R9

dit vind ik wel een leuke tussendoor film, en nadat ik deel 2 ging kijken dacht ik dat deze een stuk beter was, niets bleek minder waar.

deel 2 is een heel stuk beter. en een topper op zich

krc 4ever

goeie film vond ik het

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik vind deze film nu wel erg geslaagd, ligt er miss aan dat ik een grote boksfan ben en boksfilms me altijd wel ergens kunnen boeien. De gevechten zelf zijn wel goed maar niet zo speciaal, verhaal is best simpel maar verveelt niet. Ik geef nog 3,5* uit respect voor Wesley en omdat de film wel nog goed weg keek. Maar met veel van de negatieve reacties hier ga ik best akkoord, alleen stoorden veel van die dingen mij gewoon niet.

avatar van Torrez

Torrez

Leuke film wat veel om boksen draait , opzich hou ik van boksen dus dat kwam wel mooi uit ik heb deze dvd gekocht bij 5 dvd's voor 10 euro actie , stonden zeer goede dvd's tussen dus ja ..

leuke film 3,5!

avatar van DragQueen

DragQueen

Amusante bajes knok-film, met een stoere ving rhames en wesley snipes. vrij makkelijke maar vermakelijke film, met toffe boks-partijen. 2,5 sterren.