• 9.377.161 stemmen

Geregisseerd door: John Alan Schwartz

Met onder meer: Michael Carr, Samuel Berkowitz en Thomas Noguchi

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Faces of Death

"Experience the graphic reality of Death, close-up..."

In deze eerste documentaire, uit een reeks van zes, toont Dr. Francis B. Gröss de kijker een verzameling afschuwelijke doodsscènes, die van tv-materiaal tot zelf opgenomen beelden variëren. Deze filmpjes hebben echter allemaal hetzelfde uitgangspunt; het tonen van de dood op de meest gruwelijke manier.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Francis B. Gröss

Zichzelf - Cryogenics patient

Zichzelf - suicide victim shown jumping out of a window

Leader of Flesh Eating Cult (onvermeld)

Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Bagger en fake vooral met die aap!!!

avatar van maurice32

maurice32

NeoTheXerox schreef:

Bagger en fake vooral met die aap!!!

was dat niet echt ?

avatar van JurassicPark

JurassicPark

Zouden kleine kinderen hier om lachen?

avatar van Wouter

Die mogen dit niet zien.

avatar van PEN15

PEN15

REGENCY schreef:

Voor de liefhebbers, Traces of Death is nog gruwelijker..

Dit soort films moet je één keer kijken en dan nooit weer.

Eh.. neen! Absoluut niet. Dit soort films moet je gewoon NOOIT neverdamnfreaking nooitniet kijken.

Ik heb deze films ook bekeken bij vriendjes als een soort verboden fruit en dan heb ik het over een jaar of 20 geleden. Toen geloofde je alles en zeker op zo'n jeugde leeftijd. Totdat ik ergens in het jaar 2000 ergens een artikel op internet tegenkwam hoe die "Black" alles in scene heeft gezet. Hij verhulde al zijn verhalen en grapte er zelfs naar dat de kijker zelf zo dom was om er in te trappen. Er was ook zelfs een hele checklijst te belezen wat er precies was gespeeld en wat daar nep aan was.

Als een soort van controle heb ik de eerste vier films nagelopen en dan begrijp ik niet meer hoe ik dit ooit voor waarheid heb aangenomen. Behalve dat er heel veel overduidelijk OPZICHTIG fake is, zie je nergens impacten. Die zijn juist zo essentieel. De camera draait altijd net weg, of knipt eruit of sterker nog wat altijd al de gehele geloofwaardigheid van deze series had moeten wegnemen is de camerahoeken. Hoe zou één persoon het van meerdere hoeken kunnen filmen?? Ik vraag me af of dit eigenlijk niet strafbaar is? De zogenaamde vastlegging van die alien autopsie was dat in ieder geval wel.

Traces of death lijkt daarentegen zelfs helemaal nergens op. Of dat dan wel echt is of niet, dat intersseeert me niks. Het punt is dat filmen nadat het impact al een geruime tijd heeft plaatsgevonden is fu34ing cheesy as hell.

avatar van Ithildin

Ithildin

Verrassend saai en vaak inderdaad nogal nep. Het 'verhaal' springt van de hak op de tak met als flauwe smoes dat het voor wetenschappelijke interesse is samengesteld. Was eerst huiverig om deze film te kijken, maar ik hoop nu dat de volgende delen wat gedetailleerder en echter zijn (zonder in wansmakelijke entertainment te vervallen natuurlijk)

avatar van Sgt. Morrisson

Sgt. Morrisson

@ PEN15: Waar kun je die lijst zien?

@ de rest: Waar kun je ze in Nederland krijgen?

• 1960 berichten

Ben hier bij in slaap gevallen (letterlijk, dus geen metafoor). Ik heb uiteindelijk wel de hele film gezien. Deze durfde ik vroeger niet te kijken. Nu wel, dus, en wat een bagger, zeg! Dat mensen hier ooit intrapten. Te lullig gewoon die arts met een stethoscoop bij de elektrische stoel.

Ik had hier verhalen over gehoord en hoe gruwelijk het allemaal wel niet was. Dat viel dus vies tegen. En idd wat mij ook direct opviel waren die camerahoeken. Alsof er vijf cameramannen bij een gascel gaan staan.

