Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Charles
Willie
Barry the Baptist
pjotr
Ik denk dat het echte argument is dat de stijl (filmen + humor) jullie gewoon niet ligt.
Nee hoor, Snatch vond ik al beter te pruimen...
Daar gaan we weer hoor......Onderhonds heldhaftige kruistochten tegen de Matrix-paaiers...:)
Ondanks dat de Wachowski-broertjes zich duidelijk door Ghost in the Shell (en ander Oshii-gedachtengoed) hebben laten inspireren hebben ze wel een film weten te maken waar genoeg frisse eigen inbreng in zit - laat ik het maar een science fiction met een eigen smoel noemen.
).Da's natuurlijk een kwestie van smaak....:)
Pulp Fiction en Trainspotting hebben hun hipheid ook te danken aan allerlei 'jatwerk' uit jaren 70 films maar wel met het doel een 'eigen iets' neer te zetten.
Bij Boondock Saints en Stock Lock wordt er alleen maar meegelift op een stijlvorm die toevallig nu heel 'hip' en 'stoer' is - in mijn ogen toch een duidelijk verschil.
Tja, ikzelf zie dan ook een stevig verschil in stijl tussen Snatch en Lock,Stock ...
The Matrix was gewoon een makkelijk voorbeeld hier, niet meer dan dat. Ik wist ook dat jullie beiden de film leuk vonden, dus dat bespaarde weer wat uitpluiswerk.
En wat mij betreft is "Lock, Stock ..." gewoon een actie/comedy ala Pulp Fiction met een eigen smoel. Ik blijf erbij dat de factor rip-off enkel begint mee te spelen wanneer de film in iemands visie niet opkan tegen het origineel, niet het koude feit dat het om een rip-off gaat.
djelle
Ik zie Lock, Stock toch eerder als een flauw aftreksel van Tarantino's meesterwerken als Pulp fiction. Vergeet niet dat het Tarantino was die indertijd een heel nieuwe dimensie gaf aan misdaadverhalen. (Met de uitgewerkte dialogen tussen de criminelen, de door elkaargeweefde verhaallijnen enz...)
In mijn visie kan deze prent niet op t.o.v. pulp ficton. 2 smoking barrels is eerder gemaakt om in te spelen op de huidige populariteit van het genre, althans zo voelt het aan. Het bood niet veel échte nieuwigheden/toevoegingen, en met momenten was het een beetje té rommelig en soms langdradig. Slechte kloon, weinig origineel en niet altijd boeiend genoeg. (2)
FX
Altijd datzelfde riedeltje over de originaliteit van Tarantino. Krijgen we nu bij elke film met een niet-chronologische vertelstructuur het verhaal dat het een slap aftreksel is van opperhoofd Tarantino?
djelle
Helemaal niet hoor, en het gaat niet alleen over de vertelstructuur. Er bestaan hele goeie werken in dezelde stijl die toch veel originele, nieuwe en interessante elementen/toevoegingen bieden en zeer boeiend zijn, maar Lock, stock is daar niet bij voor mij.
muismat
gejat of niet, dit is een van de vetste gangsterfilms ooit, misschien nog wel iets beter dan snatch.
Goed verhaal, meesterlijke personages/dialogen (vooral de humor) en natuurlijk een knalfestijn waar je u tegen zegt.
5 *
Pacino88
Gewoon een gave film en ik vind hem beter dan Snatch.Dat Engelse accent kan ik geen genoeg van krijgen.Verder zit er een goed verhaal in,en een goeie sfeer.
Elsenburg
Heerlijke film. Vinnie Jones is weer net zo goed als in Snatch. Andere personages zijn ook zeer sterk en het verhaal is natuurlijk zo absurd dat het geweldig is. 5 *
xangadix
Icer
Uitstekende film. Een leuk detail is de Bren waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt
n00t
ik vind Lock Stock echt great...
dialoogschrijvers, groot compliment..zulk origineel taalgebruik zie je niet vaak...
