• 9.378.517 stemmen

Geregisseerd door: John Alan Schwartz

Met onder meer: Michael Carr, Samuel Berkowitz en Thomas Noguchi

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Faces of Death

"Experience the graphic reality of Death, close-up..."

In deze eerste documentaire, uit een reeks van zes, toont Dr. Francis B. Gröss de kijker een verzameling afschuwelijke doodsscènes, die van tv-materiaal tot zelf opgenomen beelden variëren. Deze filmpjes hebben echter allemaal hetzelfde uitgangspunt; het tonen van de dood op de meest gruwelijke manier.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Francis B. Gröss

Zichzelf - Cryogenics patient

Zichzelf - suicide victim shown jumping out of a window

Leader of Flesh Eating Cult (onvermeld)

Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)

clockwork72 schreef:
Je bent nie goed in je hooft als je deze shit kijkt

Misschien is dit een toch wat te simpele redenering. Faces of Death is een behoorlijk speciale documentaire, of eigenlijk "shockumentary/mockumentary". Het wil een heftig onderwerp laten zien, wat eigelijk een van de grootste angsten van de mens is. De dood. Met dit thema willen ze iets duidelijk gaan maken. Tegenwoordig zien we dood en verderf zo vaak in de film of op TV dat je er bijna ongevoelig van wordt. Hier laten ze de kant van dood zien die ons toch wel zou moeten beangstigen en dat we wat meer respect gaan tonen ervoor. Maarja het enige probleem is dat dit een film is, dus dan is de speelduur van de film ergerlijk lang. Maar oke als een persoon de hele tijd de film terug gaat kijken omdat diegene dat stukje zo leuk vond. Dan kan ik je bericht zeer zeker snappen. Ik vraag me alleen af of dit soort mensen er echt zijn?

Ik had laatst een herziening gegund aan deze docu via youtube. Ik kon deze film nauwelijks nog herinneren. Behalve het begin, slachthuis en elektrische executeer stoel scene's na kon ik weinig herinneren. In mijn eerste bericht doe ik alsof dit de gruwelijkste film ooit is. Daar blijf ik wel een beetje bij. Dat het de mens soms niet veel doet, snap ik niet zo. Het is toch best misselijk om hier naar te kijken. Het stukje met ongelukken, executies, zelfmoord vond ik nog redelijk. Alleen wat ze laten zien wat er met een lijk vond ik niet zo fijn, maar daar is deze film ook niet voor bedoeld. Maar sommige beelden zijn ook amateuristisch. De paniek van mensen is soms iets lachwekkend en onrealistisch. Bijvoorbeeld de scene de agent die aan gort wordt gebeten door een alligator. En om ook te vermelden, de montage is erg slecht. De beelden zijn eigenlijk door elkaar gegooid. Het einde met het nummer "Life" blijft ook een dieptepunt. Echt dramatisch.

En om dan nog eerlijk te zijn, deze film is inderdaad best beangstigend omtrent de dood. Ook al is het merendeel overduidelijk in scene gezet. Dat is misschien een goed teken, maar de film komt tot nu toe niet verder dan 1,0. Ik ga de film ook niet nog een keer 'n herziening geven. De herziening van deze film was eigenlijk om nog iets voor de geest te halen. Maar de vhs waarschuwing/tagline, wat op de Britse vhs cover stond "This video cassette will change your attitude to life" lijkt me wel duidelijk zat.

avatar van damianus

damianus

ik wil em nog zo graag en keer zien

avatar van Zandadder

Zandadder

ik wil em nog zo graag en keer zien

Stoer hoor, net als je taalfouten, of zit je nog op de basisschool.

Je kan hem zien op Google. Veel plezier!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Je moet deze echt gezien hebben in 1982-1983, toen was deze film echt top of the bill, nu niet meer...

avatar van damianus

damianus

avatar van Keane1983

Keane1983

Nope, niet leuk.

Misschien in 1982-1983 was dit inderdaad Hot Stuff maar nu doet de film mij helemaal niets meer.

Het is een aaneenschakeling van slechte beelden van mensen die op een gruwelijke manier streven.

Nu moet ik zeggen dat bepaalde beelde me wel deden gruwelen maar twijfelde daarbij aan de geloofwaardigheid.