Nee sorry, te saai, wel coole muziek. Deze is in deel twee beduidend minder.

avatar van kentukkie

kentukkie

hallo ..ik ben 1 van de camera mannen die bij de gascel stonden destijds en ik kan je verzekeren dat er zeker nog 4 andere collega-camera-mannen aanwezig waren destijds... u trekt uw conclusie te snel.. de overige 4 camera-mannen waren jack dubrovski.. simon cheung.. orlando kippsheimul en teddy jones ...

avatar van filmofiel

filmofiel

Ach weet je wat het is, doordat het reality is trekt het mensen juist aan. Nep of niet, geschift of niet, confronterend is het zeker en voor die tijd een ware rage. Alles kon en niks moest..typerend voor die cult-jaren 70,80. Als men het nu nog heeft over die serie vraag maar eens over 'dat aapje' wat ter plekke aan tafel nog levend en wel de hersens in geslagen werd en daarna de warme hersens verorberd werden...tja velen vinden deze cult-serie afschuwelijk maar dat is hen nog wel bijgebleven, of die stel dronken studenten waarvan er 1 door een miscalculatie aan bunjee-koord op onze aardkloot te pletter slaat, natuurlijk er zijn "zachtere omstandigheden" om oog in oog te staan met de dood maar dit heeft niemand in de hand, op een enkeling na dan. En waarom spreekt iedereen hier afkeurend over, er zijn notabene heden ten dagen genoeg contronterende zaken op de buis die net zo erg zijn, en dat mag wel? Deze serie is overigens niet in Nederland op DVD verschenen en waarschijnlijk ook omdat deze onder de noemer 'te' valt maar wie toch geïntresseerd is kan natuurlijk altijd via het internet bestellen, welliswaar zonder ondertiteling maar ach een beetje sterveling zou toch engels moeten kunnen.

avatar van starbright boy

filmofiel schreef:

Ik denk eerder omdat er gewoon niet zoveel belangstelling zal bestaan voor de DVD-reeks in Nederland. Tijden veranderen. Internet heeft dit soort films ingehaald en uit jeugdsentiment kopen ook niet zoveel mensen het. Ik denk dat er geen distributeur is die er brood in ziet, anders was het gewoon uitgekomen hoor. Films als Salo en Cannibal Holocaust zijn ook gewoon te koop in Nederland.

filmofiel schreef:

moest..typerend voor die cult-jaren 70,80. Als men het nu nog heeft over die serie vraag maar eens over 'dat aapje' wat ter plekke aan tafel nog levend en wel de hersens in geslagen werd en daarna de warme hersens verorberd werden...tja velen vinden deze cult-serie afschuwelijk maar dat is hen nog wel bijgebleven, of die stel dronken studenten waarvan er 1 door een miscalculatie aan bunjee-koord op onze aardkloot te pletter slaat.

Dat vond ik toen al nep, dat aapje. Daar is echt niks aan. Dat verhaal geloof je toch nog niet eens. Net alsof er rijke blanken in het Midden-Oosten apenhersens eten van een aapje, wat daar niet eens leeft. Het maakt mij wel degelijk uit dat het nep is, want je komt mooi bedrogen uit, als je deze reeks kijkt. En dat bungee-koord is ook te nep. Zgn. gefilmd met zijn eigen camera, die dan weer op het dak aanwezig is en dan weer op de grond. Tssss...

avatar van lowhusky

lowhusky

die schwartz moet een zieke vent zijn om zoiets zieks te bedenken en te maken. de moorden zijn verder nog vrij nep ook, een halve ster. De ziekste film die ik tot nu toe heb gezien

avatar van wizkristof

wizkristof

effe achter men pot cornflakes en es op het gemak naar dit filmpje zien. als ik het hier zo lees vinden de meesten het niet zo eng, maar zijn er toevallig nog geen recentere films in dit genre gemaakt maar met allemaal echte beelden? of zoek je dan het beste gewoon op limewire ofzo naar trefwoorden zoals "faces of death"?

achter deze film zat bij mij een gesprek met de maker en nog wat andere mensen die uitleggen welke scènes.(zo goed als allemaal behalve wat executies) er vals zijn en hoe ze tewerk gegaan zijn.

=> domme film waar zo goed als alles nep is.

avatar van waxs

waxs

Je kan hem nu steamen op Google

Die scene op die elekrische stoel was wel Oscarwaardige acteerprestatie

Ik vond het beeld niet zo prachtig.De aap was inderdaad nep bijna heel de film is nep.Ik heb daar een artikel van gelezen.

avatar van psychonaatje

psychonaatje

Dit artikel gaat daar over.

niethie

Van het weekend op een rommelmarkt op de kop getikt, vannacht begonne met kijken maar was dood moe dus heb hem maar uit gezet, zometeen overnieuw kijken.

