• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: John Alan Schwartz

Met onder meer: Michael Carr, Samuel Berkowitz en Thomas Noguchi

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Faces of Death

"Experience the graphic reality of Death, close-up..."

In deze eerste documentaire, uit een reeks van zes, toont Dr. Francis B. Gröss de kijker een verzameling afschuwelijke doodsscènes, die van tv-materiaal tot zelf opgenomen beelden variëren. Deze filmpjes hebben echter allemaal hetzelfde uitgangspunt; het tonen van de dood op de meest gruwelijke manier.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Francis B. Gröss

Zichzelf - Cryogenics patient

Zichzelf - suicide victim shown jumping out of a window

Leader of Flesh Eating Cult (onvermeld)

Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Of beter: doe het gewoon helemaal niet als je ook maar een beetje zinnig bent..

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Net zoals Jeroen, ook rond mijn 12e gehuurd bij de videotheek om de hoek haha. Standaard was de vrije woensdagmiddag zulk soort VHSjes huren. Absurt dat je dergelijke films op zo'n leeftijd gewoon meekreeg.

avatar van marjoleinart

marjoleinart

Ik heb van deze film echt wel 'last' gehad nadat ik hem gekeken had. Niet dat ik er zoveel van gezien had omdat ik gewoon niet durfde te kijken. Het is echt zo'n film die in een videotheek (toen die tijd) helemaal achteraan verstopt stond. Ik weet nog dat ik samen met een vriendin er echt naar gevraagd hebben. Dat was echt wel spannend, hahaha. Tja, vroeger!!

Gordijnen dicht en tape erin en kijken. En als het dat TE werd even schulen in de keuken en aan mijn vriendin vragen wat ze zag. Het heeft toen veel indruk gemaakt. En heb er ook nachten niet van kunnen slapen. Die beelden bleven spoken.

Ik heb deze film nu aangezet. Ben toch wel benieuwd of ik er nu anders naar kan kijken. Er zijn tegenwoordig zoveel films (saw, hostel etc) die er enorm ranzig uitzien. Maar het is gewoon de gedachte dat het ECHT is (wat schijnbaar ook niet allemaal is )

harm1985

Ik heb onlangs deel 1-4 gedownload en die mockumentary. Toen ik klein was (en dat zal voor velen met mij gelden) had FoD een echte cult status... vooral deel 4, dat een schedel op de voorkant had en waarop stond dat het in een hoop landen verboden was en dat de FBI achter ze aanzat, als jongetje van 10 klinkt dat allemaal heel erg indrukwekkend in de oren. Toen ik FoD4 voor de eerste keer zag, velen jaren later was ik toch wel een beetje teleurgesteld, want er was inderdaad een hoop fake.

Dit deel is overigens wel het beste, en met de meeste echte beelden, van nieuwsitems enzo, maar ook het zelfgeschoten materiaal ziet er best knap gemaakt uit. Bovendien zeggen ze bij de aftiteling ook, dat sommitge delen opnieuw zijn opgenomen ter verduidelijking van het item, soort van reconstructie dus. Dat ze er niet bij vertellen wat, wat is is deel van de lol. Anno 2010 met internet, ect, en sites als rotten.com doet dit natuurlijk wel gedateerd aan, maar in 1978...

psycholamp schreef:

Ben hier bij in slaap gevallen (letterlijk, dus geen metafoor). Ik heb uiteindelijk wel de hele film gezien. Deze durfde ik vroeger niet te kijken. Nu wel, dus, en wat een bagger, zeg! Dat mensen hier ooit intrapten. Te lullig gewoon die arts met een stethoscoop bij de elektrische stoel.

Ik had hier verhalen over gehoord en hoe gruwelijk het allemaal wel niet was. Dat viel dus vies tegen. En idd wat mij ook direct opviel waren die camerahoeken. Alsof er vijf cameramannen bij een gascel gaan staan.

Nee sorry, te saai, wel coole muziek. Deze is in deel twee beduidend minder.

Inderdaad! Dat liedje 'Jesus Doesn't Live Here Anymore' en dat liedje van de end credits 'Life' zijn zo lekker fout dat het goed wordt.

avatar van Thomas83

Thomas83

De Faces of Death-serie heeft altijd iets beruchts gehad voor me sinds ik er als kind van hoorde. Je scheen er de meest schokkende dingen te zien, en dat was volgens mij nog vrij uniek voordat de komst van het internet. Ik werd door al die verhalen ook wel nieuwsgierig en was benieuwd of het me allemaal echt zo vreselijk zou shockeren. Nu was de serie allang uit mijn gedachtes verdwenen tot ik er enkele maanden terug wat over las, en toen vond ik dat ik hem toch maar eens keertje moest zien, wat inmiddels dus gebeurd is.

Ik moet zeggen, het is eigenlijk precies de pulp was die ik had verwacht. Waar ik me dan wel wat over verbaasde was de curieuze mix van pseudo-wetenschappelijke/filosofische overpeinzingen en een veroordelend toontje van de "dokter" die de voice-over doet en af en toe in beeld komt en daarbij intussen wel de typische horrormuziek en geluidseffecten. Daardoor voelde alles nog ongepaster aan voor mij. Heel geschokt was ik overigens niet, wellicht omdat je op internet zoveel schokkender kunt vinden tegenwoordig. Bovendien was er nog aardig wat overduidelijk nep. Een goed voorbeeld is de aanval van de alligator, de vreselijk slecht gespeelde paniek, de "realistisch" schuddende camera en steeds beelden van ouders die de hoofden van hun kleine kinderen van het schouwspel afdraaien, mijn god wat schaamteloos. Ook nog met dat muziekje erbij.