Tegenwoordig zien we denk ik op het nieuws dezelfde beelden of bij reportage. Is het misschien zo erg dat ik gevoelloos ben geworden voor het kijken van deze beelden??

Ik kan me wel voorstellen dat in de tijd dat de film uit kwam een behoorlijke shock moet zijn geweest...nu is het niet meer dan slechte muziek, bagger geedit en wanstaltig gefilmt!!!

Van mij krijgt deze film een 0,5*

Nu overduidelijk een waist of time......

avatar van puckb96

puckb96

ik ben 13 en kom uit brabant

Dat is duidelijk te zien met die onzin in je top 10 lijst: scary movie en new kids turbo

movie acteurs

Jouw bericht slaat anders ook nergens op.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Toen ik 11 was dit gezien, gelijk maar met de andere delen. Werd veel over gesproken en in een aantal videotheken was deze reeks niet eens te vinden. Was behoorlijk gruwelijk voor die tijd, maar door internet, beelden tv (bv. reportage van sbs 6) etc etc is dit nu niet zo opzienbarend meer. Een aantal dingen waren wel fake, een aantal echt. In 1981 had ik deze documentaire 4,5 ster gegeven, nu een 2,5. Samen dus een 3,5.

avatar van ference-b

ference-b

ik ben 13 en kom uit brabant

top 10 met een aantal horror/trillers???? als jij dat op die leeftijd al ECHT hebt gezien zul je vast elke avond een goede nachtrust hebben xD

en je ouders vinden dat goed dat je dat soort films kijkt???

Tonypulp

Je bent 24 en toch zo conservatief over dit onderwerp... Veel mensen op jonge leeftijd kunnen het gewoon hebben, daar is niets vreemds aan. Dat de ouders dat dan toelaten is niet meer dan logisch.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

ference-b, heb jij wel een goede nachtrust als je blijkbaar zo snel afgeschrikt raakt van wat enge films?

Tonypulp schreef:

Wat een onzin. Er zijn altijd grenzen die gesteld moeten worden. Omdat ze het kunnen hebben is daarbij absoluut geen argument.

avatar van Rujar

Rujar

Als je kijkt denk je waar ben ik mee bezig, maar kennelijk intrigeert het de mens toch om toch te blijven kijken. Alsof je zit te wachten totdat je eindelijk het mysterie van het overlijden kan zien. Al denk ik dat het gros van de filmpjes niet echt is. Totaal zinloze film eigenlijk.

nakada schreef:

Er zijn grenzen, zoals dit (te ver), maar dat je kinderen geen horror moet laten zien is bullshit. Enorm ouderwetse houding. Wanneer iemand van, in dit geval, 13 het leuk vind en er geen last van ondervind moet het geen probleem zijn. Gezeik altijd...

Edit: ook geen toeval dat een veertiger hierop negatief reageert

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Er moet wel in ogenschouw worden genomen om welke film het gaat. ference lijkt het überhaupt niet goed te keuren dat er naar enge films wordt gekeken, wat natuurlijk de grootste onzin is. Praat een kind lekker trauma's aan over iets waar vaak niet eens kennis van is, dat werkt ja

nakada

Niet alleen een veertiger, maar ook een vader van vier kinderen en dus...ahum...ervaringsdeskundige.

Waar ik vooral op reageerde was de opmerking dat wanneer de kinderen het kunnen, de ouders het dan maar moeten toelaten. Het gaat er hierbij natuurlijk helemaal niet om of ze er tegen kunnen, maar wat voor invloed het op ze zal hebben. Je kunt ze de grootste bagger laten zien vanaf hun eerste jaar en ze zullen waarschijnlijk aan heel veel wennen, maar wat voor invloed heeft dat dan op hen ? Ik kan ze ook vanaf hun 5e vol gaan gooien met alcohol, kunnen ze dat op hun 13e drinken tijdens Faces of Death. Maar ben je dan goed bezig ?

Persoonlijk denk ik dat kinderen die op hun 13e hier al tegen kunnen er dus te vroeg aan zijn blootgesteld. Wat overigens niets wil zeggen over die kinderen, die kunnen nog alle kanten op. Ik vraag me alleen af of je als ouder dat risico moet nemen.