Mischien val je wel in slaap van dit camera werk.Want de beelden trokken op niets.

niethie

Oke vannacht gekeken, had deel twee in een ver verleden al eens gezien en kan me herrineren dat ik die toen extreem ziek vond en me destijds behoorlijk van slag maakte, ik nam me toen voor dat dit gewoon niet echt mijn soort film was.

Van het weekend vond ik zoals ik al zij een oude videoband op een rommelmarkt, eigenlijk dacht ik bij mijzelf ach laat liggen, maar ook dacht ik misschien raak ik er in de toekomst ooit nog benieuwt naar en dan is de film nergens meer te koop daarnaast is zo'n oude zledzame videoband met de ongecencureerde versie altijd leuk in je collectie dus heb hem maar gekocht.

En ja wat moet ik hier in godesnaam over vertellen, het is inderdaad erg ziek op sommige momenten dat kan ik niet ontkennen, vooral de eerste helft van de film vond ik ontzettend koud/hard al die dieren die vermoord werden ik kan daar echt niet naar kijken.

En ja de overige scenes zagen er nogal nep uit ik bedoel als al die executies, zelfmoord en moordscenes echt waren dan mogen ze het toch niet op vastleggen en uitbrengen en op film zetten, het lijkt me dus vrij logisch dat 90 % van al die scenes dus harstikke nep waren.

Daarnaast vond ik die dokter gross ontzettend lachwekkend hij zorgde dan ook af en toe voor een flinke lach op mijn gezicht.

Verder vond ik de muziekale score totaal overbodig en paste echt totaal niet bij de film.

Kortom een beetje een eigenaardige film die een beetje inspeelt op de gevoelens van de kijker, het is maar wat je schokkend vind nou op de dieren na ben ik eigenlijk door niets geschokt, toch vond ik dit nog best een aardig filmpje echt zo'n typisch iets wat vandaag de dag niet meer gemaakt zal worden. 2,5 sterren

Ps: Zal binnenkort deel twee eens uit de mottenballen halen en als ik die herkeken heb ben ik helemaal klaar met die hele fod meuk.

avatar van mikey

mikey

Ik las ooit ergens dat deze film in Japan ET op plek nummer twee had gezet (82) als populairste video of zo.

mikey schreef:

Zo heb ik wel weer eens gehoord, dat Cannibal Holocaust de best bekeken film was, na ET, in Japan. Ik weet ook niet wat daar allemaal van klopt.

avatar van mikey

mikey

Ik las het in de Empire, ik had het blad nog thuis liggen. Maar inderdaad op de cover van Cannibal Holo staat ook zoiets.

horrorjp

Ziek ziek en nog eens ziek! Hoef dit egt nooit meer te zien. En al helemaal geen vervolg. Ik las dat veel dingen nep waren maar die dingen die egt leken vond ik te zielig (vooral met die dieren).

0,5* hoop dat ik het gemiddelde lekker omlaag haal!

horrorjp schreef:

0,5* hoop dat ik het gemiddelde lekker omlaag haal!

Kippetje slachten is wel echt, aapje (overduidelijk) niet.

horrorjp

Had ik ook verwacht dat die kip echt was. Erg zielig vooral hoe die daarna nog rond (loopt).

niethie

Dja dat is de harde realiteit zo worden er op een dag duidende kippen geslacht...

horrorjp

Klopt. zou er ook bijna vegetariër door worden.

niethie

Vind het zelf ook moeilijk om naar te kijken hoor, maar je moet niet denken dat de kip speciaal voor de film werd geslacht, boeren slachten denk ik iedere dag een paar van hun eigen kippen, ik denk hoogstens dat de camereman gevraagt heeft het te mogen filmen.

Ik hoor trouwens niets over die verschrikkelijke slachting van die zeehonden waar ze een voor een doodgeknupelt worden.

• 1960 berichten

Ik zag laatst op internet een dvd, waarop naakte wijven kippen slachten. Op de hoes stond vermeld om hoeveel hennen, hanen en kuikens het ging. Uiteindelijk belandden die beesten op de barbecue.

Ook hoorde ik van een vriend, over een filmpje van een echtpaar, dat een beer neerschoot om er vervolgens op te gaan liggen krikken en daarna dat beest door honden te laten verscheuren.

Er zijn dus ook lui, die niet alleen kicken op dierenleed, maar het ook nog een soort van geil vinden. Dan vind ik faces of death toch minder ziek...