En dat is slechts het topje van de ijsberg. Ze slagen er niet eens in op de nagespeelde scènes ook maar een beetje realistisch te doen lijken. Bovendien lopen de fragmenten niet vloeiend in elkaar over. Het is maar willekeurig wat achter elkaar gezet, en mede daardoor is het eigenlijk gewoon saai om naar te kijken. Op het einde is er nog een gedeelte over leven na de dood en een de cirkel is rond-einde met een geboorte, ook weer zo'n foute poging een intellectueel sausje over deze exploitation-pulp heen te gieten. De aftiteling is ook al zo cheesy. Mijn stem is niet eens een morele stem, het is vooral de uitwerking die ik veroordeel. Sensatiezoekers kunnen ook zoveel meer gruwelijke dingen online vinden.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Over die gruwelijk dingen online gesproken: als iemand daar in sensatie zoekt dan ben je heel, heel erg ziek.

avatar van xangadix

xangadix

planet_of_death schreef:

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Jeweet wel: Rotten.com enz. sommige mensen vinden het stoer om daar naar te kijken terwijl het te walgelijk voor woorden is.

avatar van Reinbo

Ik heb hier ook niets mee, hoewel deze nog bij vlagen aparte zaken laat zien. Deel twee gaat enkel over zeehondjes knuppelen en vliegtuigongelukken. Snap niet wie daar voor zijn plezier anderhalf uur naar gaat kijken, vooral ook niet waarom.

avatar van stephan73

stephan73

Iedereen weet toch dat de meeste beelden uit de Faces of Death reeks nep waren?

In de eerste twee delen zaten nog wel echte beelden, maar daarna was 99% in scene gezet.

avatar van The Oceanic Six

Ik snap ook niet dat je dat wil zien. Volgens mij is het of enorm nep en als het echt is dan vind ik het walgelijk dat mensen zoiets dan willen zien.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mja.

Blijkbaar hebben de meesten inmiddels de film gezien uit nieuwsgierigheid, wat bij dit soort films vaak de marketing truc al is. Maar het is gewoon een vreselijke film die 1 ster niet eens waard is.

avatar van Film Pegasus

Faces of death, zoals wel meer hier gezien op jonge leeftijd. Gehuurd in de videotheek. En uiteindelijk was er dan nog niets aan. Als je de film nu terug zou zien merk je dat dit eigenlijk niets is, gewoon een hoop slechte filmpjes achter elkaar met enkel de bedoeling om te provoceren, meer niet. Het grootste deel is dan nog zelf in elkaar gestoken wat de film helemaal zielig maakt.

avatar van erik1677

erik1677

vroeger al een favoriet van me, en nog steeds vind ik het heel knap gemaakt.

Zieke shit !.

De reden dat ik hem zo een lage score geef is niet omdat het een zieke en sadistische film is maar het is gewoon een stomme boutfilm.

Kan me ook niet voorstellen dat ik deze een 2 had gegeven want wat is deze film slecht zeg !
De gore ziet er niet uit en 90% is fake.
Hou zelf ook niet van die schokumentaries want vind het erg ziek als je ernaar kijkt hoe mensen dood gaan.
Het moet van mij wel een degelijk verhaal en inhoud hebben en dat heeft deze film dus niet.

Dat stukje dat die hersenen van de aap word ingeslagen kwam ik letterlijk niet meer bij want wat zag dat er nep uit
Je ziet duidelijk dat die hoofd van rubber is gemaakt.

0,5

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ook zo'n bizar niet passend einde. Loop je eerst naar wat gruwelijkheden te kijken en dan eindigt het bij de aftiteling met wat fraaie natuur beelden.

harm1985

Wel met een fantastische soundtrack

movie acteurs schreef:

Geeft de film wel een vrolijke afsluiting zodat je toch met een blij gevoel eindigt

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ja, dat die verminkte agent toch nog er levend van af is gekomen nadat ie door de krokodillen is verscheurd. Terwijl bijna al zijn ledematen kwijt zijn en overal zijn huid open ligt. Een Happy End.

dominion

Vroeg me nou af of het echt is met die agent ?

avatar van Zandadder

Zandadder

Deze trieste bagger is minder dan 0,5 waard.

dominion

Het gemiddelde is ook al overdreven hoog

avatar van Syntran

Syntran

Ik snap niet dat de mensen zo een lage score geven.

Degene die het een lage score geven vonden de fim ziek ,nep of niet,het heeft ze toch op de een of andere manier geraakt.Dat is dus duidelijk de bedoeling geweest en heeft het gewerkt,waarom dan die lage score vraag ik mij af.!

dominion

Mij heeft het niet geraakt maar vond het een simpele film zonder dialogen om alleen te kijken hoe mensen doodgaan.

Er zit geen verhaal in, het is niet interessant en ook niet shockerend.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ook "vroeger" als klein mannetje met wat vrienden gehuurd bij de lokale videotheek. Maar toen we keken, vroegen we ons constant af waarom we dit aan het kijken waren. Sowieso walgelijk om te zien hoe allerlei dieren gedood worden.

avatar van clockwork72

clockwork72

Je bent nie goed in je hooft als je deze shit kijkt jonghuu!

dominion

Dat hebt gij goed gezegd jonghuu

avatar van Syntran

Syntran