Persoonlijk hou ik de meeste horror en geweldadige films zo lang mogelijk bij ze weg. Maar dat ze er eens mee beginnen is duidelijk. Deze krijgen ze wat mij betreft nooit te zien, totaal nutteloze film.

Tonypulp

Ik ben dan ook een enorme tegenstander van de gedachte dat games en films invloed hebben, gigantische ongegronde bullshit. Maar als jij daar, zoals je nu aangeeft, wel wat achter zoekt.. ja dan lullen we precies de andere kant op

Een zinnig mens zal geen invloed ondervinden van fictie. Een ouder kan daarnaast zelf nog extra inschatten of het kind daar onderscheid in kan maken, in wat fictie is en wat niet. Vanaf een jaar of 11/12 kon ik dat zelf makkelijk en ik ben geen wonderkind. Zolang dat verschil duidelijk is... 0,0 effect.

dutchtuga schreef:

Je kinderen weghouden van iets wat geen positieve invloed op hun ontwikkeling heeft, is natuurlijk iets anders dan trauma's aanpraten. Ze halverwege een enge film er van weghalen is denk ik goed voor trauma's, maar je moet ze er natuurlijk gewoon niet aan laten beginnen.

Tonypulp

maar je moet ze er natuurlijk gewoon niet aan laten beginnen.

Soort religieuze opvatting dit. Weghouden van het kwaad, wat eigenlijk helemaal geen kwaad is. Je praat ze dus gewoon iets aan wat er niet is. Het is een FILM. Dát is de boodschap die je moet overdragen.

jeroentjuhhhhh schreef:

Denken dat games en films geen invloed hebben is bullshit. De belangrijkheid die men er aan hangt vind ik echter ook gruwelijk overdreven. Maar denken dat kinderen van 6 geen invloed ondervinden van het kijken van dergelijke films of het spelen van games als GTA slaat nergens op. Kinderen laten zich door alles beinvloeden en dus ook door dat.

Het probleem naar mijn mening is dat vooraf niet te zeggen is wat die invloed zal zijn en hoe ver die zal gaan. Ze kunnen een totale afkeer van geweld ontwikkelen of er helemaal ongevoelig voor worden en alles daar tussen in. Daarom zei ik ook : wil/mag je als ouder dat risico lopen.

Een zinnig mens zal geen invloed ondervinden van fictie.
Hiervoor geld hetzelfde, alles beinvloed ons, het een misschien niet direct merkbaar, het ander wel.

Het gaat er niet alleen om of het fictie is. Zelfs de fictie van reclame beinvloed ons dus waarom een heleboel fictief geweld niet ?

Ik als ouder schat inderdaad zo veel mogelijk in. Daarbij zijn de leeftijdsgrenzen voor mij een indicatie, maar zeker geen gegeven.

Tonypulp

Was ervan overtuigd dat dit om 13 jarige ging, nogal een wereld van verschil in hun perceptie van wat normaal is en niet

Daarbij zijn de leeftijdsgrenzen

Daar draait het natuurlijk niet alleen om. Leeftijdsgrenzen zijn altijd vaag en gebaseerd op een algemene indruk, daarom kan er met dit soort zaken het beste per individu bekeken worden wat mogelijk is. Dat een ouder z'n kind van 13 zulke films laat kijken is dan ook totaal niet vreemd, daar ging het om

jeroentjuhhhhh schreef:

Heeft niets met het weghouden van kwaad te maken, maar alles met het laten ervaren op het juiste moment. Je kunt kinderen van alles aanleren maar dat wil absoluut niet zeggen dat dat goed is. Of mag mijn zoon van twaalf de snelweg op omdat hij heeft leren autorijden ? Of moet ik mijn dochter van 10 maar tot half 4 's nachts in de kroeg laten hangen omdat ze al kan drinken ? Nee lijkt mij niet. Voor alles is een tijd en plaats en zelfs al zouden ze met gemak een dergelijke film kunnen kijken op hun 12e zonder nadelige gevolgen, dan laat ik dat nog niet toe omdat ze er GEEN ENKEL profijt van zullen hebben.

