Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Brendan Fraser, Alicia Silverstone en Christopher Walken
Gesproken taal: Latijn, Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 29 april 1999
Plot Blast from the Past
"She'd never met anyone like him. He's never met anyone... Period."
Adam (Fraser) leeft al sinds zijn geboorte in een atoomkelder, omdat zijn ouders dachten dat er een atoombom gevallen was. Als hij na 35 jaar de kelder verlaat, ontmoet hij Eve (Silverstone) die hem maar een vreemd figuur vindt. Adam vraagt Eve om hem te helpen met boodschappen doen voor zijn ouders.
jordybeukeboom
Pff, dit soort films op Nederland 3, ik ga mijn kijk- en luistergeld maar eens niet meer betalen...
BoordAppel
Prima film dit, de zoveelste komedie die ondergewaardeerd wordt.
Wolverine
Komedies worden ondergewaardeerd, maar dit had weinig met een komedie van doen. Leuk uitgangspunt, zeer matig uitgewerkt met een vervelend acterende Brendan Fraser. 1,5 *
sinterklaas
Was een goede film. Die Fraser speelde goed. Met af en toe nog leuke humor, bv met die lift.
En het maakt toch niks uit dat deze op Ned 3 komt. (aangezien ik geen kabel heb) Dit is gewoon een leuke film voor alle netten.
3,5
D-ark
Zeer leuke komedie met leuke rollen maar die soms een beetje op je zenuwen gaat werken.
3,5
ericck
Kom op, jongens! Dit is gewoon een leuke komedie. Twee kleine minpuntjes: het moralistische einde en het slechte decor in de bar boven de atoomkelder. Voor de rest een hartstikke geinige film, waar je je prima een avond mee kunt vermaken. Mensen die Christopher Walken in Click! leuk vonden, moeten deze zeker gaan kijken.
Qasker
ik heb eindelijk weer is echt gelachen bij een komedie. deze film is zwaar ondergewaardeerd. hij leuk bedacht en goed gespeeld. Fraser moet ook beetje sullig overkomen dat is de bedoeling van de film en hij heeft dit enorm goed gespeeld. Silverstone natuurlijk ook, allebei geven ze precies het goede beeld van de hoofdpersonen.
het is een enorm goede komedie die ik iedereen aanraad!
mikey
Beter had ik het niet kunnen zeggen. Zo'n leuk idee, en het dan zo verprutsen... 2*.
Koerok
Niet zo'n hele beste film, maar ik zag 'm in de sneak en wist totaal niet wat ik kon verwachten, dus ik vond de verwikkelingen wel verrassend en leuk. Irritante acteur trouwens, die Brendan Fraser.
kaztor
Jaja, zeker leuk met die hele cultus eromheen
Ik vind de scene in de sexvideotheek ook erg grappig.
Ik vind het gemiddelde nogal laag hier. Okee, het is misschien geen Clockwork Orange ofzo, maar kom op zeg, dit soort films zijn er voor een bevrijdende lach. Niks gecompliceerds, gewoon leuk en goed te doen.
vizie
Van mij mag het sterrengemiddelde omhoog, hoor!
"Tijdloos" vermaak, bìjna zo leuk als Forrest Gump.
Rocco1984
Inderdaad, wat een laag gemiddelde, dit is een hele leuke komedie die je gewoon een keertje moet gaan kijken. Of luisteren, ligt aan je voorkeur.
LotusBlossom
Hmm. Deze film lijkt me niks, lijkt hij op Dumb and Dumber?? Dan is hij zekers afgekeurd!!:P
Shinobi
Gewoon een erg vermakelijke film om te kijken met een erg sympathieke Fraser. Enige minpuntje vond ik eigenlijk alleen het einde. Maar zeker een aanrader als je niks te doen hebt op een avond.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
lordsnoopy
Gewoon een leuke film om meerdere keren te bekijken. Verstand op 0 en genieten maar
-13-
het is geen dumb en dumber, ook niet iets wat er op lijkt, in ieder geval het verhaal totaal niet.
baakien
Gewoon een simpele en geinige film, lekker om sávonds op de bank te hangen en kijken.
-13-
zoals gister avond dus
veron35
Een erge standaard komedie. Walken was goed, de rest heel wat minder.
jumpstylemovie
Ronduit erg leuke/ tot geweldige film.
Fraser speelt zoals altijd weer erg goed , maar ook zoals altijd weer een tikkeltje overdreven. (zoals het shit gedeelte in het begin).
Houd natuurlijk niet weg dat het een leuke fillm met grappige stukken en een geweldig verhaal is. Hoe standaar hij ook mag zijn.
3.5***
kanjertje
Zeer speciale film.
Eerst knotsgek en niet ijzersterk maar daarna hele grappige film
vantje
Vreemd genoeg heb ik enkele jaren dezelfde film gezien, maar dan met een totaal ander slot. Blijkbaar bestaan er dus 2 versies van deze film.
morrie
leuke film, charmant verhaal.
grootste pluspunt : de altijd beeldschone Alicia. Hoop dat er toch binnenkort weer een film van haar uitkomt.
wat een plaatje.
Destijds de 1e film die ik op dvd heb gehuurd.
Het gegeven is zeer origineel.
Het moment dat Brendan uit de atoomkelder komt is ook gewoon hilarisch, ook het sterkste punt van de film.
Komische situaties onstaan na deze gebeurtenis, bv. het moment dat hij voo het eerst een neger ziet haha.
Gewoon goed en degelijk geacteerd, ook van Alicia Silverstone. Alleen waar de film veel meer grappen had kunnen maken stappen ze toch weer over op de sentimentele tour, waar de film toch weer eindigt in een redelijk standaard romantische komedie.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime