• 9.376.609 stemmen

Blast from the Past (1999)

Komedie / Romantiek | 112 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Hugh Wilson

Met onder meer: Brendan Fraser, Alicia Silverstone en Christopher Walken

Gesproken taal: Latijn, Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 29 april 1999

Plot Blast from the Past

"She'd never met anyone like him. He's never met anyone... Period."

Adam (Fraser) leeft al sinds zijn geboorte in een atoomkelder, omdat zijn ouders dachten dat er een atoombom gevallen was. Als hij na 35 jaar de kelder verlaat, ontmoet hij Eve (Silverstone) die hem maar een vreemd figuur vindt. Adam vraagt Eve om hem te helpen met boodschappen doen voor zijn ouders.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Pff, dit soort films op Nederland 3, ik ga mijn kijk- en luistergeld maar eens niet meer betalen...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Prima film dit, de zoveelste komedie die ondergewaardeerd wordt.

avatar van Wolverine

Wolverine

Komedies worden ondergewaardeerd, maar dit had weinig met een komedie van doen. Leuk uitgangspunt, zeer matig uitgewerkt met een vervelend acterende Brendan Fraser. 1,5 *

avatar van deStef

deStef

joh, hele leuke film. Heb er vaak om gelachen. dikke 4 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een goede film. Die Fraser speelde goed. Met af en toe nog leuke humor, bv met die lift.

En het maakt toch niks uit dat deze op Ned 3 komt. (aangezien ik geen kabel heb) Dit is gewoon een leuke film voor alle netten.

3,5

avatar van D-ark

D-ark

Zeer leuke komedie met leuke rollen maar die soms een beetje op je zenuwen gaat werken.

3,5

avatar van ericck

ericck

Kom op, jongens! Dit is gewoon een leuke komedie. Twee kleine minpuntjes: het moralistische einde en het slechte decor in de bar boven de atoomkelder. Voor de rest een hartstikke geinige film, waar je je prima een avond mee kunt vermaken. Mensen die Christopher Walken in Click! leuk vonden, moeten deze zeker gaan kijken.

avatar van Qasker

Qasker

ik heb eindelijk weer is echt gelachen bij een komedie. deze film is zwaar ondergewaardeerd. hij leuk bedacht en goed gespeeld. Fraser moet ook beetje sullig overkomen dat is de bedoeling van de film en hij heeft dit enorm goed gespeeld. Silverstone natuurlijk ook, allebei geven ze precies het goede beeld van de hoofdpersonen.

het is een enorm goede komedie die ik iedereen aanraad!

avatar van mikey

mikey

otherfool schreef:

Beter had ik het niet kunnen zeggen. Zo'n leuk idee, en het dan zo verprutsen... 2*.

een paar berichten daarboven schreef ik precies hetzelfe

avatar van Koerok

Koerok

Niet zo'n hele beste film, maar ik zag 'm in de sneak en wist totaal niet wat ik kon verwachten, dus ik vond de verwikkelingen wel verrassend en leuk. Irritante acteur trouwens, die Brendan Fraser.

avatar van kaztor

kaztor

sinterklaas schreef:

Jaja, zeker leuk met die hele cultus eromheen

Ik vind de scene in de sexvideotheek ook erg grappig.

Ik vind het gemiddelde nogal laag hier. Okee, het is misschien geen Clockwork Orange ofzo, maar kom op zeg, dit soort films zijn er voor een bevrijdende lach. Niks gecompliceerds, gewoon leuk en goed te doen.

avatar van vizie

vizie

Van mij mag het sterrengemiddelde omhoog, hoor!

"Tijdloos" vermaak, bìjna zo leuk als Forrest Gump.

avatar van ILDIB

ILDIB

Leuke passages, maar helaas ook te veel flauwiteiten.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Inderdaad, wat een laag gemiddelde, dit is een hele leuke komedie die je gewoon een keertje moet gaan kijken. Of luisteren, ligt aan je voorkeur.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

Hmm. Deze film lijkt me niks, lijkt hij op Dumb and Dumber?? Dan is hij zekers afgekeurd!!:P

avatar van Shinobi

Shinobi

Gewoon een erg vermakelijke film om te kijken met een erg sympathieke Fraser. Enige minpuntje vond ik eigenlijk alleen het einde. Maar zeker een aanrader als je niks te doen hebt op een avond.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Gewoon een leuke film om meerdere keren te bekijken. Verstand op 0 en genieten maar

avatar van -13-

-13-

LotusBlossom schreef:

het is geen dumb en dumber, ook niet iets wat er op lijkt, in ieder geval het verhaal totaal niet.

avatar van baakien

baakien

Gewoon een simpele en geinige film, lekker om sávonds op de bank te hangen en kijken.

avatar van -13-

-13-

baakien schreef:

zoals gister avond dus

avatar van baakien

baakien

Dat klopt ook helemaal met wat ik gisteravond gedaan heb.

avatar van veron35

veron35

Een erge standaard komedie. Walken was goed, de rest heel wat minder.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ronduit erg leuke/ tot geweldige film.

Fraser speelt zoals altijd weer erg goed , maar ook zoals altijd weer een tikkeltje overdreven. (zoals het shit gedeelte in het begin).

Houd natuurlijk niet weg dat het een leuke fillm met grappige stukken en een geweldig verhaal is. Hoe standaar hij ook mag zijn.

3.5***

avatar van Dunny

Dunny

apart verhaal en best leuk om eens te zien !

avatar van kanjertje

kanjertje

Zeer speciale film.

Eerst knotsgek en niet ijzersterk maar daarna hele grappige film

avatar van vantje

vantje

Vreemd genoeg heb ik enkele jaren dezelfde film gezien, maar dan met een totaal ander slot. Blijkbaar bestaan er dus 2 versies van deze film.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Gewoon een erg leuke film.

Zeer vermakelijk.

avatar van morrie

morrie

leuke film, charmant verhaal.

grootste pluspunt : de altijd beeldschone Alicia. Hoop dat er toch binnenkort weer een film van haar uitkomt.

wat een plaatje.

avatar van rep_robert

Destijds de 1e film die ik op dvd heb gehuurd.

Het gegeven is zeer origineel.

Het moment dat Brendan uit de atoomkelder komt is ook gewoon hilarisch, ook het sterkste punt van de film.

Komische situaties onstaan na deze gebeurtenis, bv. het moment dat hij voo het eerst een neger ziet haha.

Gewoon goed en degelijk geacteerd, ook van Alicia Silverstone. Alleen waar de film veel meer grappen had kunnen maken stappen ze toch weer over op de sentimentele tour, waar de film toch weer eindigt in een redelijk standaard romantische komedie.

avatar van nadiah

nadiah

wat een slechte film zeg! En Fraser is erg irritant.