Verder praat ik ze niks aan, ze weten gewoonweg niet van het bestaan van deze onzin. En zoals ik al eerder zei, ze komen van alles te weten, maar dan op een normale manier door gebeurtenissen uit het echte leven. Dit alles heeft ook niets met religie te maken maar met gewoon gezond verstand. Maar dat is mijn mening.

Tonypulp

Beetje gare vergelijkingen omdat het o.a daarbij om fysiek nadelige gevolgen gaat. Maar laat dit maar hangen zo

Het gaat er overigens niet om dat je ze iets aanleert, maar dat je als ouder het niet expres van ze weghoudt wanneer ze het leuk vinden. Zoals je al zegt: ze moeten het ontdekken. Maar dat leek me wel logisch Ga geen kinderen indoctrineren.

jeroentjuhhhhh schreef:

Klopt, maar een 13 jarige die dit probleemloos heeft kunnen kijken heeft ongetwijfeld al veel meer van zoiets gezien en is daar dan waarschijnlijk ook eerder aan begonnen.

Dat gaf ik ook aan. Ik probeer het zo goed mogelijk te beoordelen per kind en per film. Maar deze laat ik ze geen van alle zien.

nakada schreef:

Het ging dan ook om enge films in het algemeen . Dit zou als voorbeeld inderdaad een dikke no-no zijn.

jeroentjuhhhhh schreef:

Waarom ? Gaat onze verantwoordelijkheid dan niet verder dan het fysieke ? Het geestelijke aspect is misschien nog wel veel belangrijker. Die beschadigingen zijn over het algemeen veel moeilijker te herstellen dan fysieke.

Het gaat er overigens niet om dat je ze iets aanleert, maar dat je als ouder het niet van ze weghoudt. Zoals je al zegt: ze moeten het ontdekken. Maar dat leek me wel logisch Ga geen kinderen indoctrineren.
Helemaal mee eens. Maar ben je het ook niet met mij eens dat bepaalde dingen ook te vroeg ontdekt kunnen worden. Wat heeft een kind van 10 aan het feit dat ie bier kan drinken ? Of op je 12e auto kunt rijden of horror kunt kijken. ?

Tonypulp schreef:

Dit is natuurlijk het probleem in deze hele discussie. Geen kind is het zelfde en geen kind reageerd hetzelfde. We kunnen over dat ene geval dus ook helemaal geen oordeel vellen, is waarschijnlijk een prima jongen die later uitstekend tegen bloed kan en dus een prima chirurg wordt.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Een afgrijselijke verzameling beelden, niets meer en niets minder.
Ik heb hem ooit eens in een lollige bui gehuurd bij de videotheek, zonder te weten wat het precies was. Er is me eigenlijk bar weinig bijgebleven, behalve het verschrikkelijke gegil van een varken dat levend verbrand wordt. Ik had eerst niet door wat ik nou precies zag, maar toen ik erachter kwam heb ik meteen de film gestopt en teruggedaan in zijn hoesje. Zonde van het geld. Eigenlijk zin om mijn spoilers weg te halen, want iedereen met een beetje liefde voor dieren zou deze film niet moeten kijken.
Ik heb er wekenlang nachtmerries van gehad en nog kan ik de beelden ongeveer voor mijn geest halen, mocht ik dat willen.
Nee, aangezien ik hier een half trauma aan heb overgehouden, kan deze "film" ? , niet meer krijgen dan 0.5. Overigens zou ik het ook zeer schadelijk vinden als je jonge kinderen hiernaar laat kijken; het is waar dat iedereen anders is, en niet alle kinderen gelijk zijn, maar er zal maar net 1 scene bijzitten waardoor hij of zij compleet overstuur raakt en niet meer kan slapen. Er zijn genoeg kinderen die een hele hoop horrors niet eng vinden, maar dit is een beetje anders. Dit zorgt voor een heel naar gevoel in je onderbuik, zeker bij een beetje gevoelige kinderen/personen. Like me. En ik was 18, kun je nagaan.
De mensheid is toch laag gezakt, als dit als entertainment wordt aangeboden.

movie acteurs

Dit stukje zit denk ik in een ander deel uit de FOD reeks.