• 9.375.972 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Leutwyler

Met onder meer: Ever Carradine, Brent David Fraser en Bianca Lawson

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Dead & Breakfast

"It's like a bad horror movie, only worse."

Zes vrienden op weg naar een trouwfeest in Texas, onderbreken hun reis om te overnachten in het slaperige dorpje Lovelock. De gastvrije eigenaar van de plaatselijke herberg verwelkomt hen met open armen. Met de hautaine kok kunnen ze een stuk minder overweg. De volgende ochtend zijn zowel de eigenaar als de kok dood. De sheriff verdenkt de gasten en verbiedt hen het dorp te verlaten. De zaken escaleren wanneer de bizarre inwoners van Lovelock in de ban raken van een boze geest en de zes vastpinnen in de Bed & Breakfast. Slechts gewapend met een roestige kettingzaag en een halve doos patronen zetten ze zich schrap voor een belegering op leven en dood.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DVD-T

DVD-T

De hoes zegt eingelijk alles al over deze film."It's like a bad horror movie, only worse".Dat is het dan ook, maar wat een ontzettende slechte foute en vooral leuke film is dit zeg.

Dat deze film lowbudget is zou je er niet aan af kunnen zien.Alles ziet er toch wel goed en zeer proffesioneel uit.Het plezier druipt van de film af en neemt zich op geen enkel moment serieus.Dat is wel te zien aan de horror/gore scènes wat wordt gemixt met heerlijke slapstick humor.Een leuk muziekje eronderzetten en lachen maar.En daar is deze film ook voor gemaakt, niet om de kijker de stuipen op het lijf te jagen maar om te vermaken.Een heerlijke mix tussen horror en dan vooral zombie films met erg leuke verwijzingen naar cult/pulp films en een musical komedie.Zo wordt in dit moment perfect de toon van deze film gezet.Gewoon heerlijke pulp is dit.Ik verhoog mijn stem naar

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Jeeezes, wat een hilarische 3e-rangs film, nie te doen

Plot: Een stel tieners op weg naar de bruiloft van een vriendin, raken de weg kwijt en belanden in een afgelegen boerengat (weeral... ) waar ze kunnen overnachten in een Bed & Breakfast...

Een van hen opent een houten kistje dat op een kast staat en ontketent daarmee een hoop onheil. Dat kistje bevat namelijk de ziel van een pas overleden baby, en brengt de bezitter ervan veel geluk, als prijs hiervoor moet het gevoed worden met mensenvlees.
Althans, dat is wat ik ervan begrepen heb...
Wat volgt is kompleet van de pot gerukt

Het is onvoorstelbaar hoe slecht er in deze film geacteerd wordt, en dat was duidelijk de bedoeling van de regisseur, het ligt niet aan een gebrek aan talent bij de acteurs.

De flik van dienst loopt constant overal tegenaan, de camera blijft veel te lang stilstaan nadat een acteur weer eens een belachelijk geformuleerde uitspraak heeft gedaan, en ga zo maar door

Het speelde door mijn hoofd om hem af te zetten, maar gelukkig heb ik doorgezet, en jawel, na +-40 min. ontpopt deze film zich als een waar splatter & gore festijn.

Er worden hoofden afgeschoten met zelfgemaakte geweren van spijkers en waterleidingbuizen
Met een grote staak wordt iemand een oog uitgestoken, een jonge vrouw met een kettingzaag in de hand gaat een wanhopig gevecht aan met een meute zombies, eentje weet die zaag af te pakken maar deze stak al halfweg in zijn nek en begint dan zelf zijn hoofd verder af te zagen
De leider van de zombies gebruikt een afgehakt hoofd als buikspreekpop

Dit wordt allemaal héél sappig in beeld gebracht
Er komt zelfs een zombiedansje in voor, duidelijk geïnspireerd op de videoclip "Thriller" van Michael Jackson
Alle 10 minuten komt een countryzanger (mét cowboyhoed) een liedje spelen op zijn gitaar, dat de film tot nu toe samenvat, of commentaar geeft over wat er nog te gebeuren staat, geweldig !

