Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Matthew Leutwyler
Met onder meer: Ever Carradine, Brent David Fraser en Bianca Lawson
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Dead & Breakfast
"It's like a bad horror movie, only worse."
Zes vrienden op weg naar een trouwfeest in Texas, onderbreken hun reis om te overnachten in het slaperige dorpje Lovelock. De gastvrije eigenaar van de plaatselijke herberg verwelkomt hen met open armen. Met de hautaine kok kunnen ze een stuk minder overweg. De volgende ochtend zijn zowel de eigenaar als de kok dood. De sheriff verdenkt de gasten en verbiedt hen het dorp te verlaten. De zaken escaleren wanneer de bizarre inwoners van Lovelock in de ban raken van een boze geest en de zes vastpinnen in de Bed & Breakfast. Slechts gewapend met een roestige kettingzaag en een halve doos patronen zetten ze zich schrap voor een belegering op leven en dood.
Christian
Lisa Belmont
The Drifter
Chef Henri
TVGids
Nou ja monster man was ook een Horror Comedie en die was ook erg goed dus wie weet.
moviefreak#1
Hou je van Braindead dan is er een grote kans dat je deze ook leuk vind. Voor mij persoonlijk is dit de eerste film die ik zag sinds Braindead die komedie en gore zo goed bij elkaar brengt, let wel : voor de mensen die een luchtige komedie gaan verwachten, vergeet dat maar rustig want in deze film worden heel aparte maar ontzettend ranzige manieren uitgevonden om deze zombies te lijf te gaan en de leider van de zombies zelf heeft er ook geen problemen mee om zijn sigaretten uit te drukken in de hersenen van zijn medezombies
Verder is de film vrij origineel wat betreft de manier waarom de film aan elkaar wordt geregen, zo is er een countryartiest die een aantal keer zijn stukjes mag opvoeren (hilarisch !), zit er zeer leuk artwork in de film geweven en zit er zowaar zelfs een kort musicalstukje in wat zeer doet denken aan de Thriller clip van Michael Jackson.
Ja ik vond deze horrorkomedie meer dan geslaagd en kan hem aanraden aan iedereen met een sterke maag
4****
damon
leuke horrorfilm die het duidelijk moet hebben van de grappige momenten
countryartiest die steeds tussendoor zit te lachen is helaas niet grappig, maar wel leuk is de Thriller-dans met exact dezelfde bewegingen als in de M. Jackson clip!
dit is gewoon een leuke Evil Dead rip-off
David Carradine heeft trouwens een heel korte optreden.
quote: Don't let me catch you with your dick in my bush again! leuk
3***
GerwinF
Erg grappige gore film. De film is een mix tussen braindead, from dusk till dawn en evil dead met leuke artwork en country muziek.
De film neemt zichzelf absoluut niet serieus en de 'zombies' zijn ook niet echt wat je verwacht omdat ze nog steeds normaal praten en denken (alleen dan wel kwaadaardig natuurlijk).
De sherrif van het redneck dorp was ook wel grappig met een paar heerlijke one-liners zoals "Nice One Buffy!"
Jammer dat David Carradine maar kort in beeld is, maarja zn dochter heeft een van de hoofdrollen dus een kleine cameo was te verwachten. Voorlopig 3,5 sterren
GerwinF
ps. het was niet zn dochter maar een nichtje zie ik net.
Horrorfanaat
Is ie al uitgekomen dan? Zie hem nergens liggen.
damon
nee, hijs alleen te downloaden (is alleen in VS uit)
Horrorfanaat
Komt ie nog wel in Nederland uit dan.
GerwinF
Wordt tijd dat hij op dvd verschijnt....
creepy
Leuke film Braindead style.
This investigation is stil under uhh, investigation.
Spartaan1986
Heb hem vorige maand in Duitsland gekocht met Duitste nasynchronisatie en zonder verdere ondertitels erbij. Gaat moeilijk worden om hem goed te volgen. In Duitsland heet ie trouwens 'Hotel Zombie'.
Spartaan1986
De film haalt het niet bij Horror-Comedy's zoals Shaun of the Dead, Monster Man en Braindead. Maar deze film had wel zijn spannende en grappige momenten. Jammer alleen dat er het eerste half uur zo weinig gebeurde. 3*
incubus
Ik heb de Amerikaanse DVD geïmporteerd nadat ik veel positieve reacties in de horrorcommunitie had gelezen.
Deze review is gebaseerd op de unrated and outrageous versie.
