Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Genre: Misdaad / Komedie
Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran
Releasedatum: 12 november 1998
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels
"A Disgrace to Criminals Everywhere."
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.
- Lock, Stock & Two Smoking Barrels (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Winston
Charles
Willie
Barry the Baptist
Vind dit schattige filmpjes ja. Good fun, leuk geschoten, absurde personages. Niks zwaar, gewoon puur entertainment. Niet directe keiharde realiteit, actie, gore ... schattig dus.
Onder schattig versta ik films als Amelie. Dit is volgens mij alles behalve schattig...
Heb d'r zelf 5* voor gegeven (wellicht aan de hoge kant), dus d'r is helemaal (iig erg weinig) mis mee, maar als dit jouw definitie van schattig is dan vraag ik me af hoe jij een pasgeboren baby benaamt...
Lawaaierig ?
Zeg trouwens toch niet dat hier iets mis mee is ? Vind het gewoon leuk, schattig filmpje. Uiteindelijk verlaat je de film met een relatief gelijkaardig gevoel als Amelie, in tegenstelling tot zoiets als Visitor Q, Dolls of Irréversible. Leuk, vermakelijk .... schattig. Is dat echt zo vreemd ?
FisherKing
Slecht geacteerd, irritant filmpje.
Ik snap wel wat je bedoeld hoor onderhond, maar ik wilde je er alleen even op wijzen dat 'schattig' toch voor echt iets anders staat dan in de betekenis waarvoor jij het gebruikt.
En FK, ga bij de buren zeuren...
Heb net al tegen FK gezegd dat ie maar zingende theelepels in Disneyfilms moet gaan kijken. Lijkt me meer en meer zijn ding.
Simpel maar doeltreffend. Geef nou maar toe dat de film niks voor jou is, ipv tegen deze film te blijven schoppen.
Purmerend
Zeer goede film. Omdat sommige stukjes te stom waren, maar daarom weer juist leuk. 4,5*
Mister Pink
Ik vond hem niets aan. Ik heb ook niet 1 keer echt kunnen lachen zoals ik dat bij Snatch deed.
malkovich
Ja, ik vond ook dat er minder te lachen viel. Maar het eindshot was wel fanastisch. Daar kwamen mijn lachspieren wel in actie.
Je moet verder wel bedenken dat Snatch na LSATSB kwam. Dat maakt Snatch iets minder origineel. De opbouw is bijna identiek. Ook liggen er parallellen tussen een aantal karakters zoals de personages die Jason Statham en Vinnie Jones spelen.
FisherKing
Welnee, daarvoor was de plot te ingenieus, de acteurs te sterk, de karakters te leuk. Ok, het is allemaal wat hippig en soms mocht het allemaal wat vlotter verteld worden, maar de film had een aanstekelijk enthousiasme. Het is kauwgom voor de ogen, maar dan wel goede kauwgom - in tegenstelling tot Costa.
Natuurlijk hoort de film niet in de top 100, maar ach, dat geldt voor de zoveel films die erin staan.
davidov
ach het was een cult hit in engeland, vandaar ook een soort remake of vervolg: snatch...heeft niks te maken met lock stock maar het is duidelijk een duurdere, grotere en internationale versie van deze film. en hij staat op de 96e plaats...ach...onderaan de lijst, moet kunnen...ook al zijn er idd nog genoeg films die ook op deze plaats zouden mogen staan
morpheus
Iets minder als Snatch, maar dat zal wel met het iets meer typisch engelse te maken hebben, er leek ook minder te gebeuren. Echter weer een geniaal einde. Gewoon leuk
***1/2
WB
Briljante film! Goed geacteerd, goed camerawerk, goed in elkaar gezet! Zoals vele aparte verhalen aant eind weer samen komen! Prachtig!
4,5 sterren!
OUTLAW666
een echte top film van de week nog op veronica maar hij blijft super
PatrickL
Zeer vermakelijke film. Leuke en grappige karakters, grappige gebeurtenissen, verhaallijnen die elkaar doorkruisen en uiteindelijk samenkomen, prima acteerwerk, lekker vlot en goed gefilmd, kortom topvermaak! 4*
Chainsaw
Kan mij helemaal aansluiten bij PatrickL. Zo zie ik mijn vermaak graag voorgeschoteld; een vlotte over-the-top actiefilm vol dolkomische personages, heerlijke humor en uitstekende actie. En dan is het ook nog eens erg mooi in beeld gebracht ook.
4 sterren.
Nicos!
Deze was se!ri!eus! beter dan snatch. geen twijfel mogelijk. Snatch was goed maar blijft een (te) hoog-budget film die té commercieel is. erg jammer dat er mensen zijn die het niet met me eens zijn. vaak gaan directors aankloten met special effects en bemoeien zich niet meer met het verhaal van een film. Lock Stock is echt de beste en origineelste film die ik gezien heb! bravo!
Brooklyn
de karakters in snatch vind ik stuk voor stuk geweldig, hier niet
The Great Gonzo
Ik denk dat ik Snaych leuker vindt, het plot is daar iets ingewikkelder(en dus leuker) en er zijn meer bruute karakters
Take One
Ik vind het moeilijk kiezen tussen Lock Stock en Snatch, dus dat ga ik dan ook niet doen. Ik denk dat je een onderscheid moet maken tussen deze films. Lock Stock was vernieuwender dan Snatch, want als eerste uitgebracht.
Daarnaast was de cast van Snatch aansprekender door toevoeging van 1 enkele persoon: Pitt (die overigens een meesterlijke rol speelt).
De cast van Lock Stock bestond uit overwegend nieuwe opkomende acteurs waarvan we zo ongeveer de helft weer terug zagen in Snatch.
Qua verhaallijn, plotwendingen etc. liggen deze films natuurlijk heel dicht bij elkaar, wat neigt tot het maken van vergelijkingen. Ik vind het allebei topfilms, hoewel Snatch voor mij minder verrassend was qua stijl. De reden daarvoor heb ik hierboven al beschreven.
John Doe
De plot bij Lock, Stock is toch echt een stuk ingewikkelder door de vele twists. De karakters zijn realistischer en daarmee is het verhaal ook leuker om te volgen. Bij Snatch geloof je er toch een stuk minder in. Pitts rol was het enige dat echt leuk was van Snatch voor mij en de rest was redelijk. Bij Lock Stock heb ik van een handvol personages genoten.
vache
[quote]Take One schreef:
In tegenstelling tot Take One heb ik wel onderscheid gemaakt en vind je Snatch terug in mijn Top 10 (hoewel deze ook erg goed is)

Misdaadfilm 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' van Guy Ritchie vanavond (8 juni) op Veronica

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000