'Jesus Christ what a pack of money! What do you do when you're not buying stereos? Financing revolutions?'
waar kan ik me aanmelden voor de fanclub
Flipman
Ik had 'm wat humoristischer verwacht. Maar wel een geniale film! Zit geweldig in elkaar! Mooie kleuern, shots en ook de soundtrack is geweldig! The Traffic Warden Rules!
T_fuckin_montana
Eens een keer een ander soort film over misdaat erg leuk gedaan met verschrikkelijk stoere annekdotes, en heel erg mooi shots, soms iets te langdradig.
the dude81
Had eerst Snatch gezien, waardoor verhaallijn en dialoog niet iets nieuws voor me was. Desalniettemin heel coole film met heerlijke engelse humor.Credits to Guy Ritchie om een best ''aparte'' film te maken die later toch vaak werd gecopyd.
****
soekenahh
Geniale Film. De koning van het "meerdere - verhaallijnen - die - niet - geheel - chronologisch - worden - verteld - en - waar - alle - verhaallijnen - uiteindelijk - samenkomen - genre" echt een toppertje 4 *
FisherKing
De koning van
Pulp Fiction zeker niet gezien ?
sju
Schitterende film.
*****
Staat er niet een nog nieuw project voor Ritchie, zoals Lock Stock of Snatch, na de kommer en kwel van Swept Away?
hakunamathafucka
leuke film, ik houd wel van dit soort films net als snatch en trainspotting, van die UK's zijn er wel goed in, vooral de humor ontbreekt er niet aan
Elsenburg
Opnieuw gekeken, en het blijft een geweldige film. Alle personages zijn gewoon geweldig, en dat verhaal... hoe verzin je het.
Staat nog steeds in m'n top 10
as
Jazeker:
Revolver
Jake Green is a hotshot gambler, long on audacity and short on common sense. He's rarely allowed to play in any casino because he is a winner. Jake has taken in so much money over the years, he is the only client of his accountant and older brother Billy. One night, Jake, Billy and their other brother Joe are invited to sit in on a private game, where Jake is expected to lose to Dorothy Macha, a crime boss and local casino owner who can't play for squat, but always wins because people are too scared to lose to him. Jake isn't afraid of Macha, and not only beats Dorothy in a quick game of chance, but takes every possible opportunity to insult the man. Jake and his brothers leave the game, and Macha puts out the order for a hit on Jake, who ends up working for and being protected by a pair of brothers, Avi and Zack, who are out to take Macha down.
Mmmm... Ben bang dat dit meer een herhalingsoefening van Snatch en Lock Stock wordt.
Bij de film zelf (inmiddels toegevoegd) staat wat info die het tegendeel doet vermoeden.
feanaro surion
Mijn 400ste stem en 500ste berichtje hier op de site. Bewust gekozen voor wat ik dacht dat een goede film zou worden en ik ben niet teleurgesteld.
Erg sterk begin, een middelmatig midden doordat vooral het acteren niet altijd even sterk is, maar dat dankzij de geweldige dialogen ook overeind blijft en een geweldig einde. Alle verhaallijnen komen perfect samen. Gewoon een erg goede en grappige film. 4.5 sterren!
Flipman
Ja, ik weet het gewoon niet... hij staat nu bij mij wel op een 4,5, maar ik twijfel zeer sterk of ik er niet een 5 van zou maken.
Leno
Meestal weet je na het zien wel meteen of de film 5* waard is, athans bij mij. Voor 5* moet de film namelijk wel tot je favorieten behoren, en een favoriet herken je meteen wel, daar hoef ik iig geen nachtje over te slapen!
Deze film is daar één van!!
De Haerlemmer
Geweldig rauw verhaal, mooie dialogen en leuk om te zien hoe de verhaallijnen samen komen. Mooie Engelse accenten. Ik noem het geen meesterwerk, maar 4 punten krijgt ie zeker van me
Flipman
Deze film is daar één van!!
Hell, je hebt gelijk! Hij krijgt nu niet alleen een vijf van me, maar ook een plekje in mijn Top-10! Ik moet ook nog effe een plek vrijmaken voor Wilde Mossels. Donnie Darko kan er sowieso wel uit; niet dat dat geen coole film is hoor, maar ik heb daar iets minder mee.

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000