Je hebt het al begrepen zeker?
Dit is voer voor liefhebbers van gestoorde Horror Komedies, zeker niet voor de normale filmliefhebber
Gaat dat zien, gaat dat zien, en nog het liefst met een hoop vrienden,
fun gegarandeerd !!

avatar van Perry Meer

Perry Meer

toch wel leuke film, niet altijd even geslaagd ( de dansende 'zombies' en sommige scenes kwamen niet helemaal uit de verf) maar zeker vermakelijk, de tekeningen en de zingende cowboy tussendoor

is weer eens wat anders

2,5 sterretje

avatar van FillumGek

FillumGek

Helaas een verschrikkelijke tegenvaller die niet in de schaduw mag staan van Shaun of the Dead en al helemaal niet van Braindead. Het idee heeft heel wat potentie, maar schiet op een hoop vlakken te kort.

Zo vind ik de cast charismaloos. Zes niet-leuke personen die voor humor moeten zorgen is al een hele opgave, waar ze naar mijn mening dan ook niet in slagen. De humor is te flauw, de countryzanger misplaatst en de soundtrack, inclusief geluidseffecten, ondermaats.

De twee sterren die ik geef zijn dan ook voor de gore, dat gewoon uitstekend was. Naar het einde toe gaat de film voluit en vliegt de smerigheid om je oren. Jammer dus dat het allemaal zo grappig moest zijn...

avatar van joolstein

joolstein

Goede en geslaagde slasher en quasi-zombiefilm! Het verhaal is simpel drie jongens en drie meisjes zijn met een camper onderweg naar een huwelijksfeest. Ze rijden hopeloos verloren, komen terecht in een klein geïsoleerd dorpje, logeren in een hotel bij een vreemde oude man met een mysterieus doosje en gaan op zeer gore wijze hun einde tegemoet. Regisseur Matthew Leutwyler maak gebruik van talloze clichés, echter weet hij met genoeg originele accenten te komen om er meer van te maken dan de zoveelste horrorkomedie. Zo wordt het zestal bij hun aankomst in Lovelock opgewacht door een countryzanger /pompbediende die staat te spelen. Hij komt in het verdere verloop nog meermaals terug. Niet alleen als personage, maar ook als commentator die met hilarische songteksten bezingt wat er gebeurt. Een zeer geslaagde musical-achtige toevoeging. Verder moet je vooral denken aan prettig gestoorde mix van Evil Dead, Braindead met een vleugje van andere horrorwerkjes en Southpark. Het acteerwerk is naar mijn mening bewust slecht want ik kan me niet voorstellen dat deze bekende acteurs uit veelal series niet betere acteerprestaties bezitten. Misschien een ode aan Herschell Gordon Lewis? Een andere leuke verrassing is David Carradine, die een bijrolletje heeft als de mysterieuze oosterling met het doosje van Pandora. En dan is er ook nog nichtje Ever Carradine die als Sara, een soort vrouwelijke MacGyver, wapens maakt. Een stel geslaagde grappen, dansende zombies en het rijkelijke vertegenwoordigde Gore maken van deze film een waar kijkgenot voor de liefhebber.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

De intermezzo's aldoor van de countryzanger (Overigens met erg leuke teksten) riep bij mij

de herinnering op aan die bij There's Something About Mary, al zou het mij niet verbazen

dat de makers ervan die film nog nooit hebben gezien.

Duidelijk in een ander wereldje. Dit soort freewheelende, losbandige horrorkomedie kan

mij, mits goed uitgevoerd zoals bij deze, altijd wel vermaken.

Met een evident laag budget gemaakt werden tal van dit soort films een regelrechte miskleun,

ten onder bij een stoet van amateur acteurs, een stupide, rammelend script, en een luie,

prutsende regie.

Oke, hier geen topacteurs, het script loopt niet bepaald over van intelligentie en de regie

verdient in de verste verte niet het predikaat geniaal, maar is het al met al toch wel een

redelijk verzorgde, absurde en joyeuze trip geworden.