Niet zo subtiel en grappig als Shaun of the dead, ook niet bijster origineel te noemen maar wel over-the-top en artistiek top in orde. Voor een indy film erg mooi in elkaar gestoken met erg goed getekende comic book snippets die het verhaal aan elkaar breien afgewisseld door een country zanger die het verhaal op een grappige manier verduidelijkt.
De acteurs acteren matig tot goed en hier en daar zijn ze net niet goed genoeg om de grappen goed tot hun recht te krijgen. Hij is niet zo bloederig als Braindead, maar gorehounds zullen tevreden zijn met de slachting die ze voorgeschoteld krijgen. Hoofden vliegen, rollen, worden gebruikt voor mime-spelen en in een open hoofdwonde wordt een sigaret in uitgedrukt. Het Bed And Breakfast hotel wordt genoeg voorzien van ketchup, maar ik had gehoopt dat het iets slijmeriger zou worden met ingewanden en zo. Het is net allemaal nog te clean
, yep I'm a sick pervert!!!
Maar, het is zeker een aanrader voor de horror EN comedyfan en verdient hier een DVD-release.
Er wordt enorme zooi gereleased hier op DVD (Skinned Deep, Shark attack 325 enz.) en pareltjes als dit worden niet aangekocht... ongebegrijpelijk.
*** stars
G!DE0N
Deze review is gebaseerd op de unrated and outrageous versie.
, yep I'm a sick pervert!!!
*** stars
Amen.
kneuckeretto
Een belachelijk absurde film maar ik heb me toch wel vermaakt. Er valt in ieder geval wat ranzigheid te genieten en ik heb zelfs 2 keer moeten lachen. Voor de rest slaat het helemaal nergens op!
shapeshifter
daar sluit ik me bij aan de film gaat helemaal nergens over er worden hier daar wat koppen afgezaagd en en nog wat van die dingen slaap verwekkend geeuw gaap
totaal geen verhaal slechte film een zeer magere 0'5
savi_7
is wel leuk, maar niet echt goed. Beetje van alles bij elkaar geraapt.
pornokontje
dit is een van de slechtste films die ik ooit gezien heb, echt een baggere zooi.
Poisonthewell
Juist! Die Matthew Leutwyler snapt het helemaal. Dead & Breakfast is een bijzonder fijne horrorcomedy die de fan zeker niet teleur zal stellen. Zombies, veel gore, veel humor, afgelegen tankstations, mooie vrouwen, achterlijke hicks, boosaardige boeddhistische demonen, lollige countrymuziek. What's not to like? 4*
deStef
was wel een apparte film. wel grappig ook. Maar het acteren van veel lui was beneden niveau.
zjandannybob
deze film is oke, maar zeker niet de beste horror komedie. leuk wapen in de film dat maakte het wel lache.
1 keertje kijken en terug brengen naar de videotheek.
meer een shawn of the dead rip off maar lang niet zo leuk en iets meer horror achtig.
Silvio Dante
Vreemd dat er zo weinig mensen zijn die deze goed vinden, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
Een een moderne versie van Tonny Rocky Horror gemixt met een bad taste/Shaun Of The Dead-achtige film.
De ranzigheidsfactor en debiele humor maken de film (check dat zombiedansje
en die heerlijk gestolen quotes zoals: "I don't know if I'm me, but I shure ain't one of them"), m'n pet af voor zo'n films en dat ze er nog veel mogen maken!
ReplicaF
Oh,wat heb ik gelacht bij deze zeer goed gelukte Horrorkomedie.Had wat mij betreft toch nog ietsjes meer expliciter in de goreafdeling mogen zijn,maar ik wil niet klagen.Vond het ook eens een welkome afwisseling dat de zombies geen hersenloose vleesvreeters waren maar nog gewoon konden praten enz..Verder is het verhaal/het idee erachter niet echt origineel te noemen en zou dit een doodgewone Horrorfilm zijn geweest,zonder de grappen en het nogal slapstickachtige jasje,had ik wel een om de helft gereduceerde cijfer gegeven.
Bij deze dus een verdiende 4,0.
newG
Dit was toch wel een gemistte kans... het "horror" gedeelte zat goed in elkaar... hoewel ik het niet echt heb voor "slimme zombies". Maar de effecten en liters bloed waren beter dan in een gemiddelde horrorfilm en geven toch iets extra... Het komediegedoe daarintegen... het was teveel en meestal te slecht... Ik geef toe, er zaten leuke grappen in, maar meestal werd de bal toch serieus mis geslagen...
Het acteren zat ook regelmatig verkeerd (ik denk aan die koningzombie)

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus