• 9.376.030 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

Schattig?

Vind dit schattige filmpjes ja. Good fun, leuk geschoten, absurde personages. Niks zwaar, gewoon puur entertainment. Niet directe keiharde realiteit, actie, gore ... schattig dus.

avatar van gotti

Onder schattig versta ik films als Amelie. Dit is volgens mij alles behalve schattig...

Heb d'r zelf 5* voor gegeven (wellicht aan de hoge kant), dus d'r is helemaal (iig erg weinig) mis mee, maar als dit jouw definitie van schattig is dan vraag ik me af hoe jij een pasgeboren baby benaamt...

Lawaaierig ?

Zeg trouwens toch niet dat hier iets mis mee is ? Vind het gewoon leuk, schattig filmpje. Uiteindelijk verlaat je de film met een relatief gelijkaardig gevoel als Amelie, in tegenstelling tot zoiets als Visitor Q, Dolls of Irréversible. Leuk, vermakelijk .... schattig. Is dat echt zo vreemd ?

avatar van FisherKing

FisherKing

Slecht geacteerd, irritant filmpje.

avatar van gotti

Ik snap wel wat je bedoeld hoor onderhond, maar ik wilde je er alleen even op wijzen dat 'schattig' toch voor echt iets anders staat dan in de betekenis waarvoor jij het gebruikt.

En FK, ga bij de buren zeuren...

Heb net al tegen FK gezegd dat ie maar zingende theelepels in Disneyfilms moet gaan kijken. Lijkt me meer en meer zijn ding.

Simpel maar doeltreffend. Geef nou maar toe dat de film niks voor jou is, ipv tegen deze film te blijven schoppen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Zeer goede film. Omdat sommige stukjes te stom waren, maar daarom weer juist leuk. 4,5*

avatar van Mister Pink

Mister Pink

Ik vond hem niets aan. Ik heb ook niet 1 keer echt kunnen lachen zoals ik dat bij Snatch deed.

avatar van malkovich

malkovich

Mister Pink schreef:

Ja, ik vond ook dat er minder te lachen viel. Maar het eindshot was wel fanastisch. Daar kwamen mijn lachspieren wel in actie.

Je moet verder wel bedenken dat Snatch na LSATSB kwam. Dat maakt Snatch iets minder origineel. De opbouw is bijna identiek. Ook liggen er parallellen tussen een aantal karakters zoals de personages die Jason Statham en Vinnie Jones spelen.

Leuke film.

Vind je 'm beter dan Snatch ?

Die moet ik nog zien.

kappeuter schreef:

Vind je 'm beter dan Snatch ?

Absoluut.

avatar van FisherKing

FisherKing

Wouter schreef:

Leuke film.

Leg effen uit wat er leuk aan is ? Ik vond er namelijk niks leuk aan, zo ontzettend Costa met een Brits groepje......

avatar van Wouter

Welnee, daarvoor was de plot te ingenieus, de acteurs te sterk, de karakters te leuk. Ok, het is allemaal wat hippig en soms mocht het allemaal wat vlotter verteld worden, maar de film had een aanstekelijk enthousiasme. Het is kauwgom voor de ogen, maar dan wel goede kauwgom - in tegenstelling tot Costa.

Natuurlijk hoort de film niet in de top 100, maar ach, dat geldt voor de zoveel films die erin staan.

avatar van davidov

davidov

ach het was een cult hit in engeland, vandaar ook een soort remake of vervolg: snatch...heeft niks te maken met lock stock maar het is duidelijk een duurdere, grotere en internationale versie van deze film. en hij staat op de 96e plaats...ach...onderaan de lijst, moet kunnen...ook al zijn er idd nog genoeg films die ook op deze plaats zouden mogen staan

avatar van morpheus

morpheus

Iets minder als Snatch, maar dat zal wel met het iets meer typisch engelse te maken hebben, er leek ook minder te gebeuren. Echter weer een geniaal einde. Gewoon leuk

***1/2

avatar van WB

WB

Briljante film! Goed geacteerd, goed camerawerk, goed in elkaar gezet! Zoals vele aparte verhalen aant eind weer samen komen! Prachtig!
4,5 sterren!

avatar van OUTLAW666

OUTLAW666

een echte top film van de week nog op veronica maar hij blijft super

avatar van PatrickL

PatrickL

Zeer vermakelijke film. Leuke en grappige karakters, grappige gebeurtenissen, verhaallijnen die elkaar doorkruisen en uiteindelijk samenkomen, prima acteerwerk, lekker vlot en goed gefilmd, kortom topvermaak! 4*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kan mij helemaal aansluiten bij PatrickL. Zo zie ik mijn vermaak graag voorgeschoteld; een vlotte over-the-top actiefilm vol dolkomische personages, heerlijke humor en uitstekende actie. En dan is het ook nog eens erg mooi in beeld gebracht ook.

4 sterren.

avatar van Nicos!

Nicos!

Deze was se!ri!eus! beter dan snatch. geen twijfel mogelijk. Snatch was goed maar blijft een (te) hoog-budget film die té commercieel is. erg jammer dat er mensen zijn die het niet met me eens zijn. vaak gaan directors aankloten met special effects en bemoeien zich niet meer met het verhaal van een film. Lock Stock is echt de beste en origineelste film die ik gezien heb! bravo!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

de karakters in snatch vind ik stuk voor stuk geweldig, hier niet

Vreemd.

avatar van The Great Gonzo

The Great Gonzo

Ik denk dat ik Snaych leuker vindt, het plot is daar iets ingewikkelder(en dus leuker) en er zijn meer bruute karakters

avatar van Take One

Take One

Ik vind het moeilijk kiezen tussen Lock Stock en Snatch, dus dat ga ik dan ook niet doen. Ik denk dat je een onderscheid moet maken tussen deze films. Lock Stock was vernieuwender dan Snatch, want als eerste uitgebracht.

Daarnaast was de cast van Snatch aansprekender door toevoeging van 1 enkele persoon: Pitt (die overigens een meesterlijke rol speelt).

De cast van Lock Stock bestond uit overwegend nieuwe opkomende acteurs waarvan we zo ongeveer de helft weer terug zagen in Snatch.

Qua verhaallijn, plotwendingen etc. liggen deze films natuurlijk heel dicht bij elkaar, wat neigt tot het maken van vergelijkingen. Ik vind het allebei topfilms, hoewel Snatch voor mij minder verrassend was qua stijl. De reden daarvoor heb ik hierboven al beschreven.

avatar van John Doe

John Doe

The Great Gonzo schreef:

De plot bij Lock, Stock is toch echt een stuk ingewikkelder door de vele twists. De karakters zijn realistischer en daarmee is het verhaal ook leuker om te volgen. Bij Snatch geloof je er toch een stuk minder in. Pitts rol was het enige dat echt leuk was van Snatch voor mij en de rest was redelijk. Bij Lock Stock heb ik van een handvol personages genoten.

avatar van vache

vache

[quote]Take One schreef:

In tegenstelling tot Take One heb ik wel onderscheid gemaakt en vind je Snatch terug in mijn Top 10 (hoewel deze ook erg goed is)