Faces of Death (1978)
Geregisseerd door: John Alan Schwartz
Met onder meer: Michael Carr, Samuel Berkowitz en Thomas Noguchi
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Faces of Death
"Experience the graphic reality of Death, close-up..."
In deze eerste documentaire, uit een reeks van zes, toont Dr. Francis B. Gröss de kijker een verzameling afschuwelijke doodsscènes, die van tv-materiaal tot zelf opgenomen beelden variëren. Deze filmpjes hebben echter allemaal hetzelfde uitgangspunt; het tonen van de dood op de meest gruwelijke manier.
Dr. Francis B. Gröss
Zichzelf - Cryogenics patient
Zichzelf - suicide victim shown jumping out of a window
Leader of Flesh Eating Cult (onvermeld)
Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)
Zichzelf
Misschien wel het meest sneue dat ooit op film is vastgelegd. Niet alleen dat het zo ziek is, maar ook die zogenaamde dokter...zo ontzettend dom, niet te geloven.
Chainsaw
Durfde deze film jarenlang niet mee te nemen vanuit de videotheek, als ik de teksten op de hoes moest geloven zou dit bijzonder extreem en gruwelijk zijn. Lachertje, ontdekte ik niet veel later, toen ik 'm toch eens mee naar huis nam. Eigenlijk alleen de status is schokkend, de rest is gewoon oersaai en slecht gemaakt.
Justice4All
Ik heb zeker de vier delen gezien. Alle delen zijn precies het zelfde maar met een ander subject/object. Rommel. Kleine docu filmpjes zonder een vaste patroon en eindigd nergens, logisch anders hadden ze geen zes delen van gemaakt. Ik vond "shocking Africa" en "Shocking Asia" beter.
Jordy
k dacht dat Faces of Death-series niet geplaatst worden?
You thought wrong.
streeter
Ik heb 1 en 2 gezien. 2 vond ik verschrikkelijk - profiteren op de dood. 2 is voor mensen die er een kick van krijgen. 1 is een hulpzame documentaire over de dood. Al heeft de film dezelfde bedoeling en intenties als 2,3, enz (voor zieke mensen die het leuk vinden om te kijken) werkt het toch als een service (zoals de regisseur het heeft genoemd) voor mensen die geintimideerd zijn door de dood.
Veel van de segmenten zijn nep - en bij de meeste kun je dat ook makkelijk zien. Maar toch heeft de film mij wel een beetje geholpen*. Na het kijken had ik een beter begrip van hoe natuurlijk de dood werkelijk is. Vooral in Amerika wordt iedereen beschermt van afgrijselijke dingen op TV. Mensen worden in stukken gehakt en verrot geschoten in de films, maar het is een andere ervaring om dat in het echt te zien - al is het op een televisie scherm in plaats van met je eigen ogen.
*dat denk ik in ieder geval - misschien ben ik meer nuchter voor geweld erdoor.
*dat denk ik in ieder geval - misschien ben ik meer nuchter voor geweld erdoor.
Mischien moet je eens op vakantie naar Ruwanda, Haïti of een ander hongerend Afrikaans land. Werkt vast ook zeer ontnuchterend.....
streeter
Precies mijn punt, Reinbo. In Amerika zie je dat niet op TV - en het is nauwelijks op het nieuws. In plaats daarvan praten ze de hele dag over The Passion of the Christ.
Het is naar mijn mening belangrijk om zulke beelden te zien.
jassonn
Sinds wanneer ligt Haïti in Afrika
Het is naar mijn mening belangrijk om zulke beelden te zien.
Ik zie net in je profile dat je de USA woont. Tja, dan kan ik me voorstellen dat FoD nog enigzinds verfrissend is. Hier zien we dat soort beelden (helaas) gewoon in het 07.30 uur Journaal en op SBS6.
Lijkt me ook niet.
Als je dit vergelijkt met SBS geweld moet je 'm nog maar eens herzien.
Lijkt me ook niet.
Als je dit vergelijkt met SBS geweld moet je 'm nog maar eens herzien.
Ach het heeft dezelfde oninteressante ranzigheid, daarbij krijg je in de journaals tegenwoordig meer echte lijken te zien.
daarbij krijg je in de journaals tegenwoordig meer echte lijken te zien.
Nou ja........ heb je de Irak oorlog of de aardbeving in Iran gemist of zo.
Nou ja........ heb je de Irak oorlog of de aardbeving in Iran gemist of zo.
Maar serieus, ik heb het over het grafische aspect. Er wordt hier veel plastischer ingegaan op de doden. Ook puur gericht op de ranzige details, totaal anders dan het nieuws.
Justice4All
Tegenwoordig hoef je de VHS'/DVD's niet te kopen/huren, sla je krant open of zet je tv aan, dan lees/zie je ze ook. In iedergeval kom je goedkoper uit, laat staan, het is (bijna) gratis
Pitbull
Nou, ik weet niet of de mensen hier bekend zijn met het begrip downloadprogramma's
, maar een zoekopdracht als 'Faces of Death' levert toch beelden op waar deze serie niet aan kan tippen.
John Doe
Wat zijn downloadprogramma's? Ik heb zelfs zonder dat ik dat wou zoeen film binnengekregen verpakt onder een andere naam, dan heb je pas echt iets van 'wat gebeurt hier!?'.
GFM
Zijn deze films nog te krijgen op dvd...heb al gekeken maar nergens te bekennen....
Clueless Dork
Heb ooit een paar delen gezien toen ik 11 jaar was. Het maakte niet veel indruk op me. Ik weet het niet meer.

Faces of Death: Fact or Fiction?
1999

Tetsuo
Horror / Sciencefiction, 1989

Kids
Drama, 1995
zelfmoorddoomed mansterven en doodautopsybloedvergietenbloedkannibaalfake documentarysectbrain surgeryvideo nastymondo kannibalismeshockumentary