• 9.377.411 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

Wil je svp de FAQ lezen evenals de pm die ik je eerder stuurde ?

Dit is al de vijfde keer vandaag dat je verkeerd quote.

avatar van 2high4words

2high4words

Snatch vond ik qua humor leuker maar in z'n geheel vin ik LSaTSB beter

avatar van Daangerous

Daangerous

Droopy schreef:

Goed verhaal, waarin je regelmatig even moet nadenken wie nu wie is en wie nu achter wie aan zit. Af en toe maakt dat het wel verwarrend. Prima geacteerd, maar dat open einde, waarbij we niet zien of de geweren het water ingaan. Een mogelijkheid voor deel 2, of gewoon iets om de kijker over na te laten denken

Snatch zou eigenlijk "Lock, Stock and Six Stolen Diamonds" heten, dus daar heb je je vervolg. Vinnie Jones manier van mensen ombrengen in Snatch komt ook wel overeen met die in Lock Stock, het zou best hetzelfde personage kunnen zijn. Alleen wordt 1 van de zigeuners door fat man gespeeld

avatar van dennis1984

dennis1984

Ik kan kiezen tussen deze film en snatch, wat moet ik kiezen?

De film die je op voorhand het meest aanspreekt.

avatar van davidov

davidov

deze is iets minder commercieel en daarom vind ik hem ook iets meer smaak hebben, deze is bovendien ook net ietsje origineler. maar snatch is inderdaad ook een erg leuke film

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Was laatst op tv maar ik hebbem gemist. Snatch was echt helemaal top dus ik moet deze echt zien. Is deze beter???

avatar van as

as

Lock stock is iets uitgebalanceerder en minder hilarisch dan Snatch. Persoonlijk vindt ik "lock" een betere film dan Snatch. Maar dat zullen veel mensen niet met mij eens zijn ?

avatar van GerwinF

GerwinF

as schreef:

Ik dus wel eh...ook veel meer humor (zoals Plank)

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik heb m laatst voor de tweede keer gezien. De eerste keer had ik hem zonder ondertiteling gezien. Dan krijg je toch lang niet alles mee. Ik vond hem echt super!!! Ik heb mijn stem verhoogd naar 4,5 *.

avatar van starbright boy

Duidelijk beter dan Snatch (beter verhaal, beetje rauwer qua stijl, minder geforceerd leukdoenerig en daardoor uiteindelijk ook gewoon grappiger). Maar mijn ding is het nog steeds niet echt.

avatar van johny

johny

A great f*cking movie! Tsjonge jonge zeg. Ik heb werkelijk intens genoten van deze film. Die personages, en dat taaltje, geweldig gewoon! Voor mij 4,5*!!

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Superleuke film!!

Geweldig die kansloze figuren die ook eens mazzel willen hebben. Ik kreeg echt medelijden met ze.

Vinnie Jones was echt heel goed als lompe beuker en speelt ook een geweldige vader!

Echt genoten!

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Zorba's Dance is eindelijk goed tot haar recht gekomen.

avatar van XL

• 20070 stemmen

Chill Winston! 5*

avatar van morpheus

morpheus

Binnenkort maar weer heerlijke dikke engelse accenten opsnuiven, al weer een tijd geleden gezien. Blijft leuk...

avatar van eerdekes

eerdekes

Goed nieuws eigenlijk

Zaterdag 7 augustus op kanaal 2

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldig plot waarin afzonderlijke verhaallijnen heel leuk zijn verweven.

Leuke karakters, goed geacteerd, prachtig gefilmd, hopla, 4.5 sterren.

avatar van 11501150

Goed geacteerd, goed gemonteerd, goede muziek. Origineel uitgewerkt verhaal. Topper 5* Vooral de scene met de autodeur sprak mij aan (jaja, agressief mannetje)

avatar van TheOne

TheOne

zulke films met afzonderlijke verhalen die door toeval bij elkaar komen zijn leuk om naar te kijken. Daar moeten er meer van komen.

avatar van Bananas

Bananas

Van begin tot einde droge Engelse humor in een sterk verhaal dat origineel is en mooi in elkaar steekt. Van begin tot einde met een smile op mijn gezicht gezeten.

avatar van Fiend

Fiend

Goeie film, lag echt vaak in een deuk.

Guns are for show, knive's are for pro

avatar van Nivola

Nivola

Ik heb al het gejuich over deze film nooit begrepen, wat een puberaal geneuzel!

En ik heb er niet een keer om kunnen lachen, zelfs geen glimlach. Maar ja, ik heb ook een aangeboren hekel aan clowns.

avatar van mister blonde

mister blonde

Nivola schreef:

wat een puberaal geneuzel!

typisch een opmerking van iemand die heel krampachtig volwassen over probeert te komen.

avatar van Fiend

Fiend

Nivola schreef:

Ik heb al het gejuich over deze film nooit begrepen, wat een puberaal geneuzel!

Misschien snap je de film niet, kijk hem over 10 jaar weer misschien snap je hem dan wel, en juich je hem zelf ook toe.

Nivola schreef:

En ik heb er niet een keer om kunnen lachen, zelfs geen glimlach.

Engelse humor noemen ze dat

avatar van pjotr

pjotr

Fiend schreef:

Reken maar dat deze film dan in de vergetelheid is geraakt.

Gewoon de zoveelste film die probeerde in te springen op de 'hipheid' van Trainspotting en Pulp Fiction: een flauwe kloon die nauwelijks is nieuws toe te voegen heeft....

The Boondock Saints is er nog zo één....slappe meuk...

avatar van FisherKing

FisherKing

Precies. En Engelse humor ?? Welnee, flauwe puberhumor.

Ik denk dat het echte argument is dat de stijl (filmen + humor) jullie gewoon niet ligt. Ik zie bij beiden heren hierboven dat de Matrix bijvoorbeeld wel bevalt, en die kan je makkelijk hetzelfde (flauwe kloon, slappe meuk) verwijten.

Wat mij betreft steekt Lock, Stock mijlenver boven een Pulp Fiction uit, met veel leukere vondsten, cinematografie en minstens één geniale scene (Die heavy machine gun scene heeft trouwens wel wat weg van bullet time ).

Rip-off als negatieve kritiek is meestal een makkelijk argument, maar amper een houdbare stelling.

avatar van Nivola

Nivola

Engelse humor noemen ze dat

Je hebt natuurlijk Engelse humor en Engelse humor.

De leuke van de twee is de humor van het understatement en daar zijn Engelsen over het algemeen heel goed in. Maar in deze film zijn de acteurs zich zo ontzettend bewust van het feit dat ze ontzettend grappig bezig zijn dat het genant is om naar te kijken.

Er zit een heel groot verschil tussen leuk doen en leuk zijn.