Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Robert De Niro, Eddie Murphy en Rene Russo
Releasedatum: 11 april 2002
Plot Showtime
"Lights. Camera. Aggravation."
Twee zeer verschillende politie-agenten, de no-nonsense Mitch en de uitslover Trey, worden gedwongen om samen te werken als sterren in een reality-tv-show. Deze show moet er voor zorgen dat het moraal en het imago van de politie verbeterd worden.
Det. Mitch Preston
film_kaza
begin was leuk
midden was minder
einde was leuk
leuk om een keer doordeweeks te zien
3,5
djelle
Want meen je dat nu echt?
Ja. Maar het woordje "kan" is zeer belangrijk in mijn zin. De formule op zich kan (mits een geslaagde uitwerking waarin vooral 'chemie' een belangrijke rol speelt) nog steeds veel mensen amuseren (waaronder mezelf dus). Daarom vind ik dat moeilijk te ontkennen.
Ik dacht dat ook alvorens ik de film zag, daarom heb ik hem een hele tijd wat gemeden. Toch onlangs eens een kans gegeven en de gelijkenis is geheel onterrecht. Daar waar 15 minutes een rommelige, omhooggevallen voorstelling is dat schreeuwt met pessimistische kritiek, zichzelf mateloos serieus neemt en wanhopig probeert de kijker een mep in het gezicht te geven (zonder succes), is Showtime een verzorgd genrefilmpje dat zich voornamelijk concentreert op mooie actiescenes en veel humor, en waarbij de inhoud luchtig, relativerend en verteerbaar blijft via grappige knipoogjes en persiflerende toestanden (een boodschap komt soms vele malen beter over via humor dan al dat geweld).
En mikey, jah, dom... Hoe 'slim' moet een verhaal wel zijn om een goeie film te zijn? Is een genre zoals dit uberhaupt verplicht een zekere mate van intelligentie te hebben om geslaagd te zijn? Ik vind van niet. Het moet gewoon leuk zijn.
Dennis Evahi
Niet echt een hele grappige film. Eddie Murphy vind ik in deze film niet op zijn sterkst. Ik heb deze toentertijd in de bios gezien. Is niet echt blijven hangen. Zo grappig nou ook weer niet. Robert de Niro ook niet sterk. Ik hoef deze film niet een 2e keer te zien.
** en een halfje.
maxcomthrilla
Routineuze komedie, op zich wel redelijk vermakelijk maar nergens echt in een deuk gelegen of de neiging gehad om hem snel weer te herzien. Robert Deniro lijkt aan zijn 2de leven te zijn begonnen, en het spelen in komedies gaat hem goed af. Maar hij heeft al lang geen topfilms meer gemaakt zeg. 2,5*
Goodfella_90
Nou ja het gaat hem goed af.. Het enige wat hij in deze film doet is fronsen, het stelt helemaal niks voor. En dat zeg ik als De Niro-fan.
tukkerstein
Best een grappige film, behoorlijk wat actie. 3*
Volgende week weer op tv, en weer op sbs6. Da's de derde keer in anderhalf jaar.
Sanderkeuh
Robert de Niro irriteert me nogal, Eddie is hier ook niet op z'n best.
Het verhaal is middelmatig, net als de acteurs en dialogen.
De actiescenes zijn wél sterk.
veni
leuke komedie, maar meer ook niet. Het verhaal is leuk, soms is het zelfs grappig. Verder een voorspelbare film. Leuk voor een avondje lachen. 3.0
bugno
De film komt vanavond op tv,ik ga hem toch weer even kijken,is alweer een tijdje terug,dat ik hem gezien heb.
En een film die ik 2 keer bekijk,is altijd goed voor 3*
Leland Palmer
Leuke film! Maar wel iets wat we vooral van Robert de Niro niet gewend zijn....!
Usual Suspect
Leuke comedy, met een orgineel en nog niet eens een onrealistisch verhaal.
De film heeft een aantal leuke grappen, en grappige situaties, en verder is een Murphy en De Niro in topvorm ook een genot om te zien.
3***
DragQueen
Aardige actie/komedie met een leuke combinatie van de niro en murphy. het verhaal is een origineel gegeven, en nog niet eens zo vergezocht. verder leuke grappen, en hilarische situaties, in deze amusante komedie. 3 sterren.
Shinobi
Vermakelijke comedy om te zien, met een leuke chemie tussen de Niro en Murphy. Verder veel leuke grappen en situaties.
Ik geef 'm 3, 0 sterren.
Captain Pervert
Nergens echt verrassend, maar best wel grappig. Al vind ik De Niro voor zijn doen behoorlijk slecht en ongeloofwaardig. Hij is ook te oud voor de rol die hij speelt. Murphy en Nick Nolte zijn een beter koppel.
tommykonijn
Robert DeNiro doet het héél Goed en Eddie Murphy vind ik weer persoonlijk niet zo Geweldig verder gewoon Leuk om je avond mee te vullen.
CAPIpsv
Valt beetje tegen,
Robert de niro vond ik ook niet zo, beetje slapjes allemaal,
en het gaat eerlijk gezegt ook nergens over, de film is waarschijnlijk in een rap tempo eventjes in elkaar gefrutseld.
2,0
dvdfreak123
Goeie film met plezante actiescenes zijn we wel niet gewoon van de niro maar vind dit toch vermakkelijk
Jorge-E
Echt he, deze film verdient toch wat meer, maar alle goeie komedies staan niet zo heel hoog heb ik ondervonden... degene die ik goed vind dan.
®Tc
Weer een rol die De Niro nooit mocht aannemen. Het begin van de film vond ik wel leuk maar naar het einde toe begint het steeds meer en meer af te zwakken. Geef mij dan maar Lethal Weapon.
2,5
sweet69
heel lang gelee gezien niet bijgebleve als KUT-film
maar ook niet als WOW-film want beiden onthou ik
dus een heel matige film

Coach Carter

Mr. Church
Drama / Komedie, 2016

Men of Honor
Drama, 2000
police operationpolice everyday life voortvluchtigereality tv